» »

Osvetlitev sobe oz. domače pisarne

Osvetlitev sobe oz. domače pisarne

Rias Gremory ::

Zdravo,

rad bi si uredil osvetlitev v sobi. Glavno je, da imam dovolj osvetljeno za učenje, branje in delo na računalniku.
Trenutno imam stropno svetilko, ki ni ravno ambientna a tudi za branje ni dovolj (mislim da ima barvno temperaturo okoli 3000K ali 4000K). Na mizi imam pa klasično namizno svetilko (z žarnico 4000K/470lm), ki je zdaj usmerjena v zid, razen če berem knjigo.

Razmišljam nekaj v stilu talne svetilke. A kakšno žarnico naj gledam? 4000K ali več?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Ganon ::

3000K je meni najbolj prijetna, nemoteča svetloba. Kar je več, je preveč belo in svetlo.

DimmniBurek ::

Kupi LED luč, katero se da zatemnit. Dobiš daljinček zraven, uravnavaš pa si tudi barvo.
There Is No Stronger Drug Than Reality

taz ::

Bereš, se učiš vse na istem mestu, npr pri mizi, kjer imaš računalnik? Lahko bi si nad mizo omislil visečo svetilko, ki ima direktno in indirektno svetlobo, tako da pri delu na računalnik uporabljaš indirektno, za ostalo pa direktno.
Za delo, je vsekakor pametno imeti 4.000 K, saj si tako bolj fokusiran, za ambient pa vsekakor 3.000 K.

Sam sem si pred leti naredil DIY, nabavil cevasto LED "žarnico", dokupil nosilce, kakor pridejo pri visečih lučeh, pritrdil na zadnji del žarnice, ki je bila aluminijasta, dodal kabel, na straneh cevaste žarnice, kjer so bili prej kontakti, pa odstranil in montiral 3D naprintane pokrove/krajnike.
Na koncu je bilo nekako takole

energetik ::

Ganon je izjavil:

3000K je meni najbolj prijetna, nemoteča svetloba. Kar je več, je preveč belo in svetlo.

To je samo tvoje osebno mnenje. Za delo imam jaz 6500K in nekje 5000lumnov, taka je dnevna svetloba. Itak se dandanes montira led panel, ki imajo že praktično vsi daljinca in nastavljanje barve in svetilnosti. Zvečer vržem na 2700K in zatemnim.
To je na stropu.

Na pisalni imam še pisarniško luč z nekje 2000 lumni - če slučajno kaj fizičnega ali na papirju delam. Sicer ugasnem ko delam na PCju.
vires in numeris

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LED žarnice, domača uporaba (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
27465230 (9472) dela
»

Stropna led luč ,plafonjera ,kje kupiti.

Oddelek: Loža
92418 (809) edi123
»

Žarnice s celotnim spektrom svetlobe? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9844546 (42392) jebiveter2
»

varčna žarnica oz. katero naj kupim

Oddelek: Kaj kupiti
184829 (4063) energetik

Več podobnih tem