Forum » Loža » Potrošniški kredit
Potrošniški kredit
gasilecas ::
Pozdravljeni,
pri banki bi rad vzel potrošniški kredit. Izračun na spletni strani, mi pravi takole.
40.000€ posojoila, vrnitev v 72 mesecih, mesečna anuiteta cca 675€.
Ima kdo takšno izkušnjo. Da poleg rednega mesečnega plačevanja, na leto odplača še kak dodaten znesek.
Naredil sem si takšen izračun.
36* 675€ = 24.300€
3* 5000€ = 15.000€
s tem izračunom je v 3 letih kredit odplačan. Ampak nevem pa kako je z obrestmi.
Brez dodatnega odplačevanja bi tak kredit z obrestimi stal 48.555€. Zato nisem prepričan, ali gre moj izračun čez ali ne.
Oziroma kako naj si naredim izračun če bi zadevo rad odplačal čimprej, oziroma da bi letno dodajal cca 5000€.
Hvala za vsak odgovor.
pri banki bi rad vzel potrošniški kredit. Izračun na spletni strani, mi pravi takole.
40.000€ posojoila, vrnitev v 72 mesecih, mesečna anuiteta cca 675€.
Ima kdo takšno izkušnjo. Da poleg rednega mesečnega plačevanja, na leto odplača še kak dodaten znesek.
Naredil sem si takšen izračun.
36* 675€ = 24.300€
3* 5000€ = 15.000€
s tem izračunom je v 3 letih kredit odplačan. Ampak nevem pa kako je z obrestmi.
Brez dodatnega odplačevanja bi tak kredit z obrestimi stal 48.555€. Zato nisem prepričan, ali gre moj izračun čez ali ne.
Oziroma kako naj si naredim izračun če bi zadevo rad odplačal čimprej, oziroma da bi letno dodajal cca 5000€.
Hvala za vsak odgovor.
fikus_ ::
Nič ne pišeš o stroških odobritve kredita,.... verjetno je še kaj.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
IL_DIAVOLO ::
Banko zanimajo prikazani prihodki, ne pa sverc komerc in droga portoroz.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
mancini ::
Naredi si izračun za 3 leta in za 6 let.
To da boš vzel na 6 in vsako leto dal 5k zraven je dosti dražje kot da vzameš na 3
To da boš vzel na 6 in vsako leto dal 5k zraven je dosti dražje kot da vzameš na 3
Twixz ::
Imamo situacijo in sicer:
Na eni banki je sklenjen kredit za obdobje 8 let (ostalo je še 90 obrokov), 33.000€. Oseba je imela sklenjeno varčevanje prek banke za eno leto (obrok varčevanja 120€ mesečno (kar je pač nateg, prepozno ugotovovljeno)) in zdaj to varčevanje poteče, bi pa prek druge banke vzel kredit po boljših obrestnih merah in na obdobje 6 let (obrok se poveča za cca. 15%, končni znesek se zmanjša za slabe 3000€).
Je to dobra ideja ali slaba ali so tu še kakšne posebnosti na katere je treba biti pozoren?
Na eni banki je sklenjen kredit za obdobje 8 let (ostalo je še 90 obrokov), 33.000€. Oseba je imela sklenjeno varčevanje prek banke za eno leto (obrok varčevanja 120€ mesečno (kar je pač nateg, prepozno ugotovovljeno)) in zdaj to varčevanje poteče, bi pa prek druge banke vzel kredit po boljših obrestnih merah in na obdobje 6 let (obrok se poveča za cca. 15%, končni znesek se zmanjša za slabe 3000€).
Je to dobra ideja ali slaba ali so tu še kakšne posebnosti na katere je treba biti pozoren?
Lonsarg ::
Pozoren je treba bit sam na stroške predčasnega odplačila in novega kredita, ampak v primeru da prišparas 3k bo računica seveda pozitivna.
riqwertz ::
Da ne smetim z novo temo
Trenutno imam sklenjen kredit za 30k€ za 90 mesecev, odplačanih 13 obrokov pri NovaKBM oz. nova OTP banka, OM je 6,4%. Zavarovalne premije imam 14€ na mesec (prirojena srčna napaka, star sem 28 let).
