» »

Kje na svetu bi živel?

Kje na svetu bi živel?

Temo vidijo: vsi
1
2
3

Machete ::

Preveč nepremičnin, dobra geolokacija in na splošno dobro življenje v slo. Pa še nekaj nerobotskih odnosov imamo. Na švedskem recimo ne bi živel, pa ne zaradi migrantov. Če bi bil 18 in brez premoženja in odnosa, ki mme veže, Kanada verjetno.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Miki N ::

Kanada je bolj 90s fora - v zadnjih 10-20 letih je šla precej v peesdo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Možno. Ne spremljam nič. Računam, da jim je narava pa zima ostala? :)

feryz ::

Miki N je izjavil:

Ja v mestih.
Na podeželju ali celo na samem, je še vedno ok. Celo mnogo več svobode imaš kot pri nas. Verjetno zato, ker imaš dlje do birokratov.

brett ::

1. Nova Zelandija
Zaradi družbeno-socialnih razmer in pokrajina.
2. "vogal" JZ Nemčije: tam okoli Garmisha
Zaradi družbeno-socialnih razmer in pokrajina ter klima.
3. osrednji Z ZDA: J. Utah, Z Kolorado (na platojih ob rekah in zelenih dolinah)
pokrajina in folk.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

Kurzweil ::

Nova Zelandija, Minesotta (ZDA), Irska, Islandija, Škotska, Nizozemska, Belgija, Finska, Švedska, Norveška, Danska... tu nekje...

Rusija nihče? Glede na MMC javno mnenje, bi 80% odgovorov moralo biti Rusija ali Palestina.

brett ::

Machete je izjavil:

Rusija nihče? Glede na MMC javno mnenje, bi 80% odgovorov moralo biti Rusija ali Palestina.

Zakaj spet provokacije in trolanje v temi, ki nima nič veze z aktualnim političnim dogajanjem!?! Eni se res samo s tem "hranite".:8)

Če zanemarimo provokacije, Rusija res nima koristnega placa za življenje.
Ali imaš mesto korupcijo in kaos, ali neobljudeno divjino. In še mrzlo za povrh.

Čewap ::

Jug Portugalske, Algarve.

sbawe64 ::

Belize, Panama, Uragvaj.

Kaj zaboga eni vidite v Finski mi ni jasno.
Pol leta tema, mraz, finska marsovščina (naučiti se moraš dve obliki: pisno in govorno, ki nista enaki), ljudje kot roboti.

feryz
V Rusiji je mrzlo.

Skandinavija/Balti je isto sranje.
Nemčija, Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska isto.
4 mesece do 30, nato ostali čas mrzlo.
Od Francije Nica z okolico, Švica no go.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

WizzardOfOZ ::

Egidij88 je izjavil:

Zakaj pa ne živite tam, kjer si želite? :|

Ker se žena noče preselit v NZ. Drugače bi bil že tam.

Miki N je izjavil:

Ne precej, čisto. Je že Aljaska potem boljš.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Menjaj ženo.

Drugače je NZ država nekje na koncu sveta, dobesedno.
Edino Tasmanija je najdlje.
2020 is new 1984
Corona World order

Sej to je dobr.

kriptobog ::

Egidij88 je izjavil:

Viza? :D

Je pa na svetu preveč lepih krajev, da bi živel samo na enem koncu. Sem bolj pristaš potovanj. Ajde bomo videli kako bo ko bo mulo v šoli.

WizzardOfOZ je izjavil:

Sej to je dobr.
Bi bilo. Če bi bila brez politikov. Pa ni.
Saj veš za najbolj znamenito novozelandsko foro? Da bodo prepovedali domačo pridelavo sadja in zelenjave?
Ja, tudi taki politiki so na svetu.

Če jih primerjam z našimi, ni nobene velike razlike.

wcpapir ::

Če bi moral izbirati stalno prebivališče (kjer prebivaš več kot 6m letno) bi izbral Slovenijo.

Če bi lahko izbiral pod katero vlado, bi izbral pod sedanjo.

