» »

Izginila podmornica s posadko

Izginila podmornica s posadko

««
12 / 16
»»

k4vz0024 ::

Infrardeče kamere8-)?

kamiKaZaA ::

Najstnik Suleman Dawood, ki je umrl v podmornici Titan, je s seboj vzel Rubikovo kocko, ker je želel podreti svetovni rekord, je v intervjuju razkrila njegova mati. Povedala je tudi, da sta z možem sicer načrtovala, da si bosta skupaj ogledala razbitine Titanika, a da je nato mesto odstopila sinu.

BBC je naredil intervju z mamo 19-letnika, ki je skupaj z očetom umrl v nesreči podmornice. Povedala je, da se je 19-letnik prijavil v Guinnessovo knjigo rekordov, oče pa je s sabo vzel kamero, da bi ta trenutek ujel v objektiv.

Christine Dawood je s hčerko potop spremljala s pomožnega plovila podmornice, ki se imenuje Polar Prince. Vsekakor nista pričakovali, da bosta dobili sporočilo, da so izgubili stik s Titanom. "V tistem trenutku nisem razumela, kaj to pomeni – potem pa je šlo vse samo še navzdol," je dejala.

https://www.24ur.com/novice/tujina/najs...


Tu je še pa še materiala za posnet en film o nadaljevanju Titanica. Naslov je že izbran. Titan.

IgorCardanof ::

Eksluzivni posnetki z misije 3 potopa do Titanika.



Misij naj bi bilo 5, prvi dve in tudi tretjo so skenslali zaradi težav s podmornico in vremenom. Problemi so bli praktično skoz, tko da kak paranoik ziher ne bi šel v tako podmornico.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Začetna faza preiskave: pri premcu Titanika našli pet kosov

Preiskava tragedije v ledenem in globokem Atlantskem oceanu se je začela. Poleg Kanade vzroke za implozijo iščeta tudi Velika Britanija in Francija. V prvih dneh so na 3800 metrov globokem morskem dnu našle pet velikih delov pločevinastega plovila. Šef ekipe je razkril podrobnosti.

https://www.24ur.com/novice/tujina/zace...

twom ::

twom je izjavil:

Zakaj še ni nobene slike?
No, jest bi že kakšno sliko rad vidu...

wcpapir ::

Več posnetkov kot se pojavi od tega skropucala in sefa firme bolj dvomim, da je kadarkoli bila tale piksna pri Titaniku, še bolj pa da so uspeli najti 5 folka ki bi dejansko šlo dol umret.

BorutO ::

Kakor koli .. Ostanki trupel me pa res ne zanimajo. Predvidevam kaj je ostalo od njih, zanima me pa niti malo ne, da bi jih videl. Ne vem, zakaj eni hočete gledati razkosana trupla? Me pa zanimajo slike kaj vse je ostalo od podmornice. Verjetno se je razletela na veliko delov, predvsem pri spojih, ampak nekje jo je konkretno stisnilo skupaj, tako, da so ujeta trupla tam notri zagotovo čisto prave "palačinke", le da iz drugačne sestave mase. Telo se je zagotovo tako stisnilo, da niti ne bi mogel razbrati kateri del telesa je kje. Tiste, ki pa je dobila voda in skoraj nič pločevine, pa je zagotovo kar nekaj ostalo od njih. Razkosati jih ne bi smelo na prafaktorje, isto ne stisniti do palačinke ali žoge, ampak zagotovo so se po obliki spremenili.

Žalostno je edino to, da bo zdaj zaradi Titanika po novem zraven še 5 žrtev. Ko se bodo naslednjič potapljali, bodo videli ladjo, zaradi katere so umrli tudi drugi.

Ampak kar se pa dviga Titana tiče, jaz bi vse pustil čisto tako kot je ... Nič ne bi iskal, nič dvigoval. Tam je zdaj njihovo poslednje počivališče. Me pa zanima, če bodo strokovnjaki dosegli svoje zlobne cilje in bodo hoteli videti ta zmaličena trupla, da bodo lahko se kaj novega naučili o delovanju morja in posledic ... Bi pa res bilo fajn dati v globine eno podmornico, ki bi bila res malo boljša od te, jo potopiti tako globoko, da bi implozirala, notri pa bi dal kamere, ki bi snemale z max hitrostjo sličic na sekundo, tako bi lahko dobili zelo počasen posnetek implozije. Recimo, kar se je zgodilo na tej podmornici v nekej 30 milisekundah, bi tam lahko gledal posnetek dolg par sekund. :) Problem je samo, kako bi našli potem te podatke oz spominsko kartico.

