» »

Nov mobitel - prenos podatkov s starega

Nov mobitel - prenos podatkov s starega

firbec ::

kako prakticirate vi?
ali preslikate vse iz starega na nov mobilnik ali nalagate program po program na frišno?
Res da je precej več dela, vendar imam sam na novem mobilniku najraje vse na novo, se to še splača, že nekaj časa namreč nisem menjal telefona.

Horas ::

to se kopira na nov fon. sj je nov, frišn.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

firbec ::

a se ne kopirajo potem tudi razni bugi in nepotrebna navlaka?

ales85 ::

Prijaviš se v Google/iCloud in se prenese (skoraj) vse, problem rešen.

sbawe64 ::

"Swift backup" za Android.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

feryz ::

Smart switch.
2x geslo vpišeš, ju pustiš dve urci pri miru in imaš rešeno.

kriptobog ::

Vpises se v aple id in pocakas kako urco in imas vse kot je bilo.

firbec je izjavil:

a se ne kopirajo potem tudi razni bugi in nepotrebna navlaka?

Bug je v software. Ce imas isti software bo bug tudi na nove, ce je. Navlako pa odvisno. Jaz je nimam

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kriptobog ()

sbawe64 ::

feryz je izjavil:

Smart switch.

SS je za SamSung.
Dela tudi na drugih aparatih ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

V-i-p ::

feryz je izjavil:

Smart switch.

Iz A51 na A53 sem tako naredil, vse bp. Kdo se bo pa yebal z vsemi nastavitvami od namizja naprej. Je šlo in dela bp v nulo.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Karen ::

Če nimaš nobene bančne aplikacije in podobnih navlak je sicer simpl, drugače je ista nočna mora kot na PC-jih - beri par ur ti vzame. Vse bančne aplikacije ki so vezane na napravo moraš prenest ročno na drugo napravo, po možnosti v starem telefonu v appu registrirat novo napravo (če to možnost sploh ima), sicer moraš to naredit preko spletnega vmesnika, če to podpira; v skrajnem primeru moraš v banko po nov token... (to velja za NLB Proklik, NKBM, IKB token, Mbills, na novo registrirat vse "payment" aplikacije (wallet-e), ruknt not kreditne kartice na novo, premetat N26 aplikacijo in tastaro spucat, ker na dveh ne dela, skratka za pol dneva veselja... (vem, ker sem delal slab mesec nazaj to, iz Oneplus na Samsung s smart switchem) plus kakšna Ewelink smart aplikacija ki ti tudi odjavi account na starem telefonu če se z novim prijaviš, pa bi recimo rad oba telefona imel še nekaj časa, pa Signal tudi ne prenese, pa še kaj se najde (npr. aplikacija za Škodo, Mercatorjev Moj M, Rekono, mDenarnica, NLB Pay,. Jaz zato nimam živcev telefona menjat - ker to delam lagan prehod nov telefon glih v ene 3. dneh ukrotim sproti :(. Tu je iphone videti bolj prijazen, ma mularija, samo nimajo teh bančnih appov, tako da ne vem če je tam isto hecanje.
Pod črto: če hočeš prenest musko, filme, maile (aja, enih 5 email accountov moraš na roke vnest), koledar pa kontakte ni problem, SMSi so že tako-tako (meni jih iz OP na Samsuga ni prenesel), za vse ostalo (pozabi specifične nastavitve telefona, kot je ista muska, iste nastavitve limit prenosa podatkov recimo, da te opozori na 10GB porabe mesečno ipd.) pa je to še vedno na roke. Verjetno je tukaj apfel ekosistem malenkost bolj prijazen, ampak bodo tisti povedali ki ga imajo.
Ne vem sicer kaj folk prenaša iz enega na drug fon ampak bi dal roko v ogenj da tele aplikacije zgoraj ne prenesejo skoraj nič od tega (za bančne je to itak by-design tako in je pravilno, da ne moreš iz naprave na drugo klonirat stvari avtomatsko). Mogoče iz kakega Samsunga na Samsung (če ni preveč starostne razlike in razlike v Android verziji) bi bilo nekaj več sreče...

mancini ::

Karen
Za NKbm si potegnes iz trgovine play app in se registriras. Enak postopek za njihovo denarnico.
Ze dolgo ne rabis it osebno v banko. Tako da ne zavajaj

MrStein ::

Sem iz starega ajfona na nov prenašal nekje leta 2020 (lahko kdo sporočila o tem najde).