Če bi šlo Slovenijo premakniti kam drugam, bi jo premaknil nekam bolj proti ekvatorju, ravno toliko, da bi se ognil teh gnilih zim.

Zima je zame (pa tut za kar veliko ljudi, ki jih poznam) en najlepših letnih časov. Samo mora biti s snegom.

eventyrer ::

guano je izjavil:

Če bi lahko izbiral in med izborom ne bi bilo Slovenije, kje bi živel-a?

ZAKAJ?

Italija ali Avstrija, tik ob slovenski meji. Nekje kjer je močna slovenjska manjšina. Zato ker je zraven Slovenije in bi torej lahko bil še vedno doma.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Zima je zame (pa tut za kar veliko ljudi, ki jih poznam) en najlepših letnih časov.

Se strinjam. Še nikogar nisem slišal, da mu zima ne bi bila med top 4 letnimi časi.

mtosev ::

Enkrat bi rad obiskal Kanado. V ZDA sem bil 3x.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jutri pejd, majo še en plac na avijonu.

energetik ::

wcpapir je izjavil:

Če bi moral izbirati stalno prebivališče (kjer prebivaš več kot 6m letno) bi izbral Slovenijo.

Če bi lahko izbiral pod katero vlado, bi izbral pod sedanjo.

Če bi šlo Slovenijo premakniti kam drugam, bi jo premaknil nekam bolj proti ekvatorju, ravno toliko, da bi se ognil teh gnilih zim.
Jaz bi jo premaknil nekam na sever Skandinavije. Da bi se izognil gnilih zim, imaš prav, in dobil taprave zime, tiste polarne, s pršičem in severnim sijem... In se hkrati izognil še bolj gnilemu mediteranskemu poletju. Dejansko imamo v SLO po nižinah gnilobo tako poleti (sopara, vročina, komarji), kot pozimi (smrdljiva inverzija in skoraj nič snega). Lepo je kvečjemu na 1000mnv višine pri nas.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Miki N ::

Se pravi v bistvu zaenkrat od tu samo Nodi živi svoje inozemske sanje? Pa še zanj so pred časom zlobneži nabijali, da je v resnici čilira nekje v Deželici in samo posta romunske YT filmčke!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

_Sajmon_ ::

Preveč neznank v splošnem vprašanju, kje živet izven? Zakaj ven iz slo, kaj tam hočeš doseči (služba, narava, kvaliteta življenja itd)? Koliko si star, samski/poročen, z/brez otrok itd.

Sam sem z ženo živel dve leti izven slo (v EU). Je bila opcija, da tam ostaneva, a predvsem zaradi ženinega poklica (učiteljica) sva se odločila vrnit nazaj. Potem ko je še otrok prišel, se je ta odločitev pokazala še toliko bolj modro.

Bil sem tudi dva meseca v NZ - čudovita dežela, bi celo živel, a je daaaaleč. Zanimivo, da posredno poznava nekaj primerov Slovencev, ki so tja šli živet.

Potem poznava par, ki je kar nekaj let (mislim, da več kot 10) bil v Kanadi (za Avstralijo se ni izšlo). Dobri službi, kot športna tipa sta max konzumirala naravo. A glej ga zlomka, sta spet prišla nazaj v Slo.

Pa potem še en par: po poroki najprej v ZDA, potem v UK. Pride otrok. Uganite, kje sta zdaj.

Da še sam odgovorim na izvorno vprašanje: jaz bi tale hip šel v Avstralijo (a verjetno se ne bi izšlo). Že zaradi politične situacije v EU in okolici. Če bi bil mlad in samski, pa bi poskusil kam it v EU. Vseeno je dragoceno da si mimogrede, če se da celo z avtom, hitro nazaj v Slo. Glavni motiv bi seveda bil služba, nabiranje izkušenj, pa tudi denarja za nakup nepremičnine.

