» »

Prigode s podeželja

Prigode s podeželja

«
1
2 3 4

enemon ::

V vukojebini imam manjši vikend in nekaj zemlje okoli. Okoli hiše pokošeno, malo dlje okoli pa sem naročil košnjo šele zdaj, ker do zdaj žal ni bilo časa. Prišel je kmet z mulčerjem in zrihtal zadevo.

Preden je ta kmet prišel, je z vasi do mene pridirjala bivša lastnica moje hiše (bila je v zasedi in čakala, da pridem iz hiše) in se začela dret, kakšno travo imam in da če bi vedela, kakšen da sem, da mi ne bi prodala. Da bi se njena mati v grobu obračala, če bi videla, kakšna trava je. Na to sem ji odvrnil, da sem pošteno plačal, da pa če je ona čustveno navezana na hišo, da to ni moj problem. Rekel sem ji tudi, da glede na zakon je potrebna košnja enkrat letno in to bo urejeno. Rekla je, da se po celi vasi govori, kakšno travo imam. Sicer sem imel v planu tudi nakup večje kosilnice, vendar je nimam kam dati, ker ona okupira moji dve garaži že odkar mi je prodala nepremičnine. Gor ima ključavnice in sploh nimam dostopa do njih.

Ko človek pride zmulčat, pa vidim, da je nekdo od teh vzornih vaščanov iz gozda privlekel precej hlodov in jih odložil kar na moj travnik, tako da tistega tam potem seveda ni mogel pokositi.

Malo sem vsega sit, človek se pride sprostit, malo postorit okoli hiše, potem te pa v soboto zjutraj nekdo tako oblaja. Potem pa se čudijo, da še tisti, ki vztrajajo v vukojebinah, pakirajo od tam. Imate tudi vi kakšne pikantne dogodivščine z našega podeželja? :D

TheTrick ::

Kot prvo naj ti sprazni tvoje garaže. Če že pride lajat za travo ma očitno dost časa.

Ales ::

Povsod so sosedi, v mestu, na vasi, ... pač kakor naletiš in kakšen si malo sam, tako boš imel.

Če celo sezono "nimaš časa" zrihtat trave, potem komot lahko pričakuješ, da kdo ni zadovoljen s tabo, kakor ti nisi zadovoljen s kom drugim, ane?!

No, lahko bi bivšo lastnico enostavno pobaral nazaj, kdaj boš dobil ključe od garaž in ji omenil, da drug mesec dobi račun za najem. Pa bi nehala razmišljat o travi... :D

Drugače pa čisto tako, iz prve roke, imamo soseda, katerega stara domačije se praktično ruši. In vse je zaraslo, ves čas. Skozi nekatere pomožne objekte že drevesa rastejo. Okoli ograj in kak travnik kar mi pokosimo, pa sadje tudi poberemo, kolikor ga rabimo. Vse bio!

Smo v super odnosih, pride na kavo ali pivo in če je kaj res narobe se vse da zmenit. Za kak prehod ali karkoli glede infrastrukture se prav nič ni problem menit z njim.

Misliš, da kaj od tega ne gre na živce? Gre seveda, če gledaš to vsak dan, on pa enkrat na leto, za pol ure, če sploh. Glede enih stvari pač delno nima pojma, delno se pa neumnega dela.

Ampak to je del življenja. On ima pač ene svoje (tudi emocionalne) razloge, da z dediščino dela tako kot dela in kdo sem jaz, da ga obsojam...

Pa povleči kako vzporednico... Razmisli, kako je tvojim sosedom s tabo, boš mogoče manj nezadovoljen..!

cvalsr ::

O, spet en ubogi od vseh domačinov zatiran meščanček!
- kaj pa si podpisal v kupoprodajni pogodbi o tistih dveh garažah?
- a kar pridirjala je in takoj se je začela 'dret'? Pouči se o pomenu te besede.
- a kar vsi vaščani so zate po defoltu "vzorni"? Zakaj si potem sploh rinil tja mednje, v 'vukojebino', ti zlati angelček?
- odloženi hlodi? Mogoče tako dela že desetletja v dogovoru s prejšnjo lastnico, pa ti tega ni omenila (ker ni pričakovala, da boš pezde). Povprašaj jo in se za naprej pogovori z lastnikom hlodov, kako in kaj, (če si to sposoben narediti).
- malo si vsega sit pa si šele prišel tja, jokica - ja spokaj nazaj, kjer si bil!
Domačini si ne zaslužijo takega soseda, ki misli, da se mu mora zdaj cela 'vukojebina' prilagajati ter ga nositi po rokah in ga motjo mušji dreki ter kurje kokodakanje.
Velja isto kot za rjavo kugo, - pardon - migrante, nismo se domačini dolžni prilagajati njim!

