» »

Katera športna kamera

Katera športna kamera

bucket ::

Iščem športno kamero in ker za GoPro ne dam 500€, sploh zaradi slabe izkušnje z baterijo, ki je zdržala dobro uro snemanja, me zanima kaj priporočate.
Kako se obnesejo kamere srednjega/nižjega cenovnega razreda? Čeprav obljubljajo 4k verjetno to ni to ali pač? Kako pa je z baterijami? Na primer to...
Želja je dobra slika in baterija, ki bi zdržala malo dlje. Za snemanje družinskih aktivnosti. Budget... tam okol 200€.

Hvala!

kaktus1 ::

DJI Action camera, dobi se jo za dobrih 200 EUR, primerljiva z GoPro 7. Preveri na Geizhals.de cene.

m0LN4r ::

Dolocene stvari, se ne da napisati z stevilkami na papir. Rajsi si poglej kaksne prakticne primere posnetkov na youtube in se odloci na podlagi tega.
Poanta sportne kamere ni samo v 4K, ampak kaksen je ta 4k kaksen ima bitrate ipd. ali fhd na koncu, v sirokotoni leci recimo, stabilizaciji pri premikanju z fokusiranjem, zajem svetlobe, nekatere kamere zgledajo, ko ni dovolj svetlobe za drek, pol druge se rade pregrevajo, tretje niso odporne na vec kot 3 udarce, pol seveda lahko kompliciramo z 60fps ali HDR.

Moj glas gre tudi za: https://www.amazon.de/DJI-Actionkamera-...

Je pa tko, da 4K/30fps z ultrawide, bo verjetno kak telefon z lepse posnel z lepsimi barvami, ze za 300eur. Za to pa je treba pogledati par youtube videojev pod pogoji, kjer mislis snemat.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::



Za to ceno je OK.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Invictus ::

Tudi kak mode za umirjanje slike prav pride, da se pol video ne trese kot penzionist s parkinsonovo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

RockyS ::

Ne vem zakaj pričakuješ da bodo druge baterije zdržale dlje? Vse imajo kapaciteto tam tam.
Manj lahko porabijo na račun slabših displayev in drugih gadgetov (gps, stabilizacija itd.)

In za GoPro res ne das 500€ ampak 300€. Nov.

m0LN4r ::

Bi bilo fajn, ce das zravn se povezavo za kateri model in trgovino se gre.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Sharp999 ::

Rad bi kupil športno kamero. Oziroma kupil bi takšno kamero, da bi tudi ta kamera delala odlične slike. Se pravi bolj bi bil poudarek na slikah kot na posnetku, kdaj pa kdaj bi pa tudi kaj posnel (v športu). Zanima me, če je primerna GoPro kamera? Ali mi priporočate kakšno drugo, da bo slika odlična in prav tako tudi video. Rad bi takšno zadevo, da ne bi bila prevelika...

Lahko pa tudi tako vprašam. Ali dela kamera gopro 9/10 lepe slike? Rabim realno mnenje...

RockyS ::

Jaz sem enako razmišljal kot ti. Potem sem nabavil GoPro 7 Black in ugotovil, da nima smisla delati fotografij oz. rafalov ampak da pač vse skozi snemam in potem iz video posnetka izvozim sliko. Ce si amater potem ne boš opazil da bi se kvaliteta slike kaj zmanjšala. Mislim da se dejansko ne.

Sharp999 ::

Ne nisem profi, sploh ne. Pa nasplošno dela gopro 9 ali 10 dobre slike? Proti drugimi fotoaparati v nekem takem cenovnem rangu kot je gopro kamera?

Kvinta ::

Meni z nobeno športno kamero ni uspelo posnet dobre kristalno čiste in ostre fotografije kot to zmorejo fotoaparati niti v Jpeg niti v Raw. Imam Dji Osmo Action ,sem mel Insta 360 in probal Gopro 10 meni je vse to isto samo cene varirajo. Idi recimo v eno trgovino kjer majo te vse tri pa probaj vsak malop drugače vidi. Kot action cam mam Osmo action za slike pa Sony zve 10 vse lahko dam v en žep:D
A.C.A.B

Sharp999 ::

Razumem. Zato sem v dilemi, kaj kupiti. Prioriteta so dobre slike, čeprav bi tudi kakšen dober posnetek naredil rad. (Gre se pa za slike predvsem iz športov, s katerimi se ukvarjam).

DamijanD ::

če so prioriteta slike, potem športna kamera ni najboljša izbira...

