Forum » Loža » FedEx / Račun za carinske dajatve 6 mesecev po dostavi
FedEx / Račun za carinske dajatve 6 mesecev po dostavi
Obllak ::
Včeraj sem na email naslov prejela zahtevek za plačilo carininskih dajatev paketa, ki ga je FedEx (glede na njihove podatke) dostavil 29. 9. 2023. - torej več kot 5 mesecev za dostavo.
Do 7. 12. 2023 sem še živela v Sloveniji in do takrat nisem v nabiralnik prejela nobene kuverte za uvozne dajatve. V kolikor so kaj dostavili za tem datumom, žal ne vem, saj sem hišo na tem naslovu prodala.
A to lahko naredijo? Do zdaj sem zmeraj prejela račun pred dostavo paketa - v kolikor je bil poravnan, so dostavili paket.
Hvala!
Do 7. 12. 2023 sem še živela v Sloveniji in do takrat nisem v nabiralnik prejela nobene kuverte za uvozne dajatve. V kolikor so kaj dostavili za tem datumom, žal ne vem, saj sem hišo na tem naslovu prodala.
A to lahko naredijo? Do zdaj sem zmeraj prejela račun pred dostavo paketa - v kolikor je bil poravnan, so dostavili paket.
Hvala!
_Denny_ ::
Seveda lahko. Oni so ob uvozu krili vse stroške in ta usluga se potem tudi dodatno plača. Pred kakšnim plačilom še razmisli, če je dejansko bil naročen kak paket, ki je tudi bil dostavljen, ker se mogoče gre za phishing...račun za stroške ponavadi pride prek fizične pošte, ne emaila (vsaj do konca 2021, ko sem imel nazadnje opravke s Fedexom).
Moj primer iz 2021, ko sem dobil račun s 3-mesečno zakasnitvijo - https://slo-tech.com/forum/t276516/p741...
Navodila kako iz tistega prejetega angleškega dokumenta dobiš podatke za nakazilo (če so še vedno isti, seveda) - https://slo-tech.com/forum/t276516/p742...
Moj primer iz 2021, ko sem dobil račun s 3-mesečno zakasnitvijo - https://slo-tech.com/forum/t276516/p741...
Navodila kako iz tistega prejetega angleškega dokumenta dobiš podatke za nakazilo (če so še vedno isti, seveda) - https://slo-tech.com/forum/t276516/p742...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Pithlit ::
FedEx zate opravi carinski postopek in ti izda račun. Ne more ti izdati računa pred storitvijo.
So ti paket dostavili? Potem pač plačaj kar si jim dolžna. Ali pa ne, in ti bodo poslali opomin, pa še enega, na koncu pa izterjava in bo tisti znesek (ki je trenutno verjetno pod 20€ - ko sem se jaz nazadnje z njimi ubadala je bilo 17) ene dvakrat večji.
So ti paket dostavili? Potem pač plačaj kar si jim dolžna. Ali pa ne, in ti bodo poslali opomin, pa še enega, na koncu pa izterjava in bo tisti znesek (ki je trenutno verjetno pod 20€ - ko sem se jaz nazadnje z njimi ubadala je bilo 17) ene dvakrat večji.
Life is as complicated as we make it...
Obllak ::
Hvala za oba odgovora! Ko potrdim, da ni phishing bom seveda plačala. Bolj kot sam znesek me je presenetilo dejstvo, da sem račun prejela tako pozno in po sami dostavi.
Apple ::
Meni so paket zadrzali, dokler jim nisem poslal dokumentacije, da gre za rezevni del (display) za namizno uro. Cez pol leta so mi sele poslali racun, da je potrebno placati uvozne dajatve...
Posta Slovenije ne da paketa vnaprej, teli pa ne znajo obracunat pravocasno.
Posta Slovenije ne da paketa vnaprej, teli pa ne znajo obracunat pravocasno.
LP, Apple
darkolord ::
Ja, pri pošiljanju računov so zelo šalabajzerski.
Gor je še neka QR koda za plačilo, preko katere plačilo velikokrat ne deluje, podatkov za direktno nakazilo na računu pa ni ...
Gor je še neka QR koda za plačilo, preko katere plačilo velikokrat ne deluje, podatkov za direktno nakazilo na računu pa ni ...
starfotr ::
Jaz sem imel večkrat z njimi težave, ker so želeli plačilo, tudi po večjih mesecih. Bilo je poslano s pariteto DDP.
Incoterms @ Wikipedia
Skratka, ni nujno da moraš plačat. Predhodno preveri. In ja, zdi se, kot da na roke pišejo račune, ker traja tako dolgo.
Incoterms @ Wikipedia
Skratka, ni nujno da moraš plačat. Predhodno preveri. In ja, zdi se, kot da na roke pišejo račune, ker traja tako dolgo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj se zadnje čase dogaja s carino? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27072 (2903) | fikus_ |
» | Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 21248 (10650) | BorutK-73 |
» | DHL - nenormalno visoko carinjenje (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 23154 (10965) | Daliborg |
» | Čas dostave - pošta (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16287 (15228) | darkolord |