» »

Zvočnik RCA->3.5

Zvočnik RCA->3.5

tt2 ::

Ker imam dva odvečna zvočnika iz sistema Logitech X-530, sem ju želel povezati s prenosnikom. Zvočnika uporabljata kabel RCA. Povezal sem ju preko 3,5 mm adapterja, vendar je zvok na teh dveh zvočnikih izjemno tih. Ali bi potreboval kak ojačevalnik ali je težava morda drugje?

V-i-p ::

Seveda. Ojačevalec.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

tt2 ::

In kak ojačevalec bi bil primeren za take zvočnike? Sem kar laik pri zvočnih zadevah. Iščem pa čim cenejšo zadevo. :D

Ales ::

Ostala sta ti dva satelita, razreda 2x 9W. Rabiš ojačevalec 2x nekaj W, s čim manjšim popačenjem. Pri tem se kitajci pogosto lažejo glede dejanske moči tako, da merijo do zelo visokih popačenj. Dejanska moč pa je še nižja.

Glede na to, da se cel Logitech X-530 sistem prodaja za nekaj deset EUR, ne vem, ali se splača kaj posebej kupovati za ta dva satelita. Te zna ločen ojačevalec priti dražje, kot če bos kupil še ene cel Logitech X-530 komplet. Pa seveda ti sateliti sami ne bodo dali kakega basa od sebe, ker tega niso sposobni.

Če pa imaš slučajno kak mali 2x5W ali 2x10W ojačevalec v predalu, pa kar! Zvok bo brez basov, sicer pa bo OK.

neverjetni99 ::

Boljše da si kupiš kakšne poceni stereo zvočnike ali pa 2.1 sistem s subwooferjem ala Logitech ali Genius, kot pa iskati ojačevalec za te prazgodovinske zvočnike

Zgodovina sprememb…

A. Smith ::

Kot so že povedali, vprašanje, če se splača.

Če pa že, potem pa kakšen el cheapo:
https://www.ebay.de/itm/166159720807?am...
https://www.ebay.de/itm/305272765112?am...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri varilni aparat - začetnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13945934 (8404) Motion
»

Katera športna kamera

Oddelek: Kaj kupiti
413702 (1638) Kvinta
»

Telefon za 100 evrov+- (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8610276 (5941) mtosev
»

Menjalno stikalo