Forum » Kaj kupiti » Amazon.it vračilo izdelka
Amazon.it vračilo izdelka
Jerry000 ::
Na amazon.it sem naročil napačen izdelek (ni mi bilo jasno razvidno da je rabljen izdelek). Glede na to da je šlo preko Österreichische Post in sedaj v Sloveniji razvaža to Express One me zanima kako je z vračilom glede na to da paket še nisem dobil. Jutri naj bi ga pripeljal kurir, lahko rečem da ne prevzamem, na amazonu dam kot return in bo potem šel paket nazaj od koder je prvotno bil odposlan ali moram prevzeti in potem naknadno poslati nazaj pošiljko?
tony1 ::
"ali moram prevzeti in potem naknadno poslati nazaj pošiljko?"
Kar sem sam vračal, je bilo tako.
"ali moram prevzeti in potem naknadno poslati nazaj pošiljko?"
Torej ni opcija da rečem kurirju da ne bom prevzel in gre potem pošiljka lepo nazaj do izvornega mesta. Moram dejansko prevzeti paket in potem dalje? Ker mi kurir zamuja in je samo še danes čas da oddam zahtevek za vračilo -.- verjetno samo oddam preko spleta zahtevek, pošljem pa lahko kasneje?
Bi pa samo še vprašal, kakšen je postopek vračila? Na kero pošto moram to nesti potem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
Meni je dal Amazon naslov, kamor sem nazaj poslal blago; je pa res, da ni šlo za napako v opisu izdelka.
Zahtevo za vračilo na Amazonu pa kar oddaj že zdaj, če je to mogoče.
Zahtevo za vračilo na Amazonu pa kar oddaj že zdaj, če je to mogoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Je potem vseeno na katero pošto neseš? Poštnino pa sklepam da krijem jaz. Je potem refund takoj prišel na kartico? Prvič pošiljam nazaj na Amazon. Bom oddal zahtevek zdaj, kolikor je še časa (piše
All items must be shipped by Sep 24, 2023) sklepam da lahko pošiljko še jutri oddam na pošto?
All items must be shipped by Sep 24, 2023) sklepam da lahko pošiljko še jutri oddam na pošto?
Zgodovina sprememb…
Kripto mesi ::
Pa dobro, a si blesav? A ne vidiš, da ti piše do septembra. Kako bo datum vračila preden si zadevo sploh prejel.
Kripto mesi je izjavil:
Pa dobro, a si blesav? A ne vidiš, da ti piše do septembra. Kako bo datum vračila preden si zadevo sploh prejel.
Se opravičujem ker sem blesavi zabit idijot in se tudi kdaj zmotim in nisem tako superioren in perfekten brez napak kot ti, sem zamešal mesece. Mi oprostiš o veliki superiorni človek?
JanezBanez je izjavil:
Prejmeš in potem vrneš.
To je to.
Super, hvala
Zgodovina sprememb…
Samo še eno vprašanje. Glede na to da sem za dostavo navedel službeni naslov za dostavo, ko mi je sprintalo nalepko moram vnesti naslov (from). Moram tu vnesti isti naslov kot sem podal za dostavo ali je vseeno?
Kripto mesi ::
Ne rabim ti oprostiti, očitno preveč pričakujem, npr. da bi ljudje uporabili kmečko pamet in logiko.
Sicer pa ni nujno, da boš kr tako izdelek vrnil brez stroškov. Odvisno kdo je prodajalec. Pa za amazon že obstaja nešteto tem: Nakup preko Amazon-a.
Sicer pa ni nujno, da boš kr tako izdelek vrnil brez stroškov. Odvisno kdo je prodajalec. Pa za amazon že obstaja nešteto tem: Nakup preko Amazon-a.
Samo še eno vprašanje. Glede na to da sem za dostavo navedel službeni naslov za dostavo, ko mi je sprintalo nalepko moram vnesti naslov (from). Moram tu vnesti isti naslov kot sem podal za dostavo ali je vseeno?
Najbolj enostavno je, da daš isti naslov kot prej, čeprav verjetno ni nujno.