Prihodkov s partnerko imava mesečno fiksnih 2700€ (komplet obe plači).
Pri trenutnem delodajalcu sem član sindikata, ki je (oz. naj bi bil, bom še uradno preveril) delničar delavske hranilnice. Na delavsko hranilnico sem šel prejšnji teden, ker me je zanimalo kaj se da in mi je gospa v pisarni dala ponudbo 6% obresti, 515€ na mesec za 35.000€ na 7 let Zavarovalna premija je pa cca. 650€ za komplet obdobje kredita in krije brezposelnost do 6 obrokov (iz nekrivdnih razlogov), in pa nezmožnost plačevanja zaradi bolezni (krije 6 obrokov isto) in pa nenadna smrt/50% invalidnost.
Ampak v ponujenem zavarovanju piše v tisku tudi, citiram "če je nezgoda, zaradi katere zavarovanec uveljavlja zavarovalni primer, nastala pred sklenitvijo zavarovanja ali v primeru bolezni, diagnosticirane pred sklenitvijo zavarovanja". Torej to pomeni, da če mene doleti nenadna bolezen povezana s srcem (npr. infarkt) mi zavarovalnica ne krije nič? Ker gospa mi je rekla da za zavarovanje ne rabim dokazovat nič, pri KBM sem pa moral pošiljat vse izvide iz svoje kartoteke (ki je debela kot vojna in mir).
Skratka, prosim za nasvet ali karkoli konstruktivnega.
Trenutno imam sklenjen kredit za 30k€ za 90 mesecev, odplačanih 13 obrokov pri NovaKBM oz. nova OTP banka, OM je 6,4%. Zavarovalne premije imam 14€ na mesec (prirojena srčna napaka, star sem 28 let).
Prihodkov s partnerko imava mesečno fiksnih 2700€ (komplet obe plači).
Pri trenutnem delodajalcu sem član sindikata, ki je (oz. naj bi bil, bom še uradno preveril) delničar delavske hranilnice. Na delavsko hranilnico sem šel prejšnji teden, ker me je zanimalo kaj se da in mi je gospa v pisarni dala ponudbo 6% obresti, 515€ na mesec za 35.000€ na 7 let Zavarovalna premija je pa cca. 650€ za komplet obdobje kredita in krije brezposelnost do 6 obrokov (iz nekrivdnih razlogov), in pa nezmožnost plačevanja zaradi bolezni (krije 6 obrokov isto) in pa nenadna smrt/50% invalidnost.
Ampak v ponujenem zavarovanju piše v tisku tudi, citiram "če je nezgoda, zaradi katere zavarovanec uveljavlja zavarovalni primer, nastala pred sklenitvijo zavarovanja ali v primeru bolezni, diagnosticirane pred sklenitvijo zavarovanja". Torej to pomeni, da če mene doleti nenadna bolezen povezana s srcem (npr. infarkt) mi zavarovalnica ne krije nič? Ker gospa mi je rekla da za zavarovanje ne rabim dokazovat nič, pri KBM sem pa moral pošiljat vse izvide iz svoje kartoteke (ki je debela kot vojna in mir).
2dark ::
Da ne smetim z novo temo
Trenutno imam sklenjen kredit za 30kEUR za 90 mesecev, odplačanih 13 obrokov pri NovaKBM oz. nova OTP banka, OM je 6,4%. Zavarovalne premije imam 14EUR na mesec (prirojena srčna napaka, star sem 28 let).
Prihodkov s partnerko imava mesečno fiksnih 2700EUR (komplet obe plači).
Pri trenutnem delodajalcu sem član sindikata, ki je (oz. naj bi bil, bom še uradno preveril) delničar delavske hranilnice. Na delavsko hranilnico sem šel prejšnji teden, ker me je zanimalo kaj se da in mi je gospa v pisarni dala ponudbo 6% obresti, 515EUR na mesec za 35.000EUR na 7 let Zavarovalna premija je pa cca. 650EUR za komplet obdobje kredita in krije brezposelnost do 6 obrokov (iz nekrivdnih razlogov), in pa nezmožnost plačevanja zaradi bolezni (krije 6 obrokov isto) in pa nenadna smrt/50% invalidnost.
