Forum » Omrežja in internet » Težave pri Unifi nastavitvah za Telekom NEO Smartbox
Težave pri Unifi nastavitvah za Telekom NEO Smartbox
BinaryBird ::
Pozdravljeni,
nikakor mi ne uspe pravilno nastaviti osebni ruter (UniFi Dream Router), da bi mi deloval Telekom NEO Smartboxa. Po trenutni konfiguraciji, ki jo imam, se mi na NEO Smartboxu pokaže napaka, da IP naslov in omrežje nista dosegljiva. NEO Smartbox je povezan preko domačega routerja, ki tudi vzpostavlja PPPoE sejo z internetom in Unifi Switch Flex Mini.
Shema:
UniFi Network nastavitve:
Nastavitve za Default network:
Postavil sem tudi nov Network (IPTV) z VLAN ID-jem 3999:
Na Unifi Dream Routerju imam preko porta 4 priklopljen Unifi Switch Flex Mini switch z Default network-om.
Nastavitve porta 5 na Unifi Switch Flex Mini switchu, preko katerega je povezan NEO Smartbox. Network: IPTV (3999)
NEO Smartbox dobi IP naslov:
Vendar se vseeno na televiziji pojavi sledeče:
V stanovanju nimam druge možnosti, kot da tv box konfiguriram na takšen način - se pravi možnost povezati box direktno z modemom od Telekoma. Aplikacija na NEO TV Lite žal odpade, saj imamo starejši model televizorja, ki ne podpira nalaganja aplikacij.
Vsaka pomoč več kot dobrodošla!
nikakor mi ne uspe pravilno nastaviti osebni ruter (UniFi Dream Router), da bi mi deloval Telekom NEO Smartboxa. Po trenutni konfiguraciji, ki jo imam, se mi na NEO Smartboxu pokaže napaka, da IP naslov in omrežje nista dosegljiva. NEO Smartbox je povezan preko domačega routerja, ki tudi vzpostavlja PPPoE sejo z internetom in Unifi Switch Flex Mini.
Shema:
Na Unifi Dream Routerju imam preko porta 4 priklopljen Unifi Switch Flex Mini switch z Default network-om.
Nastavitve porta 5 na Unifi Switch Flex Mini switchu, preko katerega je povezan NEO Smartbox. Network: IPTV (3999)
V stanovanju nimam druge možnosti, kot da tv box konfiguriram na takšen način - se pravi možnost povezati box direktno z modemom od Telekoma. Aplikacija na NEO TV Lite žal odpade, saj imamo starejši model televizorja, ki ne podpira nalaganja aplikacij.
Daniel ::
Mogoče ti bo kaj v pomoč tale tema:
Ubiquiti in Telekom IPTV
Drugače pa je dejstvo, da se za Telekomov IPTV ne kupuje UI naprav. Gre precej lažje in hitreje čez Mikrotik.
Če ne bo šlo:
Opcija 1: potegneš dodaten kabel
Opcija 2: Nabaviš AndroidTV box.
Ubiquiti in Telekom IPTV
Drugače pa je dejstvo, da se za Telekomov IPTV ne kupuje UI naprav. Gre precej lažje in hitreje čez Mikrotik.
Če ne bo šlo:
Opcija 1: potegneš dodaten kabel
Opcija 2: Nabaviš AndroidTV box.
Bobr123 ::
BinaryBird je izjavil:
Pozdravljeni,
Shema:
Si uspel to nastaviti na koncu?
Jaz imam tako shemo naprav, kjer mi nikakor ne uspe vzpostaviti multicast vlan 3999 prometa do neoBox-a:
┌─────────────────────────────┐
│ ISP / Telekom │
│ Fiber Modem (Bridge) │
└────────────┬────────────────┘
│
│ VLAN 3999 (IPTV)
│ Internet (untagged)
WAN (eth0)│
┌───────────────┴───────────────┐
│ Ubiquiti EdgeRouter X │
│ ──────────────────────────── │
│ eth0 → WAN (bridge mode) │
│ eth4 → LAN trunk to switch │
│ br3999 bridges: │
│ eth0.3999 ↔ switch0.3999 │
│ NAT only on PPPoE (WAN) │
│ conntrack disabled on br3999 │
└───────────────┬───────────────┘
│
│ VLAN trunk (1 + 3999)
│
┌──────────┴───────────┐
│ USW Flex Mini │
│ (Zgoraj) │
│ Port 1: trunk to ERX│
│ Port 3: trunk to │
│ 2nd switch │
└──────────┬───────────┘
│
│ VLAN trunk (1 + 3999)
│
┌──────────┴───────────┐
│ USW Flex Mini │
│ (Spodaj) │
│ Port 1: trunk up │
│ Port 3: NeoBox │
│ access VLAN3999│
│ │
│ Port 5: PC (LAN) │
└──────────┬───────────┘
│
┌──────────┴───────────┐
│ NeoBox (STB) │
│ VLAN 3999 untagged │
│ │
│ │
└──────────────────────┘
Mikrohard ::
Neo boxu nastavi trunk port (internet/lan untagged in VLAN 3999 tagged). Seveda pod predpostavko, da ti VLAN 3999 normalno dela. Sprobaj s kakšnim laptopom, če lahko na tistem portu na 3999 VLAN-u prideš do multicasta.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mikrohard ()
Bobr123 ::
Neo boxu nastavi trunk port (internet/lan untagged in VLAN 3999 tagged). Seveda pod predpostavko, da ti VLAN 3999 normalno dela. Sprobaj s kakšnim laptopom, če lahko na tistem portu na 3999 VLAN-u prideš do multicasta.
To je bilo to, hvala! Sedaj mi je žal, da nisem tukaj vprašal po nasvetu dva dni prej :)
Constantine ::
Bom kar tukaj vprašal, ker gledam da bi vzel Cloud Gateway max na black friday deal.
Potem načeloma dela na gatewayu Neo TV ali je lažje pustiti na telekom modemu pa se ne zajebavat?
Potem načeloma dela na gatewayu Neo TV ali je lažje pustiti na telekom modemu pa se ne zajebavat?
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 4 … 38 39 40 41 )Oddelek: Omrežja in internet | 542582 (1184) | slidexx010 |
| » | NEO smart box na routerOddelek: Omrežja in internet | 5575 (300) | Daniel |
| » | Ubiquiti in Telekom IPTV (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13794 (1045) | bjevsee |
| » | IPTV - Nastavitev router, na katerega je povezan TVOddelek: Omrežja in internet | 3941 (1221) | Daniel |
| » | Siol IPTV ne dela več prek switchaOddelek: Omrežja in internet | 3076 (2758) | Daniel |