Je šlo vse, razen bančnih aplikacij. Torej šle so, samo za dostop do računa je bilo potrebno na novo urediti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

@Mancini: ne bodi nastrojen, pisal sem splošno da so razlicni heci z mobilnimi bankami. Nkbm ima en način, probaj Nlb za firmo recimo, brez spletne strani in aac premika tokena na spletni strani ne gre. Za IKB token sem sel na banko k hrckom, ni slo drugace. Sberbank se je dala premaknt oz. dodat nova naprava preko spletne strani, N26 sem moral avtorizirat na prejsnjem telefonu, pa potem brisat star telefon ker ocitno ne mores imeti n26 na dveh napravah. Pay denarnice od bank gredo vecinoma z davcno in sms verifikacijo. Hotel sem povedat da mirroring kjer bi preslikal iz ene naprave na drugo brez rocnega dela je no-go, vedno je rocno delo. Podobno moras na novo registrirat prakticno vse smart appe, od xiaomi, ewelink, tuya, ajax alarm, segway ninebot, zepp, mi fitness, da nastejem samo nekatere ki jih imam... vse to je rocno delo, ne gre avtomatsko. Pa z vsako imas par minut dela, da geslo pa mail izbrskas s katerim si se registriral, da ne govorim o kaki forgot password proceduri. Ce imas pa app ki ti to naredi avtomatsko pa na dan z besedo... bomo vsi veseli.

mancini ::

v skrajnem primeru moraš v banko po nov token... (to velja za NLB Proklik, NKBM, IKB token, Mbills

Odgovarjal sem izkljucno na to.

In se enkrat za Nkbm nimas vec kaj hodit na banko

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mancini ()

rasutuki ::

ales85 je izjavil:

Prijaviš se v Google/iCloud in se prenese (skoraj) vse, problem rešen.

Nič se ne prenese, ker nisi tako neumen, da bi svoje podatke dal googlu, da zlorablja tvojo zasebnost.

m0LN4r ::

Smart Switch, fertig.

Jah pac ne placas samo "hardware" ampak tudi software.

Da bi selil iz nekega zopoja na nek redmi, pa se to z nekim kitajskim third party appom, ki mi poskenira vse vmes. No thanks.
Pa vse to po USB 2.0 - C protokolu ja sure.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Leko ::

m0LN4r je izjavil:

Smart Switch, fertig.

Jah pac ne placas samo "hardware" ampak tudi software.

Da bi selil iz nekega zopoja na nek redmi, pa se to z nekim kitajskim third party appom, ki mi poskenira vse vmes. No thanks.
Pa vse to po USB 2.0 - C protokolu ja sure.

Ja, samo Smart Switch je samo Samsung/Samsung?

feryz ::

Imam 3 banke za preseliti, plus revolut, ki niti banka ni.
Vzame mi točno minuto za vsako, se pravi NLB, SKB, Intensa. Pa sem z eno nogo že na britofu. Stari deda.
Da ti to vzame par ur, moraš biti totalen bebec.
Da se preseli več sto giga pa res traja. Ampak ne sediš zraven, zakaj bi?

link_up ::

ker pac bar vsake tolko skoci in je fajn gledat. Kaj pa ti pocnes v penziji?!?
In and Out

Sami hitrostni rekorderji ste zgleda. Da bi jaz poravil 3 minute za selitev telefona na drugega bi menjal na 2 meseca telefon po mojem. Ne vem, da jaz porihtam layoute, vse nastavitve, pa se v vseh 30+ appov prijavim porabim par ur, pa ne stejem pretakanja core aplikacij s smart switchem... ne vem, ze app da ti razmece desktop enako kot sem ga imel, iste widgete pa ikone po mapah vzame pol ure stelanja, pa vsaj se pol konfiguracija sistema. Skratka, vsa cast tistim ki rabite 3 minute plus urca smart switcha da imate enako, meni kot exerienced userju niti priblizno ne rata... ponavadi potem selim ene 2 dni lagano te appe pa gledam kako sem imel na starem nastavitve, pa izvoz konfigniz appa na nov telefon... skratka muka

Kawhi ::

Lej če si ti experienced user pa ne znaš najti takšnega launcherja, za katerega lahko narediš backup in restoraš nazaj...tudi sam ne porabim lastne interakcije več kot nekaj minut. Pa imam 2 banki in en app za delnice, urbano pa še kaj kjer je potrebna ročna interakcija.

