Forum » Kaj kupiti » Cvrtnik na vroč zrak
Cvrtnik na vroč zrak
Kekokekič ::
Torej, kupil sem pred časom cvrtnik na vroč zrak v Šparu. Ne vem točno kateri je bil... vem, da je bil poceni (znižan).
Nikoli ni dobro delal..Trajalo je precej časa, da se je karkoli "speklo" notr. Potem je tudi to nehalo delat, račun pa sem založil...GG.
Zdej spet gledam, da bi kupil kej malo boljšega - za tam do 150€ recimo.
Lahko kdo kaj priporoča?
Nikoli ni dobro delal..Trajalo je precej časa, da se je karkoli "speklo" notr. Potem je tudi to nehalo delat, račun pa sem založil...GG.
Zdej spet gledam, da bi kupil kej malo boljšega - za tam do 150€ recimo.
Lahko kdo kaj priporoča?
Hudobec82 ::
Misliš Airfryer? Jst sm na amazonu kupil tega dvojnega od Ninje. Zdej men bi bla deleč najbolj pomembna stvar, da ma dva prekata. V enga daš pomfri, v drucga piško al pa zelenjavo in je potem oboje skupaj hkrati na mizi. Ne pa da najprej pečeš piško 20minut in potem še 20minut čakaš na pomfri. Ko pa recimo delaš pomfri samo zase, ga pa daš v vsak prekat lih tok, da je dno pokrit in je pečen v 10 minutah. Sam še kečap daš gor pa pred TV.
Včasih nardim notr tut kake mini pize, zelenjavo, svinske kareje, ribje palčke in podobno. Vse izpade vrhunsko. Se pa stvari s cajtom mal naveličaš, ker večina hrane iz cvrtnika je vseen bolj kot ne fajn oljasta in mastna.
Včasih nardim notr tut kake mini pize, zelenjavo, svinske kareje, ribje palčke in podobno. Vse izpade vrhunsko. Se pa stvari s cajtom mal naveličaš, ker večina hrane iz cvrtnika je vseen bolj kot ne fajn oljasta in mastna.
eEdbM ::
Z air fryerji imamo dobre izkusnje, kako ne, to je samo pomanjsana in posledicno bolj ekonomicna pecica.
Kekokekič ::
Misliš Airfryer? Jst sm na amazonu kupil tega dvojnega od Ninje. Zdej men bi bla deleč najbolj pomembna stvar, da ma dva prekata. V enga daš pomfri, v drucga piško al pa zelenjavo in je potem oboje skupaj hkrati na mizi. Ne pa da najprej pečeš piško 20minut in potem še 20minut čakaš na pomfri. Ko pa recimo delaš pomfri samo zase, ga pa daš v vsak prekat lih tok, da je dno pokrit in je pečen v 10 minutah. Sam še kečap daš gor pa pred TV.
Hvala :)
Z air fryerji imamo dobre izkusnje, kako ne, to je samo pomanjsana in posledicno bolj ekonomicna pecica.
Vrjamem. Sem verjetno pač imel nesrečo oz. sem preveč šparal.
V temi Kateri cvrtnik-friteza je večinoma govor o airfryer-jih. Poglej tja.
Mi iskalnik ni deloval, zato sem naredil novo temo. Hvala. Pogledam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kekokekič ()
MrGTO ::
Mah, mi smo ga kupli pa vidim da je brezveze, ce imas ze pecico doma. Res da traja nekaj vec casa, da se spece, ampak mi je pa hrana boljsa, vsa. Das pecico na ventilacijo pa je, ce hoces bolj hrustljavo.
Jaz sem malcek gurman, pa raje pocakam, da dobro jem.
Jaz sem malcek gurman, pa raje pocakam, da dobro jem.
OutOfTheBox ::
AirFryer je sam da npr delaš priloge zraven kosila ki ga že delaš ali pa kot pogrevanje hrane. AirFryer ne nadomesti pečice in pečica težko nadomesti fryer.
Je bolj praktičen ker ni treba čakat da se pečica segreje in lahko hitro (in ceneje) narediš prilogo (ex. pomfri, ribje palčke ipd).
Zdej če pa delaš večje kosilo ki je izključno peka, potem AirFryer ne pride v poštev ker je premajhen in je časovno bolj zamuden če moraš čakat na vsako hrano, ki jo misliš spečt v fryerju.
Pod črto, sam veliko uporabljam fryer ampak ne nadomesti pečice, sploh za večja nedeljska kosila.
Je bolj praktičen ker ni treba čakat da se pečica segreje in lahko hitro (in ceneje) narediš prilogo (ex. pomfri, ribje palčke ipd).