Invictus ::

enemon je izjavil:

Gor ima ključavnice in sploh nimam dostopa do njih.

Ker si ti lastnik garaž, odbij ključavnice in prodaj njeno robo na Bolhi. Saj je tvoja, to je postala po prevzemu nepremičnine.

enemon je izjavil:


Ko človek pride zmulčat, pa vidim, da je nekdo od teh vzornih vaščanov iz gozda privlekel precej hlodov in jih odložil kar na moj travnik, tako da tistega tam potem seveda ni mogel pokositi.

Dobi enega s hijabom in odpelji tiste hlode k enemu tišlerju malo bolj stran. Rade volje jih bodo poceni odkupili. Ali pa jih razžagaj in naredi kres. Pa vpovabi vaščane na žurko :D

enemon je izjavil:


Malo sem vsega sit, človek se pride sprostit, malo postorit okoli hiše, potem te pa v soboto zjutraj nekdo tako oblaja. Potem pa se čudijo, da še tisti, ki vztrajajo v vukojebinah, pakirajo od tam. Imate tudi vi kakšne pikantne dogodivščine z našega podeželja? :D

Tem lokalcem je treba pokazati, da na tvojem nimajo kaj srat. Boš imel hitro mir...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Avenger ::

cvalsr je izjavil:

blff


Fascinantno tole mnenje, čestitam. Predvidevam, da si kot trol lastnik hiše z veliko parcelo pod mostom in te sosedje ne rabijo nikoli spraševat, ko parkirajo na tvojem dvorišču, na vrtu pustijo za en kamion hlodov, vrat tudi ne zaklepaš, ker, če bo kdo kaj vzel, je to samo zato, ker je res, res, rabil, tko da, ni panike, ograje in mejnikov itak ne rabiš, ker zemlje imaš dovolj, pa kaj če bo kdo šel kak meter v tvoje. Ne?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

RedDrake ::

Eh, sosedi so v povprečju problematični, to je čisto posledica IQ krivulje.
Jaz imam 4 nepremičnine, eno v totalni vukojebini (mikro vasica z mogoče 10 hišami, pol zapuščenih, gor živi samo še ene 10 ljudi), eno na kvazi podeželju (naselje s cca 900 prebivalci, hkrati sedež lastne občine) ter dve v Zokigradu.
V Zokigradu, v bloku, si sosedje gume spuščajo, jebejo mater po mailih zaradi parkinga, ogrevanja, puščanja odprtih vrat, ipd ... Razlog zakaj sem šaltal na hišo in stanovanje oddajam ...

V Zokigradu, v hiši, na eni strani sosed, ki med aprilom in oktobrom vsak drugi vikend upali roštiljado za svojo razširjeno familijo, to vključuje dretje otrok do 24h, občasne karaoke iz prelepe dežele Bosne in podobna veselja. Na drugi strani sosed, ki že nekaj let "končuje" hišo, ker mu je zmanjkalo €€ je sedaj na samogradnji, in posledično se vikende posluša štemarco, fleksarco, razbijanje in podobno. Iz cele ulice me pozdravijo iz dveh hiš, ostali se delajo da nikogar ne poznajo.

Na podeželju trenutno ni težav, a bivši pokojni sosed je bil poosebljeno zlo. Enemu sosedu je fental psa, uničeval je ograje (ker so bile kao na njegovem, kljub 60 let starim mejnikom), ipd ... Pozdravljamo se vsi, čeprav se ne poznamo, občasno se s kom kakšno reče. Sosed mi je zrihtal drva po dobri ceni, potem pa še posodil avto s prikolico + prišel pomagat s sinom zložit v skladovnico. Nimam kaj za rečt. Aja, doljenska btw, ena redkih cigo-free con.

Tista vukojebina, tam je pa zabavno. V faco so vsi prijazni da je kaj. Za hrbtom pa vse živo. Od kraje lesa (kar posekajo in odpeljejo na žago, brez gozdarja, ...), kraje pridelkov.
Je pa res, da ko je treba, cela vas skupaj stopi za delat. Enemu je odkrilo hlev, so vsi v roku par dni bli na strehi, da so jo na novo naredil. Ko se kosi travo (gre za izjemno hribovito področje, je treba vse ročno) pridejo vsi + njihova žlahta in grejo čez vse - se ne gleda kje je meja in od koga je. Vsak dela dokler lahko, potem drugi, ipd ... Je bil sicer do pred par let nazaj en specialc v vasi, k res ni bil čist gladek. Enkrat je privezal sina za drevo in ga probal zažgat - ta je bil skregan praktično z vsemi. Zdej je v domu in je v vasi mir.