Imam približno 40 appov vključno z bankami v katere se moram prijavit oziroma traja kar nekaj dela, da jih prilagodim nazaj tako kot je bilo prej kjer noben app za backup ne pomaga. Če grem res iz nule vse na frišno mi to vzame par dni. OK najnujnejše se nastavi v parih (1-2) urah.
Torej ali obstaja kateri app, (pustimo sedaj phone clone, device clone, ki to ne naredijo), ki ti povrne oziroma nastavi vse registracije nazaj kot je bilo prej oziroma iz enega telefona na drugega pa da gre to za različne brende(android) ne iz samsunga na samsunga, lahko tudi na windowsih?
Ker če naredim backup samsung telefona z smart switch le tega ne morem potem obnovit recimo xiaomija.
Da priklopiš telefon na pc narediš backup in potem drug telefon priklopiš na pc in ti povrne vse v enako stanje z vsemi prijavami, pa če tudi izvzamemo banke?

link_up ::

Kawhi je izjavil:

Lej če si ti experienced user pa ne znaš najti takšnega launcherja, za katerega lahko narediš backup in restoraš nazaj...tudi sam ne porabim lastne interakcije več kot nekaj minut. Pa imam 2 banki in en app za delnice, urbano pa še kaj kjer je potrebna ročna interakcija.

ce bi rabil na 14 dni bi verjetno nasel kaksen "kul" launcher.
In and Out

Mato989 ::

Nov telefon je nova namestitev

Eno banko in gmail pa ze prenesem in je reseno
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

m0LN4r ::

Karen je izjavil:

Sami hitrostni rekorderji ste zgleda. Da bi jaz poravil 3 minute za selitev telefona na drugega bi menjal na 2 meseca telefon po mojem. Ne vem, da jaz porihtam layoute, vse nastavitve, pa se v vseh 30+ appov prijavim porabim par ur, pa ne stejem pretakanja core aplikacij s smart switchem... ne vem, ze app da ti razmece desktop enako kot sem ga imel, iste widgete pa ikone po mapah vzame pol ure stelanja, pa vsaj se pol konfiguracija sistema. Skratka, vsa cast tistim ki rabite 3 minute plus urca smart switcha da imate enako, meni kot exerienced userju niti priblizno ne rata... ponavadi potem selim ene 2 dni lagano te appe pa gledam kako sem imel na starem nastavitve, pa izvoz konfigniz appa na nov telefon... skratka muka

To pa sam zato, ker kompliciras in si ne olajsas stvari. Been there done that.
Nima veze to z experienced user.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

OldSkul ::

Največji problem so bančne aplikacije, sicer pa je sedaj na androidu dovolj dober backup (moraš ga imeti vklopljenega), ki prenese vse glavne podatke. Nazadnje sem prešel iz nekega cenene motorole na boljši Sony in ni bilo nobenih težav.

Včasih je bil dosti večji problem, je bilo treba uporabljati zunanje aplikacije za backup/restore.

Leko je izjavil:

Imam približno 40 appov vključno z bankami v katere se moram prijavit oziroma traja kar nekaj dela, da jih prilagodim nazaj tako kot je bilo prej kjer noben app za backup ne pomaga. Če grem res iz nule vse na frišno mi to vzame par dni. OK najnujnejše se nastavi v parih (1-2) urah.
Torej ali obstaja kateri app, (pustimo sedaj phone clone, device clone, ki to ne naredijo), ki ti povrne oziroma nastavi vse registracije nazaj kot je bilo prej oziroma iz enega telefona na drugega pa da gre to za različne brende(android) ne iz samsunga na samsunga, lahko tudi na windowsih?
Ker če naredim backup samsung telefona z smart switch le tega ne morem potem obnovit recimo xiaomija.
Da priklopiš telefon na pc narediš backup in potem drug telefon priklopiš na pc in ti povrne vse v enako stanje z vsemi prijavami, pa če tudi izvzamemo banke?

Pa saj ti google backup ogromno prenese. Tudi prijavne podatke večine appov. Za bančne pa tudi rabiš sam par minut.

Kawhi je izjavil:

Leko je izjavil:

Pa saj ti google backup ogromno prenese. Tudi prijavne podatke večine appov. Za bančne pa tudi rabiš sam par minut.

Ogromno? Kot sem rekel cca 40 jih ne. Not so od trgovine, kamere, klima, tv, par google računov, par outlook računov, drugi maili, dialerji, tipkovnica, kup aplikacij za "izgled" ... da ne naštevam naprej, kjer ni samo za vpisat up. ime in geslo temveč je potrebno še en kup nastavitev, da prideš nazaj kjer si bil.
Ja če si Mato potem ni problem. Brezveze ti potem pametni telefon, če ga uporabljaš samo za klice in smse, gmail in banka to je pa to. Seveda so potem dobri xiaomiji za 200€:))

Morš bit pa res ornk premaknjen da imaš na enem telefonu "par google računov, par outlook računov, več dialerjev, kup aplikacij za izgled"... Lol, verjetno si "power user" a ne. Fak....pol pa trpi.

