» »

ASUS Strix X670E-F - med flashanjem BIOS-a se je resetirala

ASUS Strix X670E-F - med flashanjem BIOS-a se je resetirala

1
2
»

FireSnake ::

Jaz BIOSa, ki je omejil na 1.3V dolgo nisem naložil, ker je bil v BETA fazi.
VSe OK. 7900X sem kupil skoraj takoj na začetku, ko so bile še porodne težave.
No, sicer vzorec 1 statistično ne pomeni popolnoma ničesar, to je tudi res.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

GrimReaper3 ::

FireSnake je izjavil:

- ne vem, kje imaš ti probleme z NH-15 klipsnami. Jaz sem tega kar veliko priklapljal in je vedno OK. Moraš samo lepo ravno navzdol pritisniti
- kako si imel znižane voltaže pri +0.05V ??!!?? Če želiš znižati rabiš negativni predznak
- tole "Potem sem dal pa BIOS defaults, ki da 1.375-1.40V. Mogoče ga je to kaj zjebalo." ne drži več od aprila 2023. 1.3V je maksimum
- 50 jurjev pa kar nisi zapravil. Jaz zapravim veliko, pa se cifra ne povzpne niti na 5 jurjev (stare komponente vedno prodam, grafo sem prodal s profitom)

-Toliko da je bilo kolikor toliko stabilno ter +0.05V od tega, vedno dajem rezervo, ker imam take izkušnje, da če je na meji, da se kasneje izkaže da ni stabilno.
SOC je še vedno zamrzoval v igrah na 1.25V, pa sem dal potem 1.30V. VDDIO pa zamrzoval na 1.20V in sem dal 1.25V. Pač jaz to na hitro nastavim, ne rabim na 0.01V točno.

-Lahko da, zadnje screene imam iz 13.11.2022. BIOS sem posodobil na 0705 3.11.2022. Kasneje se nisem več ukvarjal s tem. Bom pa, ko dobim nov CPU, še enkrat preveril.
Ampak ravno 28.4.2023 ko sem updatal na 1303, sem šel zniževati voltaže, verjetno ne kar tako in je bilo še vedno 1.40V. Ker oni so omejili SoC na 1.30V samo za X3D, se spomnim da sem mislil da bo potem tudi pri 7600X, pa ni bilo.

-Vodim v Excelu že od leta 2004. Samo glavne komponente vključno z nujno periferijo (monitor, tipkovnica, miška, pekači itd.) - 28.500EUR, periferija (razne slušalke, zunanji diski, igralne kozole) - 10.600EUR. Prej sem govoril na pamet, saj sem hotel najprej napisati 30-50kEUR. Žalostno je bolj to da nisem imel za ta denar nikoli top GPU-ja, šele po 3070 sem se odločil kupiti 6900 XT, 3080 12GB in sedaj 4090. Ta zadnja je res odlična in je nadoknadila vse kar sem do sedaj zamudil. Prej sta bili 8800 GT in 1070 še najboljši. Nekako sem imel povsem drugo mišljenje glede max cene GPU-ja, še pri 1070 sem imel zelo slab občutek, da sem dal preveč za GPU. Zdaj po 4090 mi je normalna cena 600-800EUR in nekje tam bom pristal pri naslednjih karticah. 1000EUR je zame še vedno psihološka meja, čeprav imam sedaj že tretji 1500EUR+ GPU.
Top CPU sem imel pa samo 10900K, ampak sem ga kupil šele marca 2021. Takrat je na splošno veljal že 5600X za boljši CPU. Tako da ne vem če še kdaj, ni bilo vredno, je mid range povsem OK.

Me je pravkar klical iz servisa, CPU je šel. Potem se nikakor ne morem strinjati, da je to preverjena platforma, to je povsem zanič platforma. Ker CPU mi je nazadnje crknil Duron 1600 pencil mod, pač grafit med obratovanjem šel tja kamor ne bi smel. Mogoče pa samo ne bi smel updatati ravno na petek 13. ob 00:10 uri.
Mar bi ASUS že v začetku onemogočil update BIOS-a iz BIOS-a. Ker za BIOS Flashback ne rabiš ne CPU-ja ne RAM-a in tam potemtakem CPU ne bi mogel crkniti. Tako se mora pa uporabnik sam naučiti in potem mu seveda soforumaši še neprestano hočejo očitati da je on kriv za to. Ne kupim več plate brez BIOS Flashback.