Kripto mesi je izjavil:
Ne rabim ti oprostiti, očitno preveč pričakujem, npr. da bi ljudje uporabili kmečko pamet in logiko.
Potem pa ne pričakuj toliko pa bo rešeno. Ura je dosti, bil je naporen dan, se zgodi, jebi ga, sem samo človek. Da bo brez stroškov niti ne pričakujem, mi je jasno da bom moral kriti poštnino. Je pa amazon second hand kot prodajalec
_Denny_ ::
En predlog - kaj, če bi napisal za katero stvar se gre? Mogoče kdo tu ravno to rabi in bi ti rade volje plačal nabavno ceno s pol manj poštnine v primerjavi z naročilom iz Amazona (oz. nič v primeru osebnega prevzema), ti pa ne bi imel zafrkavanja in veliko večjih stroškov s pošiljanjem nazaj v tujino.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400
Super predlog, gre se za: MSI Optix MAG274QRF-QD Gaming Monitor 27" za 460 EUR, če rabi kdo (gre se za rabljen izdelek)
Zgodovina sprememb…
yayo ::
se strinjam, sam sem pred tremi in pol leti tudi vzel monitor in prišparal 150 evrov (od 600 na 450). Bil je le odprt in testiran, vse nalepke so bile še gor. Sumim, da prvemu kupcu ni bil všeč backlight bleed, ki pa je bil takšen kot na večini IPS panelov v realnem svetu. (ok, imaš tipe, ki bodo pet displayev zamenjali dokler ne pridejo do "pravega"). In pogoji za "warehouse deal" so ponavadi pri Amazonu odlični. Je pa ena stvar. Jaz "odprta škatla" izdelke kupujem le od Amazona, nikoli od privat trgovin, ki uporabljajo Amazon Marketplace, ker imajo ponavadi svoje pogoje, ki so veliko manj ugodni.
Na amazonu je pisalo da je odprta škatla in naštete so ene 4 praske (2 mikrobno male, pri 2 pa piše tudi 1cm tm tm). Ine nekako bi rad novega kupil, sam zato ker kupujem vse nove stvari za PC in ne želim pri ekranu rabljeno. Samo osebna odločitev. Drugače tudi jaz kupujem dosti rabljenih stvari, tu pa sem se odločil novo vse. In glede na to da ima praske in da je cena novega 50 euru več...želim vrnit in kupiti novo
Zato pa, raje vrnem in vzamem novo. Je bil pa problem ko sem kupil, ker ni nikjer lepo nazorno prikazano da je to used item in ne new. Na gumbu je pa samo pisalo "Add to cart". Tisti mali font z napisom Used item sem pa spregledal. Ampak ok, ni panike. Sam upam da dobim kmalu refound nazaj, da ne bo to trajalo 1 mesec
Zgodovina sprememb…
to kar je našteto med defekti ni rečeno, da je točno to kar boš dobil. Amazon ima ene tipske stavke katere copy pastajo v opise. Po oceno "good" jaz ne bi kupoval (Kategorije so "as new", "very good", "good" in "acceptable"), drugače pa boš morda prijetno presenečen.
Moram rečt da sem kar presenečen res, ekran je brez prask, še nalepke ima gor (samo folije na ekranu ni več). Ampak vseeno razmišljam o vrnitvi. Nekak mam občutek da mogoče je kaj narobe, če ne, ga nebi nekdo kar vrnil. Plus to da se novi dobi za isti denar.
tikitoki ::
Naceloma lahko posljes nazaj. Moras pa se zavedati, da ti Amazon ne nudi garancije na rabljene izdelke. Zgolj 30 dni. Lahko ti jo sicer nudi proizvajalec, sam veliko proizvajalcev ne nudi garancije na preprodane izdelke.
Ce ni razlika v ceni dovolj visoka, je verjetno bolje kupiti novo.
Ce ni razlika v ceni dovolj visoka, je verjetno bolje kupiti novo.
kixs ::
Katere pogoje? Ce je racun na njega, lahko cisto normalno uveljavlja garancijo (ali RMA) pri uvozniku.
