Forum » Na cesti » Hladilna tekočina clio
Hladilna tekočina clio
alese ::
Če iz kanistzra ven potegneš pol litra tekočine, ki je zmašana z vodo in naliješ not koncentrat ali se potem to premeša v celotni sistem, ali to ostane nepremešano pač samo v kanistru. Kako sistem deluje sploh.
starfotr ::
Tega se ne dela. Tekočino se izpusti ven in očisti sistem. Nato se natoči novo. Vse ostalo je šalabjz.
tony1 ::
Če iz kanistzra ven potegneš pol litra tekočine, ki je zmašana z vodo in naliješ not koncentrat ali se potem to premeša v celotni sistem, ali to ostane nepremešano pač samo v kanistru. Kako sistem deluje sploh.
Desetletje in pol sem nalival hl. tekočino v stare bemfle. Poleg grifa koliko zategniti čep raztezne posode, ki me ne bo zapustil do smrti, sem se navadil še naslednjega: naštimaj si en 2 dl kozarec in v njem zmešaj deci AF koncentrata in deci destilirane vode (to je bilo vsaj običajno razmerje pri prej omenjenih starih kantah), nato pa tega naliješ v (popolnoma hladen) motor.
Odgovor je sicer, da ne bo nič narobe, ker se bo zadeva premešala. V teoriji pa "premočna" hl. tekočina izgubi nekaj hladilnih lastnosti, zato v praksi raje vlij nekaj malega več vode kot koncentrata...
Tega se ne dela. Tekočino se izpusti ven in očisti sistem. Nato se natoči novo. Vse ostalo je šalabjz.
V teoriji: ja.
V praksi pa začnejo uradni servisi švicati, jecljati in mahati z rokami, da oni tega preden je avto star vsaj 10 let že ne delajo. Ja, ne delajo... ker se jim ne da.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
alese ::
hvala za konkreten odgovor, to si mislil , naliti v ta kanister raztezno posodo, ne direkt v motor. jaz bi nalil v to posodo , kjer je ta oznaka min in max.
Colt1911 ::
Saj se je ne da nalivati drugam kot v raztezno posodo.
Že več kot 20 let avti nimajo več čepa na hladilniku.
Že več kot 20 let avti nimajo več čepa na hladilniku.
tony1 ::
Drži, ne more pa škoditi, če dvakrat povemo.
Da ne bo človek naredil kaj čudnega ali pa si samo zakompliciral delo brez potrebe, na hladilniku imaš lahko tudi vijak za odzračevanje, skozi katerega bi se tudi dalo nalivati, če človek tega ni še nikoli delal.
Da ne bo človek naredil kaj čudnega ali pa si samo zakompliciral delo brez potrebe, na hladilniku imaš lahko tudi vijak za odzračevanje, skozi katerega bi se tudi dalo nalivati, če človek tega ni še nikoli delal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Po zamenjavi števca vode pušča varnostni ventil pri bojlerjuOddelek: Loža | 5935 (4687) | starfotr |
» | Odzracevanje radijatorjevOddelek: Loža | 4164 (2682) | Furbo |
» | Reducirni ventil kaže narobeOddelek: Loža | 2201 (1726) | shm |
» | prenizek tlak v sistemu ogrevanjaOddelek: Loža | 21444 (15457) | telexdell |
» | Ogrevanje 'reaktorja'Oddelek: Loža | 1752 (1039) | fikus_ |