» »

Kam priključiti pekača

Kam priključiti pekača

Borci ::

Mene pa zanima, kakšne imate izkušnje s pekači glede priključitve na IDE vodilo.

A mora biti pekač primarni ali sekundarni?
Ali mora / ne sme biti skupaj z Diskom?
Ali mora / ne sme biti skupaj s CD-romom?

Prosim, če kdo napiše kaj o tem, kam naj priključim pekača.

OZZY ::

Ne ga dat na isti kanal kot isk. Daj da na istega kot cd. Jest mam oba na istem ide kanalu. Navadn cd je master in cdr pa slave. Ker primarni ali sekundarni kanal pa pri meni ne igra vloge.
Go with the flow.

tejo ::

Jaz imam tudi CD-ROM in CD-RW na istem kablu, le da je CD-RW master, CD-ROM pa slave...:D

Jolando ::

jst mam tud taku
sam pol je bl zdravu ne on-the-fly kupirat

Borci ::

Kaj pa, če bi dal disk in CD-rom skupaj, disk bi bil master.
Pekača pa posebej, na sekundar.

Bi potem lahko kopiral on-the-fly?

Cosmo ::

Kolk jaz vem je ga je treba dat na isti kanal ko disk, cdrom pa na svojega - da ne pride do problemov pri on-the-fly kopiranju.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Han ::

Ne preveč komplicirat: daj oba na sekundarni kanal in če ne bo šlo "on-the-fly", prestavi CD-ROM na primary slave. Pa vklopi DMA, da se ti ne bo računalnik "sesedel"... :D

Medved ::

Tvoje težave niso nič v primerjavi z mojimi. Jaz že dolg časa probam izklopit tisto japonko s plate MSI K7T Pro 2 pa ne gre, tko da se ne preveč sekirat, računalništvo je čudna stvar, kr neki govori iz mašine pa nč ne morš eto to je to.:))

R@C@ ::

Jest mam Ricoha MP9120, in če je ta stvar prklopljena na ist IDE kot CD-Rom dela take probleme da si mislt ne moreš. Zdej ga mam pa priključenega kot slave hDD-ju in teče k Ben Johnson. Je pa še trik da mora biti na ABIT-ki jumper na HDDju premaknjen na CABLE SELECT čene napiše primary HDD fail!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava HD in CD,CDRW

Oddelek: Pomoč in nasveti
161302 (1046) Han
»

ATA 100 vs. ATA 66

Oddelek: Pomoč in nasveti
151971 (1690) Tr0n
»