Forum » Elektrotehnika in elektronika » SMS preko LTE modema
SMS preko LTE modema
nenno80 ::
Je možno preko LTE modema pošiljat in prejemat SMSe? Bi pa rabil preko 3rd party aplikacije na dveh računalnikih...
Imam pa huawei b535 modem
Imam pa huawei b535 modem
- spremenil: nenno80 ()
Daniel ::
Kup tem že imaš odprtih za ta tvoj B535. Če bi se vmes enkrat dejansko celo povezal na vmesnik modema pa bi našel tudi odgovor na tvoje vprašanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Sem se, pošiljanje iz vmesnika mi ne pride v poštev. Zato sem napisal, da rabim 3rd party aplikacijo za pošiljanje, če je možno...
Daniel ::
Si pa res zahtevna stranka. A ravno iz te številke pošiljaš na kupe smsov? Na Androidu mislim da je Huawei HiLink app, na desktopu pa ne vem ali kaj obstaja.
Karen ::
Preko 3rd party aplikacije (tretjega) ne boš mogel, razen če boš iz konzole direktno pošiljal - se da s huawei modemi, sem imel to narejeno v linuxu (nisem jaz naredil, samo imel), samo ne vem za ta model, en drug ki je bil fizično v USB vtaknjen na serverju (usb dongle pa simka not), pa je potem konzola poslala direkt na usb port komando za pošiljanje sms. Samo to je še v virtualki problem zaradi težav direktnega dostopa do usb preko supervisorja (proxmox), je treba fizično naštimat linux in potem je php pošiljal sms komando v konzolo. Skratka čisto custom rešitev, verjetno je izvedljiva, ni pa zelo praktična, tudi ne vem kako bi na b535 pošiljal.
Če lahko dam še en nasvet: imamo nekaj sistemov za 2FA avtentikacijo, tudi z SMSi. Imel lasten servis (glej zgoraj), kot tudi zunanje (ala Nexmo, kjer to delaš za API klicem na simpl). Problem zunanjih servisov je da so precej dragi, pa še bolj nezanesljivi občasno (saj dela, pol pa uro ne, pol pa spet 2-3 mesece dela...). Tako da če res ni nujno bi se izogibal SMS-a (vsaj če ga rabiš za avtentikacijo). Uporabi TOTP pa boš hvaležen, ni stroškov, pa skoraj vsak ima že google ali ms authenticator za kaj na telefonu. Tehnične pomoči bo isto do manj, cenovno pa je to enkratni strošek. Dobra navodila napiši pa je to to - če seveda rabiš za ta namen. Če rabiš zase pa verjetno tako malo pošiljaš da lahko tudi copy/paste z vmesnika, samo to si napisal da ni, zato sklepam da rabiš za nekaj takega. Upam, da ti to kaj pomaga, če sem zgrešil pa preskoči idejo, napisal zato da mogoče komu drugemu prav pride. Oz napiši bolj podrobno kaj rabiš, pa ti bo mogoče kdo dal alternativno rešitev ki si jo spregledal.
Če lahko dam še en nasvet: imamo nekaj sistemov za 2FA avtentikacijo, tudi z SMSi. Imel lasten servis (glej zgoraj), kot tudi zunanje (ala Nexmo, kjer to delaš za API klicem na simpl). Problem zunanjih servisov je da so precej dragi, pa še bolj nezanesljivi občasno (saj dela, pol pa uro ne, pol pa spet 2-3 mesece dela...). Tako da če res ni nujno bi se izogibal SMS-a (vsaj če ga rabiš za avtentikacijo). Uporabi TOTP pa boš hvaležen, ni stroškov, pa skoraj vsak ima že google ali ms authenticator za kaj na telefonu. Tehnične pomoči bo isto do manj, cenovno pa je to enkratni strošek. Dobra navodila napiši pa je to to - če seveda rabiš za ta namen. Če rabiš zase pa verjetno tako malo pošiljaš da lahko tudi copy/paste z vmesnika, samo to si napisal da ni, zato sklepam da rabiš za nekaj takega. Upam, da ti to kaj pomaga, če sem zgrešil pa preskoči idejo, napisal zato da mogoče komu drugemu prav pride. Oz napiši bolj podrobno kaj rabiš, pa ti bo mogoče kdo dal alternativno rešitev ki si jo spregledal.
SIMka v modemu oziroma številka se uporablja za podporo strankam, je pa preusmerjena na drugo številko. Uporabljam jo v modemu, da porabim tistih 500 gb, ki jih imam na voljo. SMSe pa rabim za občasno pošiljanje obvestil strankam.
Če ne gre drugače bom pač vzel dodatno številko.
oziroma dodatno 2. sim za to številko.
Če ne gre drugače bom pač vzel dodatno številko.
oziroma dodatno 2. sim za to številko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nenno80 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po treh desetletjih SMS-ov je čas za RCS (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21517 (468) | Lonsarg |
» | Carrier AggregationOddelek: Omrežja in internet | 4808 (415) | beta1 |
» | Telekom hibridni modem - izkušnje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 40095 (3161) | zlabra |
» | Kater LTE modem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 10370 (2601) | WaterBoy |