Forum » Loža » Koliko otrok imate?
Koliko otrok imate?
Temo vidijo: vsi
Matejjjjj ::
Gagatronix je izjavil:
Men je najlepše, ko hodimo skupaj, jaz in moja s svojimi dolgimi nogami v krilu, pa oni trije, pa pes. Stopamo samozavestno, da se vidi, da se počutim boljšega kot samski strahopetci. Samske brez otrok tako večinoma kar ignoriramo, nimam več časa zanje, sem to kar v faco povedal par starim kolegom, ko so želeli, da jih poslušam, kaj počno. ali pa so celo predlagali, da gremo skupaj na pijačo in sprehod Ko si enkrat 40-50, te družba prične odrivati na rob in zasmehovati, da si star. če si povrhu še sam, joj.... lahko je biti egoist in strahopeten pri 20-30, a potem....
Sej ne vem ce si sarkasticen ali si samo spregledal spegu na hodniku ...
absolutni nisem sarkastičen. sem za ekstra obdavčitev samskih, prepoved splava, diskriminacijo, izločitev samskih iz pokojninske sheme ipd. oz naj bo pokojnina in zdravstvo zanje drugače strukturirano, predvsem nobene solidarnosti. SAmskim bi otežil in celo jih diskriminiral pri nakupu/najemu stanovanja itd. Saj ti bo slejkoprej jasno, kam se bodo stvari zasukale.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matejjjjj ()
klemenSLO ::
3 fante 13/15/18. Lih prav narazen da si venomer nagajajo in težijo ...
Pogled nanje in veselje ko jih vidim in stisnem ne more nadomestiti ničesar drugega.
Ko prideš zjutraj ko še spi in ga stisneš in zbudiš in te lepo pogleda... kaj je lahko lepšega.
Zvečer povem najmljašemu (ta bi rad bil ronaldo :) in dobro služil) da je nabolj vredno ko te nekdo objame ki te ima rad .... in ne denar...
Tega nisem vedel oz občutil dokler jih nisem imel, tako da verjemem da nekdo ki jih nima to težko razume.
Pogled nanje in veselje ko jih vidim in stisnem ne more nadomestiti ničesar drugega.
Ko prideš zjutraj ko še spi in ga stisneš in zbudiš in te lepo pogleda... kaj je lahko lepšega.
Zvečer povem najmljašemu (ta bi rad bil ronaldo :) in dobro služil) da je nabolj vredno ko te nekdo objame ki te ima rad .... in ne denar...
Tega nisem vedel oz občutil dokler jih nisem imel, tako da verjemem da nekdo ki jih nima to težko razume.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemenSLO ()
3 fante 13/15/18. Lih prav narazen da si venomer nagajajo in težijo ...
Točno tako. dokler tega ne občuti sam, je brezveze od človeka pričakovati, da bo razumel opisano. Žal mi je le, ker to počno ljudje zaradi brezjajčnosti in strahopetnosti.
johnnyyy ::
Imava 2 (1.5 in 3 leta), želje so 6, vendar bo komprmis nekje na polovici, ker smo malce pozno začeli.
GupeM ::
Mi je žal da jih imam v Sloveniji, ker nimajo nobene prihodnosti v EU zaradi fašistov na oblasti. Čim končajo srednjo šolo, jih bom usmeril v bolj normalne uspešne države kot je Nova Zelandija, saj tukaj izgubljajo samo svojo prihodnost v fašistični politični mafijski državi brez prihodnosti in EU posiljevanju svojih prebivalcev prihodnosti.
Aha. Izkoristil boš brezplačno šolanje v fašistični politični mafijski državi brez prihodnosti, nato pa jih boš poslal drugam. Če si tak car, pa jih že zdaj odpelji nekam, kjer boš moral plačat šolanje, zdravstvo in vse ostalo iz svojega žepa. Pa še ti pojdi z njimi.
GregiB ::
Imam enega... za replacement level fertility mi dejansko dol visi...
Prosim ne širit te "only child syndrom" stereotipske mantre, ki je bila s stotinami študij že v 80-ih prejšnjega stoletja po celotnem razvitem svetu vsakič ovržena. Edinci niso nič bolj razvajeni, kot otroci s brati, sestrami. Študije so celo pokazale, da imajo V POVPREČJU edinci bolj trdne in pozitivne vezi s starši in da so načeloma V POVPREČJU bolj pripravljeni deliti v odraslosti, saj niso zrasli v skupnosti, kjer se je bilo treba s siblingi boriti za svoj kos potice...