Sem pogledal svoje loge kaj sem delal (ko delam kaj takega si vedno vse zapišem), trenutno ima plata BIOS 1415. Ma saj ta je že kar OK. Ampak nima veze, zdaj znam updatati brez CPU-ja in bom kar takoj v ponedeljek, ko dobim nazaj plato, updatal na zadnjega 1709.
Pred 13.10.2023 sem pa nazadnje updatal na 1303 28.4.2023. Kar vidim je to že "ta dober" BIOS in ne bi smel kar tako uničiti CPU-ja, tudi je še vedno na ASUS strani:
SoC voltage for Ryzen 7000X3D series limited to a maximum of 1.30V to protect the CPU and motherboard.

Ampak jaz kar vem, da da po defaultu ta BIOS SoC in VDDIO na 1.40V. Tako da bi bilo prej bolje če ne bi dal BIOS Defaults, kar vsi priporočajo.
Sicer sem imel pa točno pol leta na 1.40V, lahko da sem ga že prej zmatral skoraj do konca, potem je pa rabil samo še malo da je povsem šel. Spet, kot da je moja krivda da ne guglam koliko so safe voltaže, to bi moral narediti že AMD/ASUS. Sicer je pa Intel pri tem povsem enak.

Potem še toliko bolj velja da ne kupuješ ob izidu, če rabijo pol leta (april 2023), da približno zrihtajo ter 1 leto da je res tipi topi.

V glavnem, zdaj updatam od zadaj na 1715. Potem preden (če) menjam CPU, naredim enako. Pa takoj ko dobim nov CPU, mu dam voltaže 1.30/1.25V. Pomoje je to to.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Sem ze v eni drugi temi pravil, da ima Asus problematicne plate.
Now you know.
I’m out.
:3

Jarno ::

S sodobnimi zen (3 in 4) procesorji je tako, da se jim (modrost kot modrost) ne dodaja voltaže, sploh pa ne navija z množilnikom.
Pameten uporabnik bo dal vse na 'Auto', razen tam, kjer se recimo voltaža niža, sploh pri -X procesorjih in še to preko Curve Optimizerja, alternativno undervoltanje z offsetom.
Pri tem je dobro namestiti Ryzen Master in kak cpuz za benchanje in spremljanje frekvenc in temperatur in performansa.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

DarwiN ::

Ampak si verjetno edini na svetu s kombinacijo 7600X/4090. Da te ni sram! Vsekakor se grafa sramuje usranega CPUja. :)

Zdaj imaš v Mindstar akciji 7800X3D za 379EUR. Vzemi kredit. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Aja, CPU sem dobro pregledal od spodaj in je kot nov. Pa če je za X3D max 1.30V, ne verjamem da navadnemu 1.40V prav veliko škodi in da je bil to vzrok za smrt.
Še vedno guglam na to temo in pravijo max 1.30V ali 1.35V, tudi za non-3D.

Pa saj dejansko ne rabiš več kot 7600X za 4090. Ob izidu so bili 7700X kar dragi, jaz pa brez denarja. Že za ta sistem sem moral vzeti kredit za 8 mesecev. Pa tudi zaradi nižje porabe sem vzel 7600X.
Lahko da nas je max 10 na svetu s tako kombinacijo, ne bi bil nič presenečen.

Hardware Unboxed
7700X 5 FPS več, pa še to na 1080p. Jaz sem že skoraj prešaltal iz 1440p na 4K, pa mi je eden na Bolhi ukradel 500EUR, pred tem sem imel že naročen 34" OLED 3440x1440, pa sem potem preklical. Ampak potem sem mu bil še hvaležen, ker sem ravno po tem bral da aprila izide ASUS flat 32" 4K. To bo precej bolj kot ukrivljen 34" 3440x1440, ki je fizično po višini samo 27".
Ampak 7800X3D je pa kar hitrejši, to se sigurno pozna tudi na 1440p. Ja, če bi vedel da je CPU, bi v Mindfactory namesto ASRock plošče vzel tega 7800X3D. Še delala je plata, tako da ne vem zakaj sem mislil da je plata.

Minfactory 7600X 0,80% vračil, 13600K 0,68%, potem tudi ni tako slabo vzdržljiv.