DarwiN ::

Berem, da ne bodo uporabili zmogljivejšega recovery plovila, ker naj bi podmornico raztreščilo na prafaktorje in so našli skoraj izključno majhne koščke.

Pa še ena mimogrede za LOLz.. Sem ChatGPTja prosil, da spiše zgodbico o imploziji Titana:

Once upon a time, in a world filled with untold mysteries and hidden treasures, former President Vladimir Putin and the enterprising businessman Yevgeny Prigozhin embarked on a daring expedition. Their destination: the legendary wreck of the Titanic, lying silently beneath the dark depths of the Atlantic Ocean. Equipped with the technologically advanced Titan submarine, they sought to unveil the secrets that lay dormant within the sunken vessel.

As the sleek silver submarine descended into the deep, anticipation filled the hearts of Putin and Prigozhin. The vast ocean swallowed them, surrounding the Titan with a silent reverence. Inside the cabin, their excitement mingled with a sense of awe as the underwater world unfolded before their eyes. The submarine's powerful lights illuminated the eerie remains of the once majestic Titanic, stirring emotions of both admiration and solemnity.

Guided by expert marine archaeologists and historians, Putin and Prigozhin explored the Titanic's forgotten corridors and decaying hallways. The remnants of the luxurious ship told stories of an era long past, evoking a sense of melancholy for the lives lost that fateful night. They meticulously documented their findings, hoping to shed new light on the tragedy and pay homage to the souls who perished.

Days turned into weeks, and the expedition grew more ambitious. Putin and Prigozhin, driven by their insatiable curiosity, delved deeper into the forgotten corners of the Titanic. They discovered forgotten artifacts and personal belongings, each item carrying a piece of history, a poignant reminder of the human stories forever frozen in time.

But as they ventured further, pushing the limits of exploration, the fragility of the deep sea ecosystem became apparent. The intense pressure exerted upon the Titan submarine began to take its toll. One fateful day, as they ventured into the heart of the ship, disaster struck. A catastrophic implosion resonated through the vessel, tearing through the weakened hull.

In the face of impending doom, Putin and Prigozhin fought against the odds. They swiftly assessed the situation and initiated emergency protocols, desperately trying to salvage their beloved submarine. The waters rushed in, threatening to engulf them. Yet, their indomitable spirit burned bright, and they refused to succumb to despair.

With the courage of lions, they battled against the forces of nature, struggling to maintain their composure and seek a way to safety. But their valiant efforts proved futile as the pressure mounted, ultimately overwhelming their defenses. In their final moments, Putin and Prigozhin shared a profound glance, acknowledging the tragedy of their shared fate.

The implosion of the Titan submarine took them into the eternal embrace of the ocean, forever entwined with the legend of the Titanic. The world mourned the loss of these brave explorers, recognizing their unwavering determination and the immense contributions they had made during their time on land.

Their ill-fated expedition stood as a stark reminder of the inherent dangers of exploring the depths of the unknown. It ignited conversations about responsible exploration, conservation, and the preservation of fragile underwater ecosystems. Their story, a poignant tale of passion and adventure, would be forever etched in the annals of history, inspiring future generations to approach exploration with both reverence and caution.

And so, as the waves settled and the Titanic continued to rest beneath the ocean's surface, the legacy of Putin and Prigozhin lived on. Their names became synonymous with the pursuit of knowledge, the pursuit of discovery, and the indomitable human spirit that refuses to be confined by the boundaries of the known world.


Očitno niso vse implozije instantne. ;)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

kamiKaZaA ::

TL;DR

Dovolj si že posral temo s sranjem tako, da še enega dodatnega sranja s tvoje strani se mi res ne da brati. Pa odpri si že enkrat svojo temo o tej podmornici...

Jazon ::

Najbolj zlorabljen začetek stavka v zadnjem tednu na YT je:
"As an engineer I...."