Lahko rečem, da je DH boljša. Tudi odnos. Pri OTP-ju so težki "debili"
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
celje ::
si ti preprican da si pravilno slisal ponudbo? 35000 eur na 72 mesecev?
515 eur x 72 mesecev = 37080 eur
samo 2000 eur preplacas kredit?
515 eur x 72 mesecev = 37080 eur
samo 2000 eur preplacas kredit?
A ni napisal 7 let? 7 x 12 = 84 x 515 = 43.260€
Vseeno se splača it na Sparkasse pogledat, edino pazi pri predčasnem odplačilu penale..... DH vem da ima 1% glavnice, če je nad 10.000€ glavnice še.
Vseeno se splača it na Sparkasse pogledat, edino pazi pri predčasnem odplačilu penale..... DH vem da ima 1% glavnice, če je nad 10.000€ glavnice še.
Legon ::
Drugače, pa če se dejansko osredotočimo na to kar je vprašal:
Ja, če imaš prirojeno srčno napako, ki je bila znana pred sklenitvijo zavarovanja, potem je velika verjetnost, da bo zavarovalnica zavrnila uveljavljanje zavarovanja, če bo prišlo do dogodka povezanega z že znano boleznijo.
Ja, če imaš prirojeno srčno napako, ki je bila znana pred sklenitvijo zavarovanja, potem je velika verjetnost, da bo zavarovalnica zavrnila uveljavljanje zavarovanja, če bo prišlo do dogodka povezanega z že znano boleznijo.
30kEUR za 90 mesecev, odplačanih 13 obrokov pri NovaKBM oz. nova OTP banka, OM je 6,4%. Zavarovalne premije imam 14EUR na mesec = 14 x 90 = 1260€
35.000EUR na 7 let Zavarovalna premija je pa cca. 650EUR za komplet obdobje kredita Torej polovico manj za 5.000€ več, ja, to ne pije vode.
Zdaj ne vem, a je še kakšna varovalka vmes (a dobiš kakšen vprašalnik ali kaj podobnega, vem da je znanec izpolnil neko izjavo od zdravstvenem stanju pri sklenitvi kredita).
Mogoče probaš preko zavarovalnice direkt se nezgodno zavarovat, premije so bile včasih mlajši si, ceneje je.
35.000EUR na 7 let Zavarovalna premija je pa cca. 650EUR za komplet obdobje kredita Torej polovico manj za 5.000€ več, ja, to ne pije vode.
Zdaj ne vem, a je še kakšna varovalka vmes (a dobiš kakšen vprašalnik ali kaj podobnega, vem da je znanec izpolnil neko izjavo od zdravstvenem stanju pri sklenitvi kredita).
Mogoče probaš preko zavarovalnice direkt se nezgodno zavarovat, premije so bile včasih mlajši si, ceneje je.
Torej polovico manj za 5.000€ več, ja, to ne pije vode.
Zakaj ne bi pilo vode? To da je faktor pri zavarovalni premiji 2x ni nič nenavadnega, sploh glede na specifične okoliščine kreditojemalca. Eni so se pred dodatnim tveganjem zavarovali z višjo premijo, drugi pa s klavzulo ki omejujejo odgovornost.
Mislim nevem zakaj pol silijo v zavarovanje, če (po prebranem) nisi krit za tisto kar si najbolj 'ogrožen'?
Zato, ker so to v drugem primeru splošni in ne individualni pogoji. To tudi razloži zakaj tako velika razlika med eno in drugo premijo.
Jaz sem danes za foro klical na svojo banko in ja, stanovanjskim padajo obresti, potrošniški pa se nekako držijo...... Čeprav nevem kaj je potem fora Sparkasseja...... :)
Sparkasse je zelo solidna ponudba. 3 leta brezplačen paket, brez stroškov predčasnega vračila, življenjsko zavarovanje 100€ na leto + možnost zavarovanja za brezposelnost.
Sicer sem poklical na svojo banko in jim razložil situacijo, če so pripravljeni prit nasproti in je bil odgovor jasen ne, da to niti ni v planu v bližnji prihodnosti spuščat obrestnih mer za potrošniške kredite. Stanovanjske pa ja.