Zdej če pa delaš večje kosilo ki je izključno peka, potem AirFryer ne pride v poštev ker je premajhen in je časovno bolj zamuden če moraš čakat na vsako hrano, ki jo misliš spečt v fryerju.
Pod črto, sam veliko uporabljam fryer ampak ne nadomesti pečice, sploh za večja nedeljska kosila.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
tomaz- ::
ko smo že glih pri airfryerju in zamrznjenih ribjih palčkah?
Kako jih delate, da se pri "peki" ne "uščijejo" in postane en velik zdriz?
Delamo veliko v njem, vse uspe, panirane ribe pa so bruh..
Daniel ::
Tefalov dvopredalni iz Amazona. Dobra zadeva. Sta pa dve verziji, ena ima še žar zraven. Takrat ga žal niso imeli na zalogi, tako, da je pač brez.
OutOfTheBox ::
To vam rata zarad kombinacije prevelike temperature in časa peke. Zmanjšaj čas peke pri temperaturi ki je napisana na navodilih za peko. Glej tudi da ne daš zmrznjenih not ampak naj bodo prej na sobni temperaturi, ker potem se parametri (sploh čas peke) spremenijo.
Na koncu je važno da osvojiš en način peke. Eksperimentiraj in bo ratal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
2dark ::
vse na suh zrak. Takšna ej pa potem tudi hrana. Suha. Pomfir je za silo, ker je suh. To, da ga malo z oljem namažeš pač ne naredi nič.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
mr_chai ::
IL_DIAVOLO ::
ko smo že glih pri airfryerju in zamrznjenih ribjih palčkah?
Na plati jih speci, kot se spečejo fileji, na vsaki strani na hitro popečeno. Riba res ne rabi veliko.
Ribe so itak delikatne zadeve, ko rabijo samo vroco površino(ponev), ne pa vročega lufta(pecica).
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Pr men je recimo problem, da mam zlo švoh pečico. Dejansko rabi ene 20 minut, da se segreje. V tem času imam že futr na mizi. Dokler je ne zamenjam je to pocen in hitra rešitev.
cvalsr ::
Moje izkušnje: Neuporabna zadeva, vsaj za pomfri. (Za 3 kurje perutničke mogoče je v redu?) Zgoraj se krompir sežge, na dnu ostane surov, že če dam noter ubogih 30 dkg oziroma jih ven dobim 15. Na vsake 3 minute moraš košaro vzeti ven in ga temeljito premešati, pri čemer se seveda ohladi in čas pečenja podaljša za dvakrat...
Zakaj za vraga ne naredijo škatle z vrtljivim bobnom v stilu pralnega stroja ali mešalca za beton?! Ja, dražje, ampak to bi rade volje (do)plačal.
Čeprav tako 'sušenje' niti približno ne da takega rezultata, kot pravo cvrtje v olju, v dovolj veliki količini. Te domače oljne friteze ga imajo tako 'šparovno' malo, da ga krompir ohladi pod 100 stopinj in se potem (raz)kuha, namesto cvre...
Zakaj za vraga ne naredijo škatle z vrtljivim bobnom v stilu pralnega stroja ali mešalca za beton?! Ja, dražje, ampak to bi rade volje (do)plačal.
Čeprav tako 'sušenje' niti približno ne da takega rezultata, kot pravo cvrtje v olju, v dovolj veliki količini. Te domače oljne friteze ga imajo tako 'šparovno' malo, da ga krompir ohladi pod 100 stopinj in se potem (raz)kuha, namesto cvre...
VrtniPalcek ::
Saj obstaja! Sam imam takega: Tefal YV9708 ActiFry Genius XL 2in1
starfotr ::
Pr men je recimo problem, da mam zlo švoh pečico. Dejansko rabi ene 20 minut, da se segreje. V tem času imam že futr na mizi. Dokler je ne zamenjam je to pocen in hitra rešitev.
Pa s čim se ukvarjate v lajfu, da vam je 20 minut problem. Ko prideš domov, lahko stopiš skozi vrata in prižgeš pečico. Garantirano se bo vse segrelo, preden se preobuješ in preden pripraviš hrano za v pečico.
chucki ::
V 30min ti specem piscancji zrezek pa riz z zelenjavo in solata.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Han ::
Cosori speče pomfri brezhibno v 10-15 minutah, odvisno od debeline krompirja. Enako ribo, odtaljeno orado ali brancina iz hladilnika. Običajno spečem kar skupaj.
Steinkauz ::
Airfryer je kr kul. Če hočeš pečen krompir daš not, čez 15-30 min maš hrustljavo pečen krompir.
