Forum » Loža » pošiljanje listin v ZDA
pošiljanje listin v ZDA

Minux ::
Živjo,
1. opis stanja:
Urejam neke papirje za zaupščinski postopek v BiH. Eden od dedičev se nahaja v ZDA (J del) in jaz sem sprožil zap.postopek in zdaj moram poiskati to osebo, ki sem jo samo enkrat v življenju srečal pred skoraj 25 leti. Imam neke stare podatke o prebivališču in datum rojstva. Našel sem podjetje, ki se legalno ukvarja z iskanjem najnovejših osebnih podatkov oseb, ki živijo v ZDA : naslov, tel.številka,...
Ko dobim vse te podatke, bom Američanu poslal 3 stvari, ki jih bo moral izpolniti oz. podpisati:
- pismo mojega odvetnika,
- pooblastilo,
- izjava.
To je šele prva faza. Rad bi prvo videl, če je ta oseba sploh živa in pripravljena sodelovati.
2. vprašanji:
A ve kdo za kakšno podjetje, ki varno dostavi vse te pravne dokumente na naslov tega Američana, zaposleni podjetja počaka, da Američan vse podpiše in izpolni in nato podjetje varno pošlje nazaj meni v Slovenijo vse papirje? Mogoče UPS, DHL, FedEx,...?
Iščem resno podjetje, ki bo zagotovilo, da:
- Američan res ustrezno izpolni vso papirologijo,
- vsebina pošiljke ostane nepoškodovana.
Hvala za pomoč oz. nasvete!
Lep pozdrav,
M.
1. opis stanja:
Urejam neke papirje za zaupščinski postopek v BiH. Eden od dedičev se nahaja v ZDA (J del) in jaz sem sprožil zap.postopek in zdaj moram poiskati to osebo, ki sem jo samo enkrat v življenju srečal pred skoraj 25 leti. Imam neke stare podatke o prebivališču in datum rojstva. Našel sem podjetje, ki se legalno ukvarja z iskanjem najnovejših osebnih podatkov oseb, ki živijo v ZDA : naslov, tel.številka,...
Ko dobim vse te podatke, bom Američanu poslal 3 stvari, ki jih bo moral izpolniti oz. podpisati:
- pismo mojega odvetnika,
- pooblastilo,
- izjava.
To je šele prva faza. Rad bi prvo videl, če je ta oseba sploh živa in pripravljena sodelovati.
2. vprašanji:
A ve kdo za kakšno podjetje, ki varno dostavi vse te pravne dokumente na naslov tega Američana, zaposleni podjetja počaka, da Američan vse podpiše in izpolni in nato podjetje varno pošlje nazaj meni v Slovenijo vse papirje? Mogoče UPS, DHL, FedEx,...?
Iščem resno podjetje, ki bo zagotovilo, da:
- Američan res ustrezno izpolni vso papirologijo,
- vsebina pošiljke ostane nepoškodovana.
Hvala za pomoč oz. nasvete!
Lep pozdrav,
M.
- spremenilo: Minux ()

roCkY ::
google it za začetek za prvo fazo, če še nisi
Odvisno koliko podatkov imaš za start preden mečeš $$$:
ZDA ima javne elektronske baze prebivalstva oz. nepremičnin kjer se da najti osebe in njihovo sorodstvo in ja tud telefonske so zraven. Če so OK pojma nimam. Nekaj je plačljivo nekaj tudi prosto. Je pa kolker se spomnim treba it prek VPN ker evropejcev serverji ne marajo. Sem enkrat pred časom nekaj firbcal okol familij, ki jih spremljam na YT in je kar precej informacij. ...
ZDA ima javne elektronske baze prebivalstva oz. nepremičnin kjer se da najti osebe in njihovo sorodstvo in ja tud telefonske so zraven. Če so OK pojma nimam. Nekaj je plačljivo nekaj tudi prosto. Je pa kolker se spomnim treba it prek VPN ker evropejcev serverji ne marajo. Sem enkrat pred časom nekaj firbcal okol familij, ki jih spremljam na YT in je kar precej informacij. ...

velikBrokoli ::
Najprej probaj dobiti njegovo telefonsko, da vidiš, če je sploh zainteresiran.. drugače bo najbrž izguba časa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: velikBrokoli ()

Tody ::
Sorry ampak čisto vseeno je kdo podpiše. Lahko kar kurir... Notarji so tukaj z razlogom in to orng računajo.
Brez kakega štempla da nekdo potrjuje da to res ta oseba bo težka vsaj pred sodiščem.
Brez kakega štempla da nekdo potrjuje da to res ta oseba bo težka vsaj pred sodiščem.

