» »

Zvočne knjige

Zvočne knjige

yansek ::

Pozdravljeni

Zaradi narave mojega dela in drugih obveznost, pa tudi športnega udejstvovanja imam na žalost malo časa, da bi se usedel za mizo ter bral knjige.

Kot mi je znano pa obstajajo zvočne knjige, a opažam, da je seznam knjig v slovenskem jeziku precej skromen, napram knjigam ki so v srbo-hrvaškem in angleškem jeziku, kar pa ni ravno nekaj kar mi najbolj ustreza. Želel bi si poslušati v slovenskem jeziku, če bi le bilo možno.

Nekaj gradiva je sicer na voljo preko aplikacije audibook.si a je seznam gradiva ter avtorjev dokaj omejen.

Slišal sem da imajo veliko zvočnic oz audio knjig na voljo v knjižnici za slepe in slabovidne a, če se ne motim do teh knjig ni možen dostop vsem.

Ali kdo kaj ve kako je s tem in ima slučajno kakšne informacije?

Hvala
  • spremenilo: yansek ()

drvo ::

Ja, gre za knjižnico Minke Skaberne. Dostop imajo člani društev Slepih in slabovidnih. Knjig je ogromno, tudi starejše, ki so jih pretvorili iz trakov v digitalno obliko, kar vpliva tudi na kvaliteto posnetka. Bralci so pogosto meh.., kateri tudi solidni, dobri. Se pa redno dodajajo nove knjige.

yansek ::

Ja, knjig je res veliko, sem videl seznam. A kvaliteta zvoka je zadovoljiva, si zadovoljen/a z izkušnjo na splosno? Že to da poslušaš v maternem jeziku npr Dostojevskega ali karkoli pač si izposodiš, se meni zdi plus, ker mi ni ravno posebej do tega, da bi v anglescini poslušal, ko je dejansko na voljo v slovenščini.

Škoda da imajo dostop zgolj iz društva Slepih in slabovidnih, jaz bi plačal za kakšno knjigo, bi mi prav prišlo, da bi jo lahko preposlusal.

drvo ::

Kvaliteta pri novih stvareh je OK. Pri starejših, presnetih s traku, je zvok slabši. Veliko je tudi odvisno od bralca, eni berejo preveč monotono, drugi so ok. Če poznaš kakega člana ga pocukaj za rokav, vprašat ni greh. Jaz si "izposojam" račun od matere, ki je članica.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

yansek ::

Ne poznam prav nikogar.

Ima še kdo kakšno informacijo oz napotek?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: yansek ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba besedila v govor (za slovenski jezik)

Oddelek: Loža
376782 (3262) tiltech
»

Slovenski sintetizator govora eBralec

Oddelek: Programska oprema
386119 (2307) Irbis
»

Rom ali Cigan? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17115057 (10592) BmN
»

Test Sonyjevega bralnika knjig (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
609527 (8335) BigWhale

Več podobnih tem