Vmes si pa prštimaš en steak pa zadnje minute izkoristiš, da ga spečeš.
S pečico bi blo to takoj 50 min pa še manj hrustljav bi bil.
Jst ga ponucam še za brstični ohrovt. Ribje palčke so pršle pa dost bedne vn, tist pomoje moreš v olju cvret k je tolk brezvezna riba not.
Vmes si pa prštimaš en steak pa zadnje minute izkoristiš, da ga spečeš.
S pečico bi blo to takoj 50 min pa še manj hrustljav bi bil.
Jst ga ponucam še za brstični ohrovt. Ribje palčke so pršle pa dost bedne vn, tist pomoje moreš v olju cvret k je tolk brezvezna riba not.
Magic1 ::
Pa s čim se ukvarjate v lajfu, da vam je 20 minut problem. Ko prideš domov, lahko stopiš skozi vrata in prižgeš pečico. Garantirano se bo vse segrelo, preden se preobuješ in preden pripraviš hrano za v pečico.
Pač še nismo tolk stari in je čas luksuz, ki ga vedno primanjkuje.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
To dela starfotr, večerjo pa žena natedi. Posodo pa verjetno tudi ona na roke pomije.
Od vseh dodatkov v kuhinji, se airfryer še največ uporablja, sploh zdej ko je svež krompir.
Od vseh dodatkov v kuhinji, se airfryer še največ uporablja, sploh zdej ko je svež krompir.
Magic
Zgodovina sprememb…
DePalmo ::
Tudi sam sem kolebal če bi kupil enega izmed telih cvrtnikov na zrak. Nato sem imel "srečo" in sem lahko parkrat jedel iz podobnih zadev pri kolegih in ... ja, hrana je suha. Pa sem pred časom tudi probal delati dunajce v pečici ker "je manj olja bolj zdravo". No, cvrtnika ne bom kupil, dunajce pa delam kar lepo namočene v olju. Pomfri še gre iz pečice, ampak mora biti pravi, drugače je suh in trd ali pa moker in surov.
Tak da tisti ki se mu tole zdi fajn ... kar. Jaz pač raje malce dlje stojim v kuhinji, pa imam vsaj dobro hrano na mizi.
Tak da tisti ki se mu tole zdi fajn ... kar. Jaz pač raje malce dlje stojim v kuhinji, pa imam vsaj dobro hrano na mizi.
undertacker je izjavil:
Koliko pa to kaj porabi stroma?
Ogromno. Pr men je pomoje vsak prekat 2000W. Sicer res laufa samo kakih 15minut, ampak tist cajt laufa na polno.
Kr se pa cajta tiče. Cajt mam, samo ko pridem ob 2h domov, rajš neki na hitr pojem in pičim v hribe al pa na kolo. Ne pa da do 4h kuham, 5h jem in 6h posodo pomivam. :I
Pomfri kupim v vrečki v Hoferju. Je ze naoljen. Nakonc gor streseš sol. Men se zdi identičen onemu v Macu. Enkat na 5min pretresem posod.
Te zadeve imajo moč tam nekje do 2500 W, tudi če sta 2 prekata. Laufa v bistvu kratek čas, tako da poraba je dokaj nizka.
Scorpy84 ::
Za pomfri je najboljse imeti cimvecji ocvrtnik ali pa pac mesat da se ne sezge. Jaz dam 190 stopinj 13-14 min. Nic sezgano ali suho, ravno prav peceno. Pri manjsih je problem, ker vsebina gre v visino.
fikus_ ::
Na 1f priklopu in 1f vtičnici/vtikaču je lahko do 3,6 kW, tako se vsaj dela hišna inštalacija. Temu primerne so tudi priključne moči.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Kodrnusa ::
Zakaj ne uporabljate pečice z funkcijo ventilacije. Enako oziroma bolje kot airfryer ker imas visjo temperaturo lahko.. Ne razumem zakaj bi imel še eno napravo...
Proizvajalci so odkrili toplo vodo, ko so naredili fritezo na vroč zrak.
Spet drugi proizvajalci so odkrili toplo vodo, ker so naredili sekljalnik čebule, čeprav lahko to z minimalno truda narediš z nožem in dilo.
Ljudje so pač ubrisani in kupujejo take in drugačne naprave in izdelke, ker jim obljubljajo prihranek časa, energije itd. V resnici jih pa zasužnjijo, da imajo preveč izdelkov v bivališču, katerih na koncu tudi uporabijo ne.
Spet smo tu, da kolikor se pustiš nategnit, toliko te nategnejo.
Spet drugi proizvajalci so odkrili toplo vodo, ker so naredili sekljalnik čebule, čeprav lahko to z minimalno truda narediš z nožem in dilo.