Edina slabost, ki jo vidim pri vsem tem je:
~ površni zaposleni, ko postavljaš vprašanja
~ mobilna banka
Bom pa najbrž šel na Sparkasse. 50€ manj na mesec manj je pomoje boljše kot pa najboljša mobilna banka v Sloveniji.
Sicer sem poklical na svojo banko in jim razložil situacijo, če so pripravljeni prit nasproti in je bil odgovor jasen ne, da to niti ni v planu v bližnji prihodnosti spuščat obrestnih mer za potrošniške kredite. Stanovanjske pa ja.
Edina slabost, ki jo vidim pri vsem tem je:
~ površni zaposleni, ko postavljaš vprašanja
~ mobilna banka
Bom pa najbrž šel na Sparkasse. 50€ manj na mesec manj je pomoje boljše kot pa najboljša mobilna banka v Sloveniji.
UPDATE:
Trajalo je skoraj 1 mesec ampak na koncu mi ni uspelo.
So mi zavrnili kredit, ker imam limit in kreditno kartico. Pa ne v maximum porabljeno, ampak pač ker imam. Niti to, da je limit in kreditna kartica del paketa na trenutni banki in tudi to ne spremeni nič, da oni isto ponujajo na svoji banki.
Mesečni obrok bi bil manjši kot trenutni, ampak to nima veze.
Grozno kam smo prišli. Prehitro sem se veselil.
Mogoče pa mora tako bit.
Trajalo je skoraj 1 mesec ampak na koncu mi ni uspelo.
So mi zavrnili kredit, ker imam limit in kreditno kartico. Pa ne v maximum porabljeno, ampak pač ker imam. Niti to, da je limit in kreditna kartica del paketa na trenutni banki in tudi to ne spremeni nič, da oni isto ponujajo na svoji banki.
Mesečni obrok bi bil manjši kot trenutni, ampak to nima veze.
Grozno kam smo prišli. Prehitro sem se veselil.
Mogoče pa mora tako bit.
Ja pa saj se pac zmenis za vecji kredit da limit in kreditno odplacas/ukines ane, ce to pomeni spremembo paketa pac spremenis paket (ja malce zoprno ampak pac ce je treba je treba). Al ti pol zmanjka lastnega deleza ce bi sel to varjanto? Ja limiti konkretno zmanjsajo kreditno sposobnost (ze samo ce je omogocen, tudi ce ni porabljen). 10k limita ti prec kreditno sposobnost za tam ranga 500EUR zmanjsa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Noben niti ni vprašal, samo napisali so da zavračajo in da mi ne morejo priti nasproti. Za razlago sem moral posebej pisati in čakati.
Je pa tako, imam 3.000€ limita po paketu ki ga banka ponuja, trenutno sem 2.300€ v limitu, ker sem bil 100% da bom kredit na Sparkasse dobil in sem kupil določene stvari za stanovanje, katere čakam že več kot eno leto da kupim. Jaz lahko limit jutri pokrijem, če je tako da mi potem kredit odobrijo. Kreditno kartico imam pa tudi po defaultu 2.000€ (toliko paket ponuja), porabljeno imam pa 600€ (ta mesec, drugače imam pa okoli 300, 400€).
Samo a ni to butasto? Vzel bi kredita 5.000€ več zato da pokrijem da mi še ostane vsaj 3.000€, obrok bi bil nižji, kot ga plačujem zadnje dobro leto in oni se obesijo na nekaj, kar VSE banke ponujajo in me zaradi tega zavrnejo pri kreditu.
Takrat ko so me na Unicredit zaradi izvršbe ko ni bila pravična s strani banke, to še razumem.
Ampak takole je pa pogreb. Da pri 1600€ mesečnega prihodka fiksnega ne morem dobiti 450€ na mesec kredita je pa res sramota od sramota za tako banko.
Je pa tako, imam 3.000€ limita po paketu ki ga banka ponuja, trenutno sem 2.300€ v limitu, ker sem bil 100% da bom kredit na Sparkasse dobil in sem kupil določene stvari za stanovanje, katere čakam že več kot eno leto da kupim. Jaz lahko limit jutri pokrijem, če je tako da mi potem kredit odobrijo. Kreditno kartico imam pa tudi po defaultu 2.000€ (toliko paket ponuja), porabljeno imam pa 600€ (ta mesec, drugače imam pa okoli 300, 400€).
