» »

Kriza natalitete

Kriza natalitete

Temo vidijo: vsi

gort ::

Ideokracija bi bila boljša, idiokracija je problem... Je pa čisto razumljivo, državi vladajo koruptivni idioti...

Evo, tule za vse, ki ne poznate...

m0LN4r ::

StarMafijec je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mladini se pač ne da fukat, saj ima vse, telefon plus keš od staršev, drugače pa dobre socialne podpore.

Fukajo že, samo mladina ve danes več o kontracepciji.
Otrok pa ne rabijo, saj večina nima njiva. Kdor pa že ima njivo, pa rajši kupi traktor.
Drugače povedano, včasih so otroke potrebovali kot delovno sredstvo, danes je otrok v računovodski postavki zabeležen kot strošek.

Vcasih je bila druzina, otroci vrednota, druzbena.
Danes je vrednota instagram story v izzivalnih kopalkah s koktejlom iz tajske ali pa pac tresenje ritke in dekolteja na tiktoku.
Jebiga, pac eno dve generaciji je pobral delulu social media life.

DINKs - Dual income no kids je pac novi trend in se odlicno prijema pri GenZ, ze tko nocejo nic delat, samo iz postelje bi radi, z otroci pa je pac relativno "dosti" dela in GenZ pac ni ne psihicno ne psihicno kos temu, zato rajsi DINKs in ali SINK (Single Income No Kids)

Sem prebiral komentarje na TT na en izzivalni post, zakaj nocejo mlade zenske imeti otrok, pa da ne bomo sli v detajle je zakljucek bil, zgoraj opisano oz. luksus problemi, ce imas otroke je zivljenja konec, ni vec "uzivanja" - ena celo napisala, da ce bi imela otroke bi se morala odpovedati tedenskemu vikend wellnesu, urejanju nohtov in hoje k frizerju, oh no, konec sveta.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

klemenSLO ::

gruntfürmich je izjavil:

to da se razmnožujete je vaš maximum, ker dlje kot do razvoja opic niste prišli. tako da če želimo kot človeštvo napredovati, moramo najprej obdavčiti bedake da se ne bodo več razmnoževali in da ne zapademo v idiokracijo.

Od kje ti ta ideja da tisti ki imajo otroke niso sposobni drugega. oziroma obratno. Da tisti ki nimatjo otrok da so bolj sposobni ?
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

gort ::

m0LN4r ::

MisterM je izjavil:

tikitoki je izjavil:

ginekk je izjavil:

MisterM je izjavil:

Bi se skoraj gotovo zvišalo število rojstev, ko bi bila mladim parom na voljo cenovno dostopna stanovanja, sploh najemniška. Morda bi lahko v statistiko vključili tudi slovenske otroke, rojene v tujini.


Ma ja, to je nek perpetualen izgovor. Za dva zaposlena človeka s povprečno plačo stanovanje ni tako hud problem, precej ljudi pa niti ne štarta iz nič in ima nekaj zaledja od staršev.

A si predstavljaš, še hujše pogoje, recimo da ne bi bilo plačane porodniške ali pa da bi moral sam financirat porod v bolnišnici? Pa očetovski dopusti so zdaj po par mesecev bonusa.

Začne se pri izbiri partnerja - takega kjer si oba želita vsaj približno ustvarit družino - ne pa da se odločata do 30. leta kaj bi sploh rada od življenja.


Se vidi, da si en izmed priviligirancev, ki so jim predniki pomagali. Veliko ljdii te srece nima in jim cene stanovanja v rangu 30 letne celotne povprpecne place predstavljajo problem. Dodas se izobrazevanje do cca. 24 leta, in si mimogrede cez 30.


Ne vem, če se po njegovem zapisu da razbrati priviligeranost, ima pa gotovo prav, da bi bilo brez javnega zdravstva in porodniške še dosti težje. Vseeno menim, da je osnovni pogoj, da lahko pričneš "gnezditi" to, da si s svojim dohodkom sposoben sam vzdrževati svoj dom, bodisi lastniški ali najemniški. Pomoč staršev in/ali sorodnikov ima lahko tudi prikrito ceno v obliki nadzora teh dobrotnikov na mnoge aspekte življenja mladega para in družine, rezultati tega pa so lahko naravnost grozljivi.

