Forum » Loža » Evropske države imajo težave s pridobivanjem vojakov.
Evropske države imajo težave s pridobivanjem vojakov.
gozdar1 ::
Edino, česar verjamem, da ne bi naredili, je nukali ruskih mest v primeru, da rusi nukajo evropska mesta, ameriških pa ne.
Dejansko niso pričakovali, da se bodo zapletli v dohlgo in izčrpljujočo vojno. Sedaj pač je kar je in ni poti nazaj, saj niso doseženi niti neki minimalni cilji.
Seveda ne - so pač naivno verjeli, da je zahod racionalen.
Kako niso doseženi cilji? Ukrajinska vojska je večinoma uničena. Vse, kar morajo sedaj narediti, je počasi napredovati do ali kapitulacije, ali pa do zamrznjenega konflikta (verjetno se ustavijo, ko zavzamejo obalo) - oboje bo preprečilo NATO, kar je bil glavni cilj SVO.
Pusti ti namišljene cilje, ki ti jih prodaja CNN.
Ukrajinska vojska je daleč od uničene, vprašljiva je bol ruska sposobnost za kake večje operacije. Ruski cilj je vseskozi cela ukrajina(že od l.2014), če ne ozemeljsko pa politično. Zamirznjen konflik so imeli 8 let. Nato je vseskozi samo izgovor, ko so rusi okupirali krim se na zahodu nihče ni pretirano vznemirja. Toliko o strašnih nato željah po bazah v ukrajini.
Rusi pač spreminjajo cilje z vetrom, ko je propadla okupacija kijeva je to kar naenkrat postala samo taktična varka,..
Scaramouche3 ::
Seveda lahko izgubljaš na tisoče tankov, če jih nadomestiš z novimi oziroma restavriranimi. In absolutno nič ne kaže na to, da rusom zmanjkuje opreme.
Edino nekateri še vedno prodajate iste pravljice, kot ste jih prve mesece SVO.
Kdo je to mi, jaz sem bil obsojen za rusofila, ker sem rekel da so Ameri začeli to vojno!
Smešno je pa govorit, da bo nekdo proizvedel orožje, medtem ga pa ne bo uporabljal, če ga Rusi ne rabijo zdaj kdaj bodo rabili Armato?
Poldi112 ::
Ruski cilj je vseskozi cela ukrajina(že od l.2014), če ne ozemeljsko pa politično. Zamirznjen konflik so imeli 8 let.
Neumnost. To je zgolj poceni puhlica naših politikov, ki morajo ta ekpski clusterfuck nekako prodati kot zmago.
Konflikt pa niti slučajno ni bil zamrznjen, glede na to da je padlo več kot 10k ljudi, ter da so ukrajinci sploh zadnje mesece aktivno bombardirali civile.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Bezukhoff ::
Scaramouche3 je izjavil:
Seveda lahko izgubljaš na tisoče tankov, če jih nadomestiš z novimi oziroma restavriranimi. In absolutno nič ne kaže na to, da rusom zmanjkuje opreme.
Kdo je to mi, jaz sem bil obsojen za rusofila, ker sem rekel da so Ameri začeli to vojno!
Smešno je pa govorit, da bo nekdo proizvedel orožje, medtem ga pa ne bo uporabljal, če ga Rusi ne rabijo zdaj kdaj bodo rabili Armato?
(((Ameri))), ja.
Scaramouche3 je izjavil:
(((Ameri))), ja.
https://www.theguardian.com/world/2008/...
Provocirali so dolgo časa!
George Bush this morning said he "strongly supported" Ukraine's attempt to join Nato, and warned he would not allow Russia to veto its membership bid.
Ruski cilj je vseskozi cela ukrajina(že od l.2014), če ne ozemeljsko pa politično. Zamirznjen konflik so imeli 8 let.
Neumnost. To je zgolj poceni puhlica naših politikov, ki morajo ta ekpski clusterfuck nekako prodati kot zmago.
Konflikt pa niti slučajno ni bil zamrznjen, glede na to da je padlo več kot 10k ljudi, ter da so ukrajinci sploh zadnje mesece aktivno bombardirali civile.
