» »

E-skiro - težava (ugašanje) med vožnjo.

E-skiro - težava (ugašanje) med vožnjo.

model1a ::

Pozdravljeni!

Pred kratkim se mi je pojavila težava na eskiroju (Egoni S16, čeprav mislom da so tako ali tako vsi dokaj podobni). Ima 7.5 Ah baterijo. Med vožnjo se je pričel izklapljati in se več ne prižge, dokler se ga ne priključi na polnilec - vsaj za sekundo. Če se skiro dvigne in ni pod obremenitvijo deluje popolnoma normalno in se ne izkljaplja. Zato sem zamenjal kontoler z novejšim, posodobljenim (naročeno preko zastopnika) vendar je zadeva identična. Baterija ima pri cca 60% napolnjenosti 37,5V. Morda ve kdo kaj bi še lahko bilo? Zadeva se izkljaplja ne glede na to ali se moč dodaja postopno ali hipno. Je lahko še kje kaka težava okolo elektromotorja ali kaj podobnega? Hvala za konstruktivne predloge/mnenja 👍
  • spremenil: model1a ()

hojnikb ::

Tole je skoraj sigurno problem BMSa in/ali baterije. Preveri (če lahko) napetost baterije ko se vozis oz. takrat k tripne napaka in se ustav.
#brezpodpisa

model1a ::

Hvala za hiter odgovor! Ja, to bo malo težje izvedljivo. PoznaŠ mogoČe koga na območjU gorenjsle, ds bi mu nesel testirati/popraviti baterijo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: model1a ()

hojnikb ::

pomoje vprasanje če se ti splača to rihtat... prodaj as is in kupi rabljen xiaomi m365/1s/pro...
#brezpodpisa

model1a ::

Mah, spet bo 300-400 EUR... vsaj... rabljene zadeve nerad kupujem. Saj baterije so tako ali tako s standardnimi priklopi. Bom poskusil kke lko testno dobit pa da vidim, če bo isto.

hojnikb ::

rabljena M365 (ki je podoben skiro kt mas to, sam manj cenen kitjaski crap) se dobi danes ze za kakih 100-150EUR..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

model1a ::

Saj pravim, rabljene ne bi kupil. Raje novo. Role pa lahko za tako majhen denar prodam, da se mi ne splača. Zato gledam, da bi jo nekako popravil.

hojnikb ::

najverjetnejsa diagnostika tle je, da je sla kaksna celica ali segment celic in ti posledično napetost pada pod limitom BMSa (kateri se potem izklop, da ne uničis cele baterij). Posamezne celice menjavat je dokaj nespametno (pa tudi tezko, če nimas primernega orodja) ker potem niso zbalancirane z preostalim packom. Nova baterija, k ni kitajski crap, zna bit pa vsaj tolk, k rabljena M365.. Ergo.. Svojga prodas za 50-100EUR, dodas 50-100EUR (kar je se vedn manj k nova baterija) in kupis M365 ali 1S, k ni v totalno uničenem stanju. Malo treba met pecle na marketuplacu, se najde kaj...

In hkrati tudi profitiras bolsi okvir, motor in ESC, ker ti kitajski, k so v teh egonijih, so res se vsaj koraka dva nizj od xiaomija oz. ninebota.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

ToniT ::

Preglej kontakte na bateriji. Meni se je isto dogajalo na M365. Potem sem zalotal kontakte in od takrat je bilo vse OK. Previdno pri lotanju.

model1a ::

Bom tudi to pogledal. Sem ga za hec napolnil na 100%. Sem se zapeljal kratek krog in je normalno delal. To najbržres pomeni, da je baterija? Moram zopet vse razstaviti in pogledati tudi kontakte na bateriji.

hojnikb ::

ni to problem kontakov, ampak slabega segmenta celic. To da si napolnu do 100% in deluje, ti pove, da pri višji napolnjenosti še ni problemov, ker je v loadu dovolj visoka napetost, da BMS ne tripne.
#brezpodpisa

model1a ::

Zamenjal baterijo, sedaj zadeva deluje. Hvala vsem za nasvete!

LP

GupeM ::

Škoda, ker prej nisem videl tvojega vprašanja. Pri meni (isto egoni, le da ima 15 Ah baterijo) je počil nikljev trak, s katerim so sklopi baterij med sabo povezani. Večino časa je kontakt bil, ob ravno pravi poziciji pa se je zadeva prekinila in skiro je crknil. Ni se več prižgal, dokler ga nisi znova priključil na polnilec za sekundo.

Zadevo sem rešil s tem, da sem zacinil počen trak in zadeva zdaj dela.

Če stare baterije nisi vrgel stran, preveri stanje.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GupeM ()

model1a ::

nisem še vrgel stran. Odprem pa preverim 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektricni skiro (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9512930 (1409) DamijanD
»

Baterijske celice (litij, vseh vrst), dobava, nakup ... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15017602 (3369) stara mama
»

Električni skuter/skiro .... (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7825060 (4889) sds
»

Motorne in električne rikše v Sloveniji? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30532244 (29185) hojnikb

Več podobnih tem