Ustvarjanje lastnega doma brez pomoči drugih pri mladem paru vsekakor utrdi vez. Prav tako se mi tudi zdi pomembno, da lahko v primeru odločitve za razhod, s svojimi dohodki brez težav z vzdržujeta vsak svoj dom in da se ne počutita ujeta v razmerju zaradi ekonomskih razlogov.

Kaj pa pravis na to, da je vecina mladine delulu v smislu, da ima prevelike zahteve in standarde v glavi, preden se odloci za otroke?
Nisem se koncal.
Jasno je, da hoce vsak najboljse za otroke oz. najboljse pogoje, ampak treba je biti realen in se hkrati zavedati, da za vecino idealnih pogojev ne bo. Mladina je odrascala pred TVji in reklamami, kjer so skos gledali neko iluzijo oz. ideal dobro situirane, nadpovprecno premozne happy druzinice, kjer foter nosi domov sajtrge denarja, nikoli noben nic ne dela, bajturina, uzivanje, debel avto... Skos vsi nasmejani.

Secondly, dosti mladih je tudi odrascalo v relativno dobrih pogojih in izobilju, zato tudi ni bilo potrebe po nekem trudu in hcerka koncala srednjo trgovsko, zdaj pa sanja o tem, da bi ona tudi imela enak standard in otroke, kot jih je imela ona, s prodajanjem cevljev v Daichmanu in igranju LOLa cel popoldan.

Delulu, nevem imamo letno 50 GenZ praktikantov in so, razen tistih iz juga, kar se tega tice, totalno delulu. Dobra placa dobra sluzba, pol pa zakljuci, da ona nebi otrok, ker je s tem dosti dela pa pol vec ne more hodit na Malto na partije... iiiiiiiiiin vecje kot je mesto oz. kraj iz katerega prihajajo bolj so delulu, samo denar, konzumiranje jih hodi po glavi, mentalno energijo porabijo za to, kateri novi telefon, cevlje trendi cote in kje se bomo za vikend fotkali...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Lonsarg ::

Ja problem je ko je družba napredovala v udobju/standardu, vse živo smo izboljšali da je lažje, le vzgoje otrok še nismo uspeli narediti da je lažje in je prevelika razlika v udobju če imaš otroka ali nimaš, ponavadi s starostjo želja po otroku vseeno dovolj narašča da se nas vseeno še nekaj odloči za otroke.

Ampak reševati zadevo tako da pade udobje in nazadujemo je neumno, kaj je fora napredka, če ne raste udobje? Prav rešitev je da uspemo tudi udobje staršestva povečat. Torej brezplačni vrtci, še več davčnih olajšav na plačo, še več ur ko je vrtec na voljo. Tudi pri samem rojevanju in zanositvi moramo medicinsko konkretno še napredovat. Pa nujno moramo uvesti to kar imajo v Avstraliji, da ti po rojstvu prvega domov hodijo svetovalci za dojenje in vzgojo in spanje in stuff. Ker imeti otroka je primerljivo s tem da bi imel na dan 16 urni šihr kjer dizajniraš raketo za v vesolje z strogimi roki kdaj bo vzlet.

Je prav zanimivo ko povem kolegom da definitivno priporočam imet otroka da je to res nekaj posebnega. Ampak me vidijo kako sem izmozgan in uničen od kar imam in kljub mojim besedam vidim, da na vse kolege delujem demotivacijsko glede tega, da bi imeli otroke :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

m0LN4r ::

Lonsarg je izjavil:

Ja problem je ko je družba napredovala v udobju/standardu, vse živo smo izboljšali da je lažje, le vzgoje otrok še nismo uspeli narediti da je lažje in je prevelika razlika v udobju če imaš otroka ali nimaš, ponavadi s starostjo želja po otroku vseeno dovolj narašča da se nas vseeno še nekaj odloči za otroke.