Samo a ni to butasto? Vzel bi kredita 5.000€ več zato da pokrijem da mi še ostane vsaj 3.000€, obrok bi bil nižji, kot ga plačujem zadnje dobro leto in oni se obesijo na nekaj, kar VSE banke ponujajo in me zaradi tega zavrnejo pri kreditu.
Takrat ko so me na Unicredit zaradi izvršbe ko ni bila pravična s strani banke, to še razumem.
Ampak takole je pa pogreb. Da pri 1600€ mesečnega prihodka fiksnega ne morem dobiti 450€ na mesec kredita je pa res sramota od sramota za tako banko.
Mja oni vržejo v računalnik ki preveri v sisbon sistemu kreditno sposobnost in kar vrne vrne, nič ročno ne preverjajo.
Zahtevaj od njih da ti izračunajo če kredit gre skozi če ukineš limit in kreditno, oziroma če morda gre skozi samo z ukinitvijo limita (da ne boš za brezveze ukinjal, če se izkaže da kljub ukinitvi ne bi šlo skozi).
Zahtevaj od njih da ti izračunajo če kredit gre skozi če ukineš limit in kreditno, oziroma če morda gre skozi samo z ukinitvijo limita (da ne boš za brezveze ukinjal, če se izkaže da kljub ukinitvi ne bi šlo skozi).
2dark ::
Noben niti ni vprašal, samo napisali so da zavračajo in da mi ne morejo priti nasproti. Za razlago sem moral posebej pisati in čakati.
Na delavski hranilnici si vprašal? So zelo fleksibilni.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
bm1973 ::
Mja oni vržejo v računalnik ki preveri v sisbon sistemu kreditno sposobnost in kar vrne vrne, nič ročno ne preverjajo.
Dokler bo v minusu, ne bo nič...
Razen, če ima visoke prilive na račun. Potem bi kaj šlo...
Je pa tako, imam 3.000EUR limita po paketu ki ga banka ponuja, trenutno sem 2.300EUR v limitu, ker sem bil 100% da bom kredit na Sparkasse dobil in sem kupil določene stvari za stanovanje, katere čakam že več kot eno leto da kupim. Jaz lahko limit jutri pokrijem, če je tako da mi potem kredit odobrijo. Kreditno kartico imam pa tudi po defaultu 2.000EUR (toliko paket ponuja), porabljeno imam pa 600EUR (ta mesec, drugače imam pa okoli 300, 400EUR).
Samo a ni to butasto? Vzel bi kredita 5.000EUR več zato da pokrijem da mi še ostane vsaj 3.000EUR, obrok bi bil nižji, kot ga plačujem zadnje dobro leto in oni se obesijo na nekaj, kar VSE banke ponujajo in me zaradi tega zavrnejo pri kreditu.
Ampak takole je pa pogreb. Da pri 1600EUR mesečnega prihodka fiksnega ne morem dobiti 450EUR na mesec kredita je pa res sramota od sramota za tako banko.
Torej, banki si dolžan 3.000 EUR in sedaj se čudiš, da ti nočejo dat še 5.000 EUR, da jim boš dolžan še več? Pri čemer imaš v sisbonu označene izvršbe v preteklosti? Ja, res je problem v banki...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
Torej, banki si dolžan 3.000 EUR in sedaj se čudiš, da ti nočejo dat še 5.000 EUR, da jim boš dolžan še več? Pri čemer imaš v sisbonu označene izvršbe v preteklosti? Ja, res je problem v banki...
Izvršbo imam pisno potrdilo takratne banke da je bila napaka iz njihove ne moje strani.
Limit je del rednega paketa ki ga ponuja tud Sparkasse v svojih paketih. Itak ti vzamejo 10% obresti zato pa imajo limit. In zdaj sem jaz kreditno nesposoben zaradi njihovih ponudb, ja, problem je v meni...
Izvršbo imam pisno potrdilo takratne banke da je bila napaka iz njihove ne moje strani.
Limit je del rednega paketa ki ga ponuja tud Sparkasse v svojih paketih. Itak ti vzamejo 10% obresti zato pa imajo limit. In zdaj sem jaz kreditno nesposoben zaradi njihovih ponudb, ja, problem je v meni...
