Forum » Loža » mnenje o Romanu Vodebu?
mnenje o Romanu Vodebu?
musicfreak ::
Mnenje o tem tipu? Kake stelja, saj mogoce pa ma v enih zadevah prav?
- zaklenilo: zee ()
harvey ::
Gimnast, nekoč Apolon, je svoje telo tako zapustil, da se vprašaš, kje je to nezavedno jedro pri njemu.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
hendriks ::
Car. Še kako prav ima. Kar se tiče njegovega zdajšnega telesa je sam povedal, da ima določene zdrse. Videi so izjemno poučni in lahko razumljivi. Njegove knjige pa so precej težke, saj včasih potrebuješ tudi 1 uro na stran, da vse predelaš. Premalo takih intelektualcev ima Slovenija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hendriks ()
Lejga ::
Ko sem ga prvič slišal sem ga priporočal vsem, ker to je pa res hud stuf za SLO, ker sem mislil da je on izvajal "kabaret", pol sem pa ugotovil da misli resno :(
Kabaret: Andreas Rebers - Der Islamist
Kabaret: Andreas Rebers - Der Islamist
PovemVfaco ::
Ko sem ga prvič slišal sem ga priporočal vsem, ker to je pa res hud stuf za SLO, ker sem mislil da je on izvajal "kabaret", pol sem pa ugotovil da misli resno :(
So meli še en tak kabaret ravnokar. Lepinja Vodeb, žido-vid s sumljivo dolgim nosom Ernecl in melted candle Biščak, fosil Cukjati pa še niti na konc ni pogruntal, da ni ravno med nekimi nobelovci, še kr resno jemlje vse skup.
Avenger ::
Psevdo psiholog. Brez fines v razmišljanju, neskončno je zameril fakulteti, da ni diplomiral - pozabil sem točno kaj je bilo. Občutek imam, da ima zabetonirana prepričanja v smislu "Tako je, vem, da tako je in pika." Kolikor sem ga poslušal, nekatere stvari zadane, ampak jih tudi veliko zgreši, je pa vse skupaj v enem samem paketu, tko da, kdo bo ločeval zrnje od plev...? Ne splača se.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
primoz4p ::
PovemVfaco je izjavil:
So meli še en tak kabaret ravnokar. Lepinja Vodeb, žido-vid s sumljivo dolgim nosom Ernecl in melted candle Biščak, fosil Cukjati pa še niti na konc ni pogruntal, da ni ravno med nekimi nobelovci, še kr resno jemlje vse skup.
Ta Aleš Ernecel je župnik?
Ali se samo meni zdi, da ima kolar?
Shegevara ::
Vodeb kot Freudovec bazira na psihoanalizi, ki je zelo epistemološko naravnan način razmišljanja. On zelo rad operira s tistimi parimi izpetimi Freudovimi koncepti. Zavidanje penisa, ojdipov kompleks, Freudove stopnje oziroma faze razvoja in še kaj kar mi trenutno ne pade na glavo ampak nič od tega nima neke praktične vrednosti oziroma je vse to imelo vrednost v Freudovih časih, ko se je začela psihologija razvijat in je takrat to bil en korak naprej iz mistike proti znanosti. Sedaj je pa ta Freudov tip psihoanalize en relikt tistega časa brez uporabne vrednosti. Lahko bi bil grd in rekel, da je itak psihoanaliza psevdoznanost in Vodeb šarlatan za ljudi dovzetne temu nakladanju. Ampak ne bi rad tako površinsko zavrnil tega človeka in njegovo sekto posebnežev. obstajajo namreč posamezniki, ki bodo rekli da jim on z psihoanalizo in hipnozo (lol) pomaga. Verjetno pomaga ampak a sigurno bolj kot kaka katarzična pijana gostilniška debata? Bolj kot kak pohod v hribe za zbistritev misli? Sem šel za foro k njemu na Masarykovo in bi rekel da ne. Subjektivno. Mogoče pa komu res pomaga ta redukcija lastne psihe skozi Freudovo lečo konceptov in mišljenj. Ko smo že pri Freudu sam malo dvomim da je Freud tako zlajnan kot Vodeb. Je vendarle za razliko od Vodeba napisal več knjig in je neskončno bolj priznan kot Vodeb. Se mi zdi da vseeno Vodebu manjka precej širine, kot nekomu ki se smatra za Freudovega sodobnika. Če ne zaradi drugega, pa zato ker je čas da se sam repertoar malo izbrusi in dopolni mogoče celo s čim novim. Tega jaz v njemu in v njegovi bizarni knjigi "prvi spol" nisem videl.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shegevara ()
Hypathia ::
musicfreak je izjavil:
Mnenje o tem tipu?
