Forum » Šola » Nadaljevanje faksa po prekinitvi
Nadaljevanje faksa po prekinitvi
foofighter ::
Živjo!
Rad bi počistil stare dolgove - manjkajoča diploma.
Ko sem stopil v kontakt s faksom sem dobil informacijo, da se je program v času prekinitve spremenil in da bom prejel odločbo, ki bo določala, kateri izpiti se mi priznajo in kateri ne.
Vsebina odločbe mi ni bila ravno všeč, saj sem dobil za opraviti več izpitov kot sem računal....
Je na tej točki sploh smiselno vlagati kakšno prošnjo za ponovno obravnavo ali dogovorajanje da priznajo več izpitov. Ima kdo izkušnje da se v takšni situaciji da kaj doseči?
Rad bi počistil stare dolgove - manjkajoča diploma.
Ko sem stopil v kontakt s faksom sem dobil informacijo, da se je program v času prekinitve spremenil in da bom prejel odločbo, ki bo določala, kateri izpiti se mi priznajo in kateri ne.
Vsebina odločbe mi ni bila ravno všeč, saj sem dobil za opraviti več izpitov kot sem računal....
Je na tej točki sploh smiselno vlagati kakšno prošnjo za ponovno obravnavo ali dogovorajanje da priznajo več izpitov. Ima kdo izkušnje da se v takšni situaciji da kaj doseči?
tony1 ::
Ne verjamem, da boš kaj dosegel. Verjetno si delal stari program, ki se je zaključil pred 2016? Take reči so žal že dolgo tega 100% dorekli.
Pogumno zavihaj rokave, bolonjski študij so na mnogih koncih olajšali oz. podebilili...
Pogumno zavihaj rokave, bolonjski študij so na mnogih koncih olajšali oz. podebilili...
foofighter ::
Sem bil vpisan že po bolonjskem študiju, samo so vmes naredili prenovo programa... Imam bolj malo upanja da bi kaj dosegel, a če je možno... :D
FireSnake ::
Jaz pravim: dokončaj.
Že glede na napisano te "grize". Ne dopusti si tega, da boš celo življenje sam sebi očital, da tega nisi dokončal.
Jaz sem bil na istem.
Jaz sem imel na starem UNI vse izpite narejene in sem bil že 7 let v službi. Ko me je bolonjc hotel povozit sem pa stisnil 6 mesecev in zadevi končal.
Sam sebi sem lagal, češ, saj imam VS diplomo a sem vedel da sam sebi lažem.
Splača se, to ti lahko odpre marsikatera vrata. Tudi meni jih je.
Ne poslušaj negaticvev tukaj, ki so falirani študenti. Taki ti bodo svetovali, da se ne izplača (jasno).
Še en primer: v eni od bivših služb je bil en senior programer, ki ni imel diplome. Delal je vse enako kot tech lead. Ampak so ga dve leti jahali preden so mu dali ta naziv (hitro po tem je šel).
Pod črto: stisni in dokončaj. Do konca življenja boš hvaležen sam sebi.
Kot je pa predhodnik rekel: študij je veliko lažji danes, kot je bil včasih.
Že glede na napisano te "grize". Ne dopusti si tega, da boš celo življenje sam sebi očital, da tega nisi dokončal.
Jaz sem bil na istem.
Jaz sem imel na starem UNI vse izpite narejene in sem bil že 7 let v službi. Ko me je bolonjc hotel povozit sem pa stisnil 6 mesecev in zadevi končal.
Sam sebi sem lagal, češ, saj imam VS diplomo a sem vedel da sam sebi lažem.
Splača se, to ti lahko odpre marsikatera vrata. Tudi meni jih je.
Ne poslušaj negaticvev tukaj, ki so falirani študenti. Taki ti bodo svetovali, da se ne izplača (jasno).
Še en primer: v eni od bivših služb je bil en senior programer, ki ni imel diplome. Delal je vse enako kot tech lead. Ampak so ga dve leti jahali preden so mu dali ta naziv (hitro po tem je šel).
Pod črto: stisni in dokončaj. Do konca življenja boš hvaležen sam sebi.
Kot je pa predhodnik rekel: študij je veliko lažji danes, kot je bil včasih.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
bajsibajsi ::
Se pridruzujem zgoraj napisanemu mnenju.
Je na tej točki sploh smiselno vlagati kakšno prošnjo za ponovno obravnavo ali dogovorajanje da priznajo več izpitov
Ne, dokler ne opravis domace naloge, katera bo zahtevala delez casa, in nastudiras kurikulum, primerjas tvoj stari predmetnik z novim. Konkretno kaj tocno ste se vi ucili in kaj tocno se, mogoce celo s spremenjenim imenom, ucijo danes. Snov od poglavja do poglavja. Nekatere snovi se ne spreminjajo tako hitro s casom, ali pa profesorji 20 let ucijo vec ali manj enako, tu pa tam dodajo nova odkritja itd.