Dejansko samo ponavljaš rusko propagando.
Epski clusterfuck je posebna operacija, ki se je sprevrgla v dolgo in izčrpljujočo vojno. Seveda ruska propaganda zna tudi iz dreka napravit zmago. Trenutno je ukrajina dlje od ruije kot kadarkoli, kar pomeni , da je "posebna operacija" neuspeh.
Konflikt je bil zamrznjen, bučke o bombardiranju civilov prihajajo od ruske propagande. Podobno kot opletanje s cifro 14k brez konteksta.
Scaramouche3 je izjavil:
Pardon, jemljem nazaj, če nisi bil med tistimi, ki so na začetku prodajali zgodice o tem, da rusom zmanjkuje tankov. Edino - zakaj tem zgodbicam verjameš danes?
Veliko možnih razlogov je, zakaj imajo raje T90 in starejše tanke namesto nove Armate. Gre za v boju preizkušeno robo, ki se dobro obnese, za razliko od Armate, ki je nova in bo ob uporabi vejetno imela več nepričakovanih težav. Dodaten model tanka pomeni tudi dodatne zaplete pri logistiki, ločene proizvodnje linije za drug tip tanka, vejento višjo ceno, ...
Ter, kot že omenjeno, nočeš da zadnji krik mode pade sovražniku v roke.
Ne moreš kar pavšalno zaključiti, da ga ne morejo proizvesti. Veliko večja verjetnost je pač, da se jim enostavno ne izplača. Saj američni tudi še vedno na polno izdelujejo letala 4. generacije, tudi za lastno uporabo - zakaj le? Ker so cenejša in povsem zadovoljivo opravljajo svojo nalogo.
Nisem jaz kriv, če gre za resnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Poldi112 ()
darkolord ::
Scaramouche3 je izjavil:
Provocirali so dolgo časa!Leto prej pa Putinov Munich speech ...
George Bush this morning said he "strongly supported" Ukraine's attempt to join Nato, and warned he would not allow Russia to veto its membership bid.
Trenutno je ukrajina dlje od ruije kot kadarkoli, kar pomeni , da je "posebna operacija" neuspeh.
Zakaj bi se rusi sekirali za to? Se američani sekirajo, ko jim države, ki jih bombardirajo, ne mahajo z zastavicami, ampak jih zažigajo?
Trenutno je ukrajina dlje od ruije kot kadarkoli, kar pomeni , da je "posebna operacija" neuspeh.
Zakaj bi se rusi sekirali za to? Se američani sekirajo, ko jim države, ki jih bombardirajo, ne mahajo z zastavicami, ampak jih zažigajo?
Tisoče ton bomb na vijetnam, niso spremenile končnega izzida. Pri tem, da rusi sploh ne upajo letat nad ukrajino, ampak so omejeni na pregrešno drage rakete.
Scaramouche3 je izjavil:
Pardon, jemljem nazaj, če nisi bil med tistimi, ki so na začetku prodajali zgodice o tem, da rusom zmanjkuje tankov. Edino - zakaj tem zgodbicam verjameš danes?
Veliko možnih razlogov je, zakaj imajo raje T90 in starejše tanke namesto nove Armate. Gre za v boju preizkušeno robo, ki se dobro obnese, za razliko od Armate, ki je nova in bo ob uporabi vejetno imela več nepričakovanih težav. Dodaten model tanka pomeni tudi dodatne zaplete pri logistiki, ločene proizvodnje linije za drug tip tanka, vejento višjo ceno, ...
Ter, kot že omenjeno, nočeš da zadnji krik mode pade sovražniku v roke.
Ne moreš kar pavšalno zaključiti, da ga ne morejo proizvesti. Veliko večja verjetnost je pač, da se jim enostavno ne izplača. Saj američni tudi še vedno na polno izdelujejo letala 4. generacije, tudi za lastno uporabo - zakaj le? Ker so cenejša in povsem zadovoljivo opravljajo svojo nalogo.
Razlika med gen 4,5 in 5 je minimalna!
Razlika med tankom ki je star 40 -60 let pa neverjetna!
In je čisti cannon fodder!