Primitivno teslo, z egom večjim od obsega vampa, pa že ta je velik.
Je pa res, da tudi pokvarjena ura dvakrat na dan pravi čas kaže.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.
musicfreak je izjavil:
Mnenje o tem tipu?
Primitivno teslo, z egom večjim od obsega vampa, pa že ta je velik.
Je pa res, da tudi pokvarjena ura dvakrat na dan pravi čas kaže.
Ja in kaj če je egomaniak? Dosegel je, da se folk o njem na forumih pogovarja, da prodaja knjige in trobi svoje komentarje na Faktorju. Dosegel je vseeno več kot ti s tvojim kurčenjem po forumu in s tvojim bednim poskusom "simbolne kastracije" ... (Izraza pobrana direkt iz njegove knjige - en je celo napisal da so njegove. knjige zahtevno branje )
Zavidaš mu penis, ni ti pomoči
Psevdo psiholog. Brez fines v razmišljanju, neskončno je zameril fakulteti, da ni diplomiral - pozabil sem točno kaj je bilo. Občutek imam, da ima zabetonirana prepričanja v smislu "Tako je, vem, da tako je in pika." Kolikor sem ga poslušal, nekatere stvari zadane, ampak jih tudi veliko zgreši, je pa vse skupaj v enem samem paketu, tko da, kdo bo ločeval zrnje od plev...? Ne splača se.
Preden karkoli lapate: https://roman-vodeb.si/predstavitev/
Zavidanje penisa, ojdipov kompleks, Freudove stopnje oziroma faze razvoja in še kaj kar mi trenutno ne pade na glavo ampak nič od tega nima neke praktične vrednosti oziroma je vse to imelo vrednost v Freudovih časih, ko se je začela psihologija razvijat in je takrat to bil en korak naprej iz mistike proti znanosti. Sedaj je pa ta Freudov tip psihoanalize en relikt tistega časa brez uporabne vrednosti
Nima praktične vrednosti? Očitno živiš pod kamnom in ne vidiš kam družba drvi:
- ženske so postale možače, posledično jih nihče ne pogleda. Potem zdrvijo v kliniko za oploditev oz. najdejo nadomestno mamo, ki ji rodi sina. Ta sin odrašča brez očeta, ne razreši ojdipovega kompleksa in ne razvije moralnega občutka za prav in narobe. Tak osebek potem po nekem čudnem naključju pride na vodilno delovno mesto in krade ko sraka. Ker ne ve da dela narobe.
- moški so postali poženščeni, kastrirani, ker jih feministična družba tlači v drek. Posledično se zapijejo, zaplodijo otroka in naredijo še večji drek, ker otrok gleda luzerja v družini in militantno mati.
Torej, pojma nimate. Če pa imate, pokličite Romana in bo z vami z veseljem naredil podkast in vam dal tinte pit.
