Forum » Šola » Elektrotehnik računalništva
Elektrotehnik računalništva
Cowboy6 ::
A ne obstaja ta program v Celju že nekaj časa? Drgač pa, bomo videli kaj bo, ko bodo matuiral. Pa to se drgač vidi že po enem letu kolk zna folk. Čeprav sm slišu, da je zdej neka nova fora, da se prve dve leti na SŠ učijo samo osnovne predmete, šele potem bodo pa začeli z strokovnimi predmeti. Če je to res, bo kriza. Pr nam je 15% folka se izpisal z računalniške že v prvem letniku, ko so vidl kako zgleda programiranje (fora da sploh nismo programiral, ampak risal algoritme, itd na začetku). Ka bo pol v tretjem letniku, ko bodo dobili strokovne predmete???
Bojo rekl:
Programiranje???
Bojo rekl:
Programiranje???
Tukaj naj bi bil moj podpis.
Webmajstr ::
Sej ja tko. D bo komi v 3 pa 4 letniku, ampak mislim d za nekatere nebo problema, spet nekateri k pa nevejo nč o programiranju bo pa kriza.
Drgač pa bo večina rekla Programijane???
Drgač pa bo večina rekla Programijane???
R0K ::
Ja na ŠCC je zdej ta nova smer (pač elektro pa rač. združena), kar se men zdi kul.
Skor bi se sam odloču za njo, sam nism šol. Poznam pa precej ljudi k hodi tja gor pa so po večini vsi zadovoljni z njo. Sicer pa ne vem kje sta to slišala, da so strokovni predmeti od 3-4 letnika naprej. Osnove imaš že v prvem letniku in se bolj na izi tudi programira (glavni ukazi in predvsem kaj je to programiranje).
Jih je pa lani precej padlo.
Drgač pa kul da je računalništvo in štrom skup. K prideš na faks ti je pol vsej kj jasn ...
Skor bi se sam odloču za njo, sam nism šol. Poznam pa precej ljudi k hodi tja gor pa so po večini vsi zadovoljni z njo. Sicer pa ne vem kje sta to slišala, da so strokovni predmeti od 3-4 letnika naprej. Osnove imaš že v prvem letniku in se bolj na izi tudi programira (glavni ukazi in predvsem kaj je to programiranje).
Jih je pa lani precej padlo.
Drgač pa kul da je računalništvo in štrom skup. K prideš na faks ti je pol vsej kj jasn ...
Cowboy6 ::
No jst sm hodu v Velenje na računalniško, pa smo že v prvem letniku mel osnove štroma, pol v drugem letniku smo se učili o logičnih vezjih, v tretjem pa smo na simulatorju pisal programe za motorolin kontroler (mislim da je bil MC 6803???) Tko da nekaj znanja o elektro sm le dobil, ne pa čisto vse.
Tukaj naj bi bil moj podpis.
Sej jst hodm na to šolo in ta program in se mi zdi čist ql. Najprej se naučiš ravnat z elektriko tko d lahk tud sam kej zvežeš, pol maš pa še programiranje in use ostalo...
Trololololo1 ::
če slučajno koga zanima vam povem, da so ta program naredl zato, ker program računalniški tehnik ni laufu kot bi moral. Pa še vlk drgač je zasnovan:
1. prve dvel leti nimajo fizike
2. nimajo nemščine
3. v programiranju ne bojo skor nč slišal (sploh v c++)
To je neka lahka različica računalniškiga tehnika sam de bojo oni mel naziv
elektro tehnik računalničar. Na koncu prvega letnika pa ne bojo znal nč druzga kot
pisat dokumente v officu. Je pa res, da majo prakso, kar jim pa mal zavidam
Me pa zanima kakšne možnosti majo po končani poklicni maturi, tk de če kdo to ve bil bil
zelo hvaležen, če bi mi to napisal.