Ampak reševati zadevo tako da pade udobje ne neumno, kaj je fora napredka, če ne raste udobje? Prav rešitev je da uspemo tudi udobje staršestva povečat. Torej brezplačni vrtci, še več olajšav, še več ur ko je vrtec na voljo, tako se udobje starševstva poveča.

Mam prav problem kolege prepričat da se splača imet otroka, ker čeprav jim povem da definitivno priporočam me vidijo kako sem izmozgan in komaj živim in kljub mojim besedam imam filing da na vse kolege delujem demotivacijsko glede tegada bi imeli otroke ko me vidijo :)

Heh ja, nekako tako bi lahko rekel, ampak tudi ce vse to uredis, dojencek se se vedno dere ponoci, joce, razmetava, treba ga ja pazit, mu podriskano plenico menjat in drek za njim spucat, hranit, nosit naokoli, tudi kdaj it na uregenco sred noci. Recimo midva glede teh stvari nimava srece.

To so pac izzivi, katerim sem prej omenil Gen Z mentalno, tudi fizicno niso in nocejo biti kos, ker je too much.

GenZ bi imel otroke, ampak samo ce z njimi ne bi bilo nobenega dela, ampak das v mikrovalovko za 5 minut in ko ti gre na zivce pritisnes na tipko OFF
Aja pa da ne pozabimo se eno stvar DINKsov, oni se zelo dobro zavedajo tega, da ce bi imeli otroke, se svet ustavi vrteti okoli njih in je pozornost treba popolnoma posvetiti dojencku in da vec niso oni na mestu stevilka ena, ker pac doloceno obdobje dojencka/otroka pac ne morejo biti.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Mato989 ::

gort je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

to da se razmnožujete je vaš maximum, ker dlje kot do razvoja opic niste prišli. tako da če želimo kot človeštvo napredovati, moramo najprej obdavčiti bedake da se ne bodo več razmnoževali in da ne zapademo v idiokracijo.

Idiokracija je sicer posledica prevelike sociale in podobnega vpletanja države, ki poneumlja ljudi...

Ni pa tako, da si ravno nihče več ne bi mogel ali hotel privoščiti otrok...



Idiokracija je posledica tega da ima lahko vsakdo ki ne ploden otroke tudi ce je debil ali revez in posledicno vzgaja vec debilov
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

gort ::

m0LN4r je izjavil:

ker je s tem dosti dela pa pol vec ne more hodit na Malto na partije... iiiiiiiiiin vecje kot je mesto oz. kraj iz katerega prihajajo bolj so delulu, samo denar, konzumiranje jih hodi po glavi, mentalno energijo porabijo za to, kateri novi telefon, cevlje trendi cote in kje se bomo za vikend fotkali...

Ja normalno, jet-setanje, če je že kriza, pa yacht-setanje... Še sploh, ko je veliko kriptašev res svinjsko obogatelo...

Saj mene tudi šravfajo, če res nisem mogel tistih 1000BTC-jev kupit za drobiž nekaj let nazaj, ker zdaj X nepremičnin ne bo dovolj. Samo se da dopovedat...


Mato989 je izjavil:

Idiokracija je posledica tega da ima lahko vsakdo ki ne ploden otroke tudi ce je debil ali revez in posledicno vzgaja vec debilov

Tako je in to omogoča država z vedno večjo socialno pomočjo in zato, ker ne uvede sterilizacije. Je bil tvoj point še kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gort ()

m0LN4r ::

Je prav zanimivo ko povem kolegom da definitivno priporočam imet otroka da je to res nekaj posebnega. Ampak me vidijo kako sem izmozgan in uničen od kar imam in kljub mojim besedam vidim, da na vse kolege delujem demotivacijsko glede tega, da bi imeli otroke :)
Pa kaj jaz vem, finance in to, je super prirocen izgovor za zgoraj omenjeno. Na koncu sem ugotovil, da so finance se najmanjsi problem.
Bolj je problem, ko ze 2 leti niti ene noci nisem prespal brez tega, da bi se trikrat zbudil ob dretju ali pa se drli brez pavze od enih zjutraj do stirih :)) Ali pa it ob polnoci na urgenco, ker se je bronhitis tako zelo poslabsal parkrat. Pa ko sred noci zaradi kakega virusa zacne bruhat vse naokoli, cez par ur pa se jaz in parnet, da ti iz vseh lukenj leti vse ven.
No takrat sem celo poklical na siht in rekel sefu, da ni sans, da pridem delat. Se je samo nasmehnil in rekel, ni panike.