MIHAc27 ::

20+ let nazaj mi je bila sanjska USA. Sedaj še na dopust ne bi šel tja, raje prej kam drugam. Kakih 5 let nazaj bi bila moja sanjska država še Nemčija.. danes je že močno manj privlačna. Kaka Avstrija bi za silo še bila.

O NZ tudi sam slišim same dobre stvari.. bi bila mogoče zanimiva.

deco16 ::

Peru, severno na obali, verjetno kakšna Máncora al pa okoli. Lepe plaže, super podnebje, đabe in mir na zemlji :)

Zdej pa vsi poguglat kje je to ;)

Meee ::

ZDA: morda New York za nekaj let, drugače kakšen Washington state deluje zelo zelo zanimiv, dovolj a ne preveč razvit in liberalen. Morda Aljaska za neko krajše obdobje (par let max).
Kanada
Južna Amerika: argentina (Patagonija), Peru (Cusco), verjetno še kje če bi bolj poznal
Evropa: Grški otoki, Portugalska. Švedska manjši kraji v naravi.
Azija: Tajska, Šri Lanka, Indonezija, Nepal, Japonska... Vse destinacije verjetno za nekaj let, ne vem če bi bilo za cel lajf.
Avstralija in NZ: Oboje mi je zanimivo

deco16 je izjavil:

Peru, severno na obali, verjetno kakšna Máncora al pa okoli. Lepe plaže, super podnebje, đabe in mir na zemlji :)

Zdej pa vsi poguglat kje je to ;)

A Cabo blanco ti pa ni všeč?

kingsix ::

Egidij88 je izjavil:

Družina ki mi pomeni ogromno. Starši, tete, bratranci itd. z vsemi smo v odličnih odnosih. Prav tako imam tukaj varstva za otroka na pretek,da imava s partnerko časa zase itd.

Matija82 ::

feryz je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Sej to je dobr.
Bi bilo. Če bi bila brez politikov. Pa ni.
Saj veš za najbolj znamenito novozelandsko foro? Da bodo prepovedali domačo pridelavo sadja in zelenjave?
Ja, tudi taki politiki so na svetu.

NZ supermarketi so kar polni lokalne hrane tako da ne vem od kje si potegnil tole cvetko. Poleg tega osebno poznam ljudi, ki so višek pridelka prodajali supermarketom tako da...

NZ je super dežela če si bolj aktiven tip, je pa zelo daleč, tako da so počitnice večinoma vedno zgolj nazaj v Slovenijo, če si (ali žena) bolj sorte, ki je navezan na domovino/družino. Nepremičnine so drage, plača in kariera bosta slabša kot v DE/UK/US/AUS/CA, zelo težko se je prebiti v bližji krog domačinov (migranti več ali manj hengajo z drugimi migranti) ampak je pa življenje veliko bolj umirjeno in work/life balance krepko v uživantsko smer, kar načeloma odtehta večino minusov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matija82 ()

Tero ::

Ful je to odvisno od dohodka/dela ki ga opravljaš. Če bi zadel na lotu več miljonov bi vsekakor ostal v Sloveniji ki je ne glede na vse se kar visoko po kvaliteti življenja. Seveda pa bi za dobro službo tudi kam drugam...
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

In ker nisi zadel na lotu, vsekakor vseeno ostajaš v Sloveniji?

Utk ::

Tolk jamranja o Sloveniji in Slovenceljnih, kako je v tujini to in ono, nazadnje pa v resnici noben noče nikamor.

PacificBlue ::

Peru mi je zanimiv, ne bi pa tam živel like forever.
Ne bi zamenjal trenutne idealne lokacije in pohorskih gozdov. Nikjer na svetu ni taksnega ekosistema in habitatov.
S tem da so nekateri deli se popolnoma neokrjeni.
I’m out.
:3

kriptobog ::

Utk je izjavil:

Tolk jamranja o Sloveniji in Slovenceljnih, kako je v tujini to in ono, nazadnje pa v resnici noben noče nikamor.