RockyS ::

O kakih športih je govora?
Mogoče investiraj v iPhone in je to to. Dela dobre posnetke in nore fotke.

Ne se mi zdaj javit zagovorniki DSLRjev, treh objektivov in 2kg+ robe.

m0LN4r ::

Vsebine slik sportne kamere je nekaj povsem drugega, kot s fotoaparatom, ker pac fotoaparata ne mores imeti glih POV pri sebi v vsaki akciji na enak nacin.

Ce se pa gre za kvaliteto in ne cim bolj biti v akciji dogajanja pa pac fotkic. Razen ce si fotkic na glavo privezes.

Poanta sportne kamere je, da sport izvajas in posnames dogajanje kar se da pristno in cim blizje dogajanju iz first person perspektive in iz tega lahko izvozis slike.

S fotkicem pa rabis cas da nastavis, cakas na pravi moment, pritisnes pravo sekundo. Povsem drug namen in nacin dokumentiranja.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

GupeM ::

Predvsem pa to, da ko se pri smučanju s 60 km/h razbiješ, lahko iz fotoaparata samo še vzameš spominsko kartico, ostalo pa neseš v zbirni center. Medtem ko športne oz akcijske kamere načeloma zdržijo tudi močnejše udarce in vodo.

Buggy ::

Sam sem si za na MTB vzel Akaso V50X
Za 100€ s postnino (kupon za 30€) dobis dve 1350 mAh baterije, stabilizacijo slike, ki celo spodobno deluje in kar nekaj nastavkov za montazo.
Ce imas kamero v vodoodpornem ohisju je zvok z notranjega mikrofona dost svoh, slika pa morda za odtenek temnejsa ob manjku svetlobe. Snemam v 2.7K@60fps in z avtonomijo komot pokrije vse moje potrebe, cca 2 ure snemanja.
Za tak denar je vsekakor super zadeva za ujeti kaksne zanimive dogodke, ki so celo gledljivi in se ne sekirati prevec, ce se kameri kaj zgodi.

wcpapir ::

Mislim da vseeno največ za 350eur dobiš od gopro 10. Vseeno pri snemanju zvoka je daleč pred vsemi, tudi ko snemaš kakšne glasne avtomobile itd., dobro poreže veter...

m0LN4r ::

wcpapir je izjavil:

Mislim da vseeno največ za 350eur dobiš od gopro 10. Vseeno pri snemanju zvoka je daleč pred vsemi, tudi ko snemaš kakšne glasne avtomobile itd., dobro poreže veter...
Imas go pro 10 ?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

stratosD ::

Malo obujam temo o action cam aka. športnih kamerah.

Gledam DJI Osmo Action 1 (cca 200-240eur ebay rabljene), Insta360 One RS za cca 200 eur rabljeno - potem kake Akaso hece za 120 -150 EUR - več cvenka se mi ne daje...

@Buggy - si V50x kaj vozil na bajku - je stabilizacija 1080/30 še znosna?zvok je bojda zelo zanič z internim mikrofonom, z eksternim pa samo slab...
Nekaj bi rabil za kak posnet kakšno vožnjo z bajkom - body mount ali čelada...
Najbolj mi je všeč Osmo Action 1 - samo greza kamero iz 2019 , sicer bojda dokaj kvalitetno izdelano.
Všeč mi je tud Insta360 One Rs - samo ima samo 1" display - hudo majhno se mi to zdiza kejnastvit na brzaka...

Ma kdo še kakšno idejo/izkušnjo s kako drugo kamerco?

pegasus ::

1" na oneRS dejansko zadostuje za špilanje z nastavitvami na terenu. Se pa trenutno ukvarjam s tem, kater mikrofon ji ustreza, ker izgleda dodatni mic input nima enake občutljivosti kot npr. GH5. Tudi če nastaviš na +6dB je zvok še vedno zelo tih. Kak predog?

stratosD ::

huh..meni se zvok ne zdi tako slab pri OneRS - sej so navsezadnje 3 mics

16min 30sec dalje...


