Forum » Loža » Plinski žar - poraba plina
Plinski žar - poraba plina
bauci ::
Pozdravljeni!
Prosim vas, če mi lahko kdo izračuna porabo plina iz jeklenke v kg/h za plinski žar moči 23kW in 5,3 kW. Sej na full ne bom nikoli pekel ampak tako bi lahko vsaj približno ocenil za koliko ur uporabe imam še plina, če stehtam jeklenko. Jaz tega ne znam izračunat.
Prosim vas, če mi lahko kdo izračuna porabo plina iz jeklenke v kg/h za plinski žar moči 23kW in 5,3 kW. Sej na full ne bom nikoli pekel ampak tako bi lahko vsaj približno ocenil za koliko ur uporabe imam še plina, če stehtam jeklenko. Jaz tega ne znam izračunat.
Magic1 ::
Jaz imam dvojni žar, torej nekje 8kW. V jeklenki je bilo še zelo malo plina(manj od 15%) pa je kar delalo še kakšno uro na full. Če je v jeklenki 30%+ imaš plina čez glavo za vsako peko. Res pa moč pade, ko pritisk pada.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
user4683 ::
Propan ima kurilno vrednost dobrih 12kWh/kg. Oba gorilca na polno ti bosta torej skurila dobra 2kg na uro.
kow ::
Je kar neverjetno kako tezko je najti specifikacije za te jeklenke. "zelena", "modra", "rumena" wtf.. to nic ne pove.
kow ::
Kaj je notri, ne pa reklamno barvo. In ja, razumem da tocne sestave ne mores dati.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
z3ro ::
tomaz- ::
ziher :)
Imam veliko pokrito teraso z letno kuhinjo in dobesedno vsak dan nekaj cmarimo gor :) Noter je kuhinja kor neuporabljena, hehehe
Imam veliko pokrito teraso z letno kuhinjo in dobesedno vsak dan nekaj cmarimo gor :) Noter je kuhinja kor neuporabljena, hehehe
Do sedaj sem imel en Webrov žar in nikoli nisem vedel ali bo plina dovolj za dokončat kosilo zato sem poleg 10kg jeklenke kupil še 5 kg za rezervo. Letos sem pa dokončal letno kuhinjo z velikim žarom in enim manjšim gorilcem in res ne bi rad da mi zmanjka plina, ko mi pride cela familija na kosilo. Zato sprašujem ali kdo pozna izračun porabe plina kg/h na kW moči.
Je pa res, da sem zmeraj pozabil stehtat jeklenko pred uporabo in po uporabi, da bi ugotovil razliko.
Je pa res, da sem zmeraj pozabil stehtat jeklenko pred uporabo in po uporabi, da bi ugotovil razliko.
darkolord ::
starfotr ::
OP poleg tega, da nimaš soli v glavi, je tudi nepismenost problem? Odgovor imaš že napisan.
Ej sorry, ker sem te zmotil s svojim vprašanjem. S svojim odgovorom si veliko prispeval k kvaliteti tega foruma kot vedno. Odgovor sem prebral in hvala Znupy.
tomaz- ::
rešitev je rezervna jeklenka. Jaz jo imam v garaži in ko zmanjka, zamenjam.. Razen, če se ne pečejo kaki steaki, me menjava sredi pečenja "ne boli" - takrat prej malce preverim stanje, najlažje tako, da jo vzamem dol in "potežkam" :) Če ugotovim, da bo kriza, preventivno menjam s polno in po peki spet "tastaro" nazaj, da se sprazni do konca
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rumena jeklenka plina (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6424 (4653) | StevicaM |
» | Plevel na dvoriscu - zatiranje (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 22055 (12172) | Machete |
» | Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36347 (31825) | amigo_no1 |
» | Petrolov smisel za biznisOddelek: Loža | 19486 (15117) | Invictus |
» | ogrevanje na olje ali na strom ?Oddelek: Loža | 9236 (8703) | Oxford |