» »

Prenos aplikacij / podatkov / SMSov .. na nov telefon

Prenos aplikacij / podatkov / SMSov .. na nov telefon

stegy ::

Zanima, kaj priporočate za prenos aplikacij s podatki, smsi, slike ... na nov telefon iz obstoječega Android 4.4 (Samsung S3 neo). Nov tel je Doogee Y100 plus. poskusil sem Helium, vendar ga program na PCju ne postavi v primeren način. Telefon ni rootan.

Lonsarg ::

Jaz zelo nerad kompliciram z programi, ki obljubljajo preveč, tako da se loti vsake stvari posebaj:

- SMS: SMS Backup+, podpira tako enkratno backupiranje/restoranje, kot tudi avtomatsko v ozadju! Backup se dela na Gmail v obliki mailov, kar je meni zelo zakon, ker sem sedaj na Windows Phone(ki ima avtomatsko backupiranje SMSov vključeno) in še vedno lahko vse svoje stare SMSe iz Androida berem preko Gmaila
- podatki in slike: ne kompliciraj s programi, prenos iz mobitela na PC je isto kot uporaba USB ključka, copy/paste

Pa iskreno upam da sam(ali avtomatkso z kakim OneDrive) backupiraš slike iz mobitela, življenje brez backupa je isto kot da bi svoje podatke vtikal v kazino slot mašine:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

stegy ::

Hvala za odgovor.
Zanima me še podatki aplikacij. Se samo slike / moji dokumenti ...
Kako skopiram aplikacijo z vsemi nastavitvami / podatki, ki jih ima aplikacija (npr aplikacija za tracking poti)

Lonsarg ::

Hja, to pa brez roota mislim da ne gre. TItanium Backup recimo.

stegy ::

Helium ima možnost brez roota, vendar mi za ta telefon ne dela aplikacija iz Windowsov.

stegy ::

Ali nihče ne prenaša aplikacij / podatkov na nov telefon?

Invictus ::

Ne, ker je danes ob vseh cloudih prav butasto to prenašati ročno.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

stegy ::

Saj nisem napisal, da za to ne bi uporabil cloud. Samo potrebujem navodila, kako to narediti. Kako prenesti vse aplikacije z nastavitvami? Google sync sinhronizira podatke samo za nekaj aplikacij (manjšuno, v glavnem samo za Google aplikacije)

Dosan ::

stegy je izjavil:

Saj nisem napisal, da za to ne bi uporabil cloud. Samo potrebujem navodila, kako to narediti. Kako prenesti vse aplikacije z nastavitvami? Google sync sinhronizira podatke samo za nekaj aplikacij (manjšuno, v glavnem samo za Google aplikacije)


Brez roota ne gre. Če si vpisan z Google računom na starem telefonu in imaš vključen backup si bo zapomnil katere aplikacije si imel inštalirane in bi ti moral tudi ponuditi ponovno inštalacijo le-teh, ko se prvič vpisuješ na na novem telefonu. So pa tu možna odstopanja od funkcionalnosti ker ne vem kaj točno Dogee ima implementirano v svoji verziji Androida in kaj ne.

stegy ::

Ob vpisu novega računa nisem dobil možnosti za instalacijo. Za to sprašujem ali je to možno kako pognati ročno. Prav tako sem na Googlovi strani, kjer imaš spisek napravi in stanje backupa videl, da je spisek aplikacij, ki jih sinhronizira zelo krate. Na drugih straneh sem videl, da tudi drugi uporabniki pišejo, da Google kopira zelo malo aplikacij (konkretno npr pri meni :
Android Wallpape, c:geo, com.android.calendar,com.android.nfc, Android System Settings, Android Market, Gmail, Google Play Movies & TV, Sudoku, TrackChecker Mobile, Viber)
To se lahko vidi na strani:
https://www.google.com/settings/dashboa...
pod Android.

starboi ::

Pa imaš vklopljeno sinhronizacijo na Samsungu ? To pogledaš v nastavitvah pod računi ( izbereš google, 3 pikice zgoraj desno in sinhronizacija... če se ne motim ). Google ti prenese potem samo tiste aplikacije ki so sinhronizirane, brez podatkov. Kot so zgoraj navedli bo najboljša opcija root telefona in pa Titanium Backup Pro aplikacija .. narediš tam backup vseh appov z podatki in preneseš v nov telefon ... Ampak zna priti do kakšnih težav ( force close appa ), če nista isti verziji androida gor. Sam se poslužujem te metode že leta in nisem imel nobenih težav. Lp

Lonsarg ::

Res je Google bi lahko na silo vklopil sihronizacijo vseh podatkov za aplikacije, ampak bi prihajalo do mnogih napak, ker programer aplikacije ni nujno pazil da handla take situacije. Tako da je priporočljivo s Titanium Backup restorat data za čim manjše število aplikacij, ki je res nekaj v nastavitvah, kar ne moreš ročno sam še enkrat nastavit, da bi pa restoral data kar za vse aplikacije kar imaš pa je mal loterija(razen če gre za isti mobitel z istim ROMom, tam načeloma ni težav).

Če in kaj se backupira pri aplikaciji v Cloud je tako odvisno od programerja aplikacije in ne od googla. Da pa Google ni omogočil backupa SMSov je pa res malce hud fail ampak tako pač je.

pekarjanez ::

windows phone ti zna sinhronizirat vse....

stegy ::

Malo pozno - nisem dobil obvestila o spremembi ...