Kaj pa v postu - če ojačaš?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: stratosD ()

Buggy ::

@Buggy - si V50x kaj vozil na bajku - je stabilizacija 1080/30 še znosna?zvok je bojda zelo zanič z internim mikrofonom, z eksternim pa samo slab...


jaz jo imam na MTB v ohisju, ki je za pod vodo, ker sem na kolesu ponavadi vedno v neugodnih razmerah. Zvok je takrat res nikakav.

check your self

Buggy ::

sry..ta je private.
drugace pa :

2.7K@30fps
giro on
stabilization on
WDR on
H.265 format

DamijanD ::

Buggy tukaj je zgolj počasna vožnja (ali sem kaj spregledal?) in meni osebno zgleda bolj spacano kot na gopro hero 4 black: (prva minuta posnetka)

Če pa pogledaš potem spust (po prvi minuti), pa vidiš da je samo še zmazek - youtube konkretno pokvari, ampak tudi raw posnetek ni ne vem kaj. Premikajoče listje ni najbolj hvaležno za kompresijo + el. stabilizacija dela sranje.

stratosD ::

@Buggy - hvala za posnetek - stabilizacija ne zgleda tako švoh - ni sicer nek hyper smooth ampak kar uporabno - to si imel mount na balanci ali oni body pas naprsni? Zvok je kar je - nekaj se verjetno pridobi z zunanjim mikrofonom za 12$
https://www.aliexpress.com/item/1005003...



@DamijanD - tvoj posnetek je tudi narejen v Akaso v50x?

Buggy ::

@stratosD: kamero imam montirano na balanci v ohisju je pa tako kot je @DamijanD rekel, ko grem na hiter spust cez hosto in korenine, stabilizacija obcutno opesa in je slika kar sejki, a vseeno ne tako grozna kot na prejsni kameri, ki naj bi tudi imela stabilizacijo. Meni je za tak denar kar ok nakup, ce je pa na trgu ze kaj boljsega p/p pa ne vem.

DamijanD ::

Moj posnetek je z gopro 4 hero (tista ta pocen verzija)

Kvinta ::

Gledam DJI Osmo Action 1 (cca 200-240eur ebay rabljene)


To je kr precenjeno 220EUR sem jaz dal pred letom in pol za novo pa ,če se ne motim sem nedavno nazaj nekje videl da se še dobi ... sicer pa nova Osmo3 stane nekaj čez 300EUR le da ima velike porodne težave out of focus sem videl v živo 4 primerke vsi so bli faulty maš na youtube vse ... za moje potrebe je Gopro 11 top zadeva edino kar me moti pri vseh teh kamerah je ,da so zelo ali skoraj povsem neuporabne v slabih svetlobnih pogojih kar pa je mislim da na velikost senzorja kr normalno ... bom vrjetno vzel Apsc za te primere :×
A.C.A.B

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kvinta ()

stratosD ::

No - saj če si hiter dobiš tudi Osmo Action 1 za 170eur (1 mi je ušla iz Litve heh pa ena iz Italije ko sem spraševal prodajalca kaj je v kompletu)
Ta OA 1 se je kar zasidrala med cam uporabniki in jo še vedno hvalijo ...dejansko ni novih zalog in zato je pač takšna cena.
Gopro 11 je top - ubistvu topčina za cca 1 vijolico

ZA slabe svetlobne pogoje bi pa bila tudi ta Insta360 One R(s) z Leica One inch sensorjem
https://www.ebay.com/itm/175461005668?_...

Kvinta ::

2.7K@30fps
giro on
stabilization on
WDR on
H.265 format


To daj raje export na H264 ,1440p ,30Mpbs je kvaliteta neprimerno boljsa:D
A.C.A.B

Melanholija ::

HERO11 Black Creator Edition, kje bi se dalo to kupiti po dobri ceni? Ali kar najbolje naročiti iz gopro.com? Pa če kdo ve kako je z carino, če naročiš preko njihove strani.

tonttu ::

Gopro ima precej podobne cene povsod. Sem ter tja je kaksna opcija direkt na Gopro ce vzames se subsciption in sicer das cca. 40eur za enoletni subscription, ki ga potem seveda ukines, kamero pa dobis precej ceneje (jaz sem tako cca. pol leta nazaj dobil Hero10 black za dobrih 200eur ceneje). Se pa te akcije s subsciption malo spreminjajo tako da je enkrat vec, drugic pa manj popusta.

Melanholija ::

Hvala, bom kar preko njih. Sem dobil tudi koda za popust 10% na mail. Bom se prijavil, kot praviš in potem skenslal.
Aja pa to pošljejo iz EU skladišča ali pride iz US?

Zgodovina sprememb…

tonttu ::

Pri meni je bilo definitivno iz Evrope samo sem pozabil ali je bila Nemcija ali Nizozemska... no pa saj ni veze. Ni carine, ker predvivedam da te zanima to :)

Melanholija ::

Jap točno to. Hvala

predi ::

Sem mislil, da je GoPro neka firma, pa sploh do njihovega supporta ne morem priti, ker nisem stranka (nimam subscriptiona).