Zgodovina sprememb…

Sem vedel, tukaj sem pisal da je bilo po updatu 28.4.2023 še vedno 1.385V:
https://slo-tech.com/forum/t633550/p790...

Sem kar danes naročil 7800X3D za 430€. 7600X bi imel najraje kar za backup, če že tako hitro crkujejo.
Ker eden je imel na ASUS forumu isti čas kot jaz enak problem, da mu je crknil CPU med updatom BIOS-a, tako da seveda nisem bil jaz vzrok temu problemu, ampak samo ASUS.

S flashom od zadaj ne bi smel biti problem in pomoje ne bi bilo nič bolj sigurno, če bi samo zaradi tega vzemal ven CPU.

pa mi je eden na Bolhi ukradel 500EUR

What?!?:)):8)
I’m out.

Nova storitev BREZ SKRBI, poslal mi je link za plačilo na email, jaz sem delal prvič preko tega in nisem vedel kako deluje. Danes ni noben problem enega nategniti, če znaš.
Ceno za 800EUR artikel je dal pa ravno pravo, 490EUR, za 300EUR bi bilo že preveč sumljivo, za 700EUR ne bi noben zagrabil vabe. Še jaz sem si rekel, da če bo končna cena 550EUR, da ne bom vzel.
Banka mi je pa zaenkrat tudi zavrnila prošnjo za vračilo kupnine, bančnica mi je rekla še da napišem ugovor, kar tudi sem, ampak zaenkrat bolj kaže na to, da sem plačal 490EUR samo za šolo za drugič. Ravno malo po tem smo dobili od IT za rešiti test na to temo in sem ga opravil 94%.
Ravno zato Bolha ne bo nikoli eBay ali AliExpress, tam ti to že oni povrnejo denar v primeru natega. Bolha je samo dvignila roke gor. Potem se pa še upajo hvaliti kako je varno in zanesljivo.

Je pa v vsaki stvari nekaj dobrega, zaradi tega natega bom imel na koncu še boljši monitor, čeprav kaže da šele enkrat poleti. Procesor bom imel pa sedaj tudi precej boljši.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Ti pa si en poseben specialc. Moram rečt.

Ravno malo po tem smo dobili od IT za rešiti test na to temo in sem ga opravil 94%.

:)):))
I’m out.

D3m ::

Special Sejalec Smrti v.3
|HP EliteBook|R5 6650U|

sbawe64 ::

PacificBlue je izjavil:

Sem ze v eni drugi temi pravil, da ima Asus problematicne plate.
Now you know.

link na igorslab (za razlago)
https://slo-tech.com/novice/t815161/p79...

ni čudno da se je cpu skuril:
CPU VDDCR_SOC voltage: max 2.600V !
//asus mb

Poleg Asus tudi Gygabite briše stare biose.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 ::

GrimReaper3 je izjavil:

Nova storitev BREZ SKRBI, poslal mi je link za plačilo na email, jaz sem delal prvič preko tega in nisem vedel kako deluje. Danes ni noben problem enega nategniti, če znaš.
Ceno za 800EUR artikel je dal pa ravno pravo, 490EUR, za 300EUR bi bilo že preveč sumljivo, za 700EUR ne bi noben zagrabil vabe. Še jaz sem si rekel, da če bo končna cena 550EUR, da ne bom vzel.
Banka mi je pa zaenkrat tudi zavrnila prošnjo za vračilo kupnine, bančnica mi je rekla še da napišem ugovor, kar tudi sem, ampak zaenkrat bolj kaže na to, da sem plačal 490EUR samo za šolo za drugič. Ravno malo po tem smo dobili od IT za rešiti test na to temo in sem ga opravil 94%.
Ravno zato Bolha ne bo nikoli eBay ali AliExpress, tam ti to že oni povrnejo denar v primeru natega. Bolha je samo dvignila roke gor. Potem se pa še upajo hvaliti kako je varno in zanesljivo.