Nima praktične vrednosti? Očitno živiš pod kamnom in ne vidiš kam družba drvi:
- ženske so postale možače, posledično jih nihče ne pogleda. Potem zdrvijo v kliniko za oploditev oz. najdejo nadomestno mamo, ki ji rodi sina. Ta sin odrašča brez očeta, ne razreši ojdipovega kompleksa in ne razvije moralnega občutka za prav in narobe. Tak osebek potem po nekem čudnem naključju pride na vodilno delovno mesto in krade ko sraka. Ker ne ve da dela narobe.
- moški so postali poženščeni, kastrirani, ker jih feministična družba tlači v drek. Posledično se zapijejo, zaplodijo otroka in naredijo še večji drek, ker otrok gleda luzerja v družini in militantno mati.
Torej, pojma nimate. Če pa imate, pokličite Romana in bo z vami z veseljem naredil podkast in vam dal tinte pit.
Hvala da s temi Vodebovimi nebulozami potrjuješ moje izhodiščno izjavo. Vsega pač ne moreš zreducirat na seks pa na Ojdipov kompleks. Če je bilo gledanje vsega skozi lečo spolnosti še nekako razumljivo v Freudovem času (ko je bilo zaradi takratne ekstremne represivnosti spolnosti to nek hip in kul način podiranja seksualnih tabujev v takratni družbi), so to danes uglavnem le še visokoleteče nedokazane ideje takratnega časa. Znanost je od Freuda pobrala tisto nekaj kar je "zadel", recimo obstoj podzavesti in potem to zreciklirala v nove teorije, ki so tudi bolj jasno dokazljive v praksi, kar pa žal Ojdipov konpleks, kot si ga je Freud zamislil NI. Je pa Freudov pristop sigurno zanimiv za eno Vodebovo laično občinstvo, ki nima toliko spoznavne širine in kot pri otroški igri telefončka vse te ideje bolj in bolj bastardizira od Freuda, do Vodeba, do tega enoumja na forumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shegevara ()
Hvala da s temi Vodebovimi nebulozami potrjuješ moje izhodiščno izjavo. Vsega pač ne moreš zreducirat na seks pa na Ojdipov kompleks. Če je bilo gledanje vsega skozi lečo spolnosti še nekako razumljivo v Freudovem času (ko je bilo zaradi takratne ekstremne represivnosti spolnosti to nek hip in kul način podiranja seksualnih tabujev v takratni družbi), so to danes uglavnem le še visokoleteče nedokazane ideje takratnega časa. Znanost je od Freuda pobrala tisto nekaj kar je "zadel", recimo obstoj podzavesti in potem to zreciklirala v nove teorije, ki so tudi bolj jasno dokazljive v praksi, kar pa žal Ojdipov konpleks, kot si ga je Freud zamislil NI. Je pa Freudov pristop sigurno zanimiv za eno Vodebovo laično občinstvo, ki nima toliko spoznavne širine in kot pri otroški igri telefončka vse te ideje bolj in bolj bastardizira od Freuda, do Vodeba, do tega enoumja na forumu.
Tule si ti malo pomešal. Nihče ne reducira tukaj vse na seks in Ojdipov kompleks. Pravim samo, da Vodeb s Freudovim fundamentom precej dobro usmerja in razlaga človeško psiho in obnašanje človeka, saj po Freudu človek nima svobodne volje in ga vodi nezavedno. Sploh pa mu ne moreš očitati nebuloz, ker velikokrat dobiva primere ljudi, nad katerimi klasični psihiatri obupajo. In jih potem on sterapira do te mere, da lahko oseba kolikor toliko normalno zaživi v družbi. Zanimivo je to, da se vsakič, brez izjeme izkaže, da osebo zajebe primarna družina oz. neurejeni odnosi v njej.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Žižek vs. Chomsky (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 10879 (7200) | donfilipo |
» | SanjeOddelek: Znanost in tehnologija | 5913 (4036) | Duhec |
» | Roman Vodeb kandidat za mesto pokojnega dr. RugljaOddelek: Loža | 5292 (4603) | jype |
» | Psihoanaliza, Freud... (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 9125 (8270) | Tr0n |