PS: Aja boknedaj, da sam pripravljas hrano za dojencka, nezaslisano. Ze to ko sem rekel, da kuham so se moderne mamice skoraj na trepalnice postavile :) One vse samo iz plasticne vrecke, flase, instant. Anyway.

Drugi brez otrok pa imajo najvecji problem, kdo bo peljal psa na sprehod :)
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

borut_p ::

Ce bi bile finance za vzgojo problem, nebi revezi imeli dosti vec otrok ... tudi to je izvlecek iz idiocracy.
Tako da je le prirocen izgovor, da se noces odrect luksuzu.

link_up ::

gruntfürmich je izjavil:

gort je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

to da se razmnožujete je vaš maximum, ker dlje kot do razvoja opic niste prišli. tako da če želimo kot človeštvo napredovati, moramo najprej obdavčiti bedake da se ne bodo več razmnoževali in da ne zapademo v idiokracijo.

Idiokracija je sicer posledica prevelike sociale in podobnega vpletanja države, ki poneumlja ljudi...

Ni pa tako, da si ravno nihče več ne bi mogel ali hotel privoščiti otrok...

ideokracija je posledica prevelikega vpliva ljudi ala link_up


Madona ne bot zdaj butthurt, ce si slepa veja. Ce pa nisi mi pa sploh ni nic jasno...idiokracija pa to...
In and Out

Lonsarg ::

Finance so faktor in ja tudi marsikdaj priročen izgovor, vsekakor pa vplivajo.

Ampak ja se strinjam da niso glavni razlog, glavni razlog je da z vedno večjim udobjem bo treba nekako rojevanje in vzgojo, kot smo kot družba skoraj vsa ostala opravila, industrializirat. Celodnevni vrtci dvakrat na teden naprimer, kot prvi korak v to smer. To bi jaz rabil ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

gort ::

Lonsarg je izjavil:

Ampak ja se strinjam da niso glavni razlog, glavni razlog je da z vedno večjim udobjem bo treba nekako rojevanje in vzgojo, kot smo kot družba skoraj vsa ostala opravila, industrializirat

Se pravi - nadomestna/umetna maternica in skrb nekje do 2 ali 3 leta bi bilo 'outsourcano'/posvojeno? Seveda v smislu, da se nekatera opravila zrutinirajo in osnovne stvari naučijo?

Lonsarg ::

Odvisno v kake ekstreme gremo. Saj že šola in vrtec je "outsoursanje" vzgoje, včasih so to vse starši počeli, pa smo šli naprej (no ene države še niso niti to, ko žensk ne pustijo v šole). Podaljšanje časa vrtec/šol, popoldanske dejavnosti ki so direkt po šoli, namesto da se fijakajo otroci sem pa tja in so starši taksi ure in ure na teden.

Samo rojevanje je zadnje na vrsti, prvi takojšni ukrep bi bil zmrzovanje jajčnih celic v mladosti, da ko se odločiš za otroka ga tudi takoj lahko imaš. Ko bo medicina dovolj napredovala seveda tudi umetne maternice. Nadomestne mame morda kot prehodno obdobje za tiste ki ne morejo imeti, ampak so drugi ukrepi definitivno prej na vrsti kot ta (vsaj legalizirali pa bi jih sicer lahko takoj).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

m0LN4r ::

Kdor hoce imet na tak nacin otroke, jih ze v bistvu lahko ima. Obstajajo zenske, ki dajo svoje telo v "najem" potem ga das za 2-3 leta v rejo, to smo ze tudi imeli.

