» »

remote dostop fiksni IP

remote dostop fiksni IP

turist1 ::

rad bi se povezal na prenosnik preko vnc-ja. prizgan je skoraj 24/7. občasno se ugasne. A zaradi dostopa preko VNC-ja bi mu rad dodelil fix IP. Ker je prenosnik in se ga občasno nosi okoli, bi se rad kadarkoli povezal nanj brez težav.
v IP4 konfiguracijo na mrezni sem vnesel IP, subnet, in gateway, DNS,...a ko se bo prenosnik odnesel na drugo lokacijo bo dobil verjetno ta fixni Ip ki sem ga vpisal, a jaz se ne bom mogel povezati na npr. ip 192.168.1.10, ker bo to interni IP in ne public IP. Nimam fiksnega IP dodeljenega od ISPja. prav razmišljam? kako se bi lahko nemoteno povezoval?
če se kdo spozna, hvala za pomoč vnaprej.

Hvala

Lonsarg ::

Iz zgoraj napisanega si popolni laik glede networka in se ročno IPjev ne dotikat, brez da se prej vržeš v kak teden izobraževanja preko googlanja.

IPv4 konfiguracijo na mrežni lepo vrni na automatic, da ne boš brez interneta ostal (ročno se teh konfiguracij dandanes ne ureja, ampak se to ureja preko ruterjev).

Kar se pa remote povezovanja tiče pa najdi nek program ki se povezuje preko cloud IDjev in ne preko IPjev (IP namreč ne more biti isti če menjaš lokacijo). Ne vem če VNC ponuja povezovanje preko registracije računa, vem da to ponuja TeamViewer.

Krtek ::

Nastavi si ZeroTier pa boš lahko varno dostopal do laptopa od koderkoli tudi brez statičnega IP naslova.

pegasus ::

Zato pa hočemo ipv6 ...

KraitPay ::

Namesti si Tailscale ali ZeroTier.

DamijanD ::

turist1 - to kar si si zamislil ne bo šlo. Namesto VNC uporabi kaj drugega (recimo brezplačni AnyDesk)

Pa še nekaj res osnovnih zadev:
- če prenosniku nastaviš fiksni IP, bo skoz imel tistega (recimo 192.168.1.10) a to bo delovalo samo v omrežjih, ki bodo identično nastavljena kot je tvoje (niso vsa omrežja 192.168.1.*). V vseh ostalih bo sicer imel ta IP, a ne bo povezan v omrežje
- tudi, če poznaš public IP omrežja, to še ne pomeni, da potem kar lahko prideš do neke naprave v tem omrežju (tudi če poznaš njen fiksni interni IP)

Krtek ::

DamijanD je izjavil:

turist1 - to kar si si zamislil ne bo šlo. Namesto VNC uporabi kaj drugega (recimo brezplačni AnyDesk)

Če si bo namestil ZeroTier ali Tailscale lahko uporablja VNC.

@Krtek in @KraitPay, wau super mislim da je to kar potrebujem. Katerega pa priporočata ZeroTier ali Ttailscale?

Prenosnik se bo povezoval na internet preko mobitela (AP). Jaz bi se pa na prenosnik občasno povezal preko vncja.

Ne vem če sem pravilno razumel koncept ZeroTierja, v preprostem jeziku; prenesem Zerotier, instaliram na ciljni prenosnik. Tam dobim "ime omrezja", nato instaliram Zerotier se na svoj PC. in tam v Zerotier vnesem "ime ciljnega omrežja". S tem vzpostavim dostop med obema računalnika. In tudi če bo ciljni prenosnik vsakič dobil nov IP pri povezavi v internet (na net se bo v 95% povezoval preko mobitela AP) se bom jaz povezoval na ciljni prenosnik preko "omena omrežja"? drži,
hvala bom še podrobneje prebral ,le toliko da razumem :)
Hvala

hval tudi drugim za prispevek :) anydesk ipd. ne pridejo v postev, ker ne bo nikogar ki bo pred prenosnikom da mi sporoča ID, geslo itd. za povezavo...

Hvala

samo v vednost: anydesk lahko nastaviš tako, da imaš fiksno geslo. Torej, da se lahko povežeš na računalnik brez, da kdo na računalniku karkoli potrdi.

turist1 je izjavil:

@Krtek in @KraitPay, wau super mislim da je to kar potrebujem. Katerega pa priporočata ZeroTier ali Ttailscale?

Prenosnik se bo povezoval na internet preko mobitela (AP). Jaz bi se pa na prenosnik občasno povezal preko vncja.

Ne vem če sem pravilno razumel koncept ZeroTierja, v preprostem jeziku; prenesem Zerotier, instaliram na ciljni prenosnik. Tam dobim "ime omrezja", nato instaliram Zerotier se na svoj PC. in tam v Zerotier vnesem "ime ciljnega omrežja". S tem vzpostavim dostop med obema računalnika. In tudi če bo ciljni prenosnik vsakič dobil nov IP pri povezavi v internet (na net se bo v 95% povezoval preko mobitela AP) se bom jaz povezoval na ciljni prenosnik preko "omena omrežja"? drži,
hvala bom še podrobneje prebral ,le toliko da razumem :)
Hvala

hval tudi drugim za prispevek :) anydesk ipd. ne pridejo v postev, ker ne bo nikogar ki bo pred prenosnikom da mi sporoča ID, geslo itd. za povezavo...

