Forum » Na cesti » Električni skiro za v hrib
Električni skiro za v hrib
tomis ::
Pozdrav vsem
A mi lahko iz lastnih izkušenj nekdo pove, z katerim skirojem bi jaz z lahkoto prevozil z 90 kg kar precejšen klanec, na asvaltirani cesti. Bi pa skiro kdaj pa kdaj rad potem uporabil tudi za off the road, če bi se dalo. Važno mi je, da gre v klanec do doma, ki je vsaj 30%.
A mi lahko iz lastnih izkušenj nekdo pove, z katerim skirojem bi jaz z lahkoto prevozil z 90 kg kar precejšen klanec, na asvaltirani cesti. Bi pa skiro kdaj pa kdaj rad potem uporabil tudi za off the road, če bi se dalo. Važno mi je, da gre v klanec do doma, ki je vsaj 30%.
mugen999 ::
Čisto enostaven odgovor. Dražji in večji kot je in težji kot je in večja kolesa ima in večje fedre kot ima lazje bos sel z njim v klanec in po makedamu. So pa taki od 2,5k navzgpr.
Magic1 ::
Točno tako, neko beštio s vsaj 1kW motorjem (ne vem če je to sploh legalno pri nas). Jaz bi prej priporočal kolo s sredinskim motorjem za take zadeve.
Magic
Scorpy84 ::
Kje imas 30% klanec? Se manj ga je na zvohu, pa se tam ti kolo dviguje, ce malo prevec pritisnes na pedalo.
DamijanD ::
Dimnik ::
starfotr ::
Za tiste, ki ne vedo. 100 % klanec je 45 stopinj. Osnovna matematika. Kotne funkcije, ljudje.
Scorpy84 ::
Kot je nekje cirka pol manjši od procenta. Torej nekje 10% klanec, ki je konkreten klanec, je okoli 5°.
Magic
Dimnik ::
Sej, zadosti blizu polovice, da lahko zaokrožiš na pol.Sam zna bit to varljivo. Ko sem se peljal čez Katschberg, sem bil presenečen nad le 15%. To je povprečje vzpona. Vmes so pa take strmine, da pri nas nisem videl takšnih na cesti.
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kit za električno kolo (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Šport | 137960 (695) | MadMax |
» | Menjalnik na gorskem kolesu (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 7105 (5389) | dolenc |
» | Ketne in nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15499 (7650) | fikus_ |
» | Nakup kolesa (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 23258 (21055) | Leprechaun |
» | BMW serija 5 zadnji pogon in sneg?! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40642 (37240) | chucki |