Cez tri leta gres po otroka, kot v trgovino. To je vse ze mozno, ce se kdo noce ukvarjati z vzgojo in vsem kar zraven spada.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Lonsarg ::

Ampak je velika razlika med "grem v 3rd world country najet nadomesto mamo in upam da bo legalno šlo skozi da ne končam v zaporu" in "nadomestne mame so legalne v lastni državi, za tiste ki imajo medicinski razlog da ne morejo imeti otroka krije država".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Kayzon ::

Lonsarg je izjavil:

Finance so faktor in ja tudi marsikdaj priročen izgovor, vsekakor pa vplivajo.

Ampak ja se strinjam da niso glavni razlog, glavni razlog je da z vedno večjim udobjem bo treba nekako rojevanje in vzgojo, kot smo kot družba skoraj vsa ostala opravila, industrializirat. Celodnevni vrtci dvakrat na teden naprimer, kot prvi korak v to smer. To bi jaz rabil ;)


Zakaj nihce ne omenja modernega feminizma in online datinga ki je unicil danasnje zenske in seveda tudi moske. Zelo tezko najdes normalno osebo za nekaj vec, posebej ce si 28+ star ker potem dobis samo izrabljene zenske ki so se le nasle pri 30ih.

m0LN4r ::

Pri 30ih sele razmislja kaksnega psa bodo izbrali, ko je instagram in tinder kariere konec ;)
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

gort ::

Zakaj bi šle najemat (skozi celotno proceduro) za čez tri leta, če lahko gre čez tri leta že direktno izbere in kupi? Menda je to popularno med hollywoodskimi zvezdnicami...

Kayzon je izjavil:

Zelo tezko najdes normalno osebo za nekaj vec, posebej ce si 28+ star ker potem dobis samo izrabljene zenske ki so se le nasle pri 30ih.

Težave moderne mladine, razumem. Enemu mojemu znancu je kar fino šlo, je rekel, da bi imel več svojih otrok z različnimi ženskami, in vsaki plača vse stroške za otroka in še vsaki plača 1000EUR žepnine vsak mesec. Seveda je bil samo lapalo in ni bilo nič iz tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gort ()

Lonsarg ::

Kayzon je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Finance so faktor in ja tudi marsikdaj priročen izgovor, vsekakor pa vplivajo.

Ampak ja se strinjam da niso glavni razlog, glavni razlog je da z vedno večjim udobjem bo treba nekako rojevanje in vzgojo, kot smo kot družba skoraj vsa ostala opravila, industrializirat. Celodnevni vrtci dvakrat na teden naprimer, kot prvi korak v to smer. To bi jaz rabil ;)


Zakaj nihce ne omenja modernega feminizma in online datinga ki je unicil danasnje zenske in seveda tudi moske. Zelo tezko najdes normalno osebo za nekaj vec, posebej ce si 28+ star ker potem dobis samo izrabljene zenske ki so se le nasle pri 30ih.
Moja opažanje je da tisti ki smo primerni za stabilno zvezo najdemo drug drugega. Tisti ki so neprimerni pa seveda najdejo tudi druge neprimerne, potem pa je stanje kakršno je. Skratka ne, niti slučajno ni med ženskami več neprimernih za stabilno zvezo kot med moškimi, je kar lepo v obeh spolih visok % ljudi ki niso spodobni stabilne zveze, ker pač niso spodobni kompromisov in prilagajanja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Kayzon ::

m0LN4r je izjavil:

Pri 30ih sele razmislja kaksnega psa bodo izbrali, ko je instagram in tinder kariere konec ;)


Poznam par se iz srednje sole,zgodnja trideseta sedaj porocena krajsi cas in sta si kupila macko. Vse kar pocneta je da potujeta naokoli, je pa res da je njegova punca oz zdej zena huda feministka.

Lonsarg je izjavil:

Kayzon je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Finance so faktor in ja tudi marsikdaj priročen izgovor, vsekakor pa vplivajo.