Tako da največ težav in prigod je v bloku - ker je tam največ sosedov. To je čista statistika.

sci3nc3 ::

RedDrake je izjavil:

V Zokigradu, v bloku, si sosedje gume spuščajo, jebejo mater po mailih zaradi parkinga, ogrevanja, puščanja odprtih vrat, ipd ... Razlog zakaj sem šaltal na hišo in stanovanje oddajam ...


To ni zato, ker si v Zokigradu, ampak zato ker si v bloku. Tako je ponavadi v vsakem bloku.

Jaz imam eno stanovanje v bloku v manjšem mestecu, kjer se med seboj vsi nekoliko poznamo. Zmeraj so težave s parkiranjem (parkirnih mest je manj kot avtov). Eni redno "visijo" na balkonih in potem se začne opravljanje: kdo ima koliko avtov, s kakšnim avtom se je "privlekel" pred blok, kako ga je parkiral itd.

Razmišljam, da bi našel nekoga s helikopterjem, ki bi pristal na sredi parkirišča, jaz pa bi izstopil s črnim suknjičem, kravato in sončnimi očali - en tak filmski prizor, da bodo ljudje imeli o čem govorit.

BRBR ::

Jaz sem v zadnji vukojebini, od zmeraj. Zadnje čase sem dobil par novih sosedov. Eni si lastijo mojo mačko (ki je toliko stara, da ne vem, če ni direkt iz egiptovske piramide), drugi jo (in njeno zadnje množično potomstvo) futrajo (na mojem dvorišču).
Prvi tulijo na druge, da ne smejo futrat njihovih mačk. Po moje bodo kmalu izvlekli nože.
Vsekakor pa so s tem zaposleni cel dan (-:
Never underestimate the power of idiots in large groups.

pegasus ::

Vukojebine so zakon. V meni znani ni gsm signala, od civilizacije je oddaljena skoraj pol ure čez hrib na eni strani in kočevske gozdove na drugi strani. Prav tako okrog 10 hiš še živih, ljudje držijo skupaj in si pomagajo. Ko pa je kaka fešta ala prvi maj, se pa mal stepejo :-D Očitno je to normalno stanje človeške narave ...

135063 ::

Če se ne sliši igranja bendžota in kitare, ni pravo podeželje!

m0LN4r ::

enemon je izjavil:

V vukojebini imam manjši vikend in nekaj zemlje okoli. Okoli hiše pokošeno, malo dlje okoli pa sem naročil košnjo šele zdaj, ker do zdaj žal ni bilo časa. Prišel je kmet z mulčerjem in zrihtal zadevo.

Preden je ta kmet prišel, je z vasi do mene pridirjala bivša lastnica moje hiše (bila je v zasedi in čakala, da pridem iz hiše) in se začela dret, kakšno travo imam in da če bi vedela, kakšen da sem, da mi ne bi prodala. Da bi se njena mati v grobu obračala, če bi videla, kakšna trava je. Na to sem ji odvrnil, da sem pošteno plačal, da pa če je ona čustveno navezana na hišo, da to ni moj problem. Rekel sem ji tudi, da glede na zakon je potrebna košnja enkrat letno in to bo urejeno. Rekla je, da se po celi vasi govori, kakšno travo imam. Sicer sem imel v planu tudi nakup večje kosilnice, vendar je nimam kam dati, ker ona okupira moji dve garaži že odkar mi je prodala nepremičnine. Gor ima ključavnice in sploh nimam dostopa do njih.

Ko človek pride zmulčat, pa vidim, da je nekdo od teh vzornih vaščanov iz gozda privlekel precej hlodov in jih odložil kar na moj travnik, tako da tistega tam potem seveda ni mogel pokositi.

Malo sem vsega sit, človek se pride sprostit, malo postorit okoli hiše, potem te pa v soboto zjutraj nekdo tako oblaja. Potem pa se čudijo, da še tisti, ki vztrajajo v vukojebinah, pakirajo od tam. Imate tudi vi kakšne pikantne dogodivščine z našega podeželja? :D

Verjetno nisi domacin in nisi pogosto tam. Tezka.
Ce je to tako, potem se vsaj enkrat spoznaj s tamkajsnjimi domacini, daj jim kak kozarcek, nazdravte, daj v gostilni za rudno.
Pa bo magicno vse urejeno, se mogoce ti pokosijo za rundo v gostilni.

Lahko pa gres drugo pot in si "karen" ter zacnes montirati kamere ipd. pa bos za domacine se vecji prislek.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

enemon ::

Res je molnar, sem prišlek in to v tvojih koncih. Kljub temu sem se udeleževal vseh pasjih procesij (čistilne akcije, veselice, ni da ni), pa tudi vabilu na kozarček sem se vedno odzval. Po teh izpadih pa mislim, da se
bom držal bolj zase, žal. Sem pokazal voljo in vse, nisem jim metal njihovih stvari iz garaž, ampak vsaka stvar ima svoje meje.