Ljudje so pač ubrisani in kupujejo take in drugačne naprave in izdelke, ker jim obljubljajo prihranek časa, energije itd. V resnici jih pa zasužnjijo, da imajo preveč izdelkov v bivališču, katerih na koncu tudi uporabijo ne.
Spet smo tu, da kolikor se pustiš nategnit, toliko te nategnejo.
Najlažje je pa govorit nekomu, ki sploh ne kuha, ali pridejo kakšni pripomočki prav. Dobro orodje omogoči boljše in lažje delo. Za pečico mi ne bo nikoli na glavo padlo, da jo bom segrevu za porcijo pečenega krompirčka. Sploh, ko ga rabim čez 15min, sama pečica pa rabi toliko časa, da se samo segreje. Imaš sous vide npr v kuhinji, ki je za začetnika super uporaben, da naredi perfect steak ali kaj drugega. Jaz ga več ne rabim toliko, ker znam spečt dost perfect na uč. Nisem ga pa znal, ko sem nabavil. Za strega fotra je itak najboljši 1cm prepečen podplat.
Mariskaj se da na hitro spečt v airfryerju, lahko pa večino stvari tudi skipaš v olje in bo tudi hitro. Oziroma si vzameš 45min za pečico in porabiš duplo elektrike. Pozimi sploh ni panike, poleti je pa sranje.
Ni pa seveda vsaka stvar dobra, ki jo lahko kupiš. Samo danes res ni težko poiskat na youtubu must have stvari. Načeloma je tako, da več kot kuhaš, več stvari ti prav pride, če le delaš na nivoju.
Mariskaj se da na hitro spečt v airfryerju, lahko pa večino stvari tudi skipaš v olje in bo tudi hitro. Oziroma si vzameš 45min za pečico in porabiš duplo elektrike. Pozimi sploh ni panike, poleti je pa sranje.
Ni pa seveda vsaka stvar dobra, ki jo lahko kupiš. Samo danes res ni težko poiskat na youtubu must have stvari. Načeloma je tako, da več kot kuhaš, več stvari ti prav pride, če le delaš na nivoju.
Magic
Zgodovina sprememb…
eEdbM ::
Zakaj ne uporabljate pečice z funkcijo ventilacije. Enako oziroma bolje kot airfryer ker imas visjo temperaturo lahko.. Ne razumem zakaj bi imel še eno napravo...
Uporabljamo tudi to, kar je predimenzionirana za nekatere potrebe, je tudi počasna in bolj potratna. Pa še v pomivalec je ne moreš treščiti, če že nimaš ustreznega posodja. Eno napravo (in še več) imamo, ker lahko in se izplača, tudi prostora je dovolj in mimogrede, mladina si ne bi šla peč v pečico ali oljno fritezo, v air fryer pa zelo pogosto.
Nekateri pa kar sanjajte o ne-nategovanju, saj vas je v vsakih temah polno :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
Scorpy84 ::
Imam pecico, ki je med bolje ocenjenimi na testu zps, no na podlagi tega testa, sem ko kupil. Ocvrtnik pac enostavno boljse, kot je pomfri in se marsikaj drugega boljse spece in 2x hitreje. Spet pecica je pri drugih stvareh boljsa. Ocvrtnik je super se za sendvice in za dopeko kruha, kjer imas v parih minutah vse gotovo.
Gambino ::
Imam pecico, ki je med bolje ocenjenimi na testu zps, no na podlagi tega testa, sem ko kupil. Ocvrtnik pac enostavno boljse, kot je pomfri in se marsikaj drugega boljse spece in 2x hitreje. Spet pecica je pri drugih stvareh boljsa. Ocvrtnik je super se za sendvice in za dopeko kruha, kjer imas v parih minutah vse gotovo.
Odvisno kakšno pečico imaš!
cvalsr ::
Ja bravo. Veš, kako zgleda pralni stroj ali mešalec za beton? Tole tvoje je ... gramofon. Krompir malce privzdigne, ne pa premeša.
Ja bravo. Veš, kako zgleda pralni stroj ali mešalec za beton? Tole tvoje je ... gramofon. Krompir malce privzdigne, ne pa premeša.
Ja bravo. Najbolje je bit pameten brez praktičnih izkušenj. Teli od Tefala čist solidno obračajo. Krompir se bistveno lepše zapeče od normalih airfryerjev, kjer je odvisno kolikokrat sam zmešaš. Je pa seveda lahko ta mešalec tudi minus, saj vsega spet ne moreš dat not, ker ti lahko zmečka. Kako se obnese verzija 2v1 s zgornjo stopnjo pa še ne vem.
Magic