Forum » Programiranje » Code signing certifikat
Code signing certifikat
DamijanD ::
Živjo,
A se še da dobiti kje code signing certifikat brez FIPS ključka? (torej samo fajl)
A se še da dobiti kje code signing certifikat brez FIPS ključka? (torej samo fajl)
Ahim ::
SIGEN-CA jih deli brezplacno, obrazec oddas na najblizji UE. Jay sem s svojim podpisaoval aplikacije, da Windowsi niso tecnarili ob njihovem zagonu
Resno? nisem niti pomislil, torej Sigen izda code sign certifikat, ki mu winsi zaupajo? Odlično.
Mogoče sem idiot ampak na hitro nisem našel, kje bi lahko naredil zahtevo za code signing certifikat na sigenci
misek ::
Ahim ::
Mogoče sem idiot ampak na hitro nisem našel, kje bi lahko naredil zahtevo za code signing certifikat na sigenciSaj to ni posebni certifikat ampak splošni certifikat za fizične osebe.
Tako. https://www.si-trust.gov.si/sl/digitaln...
zm67 ::
Tudi za fizične osebe je certifikat SIGEN-CA problematičen za podpisovanje kode, ker v polju "key usage' nima navedenega namena Code signing.
Posledično je z njim moč podpisovati kodo, če za podpisovanje uporabiš signutil.exe, ki je že malce zastarel, a vsebine tega polja ne preverja. Z modernejšimi orodji mi tega certifikata ni uspelo uporabiti za podpisovanje kode -- bilo je zavrnjeno, da dertifikat ni za ta namen.
Posledično je z njim moč podpisovati kodo, če za podpisovanje uporabiš signutil.exe, ki je že malce zastarel, a vsebine tega polja ne preverja. Z modernejšimi orodji mi tega certifikata ni uspelo uporabiti za podpisovanje kode -- bilo je zavrnjeno, da dertifikat ni za ta namen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalni podpisOddelek: Programska oprema | 1862 (1527) | Valuk1 |
» | problemi z digitalnim certifikatom SIGEN-CAOddelek: Informacijska varnost | 18116 (8907) | Ice-Heki |
» | Digitalno potrdilo - za podpis in šifriranjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3219 (439) | Ribič |
» | Kako sign-at Nokio aplikacijo?Oddelek: Mobilne tehnologije | 3441 (2048) | refosk |
» | Apple prijazno onemogočaOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 5566 (3015) | Ginginova |