Pokošeno je okoli hiše redno, večji travniki enkrat do dvakrat letno, kot to počnejo tudi bližnji kmeti. Sicer to za gospo bivšo lastnico ni zadosti estetsko, a se z njo in njenimi kapricami ne mislim ukvarjati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enemon ()

johnnyyy ::

enemon je izjavil:

Pokošeno je okoli hiše redno, večji travniki enkrat do dvakrat letno, kot to počnejo tudi bližnji kmeti. Sicer to za gospo bivšo lastnico ni zadosti estetsko, a se z njo in njenimi kapricami ne mislim ukvarjati.

Bivša lastnica je sigurno v penziji in ker nima pametnega dela, išče in igra nekega policaja. Saj v mestih večinoma ni nič bolje, saj imaš takšne in drugačne s preveč časa in potem iščejo "špetir" in napake.

Tako da na tvojem mestu bi ti rekel, da se malce ohladi in zadihaj. :) Saj mene tudi pogrejejo takšne stvari, ko imam na eni strani nekega pametnjakoviča s preveč časa, in mi serje po glavi, potem pa hočeš stvari rešit da se ga znebiš, pa stvari ne moreš dokončat, ker ti en tretji paciet nekaj zaj***.

cihuke ::

Invictus je izjavil:

enemon je izjavil:

Gor ima ključavnice in sploh nimam dostopa do njih.

Ker si ti lastnik garaž, odbij ključavnice in prodaj njeno robo na Bolhi. Saj je tvoja, to je postala po prevzemu nepremičnine.


@OP, tega "nasveta" pa ne poslušat, pogojno bi sicer lahko dal župniku, ampak še ta bi znala biti prehuda. Kot rečeno, ne se z živalmi bockat, ker imajo celoživljenske izkušnje kako se jebat, da ni na vasi dolgčas.

kriptobog ::

So podobne in hujše prigode tudi med samimi vaščani/kmeti. Ne težijo samo prišlekom. Sem s kmetov pa imejo eni prav vojne med seboj. V vsaki ulici se najde en policaj :))
Garažo ji sprazni, če je tvoje je pač tvoje. Za hlode pa počakaj, da vidiš čigavi so. Mu lepo razložiš, da je fino, če se prej vpraša. Če ne jebe si pa narediš drva :))

cihuke ::

johnnyyy je izjavil:

Saj v mestih večinoma ni nič bolje, saj imaš takšne in drugačne s preveč časa in potem iščejo "špetir" in napake.


Seveda je bolje, take lahko v mestu gladko ignoriraš, pa naj se pizdijo kolikor hocejo. Prevelika masa ljudi na kupu je, ljudje so bistveno manj povezani in na splošno imajo veliko manj časa za butaste igrice, da bi si lahko naredila celo mrežo poznanstev, ki bi jih lahko nato obračala proti tebi. Saj profil kretenov je enak (konec koncev so tudi ljudje v mesto od nekje prišli, mar ne?) razlika je samo, da so zelo omejeni v svoji škodljivosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cihuke ()

gruntfürmich ::

ma ja, klasične vukojebinske fore (vključno z zokigradom, ker v sloveniji ni več meščanstva - so ga komunisti pobili, tako da imamo v mestih samo priseljene kmetavzarje).
ljudje skupaj stopijo samo ko vidijo da morajo, drugače pa bi takoj nož v hrbet, če ne bi bili odvisni drug od drugega... vsak bi vsakega nategnil če le vidi korist.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Miki N ::

Pa dobro, kaj ni jasno, da podeželje ni primerno okolje za enega naprednega Slotecharja?

V bistvu tudi mesto ni... rešitev vidim v nekakšni ST komuni.

Utk ::

rešitev vidim v nekakšni ST komuni.

LOL. Celodnevno merjenje kurcev, jokanje snežinkic v kotu in spraševanje en drugega kako zaboga se zamenja žarnica.

cihuke ::

gruntfürmich je izjavil:

so ga komunisti pobili, tako da imamo v mestih samo priseljene kmetavzarje


Ne bo držalo, ti kar na lastnem primeru povem. :) Pravzaprav so "komunisti" bolj rajali po podeželju (kar je jasno, saj so bili eni od vas), zato se zdaj ravno iz vasi širi največje jamranje čez njih. Mesta so bila kar ok, babica celo življenje veselo hodila v cerkev, tačas, ko so to tvoji sovaščani na polno zatirali na vasi.

Je pa res, da je v Ljubljano prišlo po drugi svetovni vojni več kot pol sedanjih prebivalcev. Ki so te, čez katere se zgraža cela Slovenija, čez svoje sovaščane, ki jim gre bolje.


Miki N je izjavil:

naprednega Slotecharja

Oksimoron.