starfotr ::
Uporabiš dostavno službo, kot si že sam predlagal. DHL je moj favorit pri tem.
Tega ti ne more nihče garantirat. Vsebino lahko ustrezno embaliraš. Ali pa zavaruješ pošiljko za določen znesek. 100 % varnosti pa ni. Je pa visoka možnost, da bo s pošiljko vse ok.
v US bi moral najeti kake pravnike in detektive, da ti bi ti spravili v pogon. Ampak potem je ceneje, da se sam odpraviš na letalo.
vsebina pošiljke ostane nepoškodovana.
Tega ti ne more nihče garantirat. Vsebino lahko ustrezno embaliraš. Ali pa zavaruješ pošiljko za določen znesek. 100 % varnosti pa ni. Je pa visoka možnost, da bo s pošiljko vse ok.
v US bi moral najeti kake pravnike in detektive, da ti bi ti spravili v pogon. Ampak potem je ceneje, da se sam odpraviš na letalo.

Ta Američan je mož moje pokojne tete (naj bo teta1). Poanta je, da moja druga teta (naj bo teta2, sestra tete 1) želi to stanovanje samo zase. Zato tudi ni sprožila zaupščinskega postopka v BiH. Potem bi Američan dobil 1/2 vrednosti nepremičnine.
Teta 1 je umrla že leta 2009. Mi nismo imeli časa to urejati. Teta2 si je že prej to stanovanje prilastila in ga celo oddajala. Ona je računala, da bo imela stanovanje, ko ji pridejo otroci iz ZDA poleti na dopust in preostali del leta pa da ga bo oddajala.
Meni se sploh ne gre za denar od stanovanja, ampak za princip, da ne bom dopustil teh igric.
Pozanimal se bom še enkrat, kako je s tem notarjem ob podpisu. Meni je odvetnik rekel, da morajo dokumenti biti notarizirani in imeti apostille in Američan lahko potem pozneje (brez prisotnosti notarja) podpiše/izpolni takšen papirje.
Takoj, ko dobim podatke, bo moj odvetnik kontaktiral Američana.
Teta 1 je umrla že leta 2009. Mi nismo imeli časa to urejati. Teta2 si je že prej to stanovanje prilastila in ga celo oddajala. Ona je računala, da bo imela stanovanje, ko ji pridejo otroci iz ZDA poleti na dopust in preostali del leta pa da ga bo oddajala.
Meni se sploh ne gre za denar od stanovanja, ampak za princip, da ne bom dopustil teh igric.
Pozanimal se bom še enkrat, kako je s tem notarjem ob podpisu. Meni je odvetnik rekel, da morajo dokumenti biti notarizirani in imeti apostille in Američan lahko potem pozneje (brez prisotnosti notarja) podpiše/izpolni takšen papirje.
Takoj, ko dobim podatke, bo moj odvetnik kontaktiral Američana.
Zgodovina sprememb…

google it za začetek za prvo fazo, če še nisi
V bistvu me bo stalo okrog 65 EUR. Poiskali bodo njegov najnovejši naslov, tel.številko in e-mail. Jaz imam/jim bom posredoval: njegovo ime, priimek, datum rojstva in 15 let star naslov.
Zgodovina sprememb…

Furbo ::
A ti misliš, da bo kdorkoli pri zdravi pameti, kar kurirju podpisal kup pravnih dokumentov, ne da bi prej prebral, se morda posvetoval z odvetnikom itd?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

St235 ::
Tukaj je vse odvisno od tega ali bo oseba hotela sodelovat v postopku ali ne. Tako da ko bos dobil naslov pocakaj da odvetnik govori z njim preden nabijano v nedogled kaj lahko in kaj ne. Ce bo hotel sodelovat je vse relativno enostavno, ce ne pa lahko bolj kot ne pozabis na vse skupaj.

connel ::
Za to se uporabi Fedex Express, 3 dni do naslovnika v ZDA. Okrog 60€ je stalo par let nazaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kazen iz Italije po enem letu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 21413 (3942) | buttcrack |
» | Zapuščinska razpravaOddelek: Loža | 6211 (4615) | bozicek |
» | imam ime, rabim pa vedeti kaj poseduje ta človek ?Oddelek: Loža | 9117 (7413) | noraguta |
» | Kazen iz Španije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 36113 (31419) | mihec87 |
» | Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 34902 (33062) | Okapi |