» »

NTFS - Inštalacija DOS/Win98

NTFS - Inštalacija DOS/Win98

undefined ::

Torej, trenutno laufam Win2k3 in želim namestit čisti DOS 6.22 al pa oz. poleg pa Win98, pa resnično ne vem, kako bi se tega najlažje lotil, ko imam sedaj nameščen Win2k3 kot primarni sistem in vse particije v NTFS. To bi rabil seveda zaradi enega preprostega razloga: da bi lahko igral eno 'staro' igro iz leta '96, ki zahteva pure DOS. Seveda sem že poskusil razne VPC in VMWare variante, samo to ni to. :)

Verjetno res stremim po nemogoči rešitvi in ni druge, kot da formatiram prvo particijo v FAT32, namestim Win98 in za tem znova Win2k3. :\

No, fajn bi blo vsaj, da bi se kako dalo na drugo FAT32 particijo, ali sekundarni disk postavit takšno namestitev. Je vsaj kaj takšnega možno? Somehow? Ne bi se namreč rad dotikal prve particije na prvem disku.

overlord_tm ::

A ni tko da ti wintendo 98 ponud kero particijo boš formateru pal pa gor namestu wintendote. Zber kero particijo njm rabs (prej nared backUP) pa jo formateri.

Kera pa je ta 'stara' igra???? 8-)

zile ::

A Windows 2003 nimajo compatibility mode. Probaj in nastavi na Win95. May fit your needs. :D Meni tako dela Ski Jump Deluxe. 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zile ()

> A ni tko da ti wintendo 98 ponud kero particijo boš formateru pal pa gor namestu wintendote.

Če se prav spomnim za bootat win98 še vedno rabiš vsaj FAT32 boot particijo, ki more bit prva.

> A Windows 2003 nimajo compatibility mode.

Ni v tem problem, problem je z resolucijo (720x400), ki jo je win2k3 očitno ukinil in podpira le še "standardne" (640x480, 800x600, etc.). Tako je pa vse razpacano. :\

Sem že najdu vzrok za težavo. Grafični gonilniki. :(

@ljash ::

jst mam probleme z drajverji za grafično v Win2k3 in tudi (kdaj pa kdaj) v WIN2K. Javlja mi memory dumpe na vsake tolk časa, fajl, ki je "krivec" pa je nvidiadspl.dll al kva je že. V glavnem sigurno od grafe. Imam pa najnovejše drajverje...

LP

No ja, pri meni še ni nujno, da so krivi ravno gonilniki. Sklepal sem le po tem, ko je display normalen na VPC v win2k3, kjer je v uporabi emulirana S3 Trio grafična. Je pa tud res, da na VPC teče Corporate Edicija, pri meni pa Evaluation. Hmm, mogoče je v tem problem, da Evaluation verzija še ni izpopolnjena... al pa tud ne. :\

BaRtMaN ::

IceMan, s programom RefreshLock si nastavi video ločljivosti. Zbriši tiste, ki jih ne rabiš. Samo glej, da to (720x400)ločljivost podpira tudi monitor.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaRtMaN ()

Nah, tud to ni blo to. :\

Dejmo mal idej, no. Je možno inštalirat DOS na podoben način kot Linux, se pravi, na svojo particijo in potem nekako to bootat iz diskete?

ToniT ::

Dejmo mal idej, no. Je možno inštalirat DOS na podoben način kot Linux, se pravi, na svojo particijo in potem nekako to bootat iz diskete?

Seveda je možno. Naredi primarno FAT particijo, sistemsko disketo za DOS in to je to. :D

TniT, daj preberi še enkrat. :)

ABX ::

Kot pravi Tonit je prava rešitev. Sicer če se ti da lahko še editiraš boot.ini da se izogneš disketi.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dualboot - je to mozno

Oddelek: Operacijski sistemi
51226 (1131) jlpktnst
»

boot.ini

Oddelek: Pomoč in nasveti
131870 (1664) Red_Mamba