Utk je izjavil:

rešitev vidim v nekakšni ST komuni.

LOL. Celodnevno merjenje kurcev, jokanje snežinkic v kotu in spraševanje en drugega kako zaboga se zamenja žarnica.

... in kje se dobi najboljšo športno uro, zraven pa je celo noč lightshow ročnih svetilk, kjer vsi merijo kateremu dlje nese, najljubši šport pa je primerjava športne opreme in kdo ima "boljši" nož, s tem, da nihče ni z njim odrezal niti salame, kaj šele vejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cihuke ()

Miki N ::

cihuke je izjavil:


... in kje se dobi najboljšo športno uro, zraven pa je celo noč lightshow ročnih svetilk, kjer vsi merijo kateremu dlje nese, najljubši šport pa je primerjava športne opreme in kdo ima "boljši" nož, s tem, da nihče ni z njim odrezal niti salame, kaj šele vejo.


Ja tale ST komuna bi bila kar atrakcija. Bi lahko imeli vodene oglede.:))

RedDrake ::

sci3nc3 je izjavil:

RedDrake je izjavil:

V Zokigradu, v bloku, si sosedje gume spuščajo, jebejo mater po mailih zaradi parkinga, ogrevanja, puščanja odprtih vrat, ipd ... Razlog zakaj sem šaltal na hišo in stanovanje oddajam ...


To ni zato, ker si v Zokigradu, ampak zato ker si v bloku. Tako je ponavadi v vsakem bloku.

Jaz imam eno stanovanje v bloku v manjšem mestecu, kjer se med seboj vsi nekoliko poznamo. Zmeraj so težave s parkiranjem (parkirnih mest je manj kot avtov). Eni redno "visijo" na balkonih in potem se začne opravljanje: kdo ima koliko avtov, s kakšnim avtom se je "privlekel" pred blok, kako ga je parkiral itd.

Razmišljam, da bi našel nekoga s helikopterjem, ki bi pristal na sredi parkirišča, jaz pa bi izstopil s črnim suknjičem, kravato in sončnimi očali - en tak filmski prizor, da bodo ljudje imeli o čem govorit.

Jasno da ni povezano z mestom. Saj sem na koncu mojega sestavka napisal - težava je v sosedih na splošno in v blokih jih je veliko. Plus da v blokih je zaradi starih standardov gradnje izjemno veliko konfliktnih situacij - recimo včasih se je sušilo perilo na sušilnikih pred blokom. Sedaj se tam parkira, ker je parkingov itak premalo. Potem eni sušijo na stopnišču in je že ogenj v strehi. Al' pa pridejo dobesedno hašišarji v eno stanovanje in od tam dilajo, pa maš človeške iztrebke po kleti ipd ...
Veselica na kubik.
Saj pravim, bajta pa je. Po možnosti stran od drugih ...

cihuke ::

RedDrake je izjavil:

Al' pa pridejo dobesedno hašišarji v eno stanovanje in od tam dilajo, pa maš človeške iztrebke po kleti ipd ...

Ti pa še nikoli nisi bil v mestu, oz. si živel sredi kakšnega geta tipa Rakova Jelša ali nekoč Tomačevo? Mislim, samo omenim, ker opisuješ dogodke iz ameriških filmov, očitno ti manjka lastnih izkušenj.

sci3nc3 je izjavil:

Razmišljam, da bi našel nekoga s helikopterjem

Vidiš, to bi deloma rešilo težavo. En avto manj. Sicer pa ne, da ni dovolj parkirišč ampak je zaradi preseravanja preveč avtomobilov.

RedDrake je izjavil:

Jasno da ni povezano z mestom.

V Sloveniji imaš pogojno nekaj mest, vse kar paše pod "manjše mesto" (Kamnik je lep primer) je pa čisto navadna vas. In čemur rečemo običajno vas je zaselek, ki ima status vasi, da lahko cuza državni denar in lahko SDS in SLS nastavljata župane.

Podobna fora kot bataljoni slovenske vojske. Malo terminologijo prirediš, da se sliši več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cihuke ()

RedDrake ::

Ejga, živel sem v centru v LJ v staromeščanskem "bloku" v 80-ih in 90-ih. Potem nekaj časa v hiši bolj na obrobju LJ, potem v stanovanju v LJ praktično nasproti metelkove (in od tam so prigode), sedaj v hiši v LJ tko 20 min stran od prešer'ca.
In ne, do pred 10 let nazaj nisem imel izkušenj s takšnimi težavami. Ampak zadnje časa je pa tam okoli metelkove konkretno pestro. Pa ne zaradi bivše kasarne. Bolj zaradi ZDLJ in specifične ambulante ki je tam ...
Vse lokacije so bile za časa mojega bivanja OK.

link_up ::

A ne smes imeti visoke trave al kaj? Zakaj ne? Pa kdo bo to kosil, lepo te prosim...
In and Out

Miki N ::

OP če je sosedi žal, da ti je prodala grunt ji reči, da ji prodaš nazaj.. samo cena ne bo več ista. >:D

stara mama ::

link_up je izjavil:

A ne smes imeti visoke trave al kaj? Zakaj ne? Pa kdo bo to kosil, lepo te prosim...