Račun je name pisan seveda. No, vsekakor je bolje imeti nov izdelek, za katerega veš da je nov in si prvi lastnik. Ne vem zakaj je prvi lastnik vrnil izdelek...in seveda, glede na malo razliko v ceni, je bolje imeti novo. Je pa res da terja čas. Moram nazaj odposlat, predno bo prišel denar nazaj na moj račun bo pa tud trajalo max 14 dni.
uff, mene nekaj mika 27' 1440p s"pravim" in kvalitetnim HDRjem (ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM) ampak so cene ASTRONOMSKE... Bom očitno še par let drkal svojega AORUS FI27Q.
uff, mene nekaj mika 27' 1440p s"pravim" in kvalitetnim HDRjem (ASUS ROG Swift OLED PG27AQDM) ampak so cene ASTRONOMSKE... Bom očitno še par let drkal svojega AORUS FI27Q.
Kaj pa MSI Optix MAG274QRF-QD Gaming Monitor 27" :D?
MSI Optix MAG274QRF-QD in Gigabyte AORUS FI27Q sta nekje tam-tam po ocenah ter specifikacijah. Verjetno je MSI boljši, ker je novejši ampak ne toliko, da bi se splačalo menjati-.
MSI Optix MAG274QRF-QD in Gigabyte AORUS FI27Q sta nekje tam-tam po ocenah ter specifikacijah. Verjetno je MSI boljši, ker je novejši ampak ne toliko, da bi se splačalo menjati-.
440 pa ti ga prodam :D (MSI)
Daj link kjer pise, da ne mores uveljavljati garancije pri uvozniku ali RMA direktno pri proizvajalcu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kixs ()
Ne še, malo sem počakal ker sem dal na bovho + dež je bil skos in nisem hotu s tem it na dež, hvala :)
Malo me še matra al dejansko dat nazaj al ne. Nekak me skrbi da bi blo kaj narobe in da denar ne bi bil vrnjen, 14dni je kr dolga. AMpak to je samo inner fear :)
Malo me še matra al dejansko dat nazaj al ne. Nekak me skrbi da bi blo kaj narobe in da denar ne bi bil vrnjen, 14dni je kr dolga. AMpak to je samo inner fear :)
celje ::
ni nujno da je karkoli narobe. veliko zadev je kupljenih/vrnjenih zaradi f**king youtuba. posnamejo predstavitev zadeve in posljejo nazaj. saj to debili delajo tudi v slo.
Zdaj sem na kratko pregledal svoj Amazon.de account in za monitor Gigabyte Aorus FI27Q katerega sem naročil kot rabljenega "very good condition" 31.1.2020 sem imel Return window closed on 7 Mar 2020
Product support window (pri Amazonu) closed on 5 Feb 2022. Pa tudi registriral sem ga pri Gigabytu kjer so mi priznali dvoletno garancijo.
Product support window (pri Amazonu) closed on 5 Feb 2022. Pa tudi registriral sem ga pri Gigabytu kjer so mi priznali dvoletno garancijo.
seveda, če bi ga prvi kupec že pred menoj registriral z isto serijsko bi bila zgodba drugačna.
Ales ::
Daj link kjer pise, da ne mores uveljavljati garancije pri uvozniku ali RMA direktno pri proizvajalcu.
Si bos moral prebrati se pogoje, ki jih nudijo proizvajalci. REcimo tisti clen o neprenosljivosti garancije.
Če taki "pogoji" niso v skladu z zakonom, lahko v njih piše tudi, da se garancija lahko prenese le na modrooke enojajčne dvojčice iz Romunije, na ostale pa ne... pa temu ne bo ravno tako.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj mi v SLO nimamo v tujini pa imajo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6994 (5356) | WizzardOfOZ |
» | Mindfactory garancija -problem (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13621 (7834) | Mitja358 |
» | Rok garancije (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12964 (10082) | solatko |
» | GarancijaOddelek: Loža | 3724 (2650) | Šimpanz |