Ali pa so se vrnili :))

mtosev ::

Kako je kaj Irska? Zdi se me zanimiva država.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Bud_Bundy ::

mtosev je izjavil:

Hm... kolikor berem/gledam, je njihov BDP navit s strani multinacionalk, samo ta denar nekako ne pride do ljudi. Najbrž to pomeni draga, nedosegljiva stanovanja, če ne delaš v pravi firmi.

energetik ::

kingsix je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Družina ki mi pomeni ogromno. Starši, tete, bratranci itd. z vsemi smo v odličnih odnosih. Prav tako imam tukaj varstva za otroka na pretek,da imava s partnerko časa zase itd.
Točno to je eden od poglavitnih vzrokov. Ja, lahko rečeš da se slišiš po Vibru ali Zoomu, ampak to ni to. Odnosa vnuki/stari starši ni, praktično presekaš vezi.

Poleg drugega razloga, da se vsaj meni enostavno ne da. Ukvarjanja s tonami birokracije, učenjem jezika, iskanjem šihtov, stanovanj, študiranjem kako in kaj bo z otroki. Raje požrem kako stvar v SLO (kjer pa je življenje na splošno še vedno na visokem nivoju), in se ukvarjam s stvarmi, ki me veselijo. Kje na svetu greš lahko ob 14h iz dokaj dobro plačenega šihta domov in si čez 40 min že sredi gozda z MTB?
Pa prihranjene so težke odločitve (začasno/za vedno, stiki z domačimi itd).
vires in numeris

PacificBlue ::

Bud_Bundy je izjavil:

mtosev je izjavil:

Hm... kolikor berem/gledam, je njihov BDP navit s strani multinacionalk, samo ta denar nekako ne pride do ljudi. Najbrž to pomeni draga, nedosegljiva stanovanja, če ne delaš v pravi firmi.

Njega Intel zanima, ne pa Irska:>
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Če ne Slovenija, potem najbrž Italija, Avstrija, Lihtenštajn, Francija ali Švica.

Bolj severno ne, ker je katastrofa glede dolžine dneva pozimi.

Definitivno najraje bi neko kombinacijo gora in morja.

AtaŠtumf ::

Kanarski otoki, klima, EU, španski jezik, ki ga znam!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

AtaŠtumf
Kanarski so praktično nemški čez leto (gre tudi samo z nemščino), poleg tega je 1/2 domačinov mlajših od 24 let brezposelna (video je iz 2018, mogoče je sedaj kaj bolje), tudi manjka kapacitet za dolgoročni najem loalcev

Tenerife, letališče
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/letal...

Nekdo je omenjal Irsko:

Is Ireland Really the Wealthiest Country in the World?

od 4:55 , uradni Irski bdp je v bistvu matematična gumarabika, 5:10 zadnji dve postavki napihujeta bdp za 60% po ocenah imf iz 2019, tako da je potem njihov bdp nekje nad rangom Španije/Portugalske/Poljske in pod nivojem Luksemburga/Danske oz. pod rangom Eu povprečja 6:37

Why No One Wants To Live in Europe's Richest Country

od 4:48
imajo ogromen stanovanjski problem 5:45

https://slo-tech.com/forum/t804160/p809...
Irska in cloud farme ter koliko % el. gre samo za oblačne farme (2022 14%, če se bo trenutna rast nadaljevala z enakim tempom, bo poraba v letu 2030 30%)
https://365.rtvslo.si/arhiv/tuji-dokume...
od 18:16

btw, podoben problem se sedaj kaže v Nemčiji, gradnja se je praktično ustavila zaradi visokih obrestnih mer, praznih stanovanj je praktično zmanjkalo
https://www.spiegel.de/wirtschaft/servi...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

denabiker ::

starfotr je izjavil:

Če ne Slovenija, potem najbrž Italija, Avstrija, Lihtenštajn, Francija ali Švica.

Bolj severno ne, ker je katastrofa glede dolžine dneva pozimi.

Definitivno najraje bi neko kombinacijo gora in morja.

Avstrija, Lihtenštajn, ali Švica?