Je pa v vsaki stvari nekaj dobrega, zaradi tega natega bom imel na koncu še boljši monitor, čeprav kaže da šele enkrat poleti. Procesor bom imel pa sedaj tudi precej boljši.

https://skupnost.bolha.com/brez-skrbi-e...
za prodajalce
za kupce

Kako potega nateg ?
2020 is new 1984
Corona World order

Pošlje ti en screen iz mobitela, da Bolha zahteva tvoj email. Potem mu daš email in ti tja pošlje link za plačilo.
Vpišeš vse podatke od kartice. Ko ugotoviš da gre za nateg (meni je odgovorila Bolha, ko sem vprašal če mi vrnejo denar, ker mi je prodajalec zavrnil ponudbo), greš na banko po novo kartico ter obenem še napišeš kako je prišlo do natega, potem pa upaš da dobiš nazaj od banke.

Zgodovina sprememb…

Najbolj osnovnega varnostnega pravila nisi upošteval: nikoli ne kupuj od prodajalca s sveže kreiranim računom! No, razen če je tveganje 0%, recimo predaja na štiri oči, ipd.

Pa zakaj bi Bolha potrebovala tvoj email naslov, ko pa ga vendar poznajo?

ZELO naivno si to nasedel.

Han ::

Mindfactory.de ima 7800X3D za 379 eur. :P

Vem (oz. od danes je spet 396EUR), zdaj se bom kar malo vzdržal nakupov v DE, če le ni več kot 50EUR ceneje kot pri nas.
1. poštnina iz DE v SLO pride 9EUR + 16EUR za Mailboxde (osnovna plošča z 2,7-2,8 kg)
2. poštnina iz SLO v DE za 2-5kg se je avgusta letos zvišala iz 20,48EUR (na disku imam cenik iz 1.9.2013, očitno so držali isto ceno celih 10 let) na 23,90EUR

Se pravi sem dal za pošiljanje plošče v obe smeri celih 49EUR. Mindfactory povrne samo 9EUR od teh 49EUR.

ASRock X670E Pro RS - Mindfactory 295,86EUR (17.10.2023, trenutno je 2EUR dražja), Mlacom 341,75EUR, 46EUR razlike
7800X3D - Mindfactory 395,99EUR, Mlacom 433,00EUR, 37EUR razlike
Tako da za oboje premajhna razlika.

Časovno je sicer kar ok iz Mindfactory, naročil v torek, dobil v ponedeljek. Sem pa prej naložil 20EUR na Mailboxde, drugače se lahko podaljša še za en dan, če ne urediš plačila do 12-te ure.
Ampak če moraš pošiljati nazaj, se pa cenovna prednost takoj izniči. In CPU ter plato imam jaz najraje kupljeno v Mlacom.

Drugače pa poštnina v Caseking 14EUR, v Computeruniverse 20EUR. Ampak imajo spet vse toliko dražje da se komaj splača, za ta CPU bi dal 424EUR oz. 430EUR.

Zgodovina sprememb…

Zdaj pa plug&play in pozabi na kišto za nekaj časa. Sej v bistvu sploh ne moreš nadgradit, ker imaš že zdaj najboljše gaming komponente.

V prihodnje pa pomisli - kot sem pisal na prejšnji strani - če ima smisel vlagati toliko denarja, ali pa te morda molzejo preko marketinga?

Neki bullshit rami, ki ne prinesejo nobene opazne razlike, ti pa za ta namen tvegaš komponente, vlagaš "milijone" in jemlješ kredite:SS:S

Pa RTX4090.. Kdor jo je kupil ob izidu, je plačal ~2200€ in dobesedno vsako leti izgubiš ~500€ vrednosti. Letos je vredna ~1500, naslednje leto ~1000, leta 2025 pa bo le še ~500€.

In kaj imaš od tega? 4070Ti nudi na las podobno gaming izkušnjo, a ne? Odtenek znižaš grafične nastavitve in grem stavit, da v blind testu ne boš opazil razlike med monitorjem, za katerim laufa 4090 in tistim drugim s 4070Ti.

Dobro, kdor je kripto milijonar oziroma si zlahka privošči tak prestiž, je druga zgodba ... ampak da pa jemlješ kredite za ta jajca...

GrimReaper3 je izjavil:

Vem (oz. od danes je spet 396EUR), zdaj se bom kar malo vzdržal nakupov v DE, če le ni več kot 50EUR ceneje kot pri nas.
1. poštnina iz DE v SLO pride 9EUR + 16EUR za Mailboxde (osnovna plošča z 2,7-2,8 kg)
2. poštnina iz SLO v DE za 2-5kg se je avgusta letos zvišala iz 20,48EUR (na disku imam cenik iz 1.9.2013, očitno so držali isto ceno celih 10 let) na 23,90EUR

Se pravi sem dal za pošiljanje plošče v obe smeri celih 49EUR. Mindfactory povrne samo 9EUR od teh 49EUR.