Visoka trava: nekontrolirano razraščanje plevela, bršljana na vse sosednje površine, gojišče polžev in drugih škodljivcev.

eventyrer ::

cihuke je izjavil:

Invictus je izjavil:

enemon je izjavil:

Gor ima ključavnice in sploh nimam dostopa do njih.

Ker si ti lastnik garaž, odbij ključavnice in prodaj njeno robo na Bolhi. Saj je tvoja, to je postala po prevzemu nepremičnine.


@OP, tega "nasveta" pa ne poslušat, pogojno bi sicer lahko dal župniku, ampak še ta bi znala biti prehuda. Kot rečeno, ne se z živalmi bockat, ker imajo celoživljenske izkušnje kako se jebat, da ni na vasi dolgčas.


Če ni drugače podpisano v kupoprodajni pogodbi:
brez problema pa vse naloži na prikolico in odloži pred njenim domom, pa naj si jih sama pospravi/odpelje na odpad.

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Ja, ja, komot kar tako moti posest nekoga drugega in odtuji tujo lastnino... ampak komot sledi tudi ovadba za to.

Invictus ::

Kako ima nekdio lahko posest nad prodano nepremičnino?

Kje v zakonodaji to piše?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

tikitoki ::

Invictus je izjavil:

Kako ima nekdio lahko posest nad prodano nepremičnino?

Kje v zakonodaji to piše?


Nisem pravnik. Kolikor vem ima lahko nekdo pravico do uzivanja nepremicnine do smrti,... Verjetno so vse taksne pravice vnesene v zemljisko knjigo, kot so tudi morebitne plombe,... Ce kupis ne da preveris, si si sam kriv.

Invictus ::

Ja, tega je kar nekaj, ampak so to robni primeri. Večinoma za urejanje odnosov v družinah, kjer bi vsi nekaj imeli, nihče pa noče nič prispevati...

Normalna kupoprodajna pač tega sranja ne vsebuje, če pa, je pa OP imel zanič agenta/odvetnika/notarja...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

johnnyyy ::

cihuke je izjavil:

Seveda je bolje, take lahko v mestu gladko ignoriraš, pa naj se pizdijo kolikor hocejo. Prevelika masa ljudi na kupu je, ljudje so bistveno manj povezani in na splošno imajo veliko manj časa za butaste igrice, da bi si lahko naredila celo mrežo poznanstev, ki bi jih lahko nato obračala proti tebi. Saj profil kretenov je enak (konec koncev so tudi ljudje v mesto od nekje prišli, mar ne?) razlika je samo, da so zelo omejeni v svoji škodljivosti.

Po mojih izkušnjah je isti drek. Saj na vasi lahko tudi ljudi gladko ignoriraš, a to še ne pomeni, da niso moteči. Res je da imaš v mestu na kupu več ljudi, a v praksi se to ne pozna toliko, saj imaš bližnje stike samo s parimi, ki so vezani na stvari, ki si jih deliš.

Kako grenko bo tvoje življenje je na koncu najbolj odvisno od tistih parih mejašev, mogoče še njihovih mejašev in še kakšnega picajzla v bližini. Vse ostalo je nepomembno, saj večinoma se ljudje precej brigajo zase, tisti, ki pa se ne imajo pa z drugimi toliko dela, da neki pomembneži definitivno niso.

enemon ::

Invictus je izjavil:

Ja, tega je kar nekaj, ampak so to robni primeri. Večinoma za urejanje odnosov v družinah, kjer bi vsi nekaj imeli, nihče pa noče nič prispevati...

Normalna kupoprodajna pač tega sranja ne vsebuje, če pa, je pa OP imel zanič agenta/odvetnika/notarja...


Nobene plombe in služnosti ni v ZK, pa tudi kupoprodajna pogodba ne vsebuje nič od tega, prav tako je bil narejen primopredajni zapisnik, po katerem so mi bile nepremičnine predane v posest po opisanem stanju.

Invictus je izjavil:

Kako ima nekdio lahko posest nad prodano nepremičnino?

Kje v zakonodaji to piše?


Ja baje je motenje posesti, če nekomu omejuješ dostop do stvari, ki jih uporablja, tudi če si lastnik. Ampak glede na primopredajni zapisnik, so mi bili izročeni ključi in omogočeno razpolaganje z nepremičnino. Uradno jaz ne vem, da imajo stvari noter in uradno naj bi imel tudi ključe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: enemon ()

enemon ::

stara mama je izjavil:

link_up je izjavil:

A ne smes imeti visoke trave al kaj? Zakaj ne? Pa kdo bo to kosil, lepo te prosim...

