» »

Predstavil bi (svoje) slike

Predstavil bi (svoje) slike

1 2
3
»

dronyx ::

Tole pa dokazuje, da bi morda moral z žabami razviti ločeno smer. Sploh če bomo lahko v ponedeljek zjutraj lahko v Šparu kupili konopljo na oddelku z zelenjavo imam kar nekaj idej za nadgradnjo tega opusa.

Nazaj v zrelo obdobje.

Dekompozicija, AI direktno na računalniški zaslon (2024), privatna zbirka

Tole sem se kar dodobra namučil. Po moje skoraj 5 minut dela. Včasih umetnost zahteva potrpljenje. :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Opus Monkey mix - Monkey clown, AI direct to computer screen (2024), private collection

Zgodovina sprememb…

Čeprav se sliši skoraj neverjetno, ampak zlahka se mi lahko zgodi, da bom za časa življenja prodal manj slik kot van Gogh in z njimi celo zaslužil še manj kot on. Če bosta po moji smrti imela Norveški in Saudski sklad polovico premoženja naloženega v mojih slikah in bo to vredno milijon bilijonov, bo to pirova zmaga in kaj slaba tolažba.

Opus Monkey Mix - Monkey Tune, AI direct to computer screen (2024), private collection

Imam pa počasi tudi že poln kufer teh opic. Samo kaj je alternativa? Podgane? Nič, moram stisnit zobe in potrpet.

feryz ::

Umakni ogledalo, ko iščeš navdih za glavno osebo na slikah.

kow ::

dronyx je izjavil:

kow je izjavil:

Daj kaksno slovensko impresionisticno. Ala Sejalec.

Si bom s tem še bolj sloves uničil, če je to sploh možno. :|

Zanic. Bo potrebno se mal trenirati :)

Drugace bi bilo precej bolj zanimivo, ce bi napisal tekst, ki je zgeneriral slike.

feryz je izjavil:

Menda s 1.9.2024 začne DALL-E 3 risati tudi nage ženske. Potem bo bistveno lažje. Upam pa da imajo dovolj zmogljive podatkovne centre, da se vse skupaj že prvi dan ne sesuje.

Miki N ::

Že vidim Kopilot dialog na prvi šolski dan:
- Dale, daj nago babo!
- Meh. MOAR PUSSAY!!
- Dale, umakni Mačka Toma, ker zakriva!! ;(

Ampak resno verjetno šraufajo kake anti-pr0n filtre, tako da ... imejte pričakovanja na ketni. Bo pa zanimivo.

PacificBlue ::

dronyx je izjavil:

feryz je izjavil:

Menda s 1.9.2024 začne DALL-E 3 risati tudi nage ženske. Potem bo bistveno lažje. Upam pa da imajo dovolj zmogljive podatkovne centre, da se vse skupaj že prvi dan ne sesuje.

Za umetniske slike uporabljaj midjourney, za realisticne pa stable diffusion.

kow je izjavil:

Zanic. Bo potrebno se mal trenirati :)

Don't push me. Don't push me...

Žetev, AI direktno na računalniški zaslon (2024), privatna zbirka

Kayzon ::

Dej da bo bolj zanimivo,naj se vsak spomne kej pa nam avtor naredi par ai slik.

Jaz bi rad videl: Cyberpunk univerza,hacker ki odkrije da obstajajo vampirji (Maybe dodas blood bank al pa kej,v stilu Blade 1,samo da je cyberpunk)

:))

Ladjice, AI direktno na računalniški zaslon (2024), privatna zbirka

Za tiste, ki bi radi začeli kariero na področju AI umetnosti svetujem za začetek abstraktno slikarstvo, ker to je najlažje.

Greš na stran:

https://www.bing.com/chat?cc=ca

In vpišeš: draw abstract picture

Če želiš še opico na abstraktni sliki recimo vpišeš: draw abstract picture with monkey

Jaz sem abstraktno slikarstvo na začetku kar preskočil in začel z bolj resnimi tehnikami.

Zgodovina sprememb…

Kayzon je izjavil:

Jaz bi rad videl: Cyberpunk univerza,hacker ki odkrije da obstajajo vampirji (Maybe dodas blood bank al pa kej,v stilu Blade 1,samo da je cyberpunk)

Preko telefona, midjourney discord bot

Zgodovina sprememb…

Recimo napredno AI slikarstvo izgleda nekako takole:

Copilot: Draw an aircraft carrier in expressionistic style with surreal elements inspired by Franz Kafka

Še dobro, da si Copilot shranjuje s kakšnim command.com je prišel do nekih slik, ker sicer se jaz tega ne bi nikdar spomnil oziroma da bi lahko vsaj približno neke slike ponovil.