1. prve dvel leti nimajo fizike
2. nimajo nemščine
3. v programiranju ne bojo skor nč slišal (sploh v c++)
To je neka lahka različica računalniškiga tehnika sam de bojo oni mel naziv
elektro tehnik računalničar. Na koncu prvega letnika pa ne bojo znal nč druzga kot
pisat dokumente v officu. Je pa res, da majo prakso, kar jim pa mal zavidam
Me pa zanima kakšne možnosti majo po končani poklicni maturi, tk de če kdo to ve bil bil
zelo hvaležen, če bi mi to napisal.
frenk ::
namo2:jest sm mel vsa 4 leta fiziko, vsa štiri leta nemščino, programirali smo pa motorolo, c++, delphi, Tpascal, html...smer elektrotehnik računalniški tehnik na SESŠ KRANJ...letos sem zaključil to šolanje in moram rečt da se naučiš zelooo veliko...samo je pa malo pomanjkanja prakse
Hja, sej je kr dobr d mamo prakso in mislim d bomo neki tud programiral. Drgač pa itak obstaja dodatni pouk. Mal je prilagojen ja in tud mal več se bomo naučil kot v wordu pisat, saj predvidevam d to že usak zna.
[SkA] ::
Ehm.. to je spet ena izmed naših fenomelanih istovetenj elektrotehnike in računalništva. Dasiravno programiranje in informatika nimata z elektrotehniko kaj dosti skupaj. Je pa res da obstaja še strojna oprema, kjer pa se zadeva bolj pokrije.
Samo zaradi pomanjkanja kadrov v stroki nasploh si pač to lahko dovolimo, da imaš elektrotehnika zaposlenega kot sistemskega inžinirja.. ali še huje informatika.
No ja. Verjetno gre tu za poizkus priprave programa elektrotehnik bolj privlačnega. Čeprav se s samim nazivom ne strinjam najbolje. Sem sicer laik, kar se tiče elektrotehnike, ampak kolikor je meni znano se tudi tam poklici precej razlikujejo (nekdo,ki ti napelje električno napeljavo po hiši verjetno ni enakega kova kot gospod, ki izumi digitalno vezje za XyZ). Tako da smatram da je pri tem programu poudarek na digitalnih vezjih, kar bi lahko bolj korektno označili?
Pa brez zamere komurkoli vpletenemu
Samo zaradi pomanjkanja kadrov v stroki nasploh si pač to lahko dovolimo, da imaš elektrotehnika zaposlenega kot sistemskega inžinirja.. ali še huje informatika.
No ja. Verjetno gre tu za poizkus priprave programa elektrotehnik bolj privlačnega. Čeprav se s samim nazivom ne strinjam najbolje. Sem sicer laik, kar se tiče elektrotehnike, ampak kolikor je meni znano se tudi tam poklici precej razlikujejo (nekdo,ki ti napelje električno napeljavo po hiši verjetno ni enakega kova kot gospod, ki izumi digitalno vezje za XyZ). Tako da smatram da je pri tem programu poudarek na digitalnih vezjih, kar bi lahko bolj korektno označili?
Pa brez zamere komurkoli vpletenemu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
[SKA]: pri štromu imaš oddelke za šibek in močan štrom...z računalništvom se meša oddelek šibkega štroma, ki pa ima z računalništvom precej veze...če ne poznaš osnov elektrotehnike o rač. nimaš pojma
[SkA] ::
Predvidevam da se zajebavaš (zadnji del) kar se pa šibkega štroma tiče pa saj... digitalna vezja. To je pa tudi vsa povezava.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [SkA] ()
[SKA]: jest računalništvo delim na software, hardware in informatiko...če se mislš ukvarjat s softwerom je treba poznat vsaj osnove elektrotehnike in digitalnih vezij, ker če ne poznaš osnov elektrotehnike, ne poznaš digitalnih vezij...govorim o osnovah...za hardware računalništvo pa rabiš štrom zelo dobro poznat...informatika ima pa z računalništvom itaq bl mal
...če si pa zagrižen slo-tecar(modder/overclocker) morš pa osnove elektrotehnike pod nujno poznat
...če si pa zagrižen slo-tecar(modder/overclocker) morš pa osnove elektrotehnike pod nujno poznat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FRI vs FE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 25515 (20306) | Invictus |
» | Računalniška srednja šolaOddelek: Šola | 11547 (8664) | Halfdead987 |
» | FE ali FRIOddelek: Šola | 7818 (7024) | i386 |
» | elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?Oddelek: Šola | 4625 (4178) | DavidJ |
» | Kaj bomo ali smo?Oddelek: Loža | 1856 (165) | Zipper |