Visoka trava: nekontrolirano razraščanje plevela, bršljana na vse sosednje površine, gojišče polžev in drugih škodljivcev.


Travniki okoli moje hiše so košeni v podobnih terminih, kot travniki kmetov, na katere mejim, v bližini moje hiše ni nobene druge hiše. Ampak gospa bi imela hektar travnikov, ki izgleda kot angleška travica, kar pomeni košnjo celega hektara najmanj enkrat tedensko v sezoni.

Invictus ::

enemon je izjavil:

Uradno jaz ne vem, da imajo stvari noter in uradno naj bi imel tudi ključe.

Obvesti gospo priporočeno s povrtatnico, da prazniš garažo in da boš vse stvari vrgel na DINOS.

Če hoče kaj od tega, naj pride spraznit.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

svecka ::

enemon je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ja, tega je kar nekaj, ampak so to robni primeri. Večinoma za urejanje odnosov v družinah, kjer bi vsi nekaj imeli, nihče pa noče nič prispevati...

Normalna kupoprodajna pač tega sranja ne vsebuje, če pa, je pa OP imel zanič agenta/odvetnika/notarja...


Nobene plombe in služnosti ni v ZK, pa tudi kupoprodajna pogodba ne vsebuje nič od tega, prav tako je bil narejen primopredajni zapisnik, po katerem so mi bile nepremičnine predane v posest po opisanem stanju.

Invictus je izjavil:

Kako ima nekdio lahko posest nad prodano nepremičnino?

Kje v zakonodaji to piše?


Ja baje je motenje posesti, če nekomu omejuješ dostop do stvari, ki jih uporablja, tudi če si lastnik. Ampak glede na primopredajni zapisnik, so mi bili izročeni ključi in omogočeno razpolaganje z nepremičnino. Uradno jaz ne vem, da imajo stvari noter in uradno naj bi imel tudi ključe.


Jaz spoh ne vem kaj kompliciraš, če map priporedajni zapisnik narejen in podpisan z obeh strani, potem je za obe stranki stvar zakjučena. Ti lahk čist simpl tisto kjučavnico odžagaš in daš svojo gor. Vse stvari notri pa so tvoja last. Pomembno je da, je bilo v kuporpodajni in na primopredajnem napisano, da je predmet prodaje bila tudi vsa oprema.

Potem pa se gre samo še na sodišče, ker oni bodo morali najprej dokazati, da oprema ki jo imajo pri tebi ni bila stvar v primopredajnem zapisniku in da si jo odtujil itd. Samo za to bodo morali imeti konkretne dokaze, so so npr slike ali popis stvari izpred xx let. Tako da tole bodo brez tega težko dokazali. Tako da nimajo šans.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

Invictus ::

enemon je izjavil:


Ja baje je motenje posesti, če nekomu omejuješ dostop do stvari, ki jih uporablja, tudi če si lastnik.

Baje...

Le kdo te je to nasral? In seveda vse ostale >:D.

Ko se naredi primopredajni zapisnik, ti postaneš lastnik nepremičnine in vseh premičnin tam. Razen, če ni drugače dogovorjeno.

Posest brez nekega papirja ne obstaja... Prejšnjo lastništvo ti ne dajo posesti nad prodano nepremičnino...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

FireSnake ::

enemon je izjavil:

stara mama je izjavil:

link_up je izjavil:

A ne smes imeti visoke trave al kaj? Zakaj ne? Pa kdo bo to kosil, lepo te prosim...

Visoka trava: nekontrolirano razraščanje plevela, bršljana na vse sosednje površine, gojišče polžev in drugih škodljivcev.


Travniki okoli moje hiše so košeni v podobnih terminih, kot travniki kmetov, na katere mejim, v bližini moje hiše ni nobene druge hiše. Ampak gospa bi imela hektar travnikov, ki izgleda kot angleška travica, kar pomeni košnjo celega hektara najmanj enkrat tedensko v sezoni.


Kosi se 2x na leto (max 3x).
Čebele tudi morajo nekaj nabirat. Ostalo so blodnje tistih, ki kosijo par kvadratnih metrov.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

enemon ::

Prodajalka je podpisala primopredajni zapisnik, s katerim se mi je predalo v last vse nepremičnine in ključe. Je pa ob tem rekla, da ima še neke stvari v garaži in mi ni izročila ključev garaž. Zraven je bil posrednik. V primopredajnem zapisniku piše črno na belem, da se je predalo vse nepremičnine, ki so predmet pogodbe in ključi vseh prostorov, tako da uradno naj bi ključe imel in razpolagal z vsem.