Potem se moramo vprašat,zakaj se Rusi oborožujejo z mrežami proti dronom ko bi lahko imeli aktivno zaščito!
Torej, Putin raje zgublja tisoče tankov, in daje gor mrežo iz Liddla, ker je to zelo bolj hi tech medtem pa čuva Armato za neke druge čase, pa to je smeha branit!
Tisoče ton bomb na vijetnam, niso spremenile končnega izzida. Pri tem, da rusi sploh ne upajo letat nad ukrajino, ampak so omejeni na pregrešno drage rakete.
Američani so nekaj tisoč km od Vietnama. Rusi, po drugi strani ...
Vodene FAB-500 in FAB-1500 bombe so relativno poceni in hudo efektivne.
Rusom samo ni mar za žrtve, praktičnmo katerakoli druga vojska, bi že davno odnehala in se šla pogajanja.
D3m ::
in daje gor mrežo iz Liddla
Bolje, da ne vidiš kaj dajejo na Izraelske Merkave.
Lidl FTW. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Scaramouche3 je izjavil:
Torej, Putin raje zgublja tisoče tankov, in daje gor mrežo iz Liddla, ker je to zelo bolj hi tech medtem pa čuva Armato za neke druge čase, pa to je smeha branit!
Nimamo vpogleda v njihovo računico, vemo le, da so sredstva omejena, ter da izbrana strategija povsem zadovoljivo deluje.
Armata ni nobeno wunderwaffe in tudi te bi pa polno cepale. Mogoče malo manj, samo očitno se jim računica ne izide, zato jih pač ni.
Rusom samo ni mar za žrtve, praktičnmo katerakoli druga vojska, bi že davno odnehala in se šla pogajanja.
Saj so bila pogajanja pa je Boris Johnson rekel NE.
Tak, da čakamo, da zmanjka Ukrajincev :)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Niso rusi tisti, ki žrtvujejo na tisoče juncev za neke simbolične cilje (Bakhmut, predolgo vztrajanje v Adiivki), ...
Butcher of Bakhmut je sicer rus, a vodi ukrajince ...
Scaramouche3 je izjavil:
Nimamo vpogleda v njihovo računico, vemo le, da so sredstva omejena, ter da izbrana strategija povsem zadovoljivo deluje.
Armata ni nobeno wunderwaffe in tudi te bi pa polno cepale. Mogoče malo manj, samo očitno se jim računica ne izide, zato jih pač ni.
Ni ampak tudi Pak fa ni, pa jih ni! Samo če rabiš tisoče tankov, pa jih uporabljaš bi bilo bolje da bi jih imel! Torej boš raje izgubil tisoče ker niso ww?
Tudi moderne AK19 niso wunderwaffe, pa jim dajejo stare puške!
Da pa strategija zadovoljuje, ko zgubljaš v dveh letih tisoče tankov je smešno!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scaramouche3 ()
Rusi še niso prišli dlje od diktata. Poleg tega so ukrajinci sami povedali, da rusom ne zaupajo, da se bodo držali podpisanega.
Kot so izsilili insk in ga takoj zatem vrgli v koš...
Niso rusi tisti, ki žrtvujejo na tisoče juncev za neke simbolične cilje (Bakhmut, predolgo vztrajanje v Adiivki), ...
Seveda so, ruske žrtve v obeh primerih so višje od ukrajinskih.
Ruski generali so za cilje svojih gospodrajev vedno bili pripravljeni žrtvovati tisoče vojakov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()
Koga briga, komu zaupajo ukrajinci. Vojne bo konec, ko zahod tako reče. Imeli so nevtralnost, dokler niso rinili v NATO. In ker so se odločili, da bodo zaupali zahodu, so izgubili 20% države. Če želijo še naprej upe polagati v Stoltenberga, ki je nedavno ponovno rekel, da je Ukrajina v NATO le vprašanje časa, lahko kar se mene tiče še naprej zaupajo zahodu in izgubljajo ozemlje. Menim le, da to ni ravno pametno od njih.