Pa Švica spet. Bil gor kar lep čas, OK, res res čudovita narava, urejene poti, urejeno okoli jezer, če si športnik recimo tekač, kolesar to je super, pitna voda vsepovsod, AMPAK CH narod jezus kristus, pa CH punce bog pomagi, na koncu smo se najbolje imeli z Turki in z ljudmi iz Balkana....ja pretirane cene, pretirane cen nastanitev in te njihove zastarele stavbe. Aja še en plus CH jaz nisem zaznal kriminala...Hodili smo tudi žurat pa ponoči naokoli, pa gledaš višji cenovni razred bajkov kar odklenjeni, pa cabrio z odprto streho noter pa stvari parkiran čez noč zunaj in potem firbcam eno kelnarco tam, pa pravi da ona še ni slišala da bi tam kaj ukradli. A si predstavljate to v LJ? Ne gre, bicikel za par jurjev gre v trenutku. Takrat sem prvič videl prosto "blagajno" na njivah, prideš vzameš zelenjavo stehtaš cenik in daš denar v škatlo. Denar je bil noter, nobenih kamer, nobenega človeka...takrat sem bil šokiran, pri nas bi vse pokradli, blagajno prvo, potem pa vse pripomočke pa vso zelenjavo. To je res noro velik plus, da živiš v takšnem okolju. AMPAK NAROD JE PA HLADEN, ZAPRT AHHH

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Sej to je dobr.

Zakaj je dobro iti tako daleč? Pred kratkim je prišla kolegica iz Filipinov, da bo čez praznike doma. Porabila je vse skupaj 30ur. Živi na nekem majhnem otoku. En kolega je šel na NZ že dolgo nazaj, pa od začetka je še hodil domov 1 x leto na obisk, zdaj ga pa že ni bilo več kot 10 let. Ne gre, preveč časa, utrujenost, organizacija,....pa da ne omenjamo kakšnih težav z avioni, kolikokrat ni meni šlo po načrtu, pa sem po pol dneva pa tudi 1 dan čakal na letališču, pa ta naša bivša Adria mi je tudi živce spila, pa smo že bili pripravljeni za vzlet, pa je bilo nekaj narobe pa spet nazaj in počasi imaš tega dosti plus ko si še starejši te mine da bi sploh hodil kam....Razen, če si res želiš prekinit vse stike s svojimi...

Ijus ::

Matheus je izjavil:

guano je izjavil:

Če bi lahko izbiral in med izborom ne bi bilo Slovenije, kje bi živel-a?

ZAKAJ?

Norveška, Švica, Kanada. Zaradi socialnih razmer

Si že kdaj bil na Norveškem? Mrzlo in dolgčas. Huda za kakšno dvotedensko "polarno" popotovanje in nič več. Oslo je urejeno, tu se pa tudi konča.

V Švici še nisem bil, predvidevam pa, da je podobno. Poznam pa par Švicarjev. Še bolj zamorjeni ljudje kot Slovenci.

haha jao ej :))
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

D3m ::

PacificBlue je izjavil:

Bud_Bundy je izjavil:

mtosev je izjavil:

Njega Intel zanima, ne pa Irska:>

Če mame ne bo zraven je bolj težko za selitev.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: mtosev ()

Invictus ::

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

Ali pa so se vrnili :))

Vrnilo se je kar precejk folka, sploh iz Nemčije, ker je tam življenje postalo prekleto drago...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

arnecan1 ::

Potrebno je razčistiti, zakaj bi nekdo šel živeti v tujino.

Z enim milijonom evrov pridobljenim z lotom ali prodajo podjetja uživati mirno življenje ali z 15 tisoč evrov v žepu ustvariti sebi in družini spodobno življenje.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenje v ZDA (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19030478 (10739) Ganon
»

Kvaliteta življenja v Floridi (strani: 1 2 )

8623304 (18444) Dejan_007
»

Kitajski izvoz redkih zemelj peša (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
16044508 (39243) WarpedGone
»

Kje na svetu bi živel? (strani: 1 2 )

714698 (3809) bodom

Več podobnih tem