Velika večina današnjih edincev je ful razvajenih. Če ima otrok še brate/sestre se veliko bolj navadi da se svet ne vrti samo okoli njega in bolje se znajde v družbi, boljša je socializacija itd...
Pa sorojenci so praktično vedno pri roki za igro, kreg, ... Če jih nima pa potem poskuša to dobiti pri starših, ki pa se jim ne da toliko kot otroku in mu potem v roke potisnejo mobitel da imajo malo miru pred njim.
Prosim ne širit te "only child syndrom" stereotipske mantre, ki je bila s stotinami študij že v 80-ih prejšnjega stoletja po celotnem razvitem svetu vsakič ovržena. Edinci niso nič bolj razvajeni, kot otroci s brati, sestrami. Študije so celo pokazale, da imajo V POVPREČJU edinci bolj trdne in pozitivne vezi s starši in da so načeloma V POVPREČJU bolj pripravljeni deliti v odraslosti, saj niso zrasli v skupnosti, kjer se je bilo treba s siblingi boriti za svoj kos potice...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
mayne ::
Gagatronix je izjavil:
Men je najlepše, ko hodimo skupaj, jaz in moja s svojimi dolgimi nogami v krilu, pa oni trije, pa pes. Stopamo samozavestno, da se vidi, da se počutim boljšega kot samski strahopetci. Samske brez otrok tako večinoma kar ignoriramo, nimam več časa zanje, sem to kar v faco povedal par starim kolegom, ko so želeli, da jih poslušam, kaj počno. ali pa so celo predlagali, da gremo skupaj na pijačo in sprehod Ko si enkrat 40-50, te družba prične odrivati na rob in zasmehovati, da si star. če si povrhu še sam, joj.... lahko je biti egoist in strahopeten pri 20-30, a potem....
absolutni nisem sarkastičen. sem za ekstra obdavčitev samskih, prepoved splava, diskriminacijo, izločitev samskih iz pokojninske sheme ipd. oz naj bo pokojnina in zdravstvo zanje drugače strukturirano, predvsem nobene solidarnosti. SAmskim bi otežil in celo jih diskriminiral pri nakupu/najemu stanovanja itd. Saj ti bo slejkoprej jasno, kam se bodo stvari zasukale.
lmao
PacificBlue ::
Gagatronix je izjavil:
Slabo poznaš situacijo..samski ze zdaj placujejo vec davka, niso upraviceni do olajsav, ne dobivajo otroskih dokladov.
Tudi stanovanje je lazje kreditirat z dvema placama, kot pa eno.
Ne razumem te diskriminacije, zakaj bi samski morali biti se bolj obdavceni. Saj se pa vsak sam odloci ali bo imel otroke ali ne.
V tem je lepota zivljenja.
I’m out.
:3
Kayzon ::
Cestitke vsem ki ste pravkar imeli otroka!
Sam si zelim veliko druzino,vendar je v danasnjem svetu in casu res tezko zaupati zenskam. Pred slabimi desetimi leti sem bil tik pred tem da imava otroka s punco,pa se je izkazalo da je cela najina zveza bila navadna laz. Po temu ne verjamem nekako vec v ljubezen,vendar se veste nikoli ne reci nikoli.
Sam si zelim veliko druzino,vendar je v danasnjem svetu in casu res tezko zaupati zenskam. Pred slabimi desetimi leti sem bil tik pred tem da imava otroka s punco,pa se je izkazalo da je cela najina zveza bila navadna laz. Po temu ne verjamem nekako vec v ljubezen,vendar se veste nikoli ne reci nikoli.
Gagatronix ::
Gagatronix je izjavil:
A tebi je kardinal Rode s kurcem zjebal se tisto malega kar imas sivih celic da lahko funkcioniras ? Ker take debilizme sem nazadnje prebral ko mi je nekdo fuknil izvod revije Druzina v kaselc. Pa to niso bili Jehovci.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: 111111111111 ()
sem za ekstra obdavčitev samskih, ... izločitev samskih iz pokojninske sheme ipd. oz naj bo pokojnina in zdravstvo zanje drugače strukturirano, predvsem nobene solidarnosti.
