Forum » Strojna oprema » Maxtor crknil ????
Maxtor crknil ????
bucket ::
Imam disk maxtor 4D040H2 (40Gb, 5400 rpm) in se je pokvaril (vsaj tak mislim). Hotel sem narediti sliko cdja pa mi naenkrat clone cd noče pisat na disk. Probam še enkrat isto ampak freezne. Lučka za disk activity pa še kar gori. Resetiram. Bios mi ne prepozna več diska kot MAXTOR 4D040H2 ampak kot MAXTOR ROMULUS pol pa napse Primary master hard disk fail. Kaj naj naredim??? Sicer mam že nov disk ampak mi je tega škoda.
Lp Madzi.
Lp Madzi.
ali3n ::
probi preformatirat disk... a bios ga še vidi?
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
bucket ::
To pa je blo hitro. Če grem v bios mi ga ne prepozna. Tak da tudi windowsi ne. Iz maxtorjeve domače strani sem downlodal program powermax (posnameš na disketo in bootaš iz nje). Tam mi ga prepozna, ima tudi funkcijo formatiranja ampak mi ven vrže neko error kodo.
ali3n ::
To pa je blo hitro.
- mamo dežurstva urejena...
probi narest Low level format s tem maxblastom... traja sicer par ur (celo popoldne za 40gb) (glej da vmes ne zmanjka štroma..); s tem disk "povrneš na tovarniške nastavitve" - same nule - might help...
- "Rozi vidm." "S psom!"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hardware: matična in procesorOddelek: Strojna oprema | 1029 (812) | solatko |
» | Pčasno delovanje XP-jevOddelek: Pomoč in nasveti | 1326 (1204) | amigo_no1 |
» | Star računalnik in nov dvd pekač!Oddelek: Pomoč in nasveti | 879 (810) | foggy_arrow |
» | mi je crknil trdi disk????Oddelek: Pomoč in nasveti | 2455 (2335) | Tomay |
» | Maxtor 40GB - problem?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1074 (941) | VASkO |