Forum » Programska oprema » MIRC
MIRC
Blisk ::
Pri uporabi mirca se full dogaja, da ti folk pride na mašino, ker Mirc nima nobene zaščite, plus še velik virusov lahko fašeš, kako se lahk zaščitiš pred tem.
frenk ::
Mirc je sam program in ni namenjen zaščiti. Nalož firewall in ne sprejemaj sumljivih DCC sendov.
Tr0n ::
Na IRC serverje se lahko povezes tudi preko proxy/socks serverjev. Tako skrijes svoj pravi IP, saj se na server povezes preko tega proxija. Malce poisci v Googlu, se najde marsikaj. Nastavis si pa tole v mIRCu pod File / Options... / Connect / Firewall.
root987 ::
irc ma(vsaj pr men) nareto tk da sam nč ne sprejema. pa tut drgač ne smeš sprejemat nič od nikogar ki ga osebno ne poznaš. včasih pa še kej najga ne. pazi na dvojne končnice( npr. xxx.jpg.exe al kk so ž tste končnice). pa firewall mej gr šoltan pa bo.
drgač jst sm neki ču da bi nej bli proxyi ilegalni samo ne vem... dvomim da bo kir zvedo da ga maš.....
drgač jst sm neki ču da bi nej bli proxyi ilegalni samo ne vem... dvomim da bo kir zvedo da ga maš.....
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Problem, pr IRCU, so porti, ti porti so popolnoma nezaščiteni, ker je program tok slabo narejen, da ti lahk, ko si na Mircu, prek odprtih portov pridejo na tvoj PC, sm že doživu, da je bil gor inštaliran proxy server in je en tip prek mojga računalnika dostopal do drugih.
Sreča, da ni blo večjega sranja, ker bi mene obtožili.
Pa me zanima, kako se da zaščititi pred tem.
Sreča, da ni blo večjega sranja, ker bi mene obtožili.
Pa me zanima, kako se da zaščititi pred tem.
Gandalfar ::
hmm.. to pa ubistvu ne verjamem oz. dvomim, da ima tazadnj mirc to..samo ce je kaksna varnostna napaka bila v tisti razlicici mirca
Jeebs ::
Hm... Tvoji dogodivščini že mal težko verjamem. Jst mam že neki cajta gor Norton System Works pa Internet Security (oba sta Symantecova, prej verzija 2001 zdej 2003), pa nimam nobenih problemov. To dvoje si gor rukni pa bo. Jst mam razen tega še Tauscan, k je specialn programček samo za trojance odkrivat. Ne uporablam pa kakšnega proxya al pa kej. Seveda je treba vse skupaj imet še pravilno konfiguriran... Pa da ne pozabim, če res tok gledaš na zaščito, pol še poskrbi, da boš imel gor nameščene vse varnostne in druge popravke, prav tako si ves software, ki ga lahko dobiš na netu vedno naloži najnovejše verzije. Jst tko delam že kaki 2 leti, pa nimam nobenih problemov. Aha, če koga zanima Tauscan, se ga dobi
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
Jeebs ::
Se ga dobi TUKAJ!!! Se opravičujem, po nesreči sm prtisnu enter.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!
HM, nism mel naloženga tazadnjega mirca, ampak slišal sm, da ma mirc nasploh velik varnostnih lukenj. Problem je, da ne veš, kam ti kdo naštima proxy niti ga ne veš, kje iskat, če ne veš točno kaj iskat.
Jst nism mogu verjet, zato sm poklical še frenda in res, ko sm se konektal na net in na mirc, se je proxy pognal in povezal nekam.
Naložil sem tudi firewall, ampak se je proxy prav tako povezal na net, ker je šel prek mirc portov.
Sploh pa popravki windowsev tuki nimajo prevelik vpliv.
Je pa res, da sem mal bolj skonfiguriral firewall in pa z neta pobral neki popravkov oz. skript, za mirc, po tistmu, pa se proxy ni mogu več povezat.
No zdej bom bolj previdn, kar se tega tiče, ker ne bi rad, da kdo pride in men teži, da sem vlomu kam, v bistvu pa je bil to nekdo drug prek mojga PCja.
Jst nism mogu verjet, zato sm poklical še frenda in res, ko sm se konektal na net in na mirc, se je proxy pognal in povezal nekam.
Naložil sem tudi firewall, ampak se je proxy prav tako povezal na net, ker je šel prek mirc portov.
Sploh pa popravki windowsev tuki nimajo prevelik vpliv.
Je pa res, da sem mal bolj skonfiguriral firewall in pa z neta pobral neki popravkov oz. skript, za mirc, po tistmu, pa se proxy ni mogu več povezat.
No zdej bom bolj previdn, kar se tega tiče, ker ne bi rad, da kdo pride in men teži, da sem vlomu kam, v bistvu pa je bil to nekdo drug prek mojga PCja.
koyotee ::
ce mam na dial-up(XP win) vkloplen firewall ne morm na irc!?
za tistga v ircu pa nevem če deluje, ko pridm na kanal dam /dns moj nick in v statusu dobim svoj IP! tega vpišem v taprvo vrstico pri firewallu, a to deluje tud proti nukanju????
LP
za tistga v ircu pa nevem če deluje, ko pridm na kanal dam /dns moj nick in v statusu dobim svoj IP! tega vpišem v taprvo vrstico pri firewallu, a to deluje tud proti nukanju????
LP
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: koyotee ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prekinjanje internet povezave...Oddelek: Omrežja in internet | 1965 (1767) | tonccy |
» | Mirc dodatek kaj naredi ta koda? In kakšna je zaščitaOddelek: Programska oprema | 1198 (1118) | OmegaBlue |
» | mIRC: DCC send mi prek routerja ne delujeOddelek: Omrežja in internet | 3238 (2931) | CaqKa |
» | Mrežni irc problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1085 (1007) | Evil|One |
» | IRC preko PROXY streznika ..??Oddelek: Omrežja in internet | 2368 (2249) | Bungee- |