Tudi ce ti uradno fakulteta ne prizna dolocenega opravljenega izpita, se lahko z obiskom govorilne ure profesorja in ustrezno razlozitvijo zdilas, da npr. na uradnem izpitu pises le polovico snovi itd.
Poskusi, izgubiti razen casa nimas nic.
Tudi mene ze vrsto let caka dolg, le da na podiplomcu.
Je na tej točki sploh smiselno vlagati kakšno prošnjo za ponovno obravnavo ali dogovorajanje da priznajo več izpitov
Ne, dokler ne opravis domace naloge, katera bo zahtevala delez casa, in nastudiras kurikulum, primerjas tvoj stari predmetnik z novim. Konkretno kaj tocno ste se vi ucili in kaj tocno se, mogoce celo s spremenjenim imenom, ucijo danes. Snov od poglavja do poglavja. Nekatere snovi se ne spreminjajo tako hitro s casom, ali pa profesorji 20 let ucijo vec ali manj enako, tu pa tam dodajo nova odkritja itd.
Tudi ce ti uradno fakulteta ne prizna dolocenega opravljenega izpita, se lahko z obiskom govorilne ure profesorja in ustrezno razlozitvijo zdilas, da npr. na uradnem izpitu pises le polovico snovi itd.
Poskusi, izgubiti razen casa nimas nic.
Tudi mene ze vrsto let caka dolg, le da na podiplomcu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
Utk ::
A ni cela fora bolonjca kreditne točke, ki so univerzalne in naj ne bi propadle (tako hitro ali sploh ne)? Priznavanje izpitov je bilo prej, bolonjca so pa uvedli ravno zarad prehanja med smermi. Ampak kot vedno, očitno se na hitro izrodilo.
FireSnake ::
Kreditne točke s tem nimajo kaj veliko opraviti.
Pomembno je kaj se obravnava.
In pri priznavanju profesor pregleda teme, ki jih je predmet pokrival.
Po tvoje bi se dalo iti iz prava študirat kemijo brez težav. A temu nikoli ni bilo tako.
Po tvoje bi se dalo iti iz prava študirat kemijo brez težav. A temu nikoli ni bilo tako.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
starfotr ::
A ni cela fora bolonjca kreditne točke, ki so univerzalne in naj ne bi propadle (tako hitro ali sploh ne)? Priznavanje izpitov je bilo prej, bolonjca so pa uvedli ravno zarad prehanja med smermi. Ampak kot vedno, očitno se na hitro izrodilo.
Edina dobra stvar bolonjca je to, da stvari delaš športi in redno, ker jih moraš. V starem sistemu se je pa bolj dopuščala svoboda in nedokončanje.
Treba se je zavedat, da ima vsak dolg svoje obresti (finančni, zdravstveni, študijski...). Tudi študijski dolg je dolg in zanj veljajo enake zakonitosti.
Utk ::
Kreditne točke s tem nimajo kaj veliko opraviti.
Znotraj faksa, ali pa podobnih faksov, imaš nek nabor predmetov iz katerih moraš zbrat tolk pa tolk točk. Če nek faks nima nobenih izbirnih predmetov, je to isto kot prej. Dvomim da je tisto kar se je on učil danes čist nerelevantno. Lahko da se je nek predmet spremenil, ampak če je njegov narejen izpit še zmeraj povezano s smerjo, bi mu morali priznat točke. Ravno v tem je fora bolonje, ne da boš šel iz kemija na pravo, ampak da boš vsak letnik, ali pa magari izpit, delal lahko drugje, potem pa nekje s tem diplomiral. Recimo linearna algebra je linearna algebra in je vredna tolk točk, tudi če ni snov v piko ista.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
starfotr ::
Ideja bolonjske reforme je bila, da lahko greš iz strojnega faksa na kemijski faks poslušat in naredit izpit (lahko v tujino), na psihologijo in ekonomijo isto ...
Na koncu moraš imet 180 kreditnih točk.
Realnost je seveda mnogo bolj komplicirana in v praksi se zelo redko izvajajo te zadeve na tako lahek in enostaven način.
OP, treba bo bika prijeti za roge, švicat in požret zadeve ter uredit diplomo.
Na koncu moraš imet 180 kreditnih točk.
Realnost je seveda mnogo bolj komplicirana in v praksi se zelo redko izvajajo te zadeve na tako lahek in enostaven način.
OP, treba bo bika prijeti za roge, švicat in požret zadeve ter uredit diplomo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 17778 (12720) | mr_chai |
» | Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 52513 (31024) | Unknown_001 |
» | Magisterij na FRIOddelek: Šola | 4343 (3611) | Apple |
» | Zagovor diplome (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 51889 (31454) | gzibret |