Cyberpunk, AI direktno na računalniški zaslon (2024), privatna zbirka

Tole sem se kar namučil in sem moral narediti nekaj iteraciji, da je rezultat kolikor toliko. Mogoče še najbolje nariše če mu dam command.com - draw cyberpunk picture in blade runner style dark and red colours, shaded figures on the street (in expressionist style)

Zgodovina sprememb…

PacificBlue je izjavil:

Kayzon je izjavil:

Preko telefona, midjourney discord bot

Zadnje dve sta hude,ni slaba ideja za film/serijo saj zgleda kar kul :D Avtor teme je pa smrad k forsira to svoje grdo sranje ze od samega zacetka :))

Tega bo vedno več, v filmih itd.
Sam pomojem to ni nobena umetnost, dejansko bodo vizualni grafični ustvarjalci izgubljali na račun AI-ja.

Par promtov napisat ni noben problem.

Narisat na roke umetnost, tega pa ne zmore vsak.

Kayzon je izjavil:

Avtor teme je pa smrad k forsira to svoje grdo sranje ze od samega zacetka :))

Ostal sem brez besed. Edino kar lahko ob tem rečem je...

Old man crying, AI direct to computer screen (2024), private collection

In seveda hvala za navdih. Ena boljših po moji oceni in verjetno nov opus. :D

karafeka ::

dronyx, lepo ti uspevajo te slike.
A to malanje s copilotom je zastonj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

karafeka je izjavil:

A to malanje s copilotom je zastonj?

Je, če odmisliš da se ti vrti števec za elektriko medtem ko ustvarjaš. :D

@PacificBlue: Nerad, samo moram priznat, da je tvoj Cyberpunk opus boljši od mojega. Pri meni preveč izstopa rdeča barva. Manjka očitno modra in bolj pastelne barve. To bi kakšen Photoshop filter lahko popravil. Samo to je pa že next level, well beyond my paygrade. :)

Zgodovina sprememb…

Dejansko boljse rezultate dosezes z seartom ali midjourney, sam je za full dostop treba plačati. Imam letno narocnino na oboje.

https://www.seaart.ai/

Old woman crying, AI direct to computer screen (2024), private collection

Bonus for free:

Upam da po vseh teh AI generiranih slikah nekateri razumete kako velik problem bo v prihodnje ugotavljati, kaj je rezultat človekovega umetniškega ustvarjanja, kaj pa je "...inspired by AI generated images".

Zgodovina sprememb…

Zakaj se pa ne priucis risanja drgace,ker lahko narises bolj zive reci kot tole pacanje z ai orodjem. Ce hoces ti svetujem par knjig za zacetek pa ce si resen in vadis redno lahko ze v enem letu zelo napredujes.

Kayzon je izjavil:

Zakaj se pa ne priucis risanja drgace,ker lahko narises bolj zive reci kot tole pacanje z ai orodjem. Ce hoces ti svetujem par knjig za zacetek pa ce si resen in vadis redno lahko ze v enem letu zelo napredujes.

Če nisi opazil tu sploh ne gre za učenje risanja. Gre pač za način zabave. Trenutno me tole še zabava. Verjetno se bom pa enkrat naveličal. Z risanjem sem pa končal v osnovni šoli, potem še enkrat poskušal zadevo obudit, pa pospravil v predal. Pa imam knjige za učenje risanje.

Nekateri se verjetno sprašujete, v čem je sploh razlika med Photoshop filtrom in AI generirano sliko, saj očitno AI počne nekaj podobnega, kot delajo razni Photoshop filtri. Razlika je pa v tem, da AI tudi sam izbere motive oz. nekje najde očitno slike, ki jih potem obdela ali celo slike sam sestavi iz raznih virov. To je next level eleganca (ali lenoba?).

Recimo: draw a woman with a baby laughing (crying) in cubizm style

Mixed emotions, AI direct to computer screen (2024), private collection

Zgodovina sprememb…

Pilot za nov opus - Ljubezen pred baziliko svetega Petra

Za današnji slikarski natečaj je tema vespa.

Prvotna ideja je bila, da je ženska v bikiniju na vespi, samo očitno je že to preveč golote za umetno inteligenco. Na tem področju bo nujno potrebno nekaj narediti, saj smo umetniki preveč omejeni pri umetniškem izražanju. Tudi to, da noče risat ženski aktov se mi zdi nedopustno. Kaj naj grem modele za ustvarjanje potem iskat na študentski servis, kot smo to počeli včasih?

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

A mu lahko rečeš, da ne riše tačk, če se folk fura.
Magic

Magic1 je izjavil:

A mu lahko rečeš, da ne riše tačk, če se folk fura.

To se ženske furajo. Copilot verjetno misli da so tačke nekaj podobnega kot na otroških kolesih pomožna koleščka, da ne padeš. :D

Ko je brzina dovolj visoka se te tačke avtomatično pomaknejo navzgor, kot pristajalna kolesa pri letalu.

