» »

kako pravilno nastaviti email forwarding

kako pravilno nastaviti email forwarding

LapD ::

Radi bi nastavili email forwarding na način:
Vsa pošta, ki je poslana na naslov neki.neki@domena.si naj bi bila avtomatsko preusmerjena na naslov neki.neki@gmail.com

V cPanelu sem naredil Email Account Forwarder, ampak pošta ne pride nikamor. Ali je treba najprej ustvariti nov email račun v cpanelu (neki.neki@domena.si) in šele potem narediti forwarder? Verjetno je ta korak nujen, če hočem potem iz gmaila pošiljati pošto kot neki.neki@domena.si?

Bonus: se da nastaviti tako, da se sporočila ne shranjujejo na strežnik ampak so poslana direktno v gmail in izbrisana iz strežnika?
web&motion designer

Poldi112 ::

Poglej v Track Delivery, kaj se je zgodilo z mailom.

Je MX domene dejansko usmerjen na cPanel, na katerem delaš forwarder?

Forwarder deluje tudi, če e-mail ni ustvarjen. V tem primeru se prejeto sporočilo ne shrani lokalno, ampak zgolj posreduje na forwardiran naslov.

Bo pa predal potreben za pošiljanje z naslova neki.neki@domena.si.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

LapD ::

Aha, Track delivery je kazal success ampak očitno Gmailu ni bilo všeč, da sem za test poslal iz istega naslova na katerega bi moral prejeti sporočilo. Sem poslal iz nekega drugega naslova in je okej. Bom pa verjetno moral narediti predale, da bomo lahko pošiljali iz domene. Hvala za pomoč.
web&motion designer

DJ Beat ::

LapD je izjavil:

očitno Gmailu ni bilo všeč, da sem za test poslal iz istega naslova na katerega bi moral prejeti sporočilo.

Res je, to ne deluje, ker bi mail prišel v loop :) Poskusi z drugega naslova pa mora delovati.

Sicer pa, kot so napisali, predala ni potrebno kreirati, če želiš samo preusmeritev. Če pa bi želel še pošiljati, je pa nujno, da predal obstaja.

Gmail ima sicer tudi opcijo, da se obnaša kot 'POP3 klient' ampak njihov čas, kako pogosto preverjajo pošto je malo 'čuden'.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Storitve postavitve mail strežnika na lastni infrastrukturi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
728703 (6748) poweroff
»

Izdelava forumov

Oddelek: Izdelava spletišč
112029 (1768) algo
»

kako postavit domači server?

Oddelek: Izdelava spletišč
123681 (3412) Klemzz
»

Za lastnike spletih domen!