V nastavitvah imam omogočeno sinhronizacijo aplikacij.

Titanium backup potrebuje Root dostop, če se ne motim - kar ga pa nimam.

orbika ::

Tudi jaz bi imel eno vprašanje in sicer iz starega telefona Samsung Galaxy Lite (neka S2 varianta) sem uspel podatke shraniti s programom Samsung Kies na računalnik, kontakte pa še ločeno izvozil v .csv format. Kako bi lahko sedaj te podatke uvozil na Lenovo A6000 telefon? Sem gledal na Lenovo strani, pa nimajo nobenega podobnega programa ali pa sem slep.

Na tem Lenovoju teče Android 4.4 Kitkat (vsaj tak piše na škatli).

stegy ::

V google lahko narediš import kontaktov, Kies shrani slike ... v normalnem formatu, tako da to lahko skopiraš v nov telefon s copy paste na računalniku, ko imaš priklopljen telefon kot disk, za podatke aplikacij pa še nisem našel kaj pametnega, kar bi delovalo za vse.

orbika ::

Hvala, bom poskusil.

Avenger ::

Obujam temo - zanima me kaj uporabljate za backup in prenos podatkov iz enega telefona (ne-rootanega) na drugega. Telefona še ne mislim menjat, vendar bi rad naredil backup na tak načil, da bi imel vse kontakte, SMSe in call loge v backupu in v primeru, da telefon mrkne in se ne zbudi več (izkuseno enkrat iz prve roke, dvakrat iz druge roke), da bi podatke s starega prenesel na novega, brez komplikacij in ne da bi moral stari telefon še vedno delat, npr prenos prek bluetootha, kabla, ipd. Torej app, ki bi na PC skopiral vse in ki bi bil sposoben vse potem tud skopirat na nov telefon.

Kolikor sem uspel raziskat, mogoče Super Backup & Restore?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Lonsarg ::

Ker se je "SMS Backup+" izkazal za počasnega z povečanjem števila SMS jaz po novem uporabljam "SMS Backup & Restore" že nekaj let in je super. Podpira backup kamorkoli (onedrive, gdrive ali celo lokalni disk telefona da potem ročno preseneš).

Lepo si scheduliraš redni dnevni backup da si na varnem v kolikor se pokvari/izgubi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

sbawe64 ::

Samsung smart switch ?
2020 is new 1984
Corona World order

Avenger ::

Sem probal omenjenega (SMS backup) in mislim, da je to to.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

matobeli ::

Google tud že zna prenašat call listo in smsje.

krho ::

matobeli je izjavil:

Google tud že zna prenašat call listo in smsje.

Meni jo ne. Tud če kliknem gor na SMS and call log not backed up se nič ne zgodi. To so neki zakompliciral do amena.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

matobeli ::

Ker android pa imaš? Jaz mam 13 in piše nekaj v tem smislu: Varnostno kopiranje storitve Google One, pol pa za izbrat:
Aplikacije, Fotografije in videoposnetki, Sporočila SMS in MMS, Zgodovina klicev, Nastavitve naprave, Podatki o računu Google.

Vsakega posebej se da omogočit/onemogočit.

Sem pa ravno dva dni nazaj prenašal in deluje relativno brez težav. Ne prenese prijavnih podatkov za google račune in raznih poverilnic za banke ter nastavitev aplikacij, vsaj ne vseh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matobeli ()

c3p0 ::

Googlov backup je katastrofa. Slike sicer grejo v Photos, ostalo pa v nek "black box" na Drive, od koder ne moreš ničesar selektivno restorat, le preko wizarda ob switchu na nov telefon. Če le-ta ne faila. Potem pa jok.

matobeli ::

Kontakti grejo v kontakte, mejli so tudi dostopni, koledar tud, vse lahko izvoziš tudi v CVSoziroma kot slike.

Sporočila sms in mms, klici in app data gredo pa pač v blackbox tko kot pri vseh ostalih.

A pri FB Mesenđerju imaš dostop do .txt z vsemi tvojimi pogovori?

c3p0 ::

Kontakti grejo, razen tisti, ki ne grejo. Jih je kar nekaj manjkalo. Sklepam, da so se nekateri shranjevali lokalno v telefon.

Za backup lahko uporabiš app, npr. prej omenjenega v threadu. Zanašat se na guglov blackbox je pa slaba odločitev. Ker lahko tudi popolnoma faila.

matobeli ::

SMS backup+ je men čisto lepo fejlal. Eventuelno sem imel tolko dolgo listo da ni šlo več čez. Pa sej v resnic itak niso bli pomembni. Tako da se nisem preveč ukvarjal in začel na novo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Android - katere aplikacije (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2467836749 (1595) KTr1sk
»

backup celega telefona ?

Oddelek: Mobilne tehnologije
453895 (530) klinker
»

Nov mobitel - prenos podatkov s starega

Oddelek: Mobilne tehnologije
363172 (1486) staher
»

Samsung S7 Edge baterija

Oddelek: Mobilne tehnologije
132117 (661) chrush
»

Migracija na nov Android telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
4011514 (6783) BladE_

Več podobnih tem