» »

Problem z kompjuterjem. HELP!!!

Problem z kompjuterjem. HELP!!!

element ::

Torej zadeve je taka: mam abit kt7a + d800, winfast geforce 2mx, 128mb pc133, 64mb pc100 rama. Bil sm u biosu in sem mal procesor navil na 6,5x133 (prej je tud že delu večkrat na tej freq BP). Preden sm šel iz biosa in kliknil save to cmos and exit, sem pogledal u kišto in ko sem hotel odmaknt kabl od napajalnika, sm ponesreč (tupko jest ;() izmaknu 64mb pc100 rama (biu je pržgan u biosu, ram je vn padu). Tisti trenutek pa je samo še črn zaslon pržgan in nč. Ga ugasnem, pržgem nč, resetam bios, ne pržge se. Ko pržgem se ventilatorji zalaufajo (monitor je pržgan, tud če je računalnik ugasnen, to ponavad ni) in monitor je pržgan črn. Tud rama ne začne štet in sploh nč. Help, drgač bom znoru ;((:(.

ChiefThunder ::

Probi resertirat cmos, al pa samo z enim ram modulom probi.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

Sm že, pa je isto. Sam zdej je še monitor skos ugasnen.

asPeteR ::

Hkm, lahko si v resnih težavah! V najslabšem primeru mam skurjen ram, plato in še kaj!!

Toda upaj, da maš dober napajalnik in da je preprečil najhujše.

Še enkrat reset cmos(za vsak slučaj), ter ga pusti na resetu ene 3s. Nato prižgi abak. Če se ne prižge sploh, nič nesi na servis!!(lučka za power on ne gori-pomeni najverjetneje skurjena plata));((
Če lučka gori, se lahk mal odahneš.

Sedaj pa naslednji trik. Drži tipko INS (insert) vseskozi(!) sedaj pritisneš reset, ko se resetira (čeprav ni bilo nič resetirati); in seveda držiš INS, bi se moglo zagnati.

To je osnova za zagon, druge možnosti skoraj ni.

Drugače pa lahko probavaš še z menjavo komponent (mogoče skurjena grafina, pomožnosti Ge3>:D)

Jest bom popi***!!! ;((;((;(( Sm že use sprobu, pa je še neki. Lučke mi sploh nikol niso gorele, pa sm probu 100 kombinacij, drgač je pa prej kompjuter delu BP. Za zjokat :'(:'(:'(. Nov...

Ziher se da še kej narest al ostane samo še servis? Skurjen proc? Zdej mi ga je uspel prpravt do tega, da se zalaufa (slike ni (je tko, kot bi bil preveč navit, sam da ins ne pomaga)). :\

crusader ::

Probaj vse kartice dat vn iz plošče in jih potem postopoma dodajaj.AL pa probi sam zamenjat ram, če pa niti to ne pomaga ga nes na servis:(
Mogoče ti je tud BIOS crkno pa ti mogoče lahko čip zamenjajo.

A je mogoče grafična? Učeri se je iz neznanega razloga cela segrela do 60°c, sam je dons zjutri še delala. Sumim, da je šu proc rakom žvižgat, al pa kej tazga. Ja, če se ne bo kdo kej pametnga spomnu, bo res treba na servis pelat :(:'(. A je možno, da se je kej skurl, ker se je pr ventu za ohišje hladit pol, k je bil že u takem stanju k zdej iskrca pojavla, pa se je ugasnu, pol sm ga nazaj pržgau je biu še zmer isti problem k prej. Jest se še nebi takoj udal, sam ne vem kaj narest... :(

VASkO ::

plata ali pa napajalnik, se zgodi :'( , ampak ne meni:D.

Menjaj napajalnik ali pa probaj s prijatlovim. Sicer pa ce pri prizganem kompu kaj not pa ven vtikas najenostavneje skuris plato. Kar vprasaj mr_cadda, ko je na BH6 modem ven potegno pa je iskrica preskocla - plata fuc!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus p5q Pro Turbo startup problem

Oddelek: Strojna oprema
281683 (1394) Engineer_SLO
»

Racunalnik se ugasne po 10s

Oddelek: Pomoč in nasveti
391606 (1155) amigo_no1
»