Absolutno... dejmo ukinat vplačevanje v pokojnisko blagajno, naj si vsak svojo pokojnino prišpara sam... po ameriškem modelu... Torej tisti (samski ali par), ki nima stroškov z otroci in bo posledično lahko v SVOJO pokojninsko blagajno vlagal precej več, kot ti in tvoja dolgonoga žena... ampak, komu mar... sej te bodo na stara leta itak (tvoji) otroc prežiljal, nje?
feryz ::
Kolikor jih je, jih je preveč. Tudi če samo dva, kar tudi sta.
Dokler sta bila majhna, je bila potrošnja za mulca še v mejah normale. Odkar sta "odrasla", so cifre dobesedno ponorele.
Kolikor denarja imam, ga imam premalo. Še par let moram zdržati, potem sem na konju. Čeprav bo zelo težka.
In, seveda, je teh "par let" lahko le pobožna želja. Ker mulci danes znajo viseti na tastarih zelo dolgo.
Dokler sta bila majhna, je bila potrošnja za mulca še v mejah normale. Odkar sta "odrasla", so cifre dobesedno ponorele.
Kolikor denarja imam, ga imam premalo. Še par let moram zdržati, potem sem na konju. Čeprav bo zelo težka.
In, seveda, je teh "par let" lahko le pobožna želja. Ker mulci danes znajo viseti na tastarih zelo dolgo.
djabi ::
Gagatronix je izjavil:
Nobenega, hvala bogu. Sestra ima tri, jih vidim parkrat na leto, pa imam dovolj.
Moja sestra ima dva otroka (dve deklici), vidim pa ju vsak dan, saj hodim po njiju v šolo, občasno ju tudi peljem, kajti sestra dela v različnih izmenah, njen partner pa je v tujini in mesečno praviloma enkrat pride domov. Skratka v vlogi strica opravljam bolj ali manj starševske naloge ... ni enostavno, a sta mi res prilasla k srcu.
Lastne otroke pa nimam in po tolikih letih več niti ne bi imel.
svecka ::
Mi je žal da jih imam v Sloveniji, ker nimajo nobene prihodnosti v EU zaradi fašistov na oblasti. Čim končajo srednjo šolo, jih bom usmeril v bolj normalne uspešne države kot je Nova Zelandija, saj tukaj izgubljajo samo svojo prihodnost v fašistični politični mafijski državi brez prihodnosti in EU posiljevanju svojih prebivalcev prihodnosti.
Aha. Izkoristil boš brezplačno šolanje v fašistični politični mafijski državi brez prihodnosti, nato pa jih boš poslal drugam. Če si tak car, pa jih že zdaj odpelji nekam, kjer boš moral plačat šolanje, zdravstvo in vse ostalo iz svojega žepa. Pa še ti pojdi z njimi.
Seveda, ker pa take ovce volite ene iste bednike, zato pa propada celotna EU in Slovenija vred! Politiki, ki ste jih izvolili bi še lastno mati prodali. Z tako politiko ni prihodnosti, meni je žal da sem tukaj naredil družino, hišo, drugače bi že zdavnaj šel iz te vukojebine. Še tiste države, ki so bile nekoč vzor in sem tam živel danes propadajo (Švedska, Finska).
Bom vsaj za svoje otroke poskrbel, da ne bodo tukaj segnili v tej mafijski državi.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
Jebemo asa svecka, ti si pa res ena zagrenjena dusa.
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Seveda, ker pa take ovce volite ene iste bednike, zato pa propada celotna EU in Slovenija vred! Politiki, ki ste jih izvolili bi še lastno mati prodali. Z tako politiko ni prihodnosti, meni je žal da sem tukaj naredil družino, hišo, drugače bi že zdavnaj šel iz te vukojebine. Še tiste države, ki so bile nekoč vzor in sem tam živel danes propadajo (Švedska, Finska).
Bom vsaj za svoje otroke poskrbel, da ne bodo tukaj segnili v tej mafijski državi.
Perussuomalaiset would love to tell us foreigners to fuck off. But they can't. Because they don't speak English.
Ne vem kam bi ti rajsi sel ampak si pa definitivno mentalno kmetavz.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: 111111111111 ()
PacificBlue je izjavil:
Gagatronix je izjavil:
Slabo poznaš situacijo..samski ze zdaj placujejo vec davka, niso upraviceni do olajsav, ne dobivajo otroskih dokladov.
Ne razumem te diskriminacije, zakaj bi samski morali biti se bolj obdavceni. Saj se pa vsak sam odloci ali bo imel otroke ali ne.
mi je popolnoma vseeno za argumente. diskriminiramo jih lahko že tako, zakaj jih ne bi še uradno.
jest10 ::
PacificBlue je izjavil:
Gagatronix je izjavil:
mi je popolnoma vseeno za argumente. diskriminiramo jih lahko že tako, zakaj jih ne bi še uradno.