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Sej to je problem vseh teh AI in avtopilotov. Znajo super marsikaj, a zabiti so ko točak.
Magic

Magic1 je izjavil:

Sej to je problem vseh teh AI in avtopilotov. Znajo super marsikaj, a zabiti so ko točak.

Mnenje Copilota iz prve roke:

Razumem, kaj želite povedati. Res je, da umetna inteligenca in avtopiloti imajo svoje omejitve. Kljub temu pa se nenehno razvijajo in izboljšujejo. Morda bomo v prihodnosti videli več napredka na tem področju! 😊

Saj ne vem ali to zveni kot grožnja?

Zgodovina sprememb…

Mislim da tole pomeni pa moj preboj na umetniško sceno. Z religiozno temo praktično ne moreš falit. No ja, lahko, če si Strelnikoff.

Delovni osnutek, AI direktno na računalniški zaslon (2024), zasebna zbirka

Radioaktivnost, AI direktno na računalniški zaslon (2024), privatna zbrka

Steamwork, AI direktno na računalniški zaslon (2024), privatna zbrka

Tazga delavca si lahko samo želiš! Nič ne teži, da je utrujen, zmatran, malca, lačan, lulat, žejen, vroče...Samo dela, kar mu rečeš. Moram rečt da sva se zelo dobro ujela z AI. Jaz sem glavca, on pa garač. :))

Zgodovina sprememb…

Drsalec, AI direktno na računalniški zaslon (2024), privatna zbrka

To je nekje ustvarjalni nivo techno glasbe. Naštimaš na računalniku ritem, potem pa poskušaš ljudi prepričat, da nekaj ustvarjaš. V resnici pa vse delo opravi sintetizator zvoka. Samo enim je tudi to všeč.

Zgodovina sprememb…

celje ::

sem narobe prebral? naslov teme: ....svoje slike..... potem pa ai bullshit

celje je izjavil:

sem narobe prebral? naslov teme: ....svoje slike..... potem pa ai bullshit

Kako se lahko opravičim za zavajanje?

draw a monkey who wants to apologize for the deception - make it very serious!

Ker nekateri nimate pravega spoštovanja do mojega umetniškega dela še zadnjič...

Nekateri naivneži celo mislijo, da bom jaz mesece risal slike olje na platno, potem pa to slikal s telefonom za 30 € v paketu povezani in to objavil na nekem spletnem forumu. Fuck me. :))

Ker so me lepo prosili, če lahko še ena serija slik tole res zadnjič.

Kult osebnosti, AI direktno na računalniški zaslon (2024), zasebna zbirka

Če bi danes začenjal še enkrat, bi verjetno začel z abstraktnim slikarstvom. Ti vsaj nihče ne more očitati, da nekaj na sliki ne izgleda tako, kot bi moralo. V abstraktnem slikarstvu vse izgleda v redu, ker ni ničemur podobno.

Bye.

klemenSLO ::

dronyx je izjavil:

Ker nekateri nimate pravega spoštovanja do mojega umetniškega dela še zadnjič...

:) kako si me nasmejal
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

feryz ::

Pozabil si na bistvo foruma.

Draw a monkey, which can't decide whether to use rope or bell tower.

klemenSLO je izjavil:

:) kako si me nasmejal

Ja, mislim da je moje področje naivna umetnost. Naivna v smislu da umetnik zmotno misli, da ga ljudje občudujejo. :))

Me pa po svoje veseli, da so nekateri tule na teh par straneh konzumirali več umetnosti, kot prej v celem življenju. Ampak če dobro pomislim...ne vem če me to ravno veseli. Je kar zaskrbljujoče...

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

WTF means that?

dronyx je izjavil:

feryz je izjavil:

WTF means that?

Nimam pojma

Zanimivo...moj slikarski asistent nariše tole...

Ga moram peljat h psihiatru na preiskave.

Zgodovina sprememb…

Ko sem ustvarjal tale opus se sploh nisem zavedal, da verjetno zadeva izpade pedofilsko. Poanta teh slike je v tem, da smo tudi ljudje primati. Včasih mi je kar nerodno, ko vidim, kako zelo smo si podobni. Pa pri opicah mi je všeč to, da ne poznajo človeškega sprenevedanje. Opice so neposredne in so kar so ter se tako tudi obnašajo. Po moje se pa manj opic pobije med seboj, kot ljudi, pa čeprav veljamo ljudje za razmišljujoče primate, ko pa opica razmišlja, rečemo temu nagon. Hmm...

1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nogometna evforija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12310977 (1915) errhec
»

Newyorško oblikovalsko priznanje za plakat

412219 (726) nejc_nejc
»

Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 4 )

15234653 (5533) dronyx
»

Večina ne uporablja umetne inteligence (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
1769162 (2152) Mr.B
»

V katere poklice/kariere se lahko relativno hitro preusmeriš in si sčasoma tudi dobro (strani: 1 2 )

654944 (2210) kriptobog

Več podobnih tem