ASRock X670E Pro RS - Mindfactory 295,86EUR (17.10.2023, trenutno je 2EUR dražja), Mlacom 341,75EUR, 46EUR razlike
7800X3D - Mindfactory 395,99EUR, Mlacom 433,00EUR, 37EUR razlike
Tako da za oboje premajhna razlika.

Časovno je sicer kar ok iz Mindfactory, naročil v torek, dobil v ponedeljek. Sem pa prej naložil 20EUR na Mailboxde, drugače se lahko podaljša še za en dan, če ne urediš plačila do 12-te ure.
Ampak če moraš pošiljati nazaj, se pa cenovna prednost takoj izniči. In CPU ter plato imam jaz najraje kupljeno v Mlacom.

Drugače pa poštnina v Caseking 14EUR, v Computeruniverse 20EUR. Ampak imajo spet vse toliko dražje da se komaj splača, za ta CPU bi dal 424EUR oz. 430EUR.

Boš ASUS Strix X670E-F prodal, ko ti jo zamenjajo?

ASUS sem že dobil danes iz servisa, ta dela in ne bom prodajal. ASRock sem vrnil nazaj v roku 14 dni. Samo še 7600X pošljem v garancijo.

S 7800X3D ne bo nič, sem že preklical naročilo, ker mi je isti čas šla Astra 1.6T 200, membrana + tesnilo pokrova ventilov 1200€ (naj bi bil pri tem avtu poseben postopek zamenjave), s tem avtom bo očitno tudi še veselje. Kao ni športni avto, ampak da me je en servis koštal 1200€ je bilo samo še pri Cliu 3 RS 197.

D3m ::

Imaš pa srečo :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jarno ::

GrimReaper3 je izjavil:

Samo še 7600X pošljem v garancijo.

Še vedno top procesor za praktično vse igre.

1080p

1080p

Če te motijo visoke temperature pri polni obremenitvi (95 stopinj), pa lahko pod A.I. Tweaker opcijami preprosto nastaviš maksimalno temperaturo, TDP, undervoltaš...just don't do anything stupid. ;)
#65W!

GrimReaper3 je izjavil:

ASUS sem že dobil danes iz servisa, ta dela in ne bom prodajal. ASRock sem vrnil nazaj v roku 14 dni. Samo še 7600X pošljem v garancijo.

S 7800X3D ne bo nič, sem že preklical naročilo, ker mi je isti čas šla Astra 1.6T 200, membrana + tesnilo pokrova ventilov 1200€ (naj bi bil pri tem avtu poseben postopek zamenjave), s tem avtom bo očitno tudi še veselje. Kao ni športni avto, ampak da me je en servis koštal 1200€ je bilo samo še pri Cliu 3 RS 197.

Pravilno, ker to je odlična plata.

Jaz res dobro zaslužim samo kako plačo moraš imeti ti, da par jurjev mesečno kar tako ven vržeš mi pa ni jasno. :)

Heh.
Jaz pa premlevam a bi kupil tist TT premium riser kabel za 90eur.
Vreden ni pol tega, sam vseen;((
I’m out.

jest10 ::

FireSnake je izjavil:

GrimReaper3 je izjavil:

Pravilno, ker to je odlična plata.

Jaz res dobro zaslužim samo kako plačo moraš imeti ti, da par jurjev mesečno kar tako ven vržeš mi pa ni jasno. :)

Dejansko ima bolj bedno plačo in mu gre vse v avto in računalnik

Drugače kar dajem na stran 600€. Kredit sem samo raje vzel, ker sem vmes lahko vseeno šparal.

1.41V, je bil skoraj sigurno to vzrok za uničenje CPU-ja
Jaz sem imel namreč na stock (HWiNFO 1.40/1.40V) celih 7 mesecev, preden so začeli prihajati ven ti videi. Potem sem mu pa dal toliko še tik preden sem updatal BIOS. Ta CPU je bil že zdavnaj toast, je še bolje da začnem od začetka z normalnimi voltažami, ker ta bi bil v vsakem primeru tempirana bomba.