Zgodovina sprememb…
solatko ::
gozdar1 - Če bi vedel kaj se vojaškega arzenala nahaja na Krimu, bi ti bilo jasno, zakaj. Za pogajanje sta vedno potrebna najmanj dva a Zeleni bi se pa pogajal? Keč je ravno v tem, da se Ukrajinci niso hoteli držati podpisanega, ker so Zelenkota zaslepili $$$$ in se je norca delal iz zahtev in dogovorjenih zadev z Moskvo. Bi američani pustili ruske baze na Kubi? Koliko je žrtev na kateri strani, nikoli ne bo čisto jasno, saj se še za tiste iz WW2 ne morejo čisto natančno zment. Ameriški generali tudi samo po možnosti ne svojih.
gozdar1 - Bolje, kot, da jih daš za staro železo. Kaj smo že mi poslali Ukrajini?
gozdar1 - Bolje, kot, da jih daš za staro železo. Kaj smo že mi poslali Ukrajini?
Delo krepa človeka
Zakon o članstvu v natu so sprejeli šele po ruski agresiji, do tedaj v ukrajini želje po natu ni bilo.
Želeli so več sodelovanja z eu, ker rusija svojim satelitom ne omogoča nekega ekonomskega razcveta. Seveda pa rusija nevtralnost vseskozi razume po svoje, finska po 2 vojni je lep primer kako to izgleda. Ukrajinoi pa bi verjetno čakala beloruska usoda, kar pomeni nazaj v preteklost.
Želeli so več sodelovanja z eu, ker rusija svojim satelitom ne omogoča nekega ekonomskega razcveta. Seveda pa rusija nevtralnost vseskozi razume po svoje, finska po 2 vojni je lep primer kako to izgleda. Ukrajinoi pa bi verjetno čakala beloruska usoda, kar pomeni nazaj v preteklost.
Zakon o članstvu v natu so sprejeli šele po ruski agresiji, do tedaj v ukrajini želje po natu ni bilo.
Saj sem ti dal link o G Bush!
Ja, Finska je lep primer, podobno kot Kanada, Mehika, Avstrija, ... Kaj jim manjka, ter kako točno so si ukrajinci z vojno, ki je ni mogoče zmagati, svojo situacijo izboljšali?
Zgodovina sprememb…
Lepo je opisal zakaj Rusi težko napredujejo in zakaj ni nove opreme!
https://www.youtube.com/shorts/L5NbyHX_...
Scaramouche3 je izjavil:
Saj sem ti dal link o G Bush!
Govorim o ukrajinskem zakonu in mnenju samih ukrajincev, ker so kazale tudi raziskave javnega mnenja. Poleg tega so se stvari za časa obame spremenile, poleg tega bi nemčija, francija,..skorj zagotovo dale veto ne ukrjinsko članstvo.
Sicer pa zakaj so rusi minirali sporazum z eu?
Ja, Finska je lep primer, podobno kot Kanada, Mehika, Avstrija, ... Kaj jim manjka, ter kako točno so si ukrajinci z vojno, ki je ni mogoče zmagati, svojo situacijo izboljšali?
Prašaj fince kaj si mislijo o tistih časih in zakaj so skočili na nato vlak.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gozdar1 ()
V NATO so šli, ker so butasti, kaj si mislijo o tistih časih je pa irelevantno. Predvidevam pa, da se tolčejo po glavi, da niso sprejeli Stalinove ponudbe za menjavo ozemlja.
Nič konkretnega ni povedal.
Scaramouche3 je izjavil:
Lepo je opisal zakaj Rusi težko napredujejo in zakaj ni nove opreme!
Nič konkretnega ni povedal.
Zgodovina sprememb…
Želeli so več sodelovanja z eu, ker rusija svojim satelitom ne omogoča nekega ekonomskega razcveta.
Saj veš, da ni potrebno lagati.
Imeli so dve opcije na mizi (EU in Rusko).
Odločili so se za najboljšo (Rusko).
Potem so pa fasali puč.
|HP EliteBook|R5 6650U|
sbawe64 ::
Naziv teme:
Medtem poteka ena druga debata.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Naziv teme:
Da, lahko povežemo teme, ker jaz se bojim če bi prišlo do večjega spopada,da bi naše vlada kar napotila v prvo bojno enoto neke druge države na prvo bojno linijo ker pač nimamo niti dovolj pušk za masovno mobilizacijo!