Ampak ja se strinjam da niso glavni razlog, glavni razlog je da z vedno večjim udobjem bo treba nekako rojevanje in vzgojo, kot smo kot družba skoraj vsa ostala opravila, industrializirat. Celodnevni vrtci dvakrat na teden naprimer, kot prvi korak v to smer. To bi jaz rabil ;)


Zakaj nihce ne omenja modernega feminizma in online datinga ki je unicil danasnje zenske in seveda tudi moske. Zelo tezko najdes normalno osebo za nekaj vec, posebej ce si 28+ star ker potem dobis samo izrabljene zenske ki so se le nasle pri 30ih.
Moja opažanje je da tisti ki smo primerni za stabilno zvezo najdemo drug drugega. Tisti ki so neprimerni pa seveda najdejo tudi druge neprimerne, potem pa je stanje kakršno je. Skratka ne, niti slučajno ni med ženskami več neprimernih za stabilno zvezo kot med moškimi, je kar lepo v obeh spolih visok % ljudi ki niso spodobni stabilne zveze, ker pač niso spodobni kompromisov in prilagajanja.



Also ljudje ki niso komptabilni znajo imeti kaksne neporavnanve racune s svojo preteklostjo, pac veliko ljudi je ki pride v trideseta pa niso razcistili se svoje preteklosti.. NImas kej zivljenje ni tako simple vcasih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kayzon ()

gort ::

Boste morali narediti kakšen app, ki bo nasprotno od kurilnega tinderja pač kakšen gasilen dampener za tiste, ki bi kaj več? In tam se bo potrdilo, če hoče hiško v predmestju, 1 ali več otrok, karavan, piknike s sosedi, zmerno opravlja, bazen na hofu itn.

Kayzon ::

Mah cim manj aplikacij, se je treba opogumiti in v lepo v zivo koga spoznati.

gort ::

Kayzon je izjavil:

Mah cim manj aplikacij, se je treba opogumiti in v lepo v zivo koga spoznati.

Preveč radikalen si kar naenkrat :D Prednosti tovrstnih appov so sicer asinhrona komunikacija. Lahko se opogumljaš, da si kot Bravehart ampak če ne bo ciljnega občinstva, tvoj "but they will (not) never take our freeeedom!!11one" ne bo učinkovit.

klemenSLO ::

Hrvati so 'pogruntal' app holydate :D
https://holydate.hr/
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Kayzon ::

gort je izjavil:

Kayzon je izjavil:

Mah cim manj aplikacij, se je treba opogumiti in v lepo v zivo koga spoznati.

Preveč radikalen si kar naenkrat :D Prednosti tovrstnih appov so sicer asinhrona komunikacija. Lahko se opogumljaš, da si kot Bravehart ampak če ne bo ciljnega občinstva, tvoj "but they will (not) never take our freeeedom!!11one" ne bo učinkovit.


Pozabljas se da niso dating appi vec to kar so bili. Ene pet let nazaj si se lahko s free acountom vseckal in se pogovarjal z vsemi,sedaj pa ce ne nimas mesecne narocnine te algoritem vrze nekam zadaj in tudi ce vseckah te nihce ne bo videl dokler ne zakupis mesecne narocnine. Tako je posebej pri Tinderju,za ostasle ne vem.

gort ::

Ja, to se mi zdi normalno, brezplačnost je samo krajša faza, da se čimveč ljudi navleče v čimkrajšem času. Verjetno pa je za nosilke assetov uporaba brezplačna, plačujejo pa samo iskalci teh assetov? Ali celo oboji plačujejo? Meni osebno je to povsem smiselen poslovni model tovrstnih storitev. Tudi, ko/če boste naredili 'dampener' app boste verjetno sledili tem preizkušenim smernicam... Moram pa priznati, da tovrstnih storitev ne uporabljam, imam preveč izzivov že z eno, več tudi ne zmorem brez kemije. Včasih se sicer zgodi kakšen družabni dogodek v čisto poslovnem smislu.

Čakaj, kje smo ostali? Torej - naročnina zelo verjetno, ja.

D3m ::

Jarno je izjavil:

D3m je izjavil:

A je šla kariera. 8-O

Glupača.