Zanimivo je še nekaj, gledam stare screene od Gigabyte Aorus Master X670E. Tam sta bili voltaži 1.30/1.14V. Ni čudno da ni bilo nič stabilno in sem zaradi tega dobil par BSOD-jev.
Ker VDDIO je moj CPU preverjeno na ASUS plošči rabil nekje med 1.22V in 1.25V.

V glavnem, če bom začuda še kdaj kupoval AMD (mogoče če bodo v prednosti po učinkovitosti tako kot so sedaj s TSMC 5nm proti Intel 7), bom počakal kakšno leto. Tudi sem grdo preplačal vse skupaj, še najbolj pa rame, za celih 200EUR.

ASUS pa tudi zadnjič. Coil whine pri RTX 40 karticah, prevelike voltaže pri X670E ploščah, navite cene (200EUR dodaš k 4070 Ti Strix in dobiš že 4080, ali pa daš 200EUR manj in dobiš Palit ali Gigabyte 4070 Ti). Enako pri ploščah, njihove 500EUR plošče bi bile lahko komot 350EUR, ampak saj za nizkocenoven ASUS imajo že od 2002 firmo ASRock.
Zaenkrat sem zadovoljen s ploščo ASRock Sonic (Riptide) Z790 ter grafičnima Palit GameRock 4080 in Gigabyte Gaming OC 4090. Tako da ne rabiš ASUS da je kvalitetno.

Ampak dobro, tole plato bom še ponucal. zdaj imam BIOS 1709, ki ima omejene voltaže na 1.30V. Potem pa menjam ko bo občuten preskok, 7800X3D je komaj ene +20%. Še +30% je bolj pogojno, da se splača menjati.

Zgodovina sprememb…

Zdaj je AMD kriv, da si dal 200€ za RAM?
Jaz sem MA5 platformo kupil takoj na začetku. Za 32GB RAM 6400 sem dal 280 (če se prav spominjam). S tem, da sem vzel rabljenega. Ker nov pomnilnik je bil preko 350.
Tega ne moreš tako gledati. Če rabiš potem kupiš, če pa ne rabiš pač pocakaš.

Fino je, da z računalnikom tudi kaj zaslužiš, ker v nasprotnem primeru samo denar stran mečeš.

Še glede skurjenega CPUja: po moje to ne drži, ker potem bi jaz tudi imel skurjen CPU. Pa ne samo jaz in ti ampak še na tisoče drugih.

DarwiN je izjavil:

Zdaj pa plug&play in pozabi na kišto za nekaj časa. Sej v bistvu sploh ne moreš nadgradit, ker imaš že zdaj najboljše gaming komponente.

V prihodnje pa pomisli - kot sem pisal na prejšnji strani - če ima smisel vlagati toliko denarja, ali pa te morda molzejo preko marketinga?

Neki bullshit rami, ki ne prinesejo nobene opazne razlike, ti pa za ta namen tvegaš komponente, vlagaš "milijone" in jemlješ kredite:SS:S

Pa RTX4090.. Kdor jo je kupil ob izidu, je plačal ~2200€ in dobesedno vsako leti izgubiš ~500€ vrednosti. Letos je vredna ~1500, naslednje leto ~1000, leta 2025 pa bo le še ~500€.

In kaj imaš od tega? 4070Ti nudi na las podobno gaming izkušnjo, a ne? Odtenek znižaš grafične nastavitve in grem stavit, da v blind testu ne boš opazil razlike med monitorjem, za katerim laufa 4090 in tistim drugim s 4070Ti.

Dobro, kdor je kripto milijonar oziroma si zlahka privošči tak prestiž, je druga zgodba ... ampak da pa jemlješ kredite za ta jajca...

A si slucajno opazil, da cene 4090 so sle konkretno gor, pa sploh če jo lahk kje dobis:S
4090 po 17.novembru ne bo vec dobavljiva na Kitajskem, je Zda prepovedala prodajo. Zdaj pa izgleda Kitajci kupujejo dokler lahko in je drugje zmanjkalo..
I’m out.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD najavil procesorje Ryzen 7000 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Procesorji
10919374 (2780) D3m
»

Težave s pregrevanjem Ryzen 7000X3D (strani: 1 2 )

537700 (5102) Mr.B
»

Procesorji Ryzen 7000 prispejo konec septembra (strani: 1 2 3 )

13215334 (7946) FlyingBee

Več podobnih tem