Če ima kdo Hero 11 Black z Max Lens Modom, me zanima ali je na tej različici Max Lens Mode kompatibilen z Looping mode. Na tem support page-u piše za vse razen za Hero 11 Black in Mini (da je odgovor ne):

https://community.gopro.com/s/article/H...

V Manualu ne piše nič glede tega (kakor tudi ne piše nič na to temo v Manualu za 10ko).

Pa kaj je ta sestavek za Hero 11 Black na tem pageu:

https://community.gopro.com/s/article/G...

HERO11 Black:

With a 64gb or larger SD card:

Chapter size: Approximately 12gb
5K/30fps High Bitrate is approximately 15 minutes
1080p/60fps High Bitrate is approximately 25 minutes

With a 32gb or (not recommended) below SD card:

Chapter size: Approximately 4.0gb
5K/30fps High Bitrate is approximately 5 minutes
1080p/60fps High Bitrate is approximately 7.5 minutes
Chapter size with Looping set to 5 min: 1 minute
Chapter size with Looping set to 20 min and above: 5 minutes

Zakaj bi bil chapter size 5/1 in 20/5 samo pri 32 GB karticah, pri 64+ pa ne (glej bullet pointe v original tekstu)? Pa samo pri 11ki.

Da nimajo zrihtane dokumentacije, ki bi jo človek lahko pregledal pred nakupom na enem mestu.. Ne vem, kaj naj si mislim.

Kvinta ::

Gopro ima precej podobne cene povsod


Kar seveda ni res v njihovem shopu $350 poslano iz EU v Slo nekje 500€ to je ogromna razlika razen ,če ne znaš računat. Dobiš pa za 350€ Osmo Action 3 le ,da je tu velika loterija namreč 95% kamer ima težave z fokusom.

Zakaj bi bil chapter size 5/1 in 20/5 samo pri 32 GB karticah, pri 64+ pa ne (glej bullet pointe v original tekstu)? Pa samo pri 11ki.


Zakaj te to sploh moti mene recimo ne ,če ne bi napisal sploh vedo nebi.
A.C.A.B

predi ::

@Kvinta, mislil sem, da mi bo lažje uporabljat Looping kot običajne načine snemanja, pa mi je zaradi dovolj velike SD kartice in rezanja clipov direktno iz kamere zdaj res vseeno.

Tale Quik app je pa dokaj hroščat oz. neumno implementiran. Še najosnovnejša opravila, kot je rezanje clipov, mu ne rata najbolje. Prvih nekaj sekund odrezanega posnetka je iz nekega razloga "pohitrenih" (ko grem na browse media direktno na kameri in potem edit). Če pa offloadam na telefon in režem tam, mi pa sploh ne dela. Unknown error. Fino. Pa da shrani vse v interni cache, ki ni viden navzven in moraš potem vse izvozit in v bistvu podvajat podatke tudi ni ravno brihtno.

tonttu ::

Kvinta je izjavil:

Dobiš pa za 350€ Osmo Action 3 le ,da je tu velika loterija namreč 95% kamer ima težave z fokusom.

Precej vrhunski predlog... das 350eur za nekaj, kar dela v 5% za ostalih 95% pa ne. Precej dobra in precej boljsa opcija kot Gopro. Cestitam za res dober predlog. :|
Da vseh ostalih minusov v primerjavi z Gopro niti ne omenjamo, ce se gre seveda za action cam ne za kaksen selfie cam.

predi ::

Lahko pa daš 340€ (+50€) za GoPro Hero11 Black, ki dela posnetke v tako visoki kvaliteti, da jih še njihov lasten app ne more prežvečiti, ker se je nek bedak odločil, da bodo vse imeli samo na mobilnih platformah.

Kvinta ::

Cestitam za res dober predlog


Da si bomo na jasnem ... ogromno ljudi tega sploh ne opazi osebno poznam 3 vrjetno jih je še dosti več ... na youtube so posnetki v katerih folk blebeta da je kao ok pa ni mene pač moti druge spet ne ,zato idi v štacuno pa probaj.
Gopro11 pa je če se ne motim 350 + 50 -10% meni dela čisto ok.
A.C.A.B


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero akcijsko kamero kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23956753 (5208) Jebac18
»

Športna kamera

Oddelek: Pomoč in nasveti
304095 (1005) Kvinta
»

GoPro ali?

Oddelek: Kaj kupiti
473959 (2132) Kvinta
»

GoPro "alternativa"? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12937241 (12252) BivšiUser2
»

Garmin se postavlja po robu GoProju

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
4014806 (10418) ProGo

Več podobnih tem