Naziv teme:
Sem že napisal kako je v SLO in v EU ni nič drugače.
Če bi rad, da te mame spraskajo.....go ahead.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Colt1911 ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Prišli so ko si ti kolesaril, raftal , surfal, meja pa "senzza confili" LGBT bio eko vegi EU NATO refuges willkomen.
Surfam še danes z užitkom. Na portugalskem imajo odlične valove za surfat, grem letos spet tja za ene 3 do 4 tedne. Ampak v vojski na žalost tega nismo počeli. Bom predlagal za nove nabornike, če bodo slučajno sprejeli zakon o obveznem služenju, da se bodo fantje in dekleta dobro imeli.
Kolesarit je sicer zelo zdravo. Pa kondicije tudi nabereš veliko. Ampak a nisi bil ti tudi v gorski enoti? Nisi vedel, da ima veliko vojsk še vedno kolesarske enote? Leta 2024? Ne? Pa ravno v hribih so najbolj dobrodošli, ozke poti, ko s kamioni, terenci in drugimi prevoznimi sredstvi ne moreš nikamor. Pa tihi so, ne uničujejo narave, ne spuščajo co2 in opreme lahko kar nekaj več kot na človeka naložiš nanje,.... Zdej imajo celo že električne.
Z raftom pa po reki vojak z opremo prej pride iz gora v dolino, kot pa peš ali z vozilom, še posebaj v vojni, pa veliko opreme pripelje naenkrat. Seveda če znaš raftat, drugače v kakem tolmunčku ostaneš (za vedno). Se je pa treba nekje naučit. In ja tudi vojska jih je imela in še jih ima.
V ostalo se pa naraje nebi spuščal, ampak ko si že začel;
Pač vsak ima svoje križe na hrbtu. Tvoji so očitno EU, pa NATO, veganstvo in lgbt ter begunci. Ampak to je tvoj problem danes, ne 30 let nazaj. Sicer so begunci bili takrat, ker so bežali iz balkana zaradi vojn, ki jih je med drugim tudi JNA zakuhala,... Pa smo jih vzeli v državo in jim pomagali. Sam sicer proti beguncem nimam nič. Rešit si hočejo samo lastno glavo. Ampak ne pa enačit migrantov z begunci. Druga sorta.
Ja, bil sem v gorski enoti, meja je potekala na nadmorski višini med 1900m in 2764m. Cest in poti ni bilo, bile so le pešpoti, prav tako ni bilo reke za rafting.
Naše delo v JNA pa je bilo preprečevanje ilegalnih prehodov državne meje in to smo tudi počeli.
Kaj menim osebno o ilegalcih me ni nihče spraševal,
niti jih nismo mi sortirali na begunce in migrante.
Za vse je veljalo pravilo 3x STOJ , če ni ubogal pa ratatata.
Varovali smo državo, tudi SR Slovenijo.
Ni ptica nije mogla da prođe!
Delo smo opravljali učinkovito, nismo brez veze tratili davkoplačevalskih sredstev za svojo zabavo.
Bili smo vojska in smo se obnašali temu primerno, tvoj NATO pa smo na vseh vežbah tepli ko vola!
En naših je reku, da najprej ratatatatat pol pa 3 x STOJ :DDDDDDDDDD
|HP EliteBook|R5 6650U|
Scaramouche3 je izjavil:
Ko rečem Evropa mislim seveda na države,ki se nahajajo v Evropi.
Rusi so pa svetlobna leta od politične in ekonomske izolacije. V bistvu so precej manj izolirani, kot so bili med hladno vojno, kar je pretežno posledica tega, da je danes ameriški imperij precej manjši, deloma pa uspešne diplomacije (kitajci). Da ne omenjamo, da večino tehnoloških stvari danes lahko brez težav dobijo v Aziji.
Da jim bo zmanjkalo orožja je pa tudi neumnost 1. klase - oni so presedlali na vojno ekonomijo in si za šalo producirajo vse potrebno orožje. Mi, ki nikoli nismo bili resni glede vojne z njimi. ampak smo jih želeli le oslabiti na račun Ukrajine, smo tisti, ki imamo prazna skladišča ...
