Forum » Pomoč in nasveti » firewall na routerju..nastavitve
firewall na routerju..nastavitve
tx-z ::
mam firewall trendnet TW100-BRF104 , vse deluje normalno, ampak npr. na ircu lahko sprejemam datoteke, ne morm jih pa pošilat; na trillianu (prek icq-ja) lahko pošilam datoteke, ne morm jih pa sprejemat..pa na irc se mi povezuje dolg časa (2minuti..)
pa če na ircu kakršnkol dcc nardim (chat, send), se vsem računalnikom sesuje omrežje, pa se more na nov naložit..mislm, sam izklop se pa pol čez ene pol minute nazaj vklop.
Kako to rešit? preusmerjanje portov na moj ip? kerih?
pa če na ircu kakršnkol dcc nardim (chat, send), se vsem računalnikom sesuje omrežje, pa se more na nov naložit..mislm, sam izklop se pa pol čez ene pol minute nazaj vklop.
Kako to rešit? preusmerjanje portov na moj ip? kerih?
tx-z
- spremenilo: tx-z ()
miranpozar ::
Poglej v dokumentacijo od obeh programov (mirc in trillian), katere porte uporabljata in le-te potem v routerju vpisi kamor je treba (pac po navodilih od routerja).
Predator ::
za hitrejše povezovanje odpri na firewallu in forwardaj port 113;
za dcc pa poskusi tole ( govorim za mirc, drugi klienti majo podobno ); pod mirc options -> dcc-> option imaš nastavitev dcc port : first/last; nastavi 3 porte ( naprimer 7001-7003 ) in te tri porte forwardaj na tvojo mašino in naj bi delalo;
za dcc pa poskusi tole ( govorim za mirc, drugi klienti majo podobno ); pod mirc options -> dcc-> option imaš nastavitev dcc port : first/last; nastavi 3 porte ( naprimer 7001-7003 ) in te tri porte forwardaj na tvojo mašino in naj bi delalo;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Predator ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ipv6 for g33k`s (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 13133 (9689) | Kami |
» | Problem z routerjemOddelek: Omrežja in internet | 1009 (934) | OmegaBlue |
» | irc..-dccOddelek: Omrežja in internet | 990 (896) | Samson |
» | mIRC: DCC send mi prek routerja ne delujeOddelek: Omrežja in internet | 3238 (2931) | CaqKa |
» | MIRCOddelek: Programska oprema | 1207 (1029) | Blisk |