Forum » Kaj kupiti » popoln prenosnik za študente.
popoln prenosnik za študente.
user9087 ::
Pozdravljeni,
sem študentka psihologije in pred vstopom v novo študijsko leto moram kupiti nov prenosnik, ker je moj dosedanji po 7ih letih že precej načet. Iščem prenosni računalnik z dobro baterijo, da ga lahko uporabljam na predavanjih brez konstantnega polnjenja in pa z opremo, ki mi bo omogočala pisanje seminarskih nalog ter zapiskov.
Ker se na tehnologijo res ne spoznam dobro, bom vesela vseh informacij. Moj budget sega nekje do dobrih 1000€, ker si želim, da je to daljša investicija :)
Hvala za vse informacije!
sem študentka psihologije in pred vstopom v novo študijsko leto moram kupiti nov prenosnik, ker je moj dosedanji po 7ih letih že precej načet. Iščem prenosni računalnik z dobro baterijo, da ga lahko uporabljam na predavanjih brez konstantnega polnjenja in pa z opremo, ki mi bo omogočala pisanje seminarskih nalog ter zapiskov.
Ker se na tehnologijo res ne spoznam dobro, bom vesela vseh informacij. Moj budget sega nekje do dobrih 1000€, ker si želim, da je to daljša investicija :)
starfotr ::
Ne kupuj novega.
Kupi rabljeno opremo poslovne kakovosti.
Na internetu imaš ogromno tega.
Recimo:
https://www.bbt.si/
Ali pa kaka druga trgovina, lahko tudi ebay.
Tako ti ostane še 60 % budgeta.
Glej, da bo kaka priznana firma, kot je HP, Lenovo, Dell, lahko tudi Apple, če ti to paše.
Vzemi majhnega, če misliš z njim hodit na predavanje. Torej z zaslonom 14 col. Poglej si v živo koliko je kaj velik računalnik. 15 colski je še sprejemljivo. Več pa nikakor ne za nosit naokoli.
Sicer predlagam pisanje zapiskov na roke in ne na računalnik. Saj si možgani tako lažje in bolj trajno zapomnijo informacije. Ampak to je že druga tema.
Kupi rabljeno opremo poslovne kakovosti.
Na internetu imaš ogromno tega.
Recimo:
https://www.bbt.si/
Ali pa kaka druga trgovina, lahko tudi ebay.
Tako ti ostane še 60 % budgeta.
Glej, da bo kaka priznana firma, kot je HP, Lenovo, Dell, lahko tudi Apple, če ti to paše.
Vzemi majhnega, če misliš z njim hodit na predavanje. Torej z zaslonom 14 col. Poglej si v živo koliko je kaj velik računalnik. 15 colski je še sprejemljivo. Več pa nikakor ne za nosit naokoli.
Sicer predlagam pisanje zapiskov na roke in ne na računalnik. Saj si možgani tako lažje in bolj trajno zapomnijo informacije. Ampak to je že druga tema.
Meizu ::
Pozdravljeni,
Mac Air, case closed. Čakamo na pivo/kofe!
HolyFuck1 ::
Jazon ::
BlaY0 ::
Ne glej na računalnik kot na investicijo ampak kot na potrošno robo, kar dandanes računalnik tudi je. 1000€ je za moje pojme vsaj 2x preveč. Takega računalniki kot študentka psihologije niti slučajno ne boš izkoristila.
Kayzon ::
Ne kupuk appla,skoda dnarja. Kupi rabljen ultrabook in to je to,kot studentka ne rabis vec.
Moe_Lester ::
Katerega Mac Air-a pa je najbolje vzeti?
https://www.amazon.de/Apple-2022-MacBoo...
Ne kupuk appla,skoda dnarja. Kupi rabljen ultrabook in to je to,kot studentka ne rabis vec.
Upoštevaj ta nasvet, če želiš poslušati glasne ventilatorje, zanič zvočnike, gledati temen ekran in nositi sabo polnilec in miško.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Moe_Lester ()
pero50 ::
Ko sem šel jaz, davnega leta 12 na faks, sem si kupil najcenejši lenovo z i5 in 8gb rama za 550€, kasneje sem vrgel noter še ssd, in pa takrat je bilo za tako ceno treba narediti kak kompromis, ampak dela še vedno, trenutno ti ga ni več treba
Na tvojem mestu bi gledal sledeče:
2x usb
1x usb c
full hd resolucija
IPS matrika
15 - 16", manjše je nepraktično za kakršno koli resno delo
ssd disk vsaj 500gb
numerična tipkovnica - keypad na desni strani
16gb rama
osvetljena tipkovnica
naloženi windowsi
Če nimaš namena igrat iger, potem z integrirano grafično kartico, zaradi porabe baterije.
in da ni starejši od enega leta, torej ima ryzena 7xxx generacije ali pa intela 13xxx
Izvoli rezultate, če želiš lahko še kaj po svojem okusu sama popraviš...
