» »

Ledomat?!

Ledomat?!

GregiB ::

Prihaja vroče poletje in čas pijač in cocktailov...
Vsako leto delam zaloge ledenih kock v zamrzovalniku, v tray-ih in jih potem prestavljam v vrečke, da ob vročem dnevu ne zmanjka... Pa sem študiral, da bi nabavil ledomat... Ima kdo? Kolikor gledam, je tehnologija pri vse podobna / ista... 6-9 coilov potone v bazenček vode, okoli coilov se začne nabirati led in po par minutah so kocke, oz cilindri ledu pripravljani... So kakšne razlike v kvaliteti med proizvajalci? Sem gledal Gorenjskega, pa je na las podoben vsem B brand modelom na Amazonu... Se zadeva splača? Gre dovolj hitro za kak piknik z npr. 6 ljudi?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Nikonja ::

Za piknik je fajn če narediš zalogo ker med vsakim ciklom rabi minimalno 30 minut, ampak za kakšen večji piknik lahko tudi skočiš do trgovine po led če bo sila. Drugač pa je ok zadevca ampak ne pričakovat čudeže.

flyko ::

Mi imamo tistega gorenjevega, mislim, da je bil najcenejši na polici :), za fešte nam dobro služi, led dam delati nekaj ur prej in se ga nabere dovolj, potem pa sproti "štanca". Če se pričakuje res večja poraba, ga naredim kak dan prej in skladiščim v zmrzovalniku...