» »

Prenosnik brez ventilatorja

Prenosnik brez ventilatorja

bbenci2 ::

Pozdravljeni!

Zanima me, kateri prenosnik nima ventilatorja. Nimam rad brnenja ventilatorja, uporabljal pa bi ga za osnovne stvari, brskanje, e-mail, YouTube, tako da ga ne bi preveč obremenjeval..

Hvala!
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick

jakoc900 ::

Macbook Air M1 ali M2 iz katerega ravno pisem (M1) (nimam slo tipkovnice), uporabljam ga za vse kar si zgoraj nastel.
Ce ti ni MacOS ovira, potem vsekakor priporocam.

Han ::

https://picklaptop.com/best-fanless-lap...

HP 470 G9 je večinoma tih (ventilator se redko vklopi, pa še takrat ni moteče glasen), ker procesorja ne žene v turbo način.

Karen ::

Praktično vsi kitajski jajčki, ki jih najdeš na Aliexpressu in imajo Intel N4000 ali N5000 serijo procesorja, so brez ventilatorja. Problem je, ker so v glavnem dobri samo za tisto kar si napisal (ampak res samo za tisto, ker je to pač poceni intel procesor), dobro pa je da so poceni (imel sem npr. dva Bmax-a, 11 in 13colskega, mislim da sta bila modela Y11 in Y13). Poglej ta dva Bmax ali pa Chuwi minibook X (ali podoben), mislim da imajo vsi touchscreen, vsaj prva dva, Y11 je top za prenašat, pod kilco (za potovanja super), tipka se bolje na Y13, zadeva za osnovne stvari je, ekran je običajno neenakomerno osvetljen (osvetlitev iz strani), ampak to so cene okoli 300 eur.
Se vsake toliko najde kak fanless z boljšim procom (npr. Microsoft Surface 7 eni modeli), ampak je cenovni rang čisto drug (beri tak da je mogoče bolje kakega z ventom gledat, večinoma kakih ultraportablov sploh ne slišiš). Upam, da sem kako pomagal s smerjo kam gledat.

forplan ::

Han je izjavil:

https://picklaptop.com/best-fanless-lap...

HP 470 G9 je večinoma tih (ventilator se redko vklopi, pa še takrat ni moteče glasen), ker procesorja ne žene v turbo način.

Ti pa si za hece :D

Tegale HP sem dobil enega pokvarjenega, ga usposobim in ga imam za rezervo. Ko delam na njem ga imam v drugi sobi in se RDP nanj, ker je tako glasen.

Drugače se izogibaj predvsem HP, ker še nisem naletel na kakšnega tihega. Pa tudi low budget prenosnikom.

Sem imel nekoč službenega Asus ZenBook in je bil presenetljivo tih. Pa je imel i7. Recimo proti tistemu HP kot da nebi bil vklopljen si ga lahko imel na mizi zraven pa sploh nisi slišal da je vkljopljen.
da se strinjam

DamijanD ::

Od tamale E15 z AMDjem je tudi tih in redko vključi ventilator. Moj P52s zdajle tudi nima vključenega ventilatorja... (ga pa vedno vključi med polnjenjem)

@forplan: Si pač naletel na HP limono. Jaz zaenkrat še nisem.

Vidim da večina sploh ne prebere kaj op sprašuje:
>Zanima me, kateri prenosnik nima ventilatorja.
Nekako razglabljat kako tih je vent določenega notebooka mu ne odgovori na tisto kar sprašuje. Razen če zbirate število postov, tudi če so neuporabni. Ampak je tema težko berljiva če dva modela v temi nb brez venta razglabljata o glasnosti venta enega hpja.

OP pravi, da nima rad brnenja ventilatorja... Če ima določen prenosnik relativno tih ventilator, ki se pri povprečni uporabi skorajda ne vklopi, bi mu mogoče tudi ustrezal... Če temu ni tako, pa ima na povezavi, ki sem jo prilepil včeraj, praktično vse možne alternative.

misek ::

Če prenosnik z ventilatorjem podpira upravljanje le-tega s kakšnim programom, se ga da izjemno utišati (seveda v idle načinu delovanja). V tem primeru se nastavi novo krivuljo hlajenja glede na temperaturo. Na tak način sem na HP Elitebook prenosniku ventilator čisto utišal, da se ga sploh ni slišalo. Žal pa recimo novi Lenovo Idepad tega ne omogoča. Zato sem iztaknil konektor za oba ventilatorja na osnovni plošči in sedaj je neslišen :(

tony1 ::

Se strinjam. Bolje 3 leta tišine in greš po nov laptop (morda še kakšno leto več, če si vesten, ga spihaš in zamenjaš pasto vsako leto), kot pa 6 let poslušanja klinčevega ventilatorja.

Sam sem nad HPji obupal ravno zaradi jebivetrstva in šparanja na hladilnilnikih, ki so poddimenzionirani in po letu, dveh poslušaš samo še ventilator.

Nekaj se da rešiti z *neuradnjimi* programi kot so Fan Mate in Fan control, s katerimi se posega v krivulje delovanja ventilatorjev, kjer npr. nastaviš, da se vent premakne šele pri temp. CPUja 55+ stopinj.

Zimonem ::

A tablica pa ne pride v poštev?

bbenci2 ::

Tudi tablica je lahko..
C-Tech 5000 HD Combo Plus, Sony Bravia KDL 37V5500, Sony Bravia KDL-40W4000
Toroidal T90, Opticum 4100C
Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick

No saj s(m)o ti dali par idej.
Drugače za tiste ki imajo Lenovo(te) - lahko da ima še kakšen drug brand, vem pa da sem na nekaterih iskal (recimo Asusi) pa nisem našel oz. nimajo te opcije: v power options (tam ko štelaš kako hitro kaj dela pod baterijo in štromom) greš pod postavko procesor in max power nastaviš na 99%. Večina pusti na 100% in potem vent skoz prižiga in throttla, če daš na 99% se seveda nikjer ne pozna, ampak ful manj prižiga ventilator. Skratka močan procesor pa tih ne gresta skupaj - ali eno ali drugo. Večje gretje (večja poraba boljšega proca) pač zahteva močnejše hlajenje. Jaz sem imel precej teh notebookov, z in brez venta. Trenutno imam X1 nano, pa ga praktično ne slišim pri vsakodnevnem delu. Samo cenovno najbrž ni v tvojem rangu, za brez venta in za osnvone naloge glej tiste kitajce (chuwi, bmax).

misek ::

Karen je izjavil:

greš pod postavko procesor in max power nastaviš na 99%. Večina pusti na 100% in potem vent skoz prižiga in throttla, če daš na 99% se seveda nikjer ne pozna, ampak ful manj prižiga ventilator.
Ta sprememba pri mojem Lenovotu ni imela popolnoma nobenega efekta.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri mini PC? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
33051741 (3459) polozweii
»

Audiofilski računalnik

Oddelek: Zvok in slika
456795 (5793) Trancedeejay
»

Sestavljam 0dB server/download box - rabim pomoc

Oddelek: Kaj kupiti
383396 (2181) Macketina
»

Napajalnik fanless?