Jp, to butli radi počnete
Saj ti si jih tudi volil, a ne? Mislim, kako drugače bi pa lahko bili izvoljeni?
To, da si tukaj naredil družino in bajto, pa seveda ni ovira, da že danes spokaš kufre in greš (skoraj) kamorkoli želiš. Saj si vendar sposoben. Edina ovira, ki jo vidim je, da te verjetno nikjer ne bi hoteli.
sem za ekstra obdavčitev samskih, ... izločitev samskih iz pokojninske sheme ipd. oz naj bo pokojnina in zdravstvo zanje drugače strukturirano, predvsem nobene solidarnosti.
Absolutno... dejmo ukinat vplačevanje v pokojnisko blagajno, naj si vsak svojo pokojnino prišpara sam... po ameriškem modelu... Torej tisti (samski ali par), ki nima stroškov z otroci in bo posledično lahko v SVOJO pokojninsko blagajno vlagal precej več, kot ti in tvoja dolgonoga žena... ampak, komu mar... sej te bodo na stara leta itak (tvoji) otroc prežiljal, nje?
haha, v resnici sploh ni tako enostavno. zdi se mi, da gre pri samotarjenju in izgubljanju časa v življenju bolj za posledico kot za vzrok za nizko vrednost naložbenega portfelja samskih. Vse bolj se mi zdi, da je samskost bolj posledica tega, da v pravem trenutku nisi bil dosti ambiciozen pri odločitvah o šolanju, delu... zamudiš vlak, ta odpelje, tisto desetletje priložnosti hitro mine, potem se pa hvališ, da otrok ne želiš. 30 let nazaj je sistem dobro skrbel za dostopnost nepremičnin za vse sloje ljudi, otroci generacije 80 so bili zgolj posledica tega "občutka varnosti". zdaj je tega konec in mladi se v razštelanem sistemu, ki od njih pričakuje "štalco pol pa kravco", ne znajdejo. Dolgoročni najem kot sistemski odgovor na krizo pa ni v interesu špekulantov.
nekje sem bral, da v zda, kjer veliko plačuješ sam, rodnost tudi belcev, ni problem. tako, da plačevanje ljudem, da imajo otroke, ne funkcionira. no, razen pri bolj oportunističnih rasah...
PacificBlue je izjavil:
Gagatronix je izjavil:
Jp, to butli radi počnete
a ti resno misliš, da argumenti v življenju kaj štejejo?? šteje le argument moči močnejšega, na koncu pa številčnejšega
Zgodovina sprememb…
> naložbenega portfelja samskih
A ti si malo prevec poslusal anito sarkeesian in njihov feminazi squad ? Ker to dejansko izpade totalno retardirano.
A ti si malo prevec poslusal anito sarkeesian in njihov feminazi squad ? Ker to dejansko izpade totalno retardirano.
a ti resno misliš, da argumenti v življenju kaj štejejo?? šteje le argument moči močnejšega, na koncu pa številčnejšega
Tole si pa naklamfal kar mal po svoje.
Argument moci?
lol
I’m out.
ne vem kdo je to.. moje stališče je izoblikovano le na podlagi lastnih prepričanj in opažanj. včasih sem razmišljal bolj levo, skozi leta sem se od tega oddaljil, ko sem ugotovil za kako drhal v resnici gre.
imate 24h časa da zapustite naselje, preden ga zbombardiramo,
tudi drhal iz roga so sanirali precej nasilno itd. imate 100 argumentov, a mi imamo bombe..
na dolgi rok pa zmaga številčnost. lahko ste vsi levi, a brez otrok vas čez 20 let ne bo več.
imate 24h časa da zapustite naselje, preden ga zbombardiramo,
tudi drhal iz roga so sanirali precej nasilno itd. imate 100 argumentov, a mi imamo bombe..
na dolgi rok pa zmaga številčnost. lahko ste vsi levi, a brez otrok vas čez 20 let ne bo več.
Zgodovina sprememb…
nekje sem bral, da v zda, kjer veliko plačuješ sam, rodnost tudi belcev, ni problem.