A zato pri Rusih vidimo da not mečejo tanke iz 50ih ker je tok Armat na bojiščih?
Kako to da uporabljajo zelo stare Ak47?
Letala
Ne žali naših M-70 in T-55 ki smo jih poslali Ukropom.
Scaramouche3 je izjavil:
Zato ker v res nevarnih vojnah, kjer ena država resnično noče nehati, ti zavezništvo ne bo pomagalo!Article 5 ne pušča nobenega dvoma - napad na eno članico je napad na vse članice.
Če bi Slovenijo zdaj napadla Rusija, ti misliš da bo Amerika,Francija ali Nemčija šle v potencialno nuklearno vojno in spoštovali article 5? Prej bodo samo protestne note pisali in rekli, saj ne pričakujete,da zaradi nepomembne članice damo usodo planeta na tehtnico?
Misliš, da bi Amerika pisala protestne note, če jih kdo napade?
Ne, zaradi neke faking Litvakije ali Zloslavije za katere v USA sploh nihče tam ne ve če sploh v resnici obstajajo bodo šli dajati na tnalo svojo debelo imperijalistično McDonakds kapitalistično rit????
Imam tropsko plažo polno nimfomank in free cocayna poceni na prodaj zate!
P.S.
Si prebral famozni 5. člen nata ?
Nisi , ne!
WizzardOfOZ ::
Bili smo vojska in smo se obnašali temu primerno, tvoj NATO pa smo na vseh vežbah tepli ko vola!
Moj nato? Še sedaj ne vem kaj NATO vlečeš v to temo? Jaz sem bil namreč v vojski takrat, ko smo ko vola tepli JNA in jih brez nata pregnali iz slovenije. Nič posebnega niso bili.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Epski clusterfuck je posebna operacija, ki se je sprevrgla v dolgo in izčrpljujočo vojno. Seveda ruska propaganda zna tudi iz dreka napravit zmago. Trenutno je ukrajina dlje od ruije kot kadarkoli, kar pomeni , da je "posebna operacija" neuspeh.
Konflikt je bil zamrznjen, bučke o bombardiranju civilov prihajajo od ruske propagande. Podobno kot opletanje s cifro 14k brez konteksta.
Kwa si ti neki Đems Blond da poznaš vse ruske cilje?
Ti je Putin poslal elaborat?
Tako kot se pogaja izraelska z USA bullyjem za svojim hrbtom?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Colt1911 ()
Rusi še niso prišli dlje od diktata. Poleg tega so ukrajinci sami povedali, da rusom ne zaupajo, da se bodo držali podpisanega.
Kot so izsilili insk in ga takoj zatem vrgli v koš...
Seveda so, ruske žrtve v obeh primerih so višje od ukrajinskih.
Ruski generali so za cilje svojih gospodrajev vedno bili pripravljeni žrtvovati tisoče vojakov.
Saj smo mi tudi pripravljeni žrtvovati sto tisoče bedakov kot si ti. In vas tudi bomo.
Mimogrede, za takšnega pravičnika kot si ti je pričakovano da boš sam prostovoljno odšel na fronto.
Ti mamica ne pusti?
Ukre je njihovo jebivetrovstvo odpeljalo nazaj v pretekolost.
Asi imajo po 33 letih samostojnosti nižji BDP kot so ga imeli v SZ.
Edini od vseh ex-SZ republik.
Kaj pa bi Ukri v EU z tako nekonkurenčnim gospodarstvom?
Prodajali sladoled?
En naših je reku, da najprej ratatatatat pol pa 3 x STOJ :DDDDDDDDDD
To ni na terenu dejansko nihče preverjal.