To ni povsem natančna ugotovitev. Verjetno je šlo za inteligentno in karierno orentirano/zagrebeno osebo s postporodnimi težavami psihološke narave.

Je pa to zanimiv indikator, da se pogosto ljudje z boljšimi priložnostmi za kariero odločajo za manj otrok.
Korelacija med uspehom v karieri in inteligenco ni zanemarljiva.
Torej gre reprodukcijska konvergenca bolj v neko povprečje glede določenih inteligenčnih karakteristik.


Postporodne težave so na začetku glede na starost dojenčice pa smatram, da je uboj načrtovala.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jarno ::

Untreated postpartum depression can last for months or longer, sometimes becoming an ongoing depressive disorder. Mothers may stop breastfeeding, have problems bonding with and caring for their infants, and be at increased risk of suicide.


Nikakor ne opravičujem dejanja, pač navajam medicinska dejstva.
#65W!

miha98 ::

m0LN4r je izjavil:

Kdor hoce imet na tak nacin otroke, jih ze v bistvu lahko ima. Obstajajo zenske, ki dajo svoje telo v "najem" potem ga das za 2-3 leta v rejo, to smo ze tudi imeli.

Cez tri leta gres po otroka, kot v trgovino. To je vse ze mozno, ce se kdo noce ukvarjati z vzgojo in vsem kar zraven spada.


A res? luliko lahko rentaš? Povej kje pa kam? Bi rental jaz takoj občasno...

Miki N ::

miha98 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Kdor hoce imet na tak nacin otroke, jih ze v bistvu lahko ima. Obstajajo zenske, ki dajo svoje telo v "najem" potem ga das za 2-3 leta v rejo, to smo ze tudi imeli.

Cez tri leta gres po otroka, kot v trgovino. To je vse ze mozno, ce se kdo noce ukvarjati z vzgojo in vsem kar zraven spada.


A res? luliko lahko rentaš? Povej kje pa kam? Bi rental jaz takoj občasno...


Rent-a-lulika je pa res stara fora. Nekateri pravijo, da najstarejša. Še v jami je kera dala za kak boljši del mamuta.

miha98 ::

Aa si prebral moj post? Kje pa kam sprašujem?

Problem teh lulik je da se z leti raztegnejo in niso več tako prožne kot so bile pri 20-tih...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miha98 ()

gort ::

Po obiskih razširjene žlahte, nekaj kozarcih rdečega in bass amplified metal/hardrocka...
Moram vprašati - kaj se pod rentanje lulike dojema? Prostitutke so dobesedno na vsakem ovinku, tudi na Ptuju...
Rentanje maternice je bolj napredna zadeva.

gozdar1 ::

Kayzon je izjavil:

Mah cim manj aplikacij, se je treba opogumiti in v lepo v zivo koga spoznati.


Statistično naj bi bile te aplikacije ena velika zguba časa, saj naj bi tudi tu veljalo pravilo 80/20.

https://www.eviemagazine.com/post/women...

miha98 ::

Na Ptuju ni kupleraja.. Eden je v Borovcih proti Ormožu pa eden v Kidričevem proti Slovenski Bistrici... hihi težko je najti tako, ki te takoj napali oz. vzburi... redke to znajo...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miha98 ()

gort ::

Prostitutke se ne nahajajo nujno v kupleraju, to je preveč enostavno. Zagotavljam, da so na Ptuju dekline, ki dajo za denar.
Ne pričakuj, da te bo takoj napalila ali vzburila. To je že višja znanost. Gre samo za 'relaksacijo' v najširšem/bolj ozkem smislu.
Jaz sicer res ne bi vedel ampak je en kolega razlagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gort ()

miha98 ::

Do zdaj sem na Ptuju srečal samo 2 , ki sta mi povzročili evforijo . Toliko da veš, kakšno je stanje... Pa kontaktiraj kolega pa mi javi na ZS . Lahko ga jaz kontaktiram , če bi rad ostal anonimen. Na Ptuju ni lepih žensk... so samo povprečne ali podpovprečne ... Pač ali so s kmetov ali pa uličarke...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miha98 ()

gort ::

miha98 je izjavil:

Do zdaj sem na Ptuju srečal samo 2 , ki sta mi povzročili eforijo . Toliko da veš, kakšno je stanje... Pa kontaktiraj kolega pa mi javi na ZS . Lahko ga jaz kontaktiram , če bi rad ostal anonimen. Na Ptuju ni lepih žensk... so samo povprečne ali podpovprečno...