No lej, psihoanaliziranje posameznikov in parov, ki nimajo, ne morejo imeti ali nočejo imeti otrok prepuščam tebi... očitno si "zdi se mi" strokovnjak... A tole zgoraj pa ne vem, kaj bereš... Rodnost v ZDA je od leta 2010 padla za 15%, na današnjih cca. 1,7 otroka na žensko, kar je občutno premalo za normalno reprodukcijo (>2,1). In komu gre najslabše... hja, Azijkam (1,39), ki očitno sočustvujejo s svojimi sonacionalkami v Koreji, na Japonskem itd... Naslednje pa so klene belke (1,55), celo najbolj rodovitne Latino.američanke so "zgolj" pri 1,88... Napovedi pa kažejo, da bo do leta 2030 v ZDA kar 45% žensk, starih med 25 in 44 samskih in brez otrok... ne ali... samskih IN brez otrok... ali to je problem ali ni... presodi sam...
vzrok je najbrž draginja, nepremičnine ipd in ne sovraštvo do otrok in žensk kot ga je čutiti na tem portalu?
vzrok je najbrž draginja, nepremičnine ipd in ne sovraštvo do otrok in žensk kot ga je čutiti na tem portalu?
Ja, vzrok so druzbene razmere. Financna varnost je na prvem mestu, kasneje pa druzina itd..
Nekateri so tudi srecnejsi, ki so samski.
Stevilo razvezanih se tudi povecuje, samskih je pa ze skoraj toliko kot vezanih.
Noben pa tule, ki je toliko pri pameti ne sovrazi zensk, sploh pa otrok.
I’m out.
Mislim, ti pa si zblojen... Kje ti vidiš sovraštvo do otrok in žensk? Preberi svoje poste... si edini, ki pljuvaš po folku... tistemu, ki nima otrok...
marS ::
2 sinova 19/15. Živela bosta v popolnoma drugačnem svetu kot sem jaz ko sem bil njunih let. Bojim se da bo slabši.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
djabi ::
uomostolto ::
Jaz sem pa optimist, ker večino kar smatram za slabo pride od starih prdcev, mladina pa glasuje proti.
uomostolto je izjavil:
Jaz sem pa optimist, ker večino kar smatram za slabo pride od starih prdcev, mladina pa glasuje proti.
+1
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
mihagr ::
tudi pri nas imamo dva, punco in fanta. hči je stara 48let, sin pa 44let.
in ne živita več doma.
in ne živita več doma.
tony1 ::
Gagatronix je izjavil:
Še en skrajnež, ki ne ve kaj piše, torej.
Kje so časi, ko papež še ni vedel, kaj je internet...
2 sinova 19/15. Živela bosta v popolnoma drugačnem svetu kot sem jaz ko sem bil njunih let. Bojim se da bo slabši.
Mislim, da je strah odveč. Vsaka generacija misli, da je bilo včasih bolje. Če bi bilo to res, potem bi bilo danes že tako slabo, da nihče več ne bi hotel živeti.
Imam pa občutek, da srečujem/poznam vedno več mladih, ki si želijo ali celo že imajo več otrok. 3, 4, 5. Se mi zdi, da je bilo recimo 10, 15, 25 let nazaj tega bistveno manj. Če pogledam recimo svojo generacijo, je večina mojih sošolcev imela samo enega brata/sestro. Torej 2 otroka na družino. Danes, ko so moji otroci v vrtcu, pa srečujem kar precej staršev, ki imajo 3 otroke ali več ali pa še kakšnega planirajo.
Kaj točno pravi statistika, ne vem. Občutek mi pa pravi, da je 5+ članskih mladih družin več, kot jih je bilo pred leti.
link_up ::
apn scena tole...
dve punci, racunam, da bosta imeli vsaka stiri plusa...tko, da nas bo kr neki ze. Fajn algo.
dve punci, racunam, da bosta imeli vsaka stiri plusa...tko, da nas bo kr neki ze. Fajn algo.
In and Out
Kaj točno pravi statistika, ne vem. Občutek mi pa pravi, da je 5+ članskih mladih družin več, kot jih je bilo pred leti.
Statistika pravi, da je rodnost (število otrok, ki jih v življenju rodi ženska) iz 2,5 v 60 letih prejšnjega stoletja do osamosvojitve padla na 1,4 in dosegla dno pri 1,20 med leti 1999 in 2004. V zadnjih 15 letih (od 2008) je "stabilna" pri 1,55 kar pomeni, da z vsakim rodnim ciklom število umrlih precej presega število živo-rojenih, in sicer za dobrih 30%. Da pa se ohranja število prebivalcev v rodni grüdi ostane zgolj še... "uvoz"...