Ja, definitivno je problem v tebi, dolzan si 3k in se cudis da ti banka noce se vec posodit. A to so ti na banki pistolo na glavi drzal da moras vzet (in porabit) 3k limita?
delavec44 ::
Limit ni kar avtomatski čeprav je v redni ponudbi. Jaz ga nisem vzel recimo. Večinoma za odobritev zahtevajo dodatna dokazila (plačilne liste).
Enako je s kreditno kartico.
Enako je s kreditno kartico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ja, definitivno je problem v tebi, dolzan si 3k in se cudis da ti banka noce se vec posodit. A to so ti na banki pistolo na glavi drzal da moras vzet (in porabit) 3k limita?
Trenutno sem v limitu ker sem bil prepričan da bom lahko reprogramiral kredit.
Iz limita sem lahko jutri ampak če banke ne vidijo dlje od številk je pa druga, precej sramotna zadeva.
Pokrij limit in se potem pojdi pogovarjat na banko za kredit.
Po default pac banka sklepa da hoces ekstra kredit, ne pa ukinitev obstojecih in nov in pricakujejo da ekstra das zahtevo za zdruzitev kreditov v novega ce hoces tako varjanto (ali pa sam prejsne prej ukines)
Se pa strinjam da je neumno da nek defaultni limit v paketu vpliva na kreditno sposobnost, naj defaulte pokrije banka sama mimo sisbona...
Se pa strinjam da je neumno da nek defaultni limit v paketu vpliva na kreditno sposobnost, naj defaulte pokrije banka sama mimo sisbona...
Banke imajo kriterije za dajanje kredita in v OPjevem primeru so se odločili, da je prevelik riziko in ne dajo kredita.
Po default pac banka sklepa da hoces ekstra kredit, ne pa ukinitev obstojecih in nov in pricakujejo da ekstra das zahtevo za zdruzitev kreditov v novega ce hoces tako varjanto (ali pa sam prejsne prej ukines)
3k eur limita na racunu ni default zadeva.
Ce z lahkoto pokrijes 3k limita, zakaj potem jokas, da rabis 5k kredita?
Ah ja, nisi dojel oz. prebral mojega prvega odgovora tu, da se mi gre za nižjo obrestno mero in posledično dobim več denarja za isti obrok na mesec.
Kar se tiče limita, sam sem šel v limit ker sem bil prepričan da bom dobil kredit na Sparkasse in sem kupil določene zadeve za stanovanje ki jih imam v planu že par let. Ampak to se na sisbon ne vidi. Ker so pa na bankah najbrž isti kot ti, fijakarski konji po odnosu in po logiki, itak da ne moreš prit kam s takim odnosom in pogledom.
Ce z lahkoto pokrijes 3k limita, zakaj potem jokas, da rabis 5k kredita?
Ah ja, nisi dojel oz. prebral mojega prvega odgovora tu, da se mi gre za nižjo obrestno mero in posledično dobim več denarja za isti obrok na mesec.
Kar se tiče limita, sam sem šel v limit ker sem bil prepričan da bom dobil kredit na Sparkasse in sem kupil določene zadeve za stanovanje ki jih imam v planu že par let. Ampak to se na sisbon ne vidi. Ker so pa na bankah najbrž isti kot ti, fijakarski konji po odnosu in po logiki, itak da ne moreš prit kam s takim odnosom in pogledom.
Temu se reče bullshit na kvadrat in zdaj si pač užaljen, ker pravljic nisi uspel prodat banki. Če pokrit limit ne bi bil problem, potem bi pač limit pokril in se potem pogovarjal o kreditu. Tako, da očitno ni tako enostavno pokrit tega minusa, ampak rabiš nov še večji dolg da boš tega rešil, plus zapravil še razliko. Na kreditih pač niso zaposleni reveži tvojega kova in skozi take neumnosti hitro vidijo.
Pod črto limit na TRR je največja neumnost pod soncem, vsak ki ga uporabi je IMO po defaultu kreditno nesposoben, da o finančni pismenosti ne govorimo. Če pa govorimo o 3k, pa še toliko bolj.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Kredit za teh par jurjev dobiš, če ga dobiš, v parih dneh. Zakaj zaboga se je tako mudilo, da si šel v limit dokler nimaš kredita na računu...