Hvala

V ZeroTier GUI boš imel IP, ki ga ima naprava. Ti kreiraš omrežje, omrežju dodaš napravi (inštalacija na PC in mobitel), dodaš napravi v omrežje. Po tem ti bo ob vsaki povezavi dodelilo fiksni IP. Ti dostopaš do naprave preko tistega IPja ki ti ga je dodelil ZeroTier (skoz bo fiksen, četudi boš sam spreminjal omrežje).

Na telefonu boš moral vedno odpreti ZeroTier aplikacijo in omogočiti VNP (povezavo do omrežja). To je pa vse. Pri TailScale je zadeva podobna, isto namestiš programe na naprave in dostopaš do njih preko dodeljenega IPja.

AnyDesk in ostale aplikaciej uporabljaš isto kot do seda; ne vem če veš ampak namesto random generiranega IDja in Gesla, lahko vneseš samo IP od računalnika. Isto deluje s TeamViewerjem in ostalimi programi.
Za Grafični dostop do naprave priporočam RustDesk.

Ales ::

KraitPay je izjavil:

Če so v kodi RustDeska še tiste stvari, kot so bile, ga absolutno odsvetujem. To so programirali idioti.

Avtor je v nekem trenutku zajemal podatke za oddaljeni dostop in jih zapisoval v plain tekstu, npr..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Ales je izjavil:

KraitPay je izjavil:

Če so v kodi RustDeska še tiste stvari, kot so bile, ga absolutno odsvetujem. To so programirali idioti.

Avtor je v nekem trenutku zajemal podatke za oddaljeni dostop in jih zapisoval v plain tekstu, npr..

Nimam pojma, nisem se poglabljal tako globoko. Uporabljam Self-hosting varianto in mi deluje. Res je da ga imam za lastn nekomercialno rabo in mi je dovolj. Za kaj resnega pa takšne odprtokodne zadeve niso najbolj ustrezne.

Ales ::

KraitPay je izjavil:

Ales je izjavil:

KraitPay je izjavil:

Nimam pojma, nisem se poglabljal tako globoko. Uporabljam Self-hosting varianto in mi deluje. Res je da ga imam za lastn nekomercialno rabo in mi je dovolj. Za kaj resnega pa takšne odprtokodne zadeve niso najbolj ustrezne.

Odprtokodne zadeve so za resne stvari odlične! Le kvalitetna koda mora biti...

Ne vem, morda so RustDesk prežokali in zdaj takih neumnosti ni več prisotnih. Takrat, ko sem gledal, so bile še druge, ne le ta omenjena...

Tudi take, ki pod določenimi pogoji dobesedno uničijo OS, na katerega uporabnik naloži RustDesk.

Tako da previdno z njim... Imejte varnostne kopije, če nič drugega. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

@DamianD, hvala, toda ali bo PC imel vsakič isti ID in se bom lahko nanj vedno povezal? verjetno lahko nastavim da se automatično zazene ANydesk ob restartu. Ali bo vsakič nov ID dobil prenosnik? npr če bo v drugem omrežju ipd...
@KraiitPay, kolikor sem razumel ni potrebno na mobitel instalirati, le na ciljni Prenosnik se instalira in na izvorni PC s katerega bom dostopal oz. webgui je kakor sem videl.
pogledam tudi RustDesk, a če so res taki bugi mogoče se raje izognem, če niso odpravljene tezave.

Hvala :)

Na vse naprave ki jih želiš imeti povezane. To ti je zaenkrat najlažje. Drugače lahko dodaš samo eno napravo iz lokalnega omrežja in lahko preko zerotier prehoda dostopaš do vseh lokalnih naprav.

Za anydesk je enako. Ti ne rabiš vnašati IDja, ampak vnesi IP od naprave. ID se bo spreminjal pri vsakem zagonu. Drugače mislim da lahko nastaviš poenostavljen dostop, kjer nastaviš svoje poljubno geslo.

Id pri anydesku se ne spreminja. In ja lahko se nastavi, da se avtomatsko zažene - jaz tako skrbim za en PC v planinski koči.

Daniel ::

Zerotier je odlična zadeva, kadar rabiš dostop do naprav na različnih omrežjih, tudi, če so za požarnim zidom ali CG-NATom. Uporabljam redno.

@daniel in @kraitPay in @Krtek in ostali hvala ste me prepričali, zadeva deluje kot sem želel. Še enkrat hvala vsem za pomoč!@Damijan in ostali hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobilni internet - javni IP

Oddelek: Omrežja in internet
162904 (1162) Lightning5
»

Remote desktop ki ni teamviewer? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
508945 (5498) Zimonem
»

Program za remote PC

Oddelek: Pomoč in nasveti
8871 (340) 2f4u
»

ZeroTier in oddaljeni dostop

9536 (303) ngc2392
»

Kaj uporabit za remote dostop do domačega računalnika? (strani: 1 2 )

9914344 (11389) sbawe64

Več podobnih tem