LordOfMoney ::
Zaenkrat nič, upam pa da v bljižni prihodnosti kakega mulca (1 ali pa 2)
joj, srčno upam da vama uspe
res vse dobro
Še ne, imava probleme z splavi. :( upajmo da bo čimprej se kaj obdržalo
joj, srčno upam da vama uspe
res vse dobro
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LordOfMoney ()
BCSman ::
V 70ih in 80ih si veljal za weirdota, ce si imel vec kot 2 otroka, tako pravijo tisti, ki so takrat bili starsi. Ceprav ti noben ni branil ze takrat imet 5 otrok.
Super, kar stepajta socialne primere. Mi jih tako ali tako ne bomo placevali.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Kayzon ()
tony1 ::
V 70ih in 80ih si veljal za weirdota, ce si imel vec kot 2 otroka, tako pravijo tisti, ki so takrat bili starsi. Ceprav ti noben ni branil ze takrat imet 5 otrok.
Res je. Nekaj je prispevala izguba družbene moči cerkve v socilaistični družbi, nekaj spomini na povojno revščino, največ pa dostopna kontracepcija.
Nekje sredi 90ih pa je postal tretji otrok statusni simbol oz. nekaj, kar so si privoščile bogatejše familije, družba pa tega ni več čudno gledala, nekaj je k temu prispevala tudi rekatolizacija.
TehDucky ::
Oba prihajava iz družine s tremi otroki. Tako, da želela sva tri.
Imava pa dve hčerki, ena je stara 2,5 leta, druga je umrla pred enim mescem stara 20 dni. Obe s srčnima napakama, druga je imela veliko hujšo.
Ker je bil carski rez imava 2 leti časa, da se odločiva kako naprej, želiva reskirat še s tretjim srčkom, ostati pri eni, ali posvojiti. Trenutno je še smrt preveč sveža, da bi lahko realno o tem razmišljal.
Imava pa dve hčerki, ena je stara 2,5 leta, druga je umrla pred enim mescem stara 20 dni. Obe s srčnima napakama, druga je imela veliko hujšo.
Ker je bil carski rez imava 2 leti časa, da se odločiva kako naprej, želiva reskirat še s tretjim srčkom, ostati pri eni, ali posvojiti. Trenutno je še smrt preveč sveža, da bi lahko realno o tem razmišljal.
Narava ti sporoca "ne reproduciraj se", ampak ti rines po svoje.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: velikBrokoli ()
OutOfTheBox ::
Iskreno sožalje.
Kaj to da je napaka na srčku je že ultrazvok pokazal v času nosečnosti? Ali je bila zadeva presenečenje in se je kar zgodilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
Utk ::
Gagatronix je izjavil:
Narava ti sporoca "ne reproduciraj se", ampak ti rines po svoje.
Škoda da tvoji stari niso dobili znaka...
Ne ravno škoda. Zagotovo pa nobene škode ne bi bilo, če bi ga dobili.
Torej statistika nekako potrjuje to, kar sem opažal. Če pa upoštevamo še moje drugo opažanje, da je več samskih oz takšnih brez otrok več, kot včasih, pa zadeva še bolj štima. Tisti, ki imajo otroke, jih imajo več kot v devetdesetih. Je pa tudi več takšnih, ki nimajo partnerja/otrok, tako da zaradi takšnih povprečje še nekoliko pade.
Statistika pravi, da je rodnost (število otrok, ki jih v življenju rodi ženska) iz 2,5 v 60 letih prejšnjega stoletja do osamosvojitve padla na 1,4 in dosegla dno pri 1,20 med leti 1999 in 2004. V zadnjih 15 letih (od 2008) je "stabilna" pri 1,55 kar pomeni, da z vsakim rodnim ciklom število umrlih precej presega število živo-rojenih, in sicer za dobrih 30%. Da pa se ohranja število prebivalcev v rodni grüdi ostane zgolj še... "uvoz"...
Torej statistika nekako potrjuje to, kar sem opažal. Če pa upoštevamo še moje drugo opažanje, da je več samskih oz takšnih brez otrok več, kot včasih, pa zadeva še bolj štima. Tisti, ki imajo otroke, jih imajo več kot v devetdesetih. Je pa tudi več takšnih, ki nimajo partnerja/otrok, tako da zaradi takšnih povprečje še nekoliko pade.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Šola | 70933 (4261) | matobeli |
» | Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 41776 (33243) | WizzardOfOZ |
» | Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34150 (27918) | krneki0001 |