Najcenejši, ki ustreza tem kriterijam je 500€, je pa bilo 10 let nazaj pravilo, da so vsi HPji pečice, ker so se nenormalno greli, kako je sedaj pa ne vem
Osebno so mi všeč lenovo ideapad flex-i, ker imajo touch screen in ga lahko uporabljaš tudi kot tablico
https://geizhals.eu/?cat=nb&sort=p&xf=1...
p.s. še en glas, da ne kupuj appla, Kam misliš, da boš vtaknila miško, ko boš polnila prenosnika, ker ima samo en usb port, tega pa porabi za polnjene, plus popravila so draga ali pa jih sploh nočejo popravit v primeru defektov.
Na tvojem mestu bi gledal sledeče:
2x usb
1x usb c
full hd resolucija
IPS matrika
15 - 16", manjše je nepraktično za kakršno koli resno delo
ssd disk vsaj 500gb
numerična tipkovnica - keypad na desni strani
16gb rama
osvetljena tipkovnica
naloženi windowsi
Če nimaš namena igrat iger, potem z integrirano grafično kartico, zaradi porabe baterije.
in da ni starejši od enega leta, torej ima ryzena 7xxx generacije ali pa intela 13xxx
Izvoli rezultate, če želiš lahko še kaj po svojem okusu sama popraviš...
Najcenejši, ki ustreza tem kriterijam je 500€, je pa bilo 10 let nazaj pravilo, da so vsi HPji pečice, ker so se nenormalno greli, kako je sedaj pa ne vem
Osebno so mi všeč lenovo ideapad flex-i, ker imajo touch screen in ga lahko uporabljaš tudi kot tablico
https://geizhals.eu/?cat=nb&sort=p&xf=1...
p.s. še en glas, da ne kupuj appla, Kam misliš, da boš vtaknila miško, ko boš polnila prenosnika, ker ima samo en usb port, tega pa porabi za polnjene, plus popravila so draga ali pa jih sploh nočejo popravit v primeru defektov.
Upoštevaj ta nasvet, če želiš poslušati glasne ventilatorje, zanič zvočnike, gledati temen ekran in nositi sabo polnilec in miško.
Sicer to pri modernih prenosnikih ne velja več ampak čisto isreno, za študenta:
1. Mac Aira dobiš izpod jurja
2. Baterija drži sto let
3. Imaš vso potrebno opremo za delo na faksu že gor (razen namenskega programja seveda, ampak ženska študira psihologijo), open Office dobiš v sklopu MSDNAA programa kot študent zastojn.
4. in najpomembnejša točka: limitirane možnosti za gaming, to ti zna na dolgi rok rešit faks! Majkemi.
Plus tanovi Airi imajo retina display. Win win za faks in office work.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Moe_Lester ::
Macbook Air M2 ima 2 usb-c porta. Miške za delo, ki ga omenja OP ne rabiš, ker imaš na prenosniku odličen multitouch trackpad, ki dejansko deluje. Pa leta 2023 smo, v teh časih so še gaming miške brezžične, Logitech MX serija in podobne so pa na Bluetoothu že celo večnost.
Ne rabiš miške na takšnem trackpadu kot ga ima Apple. Ostali samo sanjajo z njihovimi trackpadi. Še najbližje kvaliteti Applovemu so Razerjevi laptopi, tile pa vemo koliko stanejo. Pa overkill so za njene potrebe tristokrat.
S porti je povsod križ zadnje čase, sploh če želiš neko slim verzijo. Meni gre tudi na živce pomanjkanje USBjev, ampak imajo tanovi Airi vsaj 2x thunderbolt output, tako da lahko gor priklopiš najmanj miško poleg polnjenja, ali pa kupiš za 20€ USB hub in imaš potem priključkov kolikor hočeš. Na faksu ne bo imela priklopljenega diskovja, mišk, telefonov, zvočnih kartic in kajsvem kaj še, tam na mizi v predavalnici. Za doma imaš komot USB hub.
leta 2023 smo, v teh časih so še gaming miške brezžične
... ki pa rabijo še vedno svoj 2.4ghz receiver. Ampak ja, point still stands.
Zgodovina sprememb…
Tisti ki me tule poznajo na ST ubistvu vedo, da sem jaz eden glavnih kritikov Appla
Ampak za študentsko mašino in dejanski office work boš pa za denar Aira izredno težko našel mašino, ki parira Airu. To je treba priznat. Dokler ni v igri GPU je Apple žal trenutno v prednosti, pa če se postavimo na trepalnice glih vsi skupaj.
Ampak za študentsko mašino in dejanski office work boš pa za denar Aira izredno težko našel mašino, ki parira Airu. To je treba priznat. Dokler ni v igri GPU je Apple žal trenutno v prednosti, pa če se postavimo na trepalnice glih vsi skupaj.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | prenosnik 17 inch do 1500 eur ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 781 (571) | celje |
» | Apple predstavil čip M2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Procesorji | 20055 (13700) | Meizu |
» | Kateri macbook ? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 17984 (14813) | |
» | Izbira prenosnika: Asus vs Hp vs ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 9744 (9126) | ST-777 |
» | Jesenski ultrabookiOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 15341 (12396) | roli |