No, sej vemo zakaj.
No, sej vemo zakaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
ne ne, to je šel ravno včeraj, ker je mislil, da bo dobil kredit. Pa je res nujno rabil miele pomivalni stroj, pa ni šlo drugače, ker je pošiljka zlatih palic iza mavrice zamujala...
Drugače pa je to šolski primer tega kako izgleda ko ljudje živijo preko svojih zmožnosti, potem so pa banke krive, ker nočejo tega financirat. Ni druge, čez lužo bo treba, tam take mahinacije bistveno bolj podpirajo, dokler je karkoli nazaj vzet. Pri nas so banke pač zatežene in pričakujejo, da bodo krediti primarno poplačani z denarjem.
Drugače pa je to šolski primer tega kako izgleda ko ljudje živijo preko svojih zmožnosti, potem so pa banke krive, ker nočejo tega financirat. Ni druge, čez lužo bo treba, tam take mahinacije bistveno bolj podpirajo, dokler je karkoli nazaj vzet. Pri nas so banke pač zatežene in pričakujejo, da bodo krediti primarno poplačani z denarjem.
Sploh ni pravljica to, so dejstva in cifre.
Obrok 450€ ostane isti, plačujem redno že leto pa pol. V limitu sem 14 dni, pa ne mislim bit več dolgo, kot sem rekel sem mnenja da limit na kratek rok bolje kot nov kredit.
S partnerko zasluživa 3000€ na mesec povprečno in to nobenega ne zanima. Niti da bi šla za poroka. 450€ na mesec je preveč pri 4,5% obrestne mere, pri 6,5% je pa premalo.
Toliko o moji finančni nesposobnosti.
Če sem spravil 85 m2 veliko stanovanje iz nule do fajn opremljenega s slabih 35 jurjev, potem nekaj že znam, ker znanec je dal pa 50 jurjev.
Ampak ja, SISBON je kralj in številke so zakon. Jaz nobenemu nisem (no razen tu na forumu) razlagal zakaj sem v limitu. Pač se vidi na zadnjem bančnem izpisku da sem šel iz plusa v minus.
Sej na konec koncev bo pa še najbrž na kaki drugi banki akcija.
Hvala vsem za nesramnost, super ste
Obrok 450€ ostane isti, plačujem redno že leto pa pol. V limitu sem 14 dni, pa ne mislim bit več dolgo, kot sem rekel sem mnenja da limit na kratek rok bolje kot nov kredit.
S partnerko zasluživa 3000€ na mesec povprečno in to nobenega ne zanima. Niti da bi šla za poroka. 450€ na mesec je preveč pri 4,5% obrestne mere, pri 6,5% je pa premalo.
Toliko o moji finančni nesposobnosti.
Če sem spravil 85 m2 veliko stanovanje iz nule do fajn opremljenega s slabih 35 jurjev, potem nekaj že znam, ker znanec je dal pa 50 jurjev.
Ampak ja, SISBON je kralj in številke so zakon. Jaz nobenemu nisem (no razen tu na forumu) razlagal zakaj sem v limitu. Pač se vidi na zadnjem bančnem izpisku da sem šel iz plusa v minus.
Sej na konec koncev bo pa še najbrž na kaki drugi banki akcija.
Hvala vsem za nesramnost, super ste
Ja, stevilke so zakon. Ce nisi opazil se pogovarjamo o bankah in kreditih, ne pa o odtenkih mavrice.
Pod crto je zadeva z vidika banke precj crno bela. Imas posameznika z relativno visokim potrosniskim kreditom, ki kredit sicer odpacuje, ampak je po dobrem letu nalepal 3k minusa. Dodas k temu se podpovprecne dohodke in dejstvo, da kreditojemalec hoce povecat svoj dolg (visji kredit) in je odgovor banke zelo logicen in racionalen.
Racionalen potrosnik v tvoji situacije ne bi nabil dolgov na trr in kreditni in reprogramiral kredit na enak znesek z nizjo obveznostjo. Ampak ker ti to nisi in si bil pogolten, si kjer si.
