» »

Word, stili in template

Word, stili in template

brbr21 ::

Hm, MS Word 365/2021.... ima kdo idejo kako čim bolj enostavno poriniti spremenjene stile skupaj z dokumentom in ne preko uvažanja .dotx? Za nekatere uporabnike (beri 99,999999999....%) je uvoz in uporaba template fajla najmanj kvantna fizika. ;(

prtenjam ::

Pozdravljen,

Malo informacij manjka. Če imaš dostop do uporabniških računalnikov (podjetje) potem uredi vse v Default.dotx in daj to na njihove računalnike.

Če bi to želel dati uporabnikom na splošno in so slednji res nevešči uporabe računalnika, potem je najlažje da narediš prazen dokument (ne .dotx, temveč .docx) in jim pošlješ slednjega. Potem pa jim naročiš naj za vsak nov dokument odprejo tega vanj pišejo in ga shranijo pod drugim imenom.

Če pa ga shranijo pod istim imenom pa tudi nič hudega in bodo naslednjič pač pobrisali kar je tu notri, preden pišejo druge stvari
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

brbr21 ::

Zdravo,

hvala za input, ampak žal vse to pade. Gre za dokument, ki že ima vsebino, souporabniki jo dopolnjujejo in so iz večih, nekontroliranih okolij. Celo držav! Večinoma so soustvarjalci vsebine popolni IT analfabeti.

Sem upal, da bo vsaj O365 kaj znal na to temo (uporaba skupnega, deljenega dokumenta), pa žal tudi v tem primeru vedno uporabi lokalni Normal.dotx na samem računalniku. Še v brskalniku se oblika dokumenta v celoti podre. Gre za niz precej kompleksnih dokumentov z morjem tabel, piktogramov... Kdaj kaj pritisniti oz. kaj uporabiti jim še gre (pripravljena navodila), vendar je sedaj težava kako do vseh spraviti enake stile oz. predvsem update sprememb stilov/oblike. Navodila v obliki klikni, klikni, klikni (podprto s slikicami) za uvoz .dotx so se izkazala za hudo visoko stopnico. mmg uporabniki so vsi zelo visoko(!) izobraženi.

ChatGPT sicer umetniči nekaj preko Quick StyleGalery in exporta.... Skratka še en primer ko AI zabluzi na celi črti, se zmišljuje in na koncu, po nekaj podvprašanjih, celo sam sebe negira. :|

prtenjam ::

Hm,

Če gre za en dokument, potem so ti stili že v tem dokumentu? Torej zagotovo je vaša težava več uporabnikov na ISTEM dokumentu - tu ni lepe rešitve.

Vendar s stili pa bi ne smelo biti težav. Vsi stili so v dokumentu in potujejo z njim. V kolikor pa se skljicujejo na dotx datoteke na vašem rečunalniku, pa jih iz tiste dotx datoteke skopirajte v docx datoteko.
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

brbr21 ::

Ha... je rešitev, je pa precej trivialna, da ne rečem butasta in nedokumentirana. Kaj bi bilo narobe s checkboxom tako kot je za font embedding?

Evo, če bo komu še prav prišla:
Greš na Manage Styles - ImportExport, na desni klikneš najprej Close file, potem Open file in uvoziš taisti dokument. Le tako si pripne stile in jih prenese z deljenjem dokumenta. V nasprotnem vedno uporabi lokalni normal.dotx. Hvala indijcu na jutjubu. 8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

165 podpisnikov poziva Vestagerjevo k ukrepom zoper Google

Oddelek: Novice / Tožbe
154501 (3263) njyngs
»

Office 2007

Oddelek: Programska oprema
193556 (2904) javr
»

Word-avtomatski vnos slogov

Oddelek: Programska oprema
81103 (981) alexius103
»

word export slogov

Oddelek: Programska oprema
6990 (754) alexius103
»

V Belgiji je OpenOffice pravi hit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
13113610 (10365) driver_x

Več podobnih tem