Madona, kar evforijo pričakuješ? Ja no, na Ptuju ni lepih žensk, kar jih ti poznaš, ker si nadpovprečno zahteven. Znanec pravi, da pri prostitutki niti nočeš, da ti povzroča evforijo, se boš sicer preveč izpraznil pri njej. Ne v spolnem smislu ampak v denarnem :D

Čakaj kaj? Ti si 26 let star? Zanimivo, da sploh poznaš kakšno, ne da si zahteven :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gort ()

miha98 ::

Najbolj žalostno mi je to, da so tiste, ki so najbolj bogate , dejansko najbolj povprečne ali podpovprečne. Tako , da moram med manj premožnimi iskati... Dejansko bogatih manekenk ni. So samo hčere privatnikov, ki so takšnega izgleda da boh pomahej.... Ja nek nivo pa mora bit. Drugače lahko grem kar na kmetijo... Kako debelo kmetico z nikakvo postavo pa rito...

gort ::

miha98 je izjavil:

Kako debelo kmetico z nikakvo postavo pa rito...

Stari tamlad, karkoli te vžiga v podzavesti. Znanec pravi, da tvoj namen pri prostitutki ni, da se zaljubljaš, ti pa kakor hočeš, prostitutka te bo vsakič vesela. Pa že, kdo bi vedel :D

miha98 ::

A obstajajo v Sloveniji kake escort agencije z lepoticami? POvej kar veš...

gort ::

Menda da so, pravo vprašanje je tvoj budget.... In verjetno h nočeš kak GFE? Ko boš starejši, kar precej starejši, se stvari poenostavijo, ne zakomplicirajo. Tole pa dobesedno zažiga ene malo? Samo pač v živo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gort ()

miha98 ::

Mogoče ja mogoče ne. Povej kje najdem lepotico? Kje iskati? Moj budget ni pomemben. Pomembno je to kar sem napisal zgoraj...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miha98 ()

gort ::

Moram znanca vprašat, možno, da malo potraja. Aktivnost je sorazmerno subjektivna in ni nemmogoče, da pride razhajanja (ne razjahanja, packa!) v ocenah.

miha98 ::

Javi mi v ZS. Lahko noč...

Kayzon ::

miha98 je izjavil:

Aa si prebral moj post? Kje pa kam sprašujem?

Problem teh lulik je da se z leti raztegnejo in niso več tako prožne kot so bile pri 20-tih...


To pa ni res,veliko je odvisno od genetike same zenske. Sem imel tudi starejse zenske pa so bile bolj cvrste spodaj kot marsikatera mladenka.

D3m ::

Rentanje maternice je bolj napredna zadeva.


Pol ste za "deklina zgodba" sistem. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

gruntfürmich ::

problem z nataliteto se ni začel s sedanjo generacijo, ampak sega kar nazaj... verjetno kar v boomer generacijo.
čisto vsak učitelj v šoli vam bo znal povedat da so sedanji starši fucked-up, in posledično se to vse prevali na otroke ki so resnično nemogoči.
ampak tudi za milenijce & X-generacijo so verjetno krivi predhodniki, da so sedaj tako čudni.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gort ::

D3m je izjavil:

Pol ste za "deklina zgodba" sistem. :)

Tole.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Šola
63154989 (3640) Invictus

Japonski demografski krizni štab (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17716314 (12199) PovemVfaco
»

Demografski upadi na zahodu. Zakaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1409985 (6385) petrus

Kako dvigniti populacijo starjoče Evrope? (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Problemi človeštva
124295110 (68792) vostok_1

Kako dvigniti nataliteto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6611745 (11083) jype

Več podobnih tem