O tem kako financno pismen si, pa veliko pove ze to da si stanovanje obnavljal s potrosniskim kreditom, glede na to kaksni so dohodki in kaksna je doba odplacevanja.
Pod crto je zadeva z vidika banke precj crno bela. Imas posameznika z relativno visokim potrosniskim kreditom, ki kredit sicer odpacuje, ampak je po dobrem letu nalepal 3k minusa. Dodas k temu se podpovprecne dohodke in dejstvo, da kreditojemalec hoce povecat svoj dolg (visji kredit) in je odgovor banke zelo logicen in racionalen.
Racionalen potrosnik v tvoji situacije ne bi nabil dolgov na trr in kreditni in reprogramiral kredit na enak znesek z nizjo obveznostjo. Ampak ker ti to nisi in si bil pogolten, si kjer si.
O tem kako financno pismen si, pa veliko pove ze to da si stanovanje obnavljal s potrosniskim kreditom, glede na to kaksni so dohodki in kaksna je doba odplacevanja.
Zgodovina sprememb…
Ja, stevilke so zakon. Ce nisi opazil se pogovarjamo o bankah in kreditih, ne pa o odtenkih mavrice.
Saj razumem kaj mi hoče banka in ti povedati ampak sami sebi ne sledite. V minusu sem 2 jurja od razpoložljivih 3500.
Stanovanjski kredit nisem mogel vzet ker je tast polovični lastnik in je v notarski pogodbi napisano da je nepremičnino do smrti prepovedano kreditno bremenit. Imel sem željo it v stanovanje iz 20 m2 sobe in mi je uspelo.
To, da imam partnerko (kot poroka mislim v tem primeru) in vse ostalo Sparkasse ne zanima. Delavska hranilnica mi je ponudila na 10 let po 6% obresti pa bi imel naslednji dan denar. Pa se mi to ne zdi pametno ker je pač doba odplačevanja daljša od željene (7 let) in je posledično toliko več obresti. Zakaj torej DH ne komplicira, Sparkasse pa?
Partnerka tudi ni upravičena do kredita?
Nisva razmišljala o tem, ker ko sva jemala kredit sem vprašal koliko lahko na mesec nameni in sem potem ko je dala odgovor šel v sklepanje kredita. Ona nima limita in nič ker noče in ne rabi. Niti o tem ne razmišlja.
Ona nima limita in nič ker noče in ne rabi. Niti o tem ne razmišlja.
Uci se sine, uci...
V minusu sem 2 jurja od razpoložljivih 3500.
Kar samo pomeni, da si v enem letu od kar imas kredit sel ze 2k v minus. Ko nekdo to vidi na paprju mu predvsem sporoca, da trosis vec kot imas in da je obrok kredita prevelik. Zakaj je do tega prislo je povsem brezpredmetno ampak to je to kar stevilke govorijo.
Zakaj torej DH ne komplicira, Sparkasse pa?
Vec razlogov. Na prvem mestu je politika banke. Kot drugo razmerje med dobickom in tveganjem in kot tretje bi na 10 let imel nizji mesecni obrok in posledicno manjsi primanjkljaj.
Stanovanjski kredit nisem mogel vzet ker je tast polovični lastnik in je v notarski pogodbi napisano da je nepremičnino do smrti prepovedano kreditno bremenit.
30k stanovanjskega kredita lahko zavarujes brez hipoteke povsem enako kot si zavaroval potrosniski kredit.
mancini ::
Glej s partnerko sta v samo 2 mesecih prišla iz fiksnih 2700 na 3000 skupnih prihodkov.
Začnita šparat leto ali dve in boš dobil tudi kredit kakšen bosta hotela
Začnita šparat leto ali dve in boš dobil tudi kredit kakšen bosta hotela
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 4 … 57 58 59 60 )Oddelek: Loža | 508030 (138) | MrStein |
» | Osebni kredit- zapletOddelek: Loža | 5669 (2712) | hipertija |
» | Potrošniški Kredit?Oddelek: Loža | 7340 (2275) | Twixz |
» | Kaj se zgodi, ko preideš v nedovoljeno prekoračitev na TRR (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13027 (10237) | Maja321 |
» | Znižanje limita (-) na banki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19895 (14526) | GrimReaper |