Invictus ::

Zamenjaj ključavnice in basta.

Sam dobra volja je, če boš prejšnjo lastnico obvestil.

Zdaj misli, da ima kar pravico hoditi po tvoji lasti. Reci ji, naj odjebe.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

enemon ::

FireSnake je izjavil:

enemon je izjavil:

stara mama je izjavil:

link_up je izjavil:

A ne smes imeti visoke trave al kaj? Zakaj ne? Pa kdo bo to kosil, lepo te prosim...

Visoka trava: nekontrolirano razraščanje plevela, bršljana na vse sosednje površine, gojišče polžev in drugih škodljivcev.


Travniki okoli moje hiše so košeni v podobnih terminih, kot travniki kmetov, na katere mejim, v bližini moje hiše ni nobene druge hiše. Ampak gospa bi imela hektar travnikov, ki izgleda kot angleška travica, kar pomeni košnjo celega hektara najmanj enkrat tedensko v sezoni.


Kosi se 2x na leto (max 3x).
Čebele tudi morajo nekaj nabirat. Ostalo so blodnje tistih, ki kosijo par kvadratnih metrov.


Jaz kosim zdaj velike travnike enkrat do dvakrat letno, okoli hiše pa redno. Prej so bili z nekom dogovorjeni, da jim kosi cel hektar tedensko za 50 EUR letno. Meni je zaračunaval potem pa 50 EUR tedensko in se mi je zdelo bz itak da se kosi tako pogosto in tudi metanje denarja stran. Stara je težila, naj se zdaj zmenim z njim in naj mu plačam za stroške (50 EUR tedensko), ker zastonj pa da mi ne bo noben kosil. Ampak res ne rabim angleške travice, zaradi višje trave sicer umetniški vtis ni najboljši, ampak mi to ne pomeni veliko.

FireSnake ::

Ti stari povej, da ni več lastnica in naj spizdi!

Invictus je izjavil:

Zamenjaj ključavnice in basta.

Sam dobra volja je, če boš prejšnjo lastnico obvestil.

Zdaj misli, da ima kar pravico hoditi po tvoji lasti. Reci ji, naj odjebe.


Jaz bi naredil enako.
Če ima kaj nujnega naj pride in odvleče.
S tem, da bi jaz bil zraven. In ključavnice bi že bile menjane.

Najlažje to narediš z dvema ključema:

(ali pa jih daš v isti liniji, ne na 90 stopinj)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Invictus ::

Poleg tega zuagrozi lastnici s policijo, če se bo tam sprehajala brez tvoje vednosti, postavi kako kamero in ji na koncu zagrozi še s civilno tožbo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

enemon ::

Super, sami dobri nasveti, hvala. :)

Sicer bom potem zaznamovan na vasi, ampak mislim da po čem takem se pač ne dela več v rokavicah.

Invictus ::

Glej, pri debilih moraš pač uporabiti debilne metode...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

svecka ::

enemon je izjavil:

Prodajalka je podpisala primopredajni zapisnik, s katerim se mi je predalo v last vse nepremičnine in ključe. Je pa ob tem rekla, da ima še neke stvari v garaži in mi ni izročila ključev garaž. Zraven je bil posrednik. V primopredajnem zapisniku piše črno na belem, da se je predalo vse nepremičnine, ki so predmet pogodbe in ključi vseh prostorov, tako da uradno naj bi ključe imel in razpolagal z vsem.


Tukaj si naredil napako, bi moral na mestu vztrajati d ati preda ključe, ker je datum vnaprej znan primopredaje.

enemon ::

svecka je izjavil:

enemon je izjavil:

Prodajalka je podpisala primopredajni zapisnik, s katerim se mi je predalo v last vse nepremičnine in ključe. Je pa ob tem rekla, da ima še neke stvari v garaži in mi ni izročila ključev garaž. Zraven je bil posrednik. V primopredajnem zapisniku piše črno na belem, da se je predalo vse nepremičnine, ki so predmet pogodbe in ključi vseh prostorov, tako da uradno naj bi ključe imel in razpolagal z vsem.


Tukaj si naredil napako, bi moral na mestu vztrajati d ati preda ključe, ker je datum vnaprej znan primopredaje.


Ja, to vem, ampak ona ne more dokazati, da mi ni predala ključev. Če bo karkoli, bom rekel, da sem jih očitno založil in sem posledično menjal ključavnice.

stara mama ::

In kaj sploh pravi ona na to?
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rubež, čeprav sm v najemu (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20531679 (25234) 49106
»

Sosedova stavba na moji parceli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16026421 (21126) rekt
»

Nekdo mi je preluknjal pnevmatike (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13521148 (15083) nevone

Več podobnih tem