Vidim da nisem edini ki ni kot molnar. Jaz dam takoj nekomu 100 somov da mi naredi ppsnetek starega na nov telefon, da ga primem v roke in nadaljujem tam kjer sem s starim nehal (s tem ne mislim da bi me nekdo prepriceval kaj od 100 appov ne rabim in kaj naj uporabljam, recimo nek custom launcher... pa sem sel iz samsunga na oneplus in sedaj se nazaj na samsunga... zakaj bi uporabljal custom launcher. Skratka razumem tiste ki porabijo kar nekaj casa da to vse nastavijo, in obcudujem tiste ki jim uspe migrirat v 10 minutah vse.

V-i-p ::

Ah, pri meni je nov telefon že nekaj časa isto sranje kot na novo nameščat winse in vse kar se rabi zraven, jbg. Smart Switch je zakon, res si ne predstavljam biti brez ob naslednji menjavi.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Kawhi je izjavil:

Morš bit pa res ornk premaknjen da imaš na enem telefonu "par google računov, par outlook računov, več dialerjev, kup aplikacij za izgled"... Lol, verjetno si "power user" a ne. Fak....pol pa trpi.

Kdo pa pravi, da kaj trpim. Očitno si še presmrkav, da bi vedel kako stvari potekajo. Ko boš zrasel boš mogoče kapiral, tolko časa pa se naprej igraj z dudo in se ne vmešavaj v debate za odrasle.
Saj kaj drugega od takih in drugačnih "kapitanih" ni za pričakovat, ko ne morejo drugega pa v jok in žaljenje.
Vedno imam vsaj en kloniran telefon, da lahko v miru nastavim drugega-novega tako, da ni panike.
Res me je zanimalo, če mogoče kdo ve za kakšno boljšo rešitev, kot tudi sprašuje OP, pa vidim da samo nabijate o stvareh, ki nimate pojma, ker to kar nekateri govorijo, da imajo preneseno vse v parih minutah je navaden bull shit. Tudi: "to se kopira na nov fon. sj je nov, frišn." Kr neki. Potem pa jokanje po forumih zakaj mi ne dela to zakaj ono. Ni problem o prenosu, problem je o nastavitvah. Ja ok raznorazni troli ala matoti pa fritci te itak poznamo, da ne znajo druzga kot lagat pa nakladat, sedaj če jim verjamete, kar vas šopajo po forumih ok.
Očitno je ta forum dober samo še za politike.

bdw
SmartSwitch je samo za Samsung/Samsung. Nimamo vsi samo Samsunge oziroma prenašamo iz/na Samsunga.

MrStein ::

To so oni forumski nadljudje, ki tudi Windows namestijo v dveh minutah in sedem sekundah.
Ko pa kaj konkretnega rabiš od njih pa mrk.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Vsak normalen z minimalnim tehničnim znanjem prenese vse v max pol ure (ajde dam toliko, čeprav res ne vem kaj bi pol ure delal...) Če si pa "power user" lol, imaš pa problem, ki je globlji kot pa izgubljena 2 dneva al koliko že "power userji* rabite.

Evolve ::

Phone clone zna prenašat iz vseh na vse

uporabljam za sms, stike in slike.. ostalo je običajno treba jovo na novo (razne appe od bank etc)

Evolve je izjavil:

Phone clone zna prenašat iz vseh na vse

uporabljam za sms, stike in slike..

To itak vsak zna.

staher ::

Pozdravjeni,
Potrebujem pomoč!
Kupil sem novi telefon, naredil prenos podatkov vse je vredu razen pošta, ta se ni presilila vsa.
Imam Samsung telefon in uporabljam samsungovo aplikacijo E-pošta v 6.1.82.0. Na starem telefonu imam pošte za 2 leti, preneslo je pa smo za 2 meseca pod prejeto, pod poslano nula, pod sahranjeno nula.
Vprašanje?
Kako to prenest?
Na katero mesto ta aplikacija shranjuje , da bi mogoče ročno to preslil.

hvala
Staher

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos aplikacij / podatkov / SMSov .. na nov telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
276912 (712) matobeli

samsung s23, s23 plus, s23 ultra (strani: 1 2 3 )

11517725 (12746) Morison
»

Android 9 - 11 prenos aplikacij?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6772 (483) AEx_1-7
»

Android - backup / restore na računalnik brez roota

7938 (811) zavajon
»

"Kloniranje" telefona