Zgodovina sprememb…
mailer ::
No ja, ukrajinke so bile znane po svoji obrti po celem svetu. Zdaj jih bo 500k viška pa bo konkurenca končno zaživela v vsej svoji lepoti. Pa famozna s pesticidi napolnjena ukrajinska žita imajo tudi potencial. Če jih država uvoznica zavrne direktno jo pač preusmerijo čez .de pa je primerna tudi za kašo za otroške vrtce. Tudi mafija bi znala pristavit košarico, ker so orožne zadeve zdaj že razdeljene med tajkune in povzpetnike v krogih zelenkota. Za druge dobre stvari iz njihovega konca pa še nisem slišal.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
WizzardOfOZ je izjavil:
Moj nato? Še sedaj ne vem kaj NATO vlečeš v to temo? Jaz sem bil namreč v vojski takrat, ko smo ko vola tepli JNA in jih brez nata pregnali iz slovenije. Nič posebnega niso bili.
Lahko vprašam za leto in mesec, ko si ti preganjal JNA?
Si prebral famozni 5. člen nata ?Si ga ti prebral? Prvi stavek pravi, če napadeš katerokoli članico NATO, napadeš vse članice, tudi ZDA.
Nisi , ne!
Napad na Latvijo ali Slovenistan ali drugo NATO članico je napad tudi na ZDA. Druga interpretacija ni mogoča, ne glede na to, kaj piše v nadaljevanju tega člena.
Cel svet bi se ob tem vprašal: "ZDA je napadena, kaj bodo sedaj storili?"
In tvoj odgovor: "nič". Najbolj trigger happy država z največjim vojaško-industrijskim kompleksom, ki komaj čaka, da jih kdo sprovocira, bo stala križem rok, ko jih nekdo neizpodbitno napada.
.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Oni so trigger happy ko se spravljajo na nekoga 10x manjšega od sebe. Ko je nevarnost da jih sami dobijo po pički pa jih hitro mine.
Bodo takoj ugotovili da niso napadeni oni ampak neka shithole Litvjakija ali Zloslavija.
Se bodo malce napihovali , zganjali propagando, protestirali v ZN, dajaki sankcije, pošiljali gas maske in ašovčiče, lepili zastavice na fejsu.
Bodo pa opogumili ostale NATO hlapce, kot lovec jazbečarje ki jih pošilja v jazbine.
Si že videl kdaj lovca ki bi sam lezel v jazbino ?
Ker je bil "napaden" njegov jazbečar?
Kot učitelj raftanja in gorskega kolesarjenja?
Se pravi JNA od blizu videl nisi!
Bodo takoj ugotovili da niso napadeni oni ampak neka shithole Litvjakija ali Zloslavija.
Se bodo malce napihovali , zganjali propagando, protestirali v ZN, dajaki sankcije, pošiljali gas maske in ašovčiče, lepili zastavice na fejsu.
Bodo pa opogumili ostale NATO hlapce, kot lovec jazbečarje ki jih pošilja v jazbine.
WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Lahko vprašam za leto in mesec, ko si ti preganjal JNA?
nisi samo ti starosta na tem forumu. od leta 1991 pa do 1994 sem bil zaposlen v vojski.
Zgodovina sprememb…
Oni so trigger happy ko se spravljajo na nekoga 10x manjšega od sebe. Ko je nevarnost da jih sami dobijo po pički pa jih hitro mine.
ljudje tega kar praviš ne razumejo. sploh ne taki, ki so vojno videli samo v filmih.
jna smo gledal v hrbet, kako bežijo.
Zgodovina sprememb…
Seveda. Pa ne le kos papirja, ampak predvsem geostrateški interesi.
Bodi srečen, da nas niso prišli streljat, ker drugače bi precej tenko piskali.
WizzardOfOZ je izjavil:
jna smo gledal v hrbet, kako bežijo.
Zgodovina sprememb…
sej so probal, pa so popušili. medvedjek, brnik, oddajniki, specialci s helikopterjem,...
samo več bi bilo mrtvih, ampak v končni fazi bi jih spravili ven iz države.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Slovenija mobilizacija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 19559 (15419) | Telbanc |
⊘ | Kako je ameriška strategija zgradila NAJVEČJO VOJSKO, kar jih je človeštvo kdaj videlOddelek: Loža | 3101 (1996) | Scaramouche3 |
⊘ | Ukrajina XII (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8268 (7759) | Mithrandir |
⊘ | Ukrajina part VII (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 28207 (25559) | gozdar1 |