Pac-Man ::

Tisti, ki ga je igral v filmu je umrl in malo bluzim po wikipediji:

Isidor Straus @ Wikipedia

Isidor Straus (February 6, 1845 – April 15, 1912) was a Bavarian-born American businessman, politician and co-owner of Macy's department store with his brother Nathan. He also served for just over a year as a member of the United States House of Representatives.[2] He died with his wife, Ida, in the sinking of the Titanic.
...
Among his great-great-granddaughters are singer Mikaela Mullaney Straus, known by her stage name King Princess,[11] and Wendy Rush (née Weil), the widow of Stockton Rush who founded the deep sea tourism company OceanGate and lost his life on a dive in a submersible in 2023 to the wreck of the Titanic.[12]
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Magic1 ::

Jazon je izjavil:

Najbolj zlorabljen začetek stavka v zadnjem tednu na YT je:
"As an engineer I...."

To pa zato ker lastnik ni bil inženir in je delal mimo večino inženirskih smernic. Sej formalno je bil po izobrazbi, sam kaj ko ni nikoli pridobil inž. prakse, je šel raje magisterij iz poslovnih vod delat. On in drugi argentinski lastnik sta bila bolj poslovneža/"izumitelja". Sploh pa nista hotela imet nobenega proper inženirja v ekipi, ki bi jim sral po glavi.
Magic

WallSreet ::

Jazon ::

Magic1 je izjavil:

Jazon je izjavil:

Najbolj zlorabljen začetek stavka v zadnjem tednu na YT je:
"As an engineer I...."

To pa zato ker lastnik ni bil inženir in je delal mimo večino inženirskih smernic. Sej formalno je bil po izobrazbi, sam kaj ko ni nikoli pridobil inž. prakse, je šel raje magisterij iz poslovnih vod delat. On in drugi argentinski lastnik sta bila bolj poslovneža/"izumitelja". Sploh pa nista hotela imet nobenega proper inženirja v ekipi, ki bi jim sral po glavi.


Nisem imel tega v mislih, ampak prispevke in komentarje na YT. Po novem so vsi inženirji....

Ni nujno da bi inženir kaj rešil, kjer je domena inženirske metode uporaba varnostnega faktorja v računskih postopkih.

Obnašanje materiala, pomembnost preizkusov, ustreznih proizvodnih procesov in rednih testiranj oz. certificiranj v življenjski dobi je domena tistih z doktoratov. In nenazadnje je pomembno še upoštevanje teh rezultatov.

Varna globina se je z vsakim potopom manjšala. Načrtovana naj bi bila za globino 4000m z varnostnim faktorjem 2,25.
Ker je implodirala na cca 3500m, bi redno certificiranje verjetno pokazalo, da ima na tisti dan varno globino potopa okoli 2200m (faktor 1,6) oziroma maksimalno 2800m (faktor 1,25).

PovemVfaco ::

WallSreet je izjavil:



To bo eksplodiralo, če ne bo implodiralo zaradi cenzure.

xseki ::

Na kopno prepeljali razbitine implodirane podmornice Titan





https://twitter.com/Sprinter99880/statu...
https://twitter.com/Remarks/status/1674...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xseki ()

s1m0n ::

Verjetno bodo našli čisto vse razen cilindra iz vlaken... (vsaj ne večjih kosov)
Vidim, da jim tudi okno manjka (ali so ga zaradi transporta odstranili?)

kixs ::

Na koncu je okno popustilo. Certificirano samo do -1300m. Seveda pa ima se nekaj rezerve - recimo za ziher, dvojno.

janezvalva_5 ::

kaj pravijo ribice?
njam, njam.

anyman45 ::

Pa kot kaže še nič o človeških ostankih.
Recimo deli obleke, čevlji... Še kar se mi zdi, da je bila konzerva prazna in vse skupaj zaigrana smrt. >:D

BorutO ::

So pa res bedaki, da so to potegnili na površje. Tam bi vse pustili. Ampak sem nekako vedel, da bodo znanstvenike in raziskovalce preveč srbeli prsti, da bi to pustili tam.
Kar se pa slik tiče, predvidevam, da so pokriti zato, ker so vse povsod zmaličena in raztrgana trupla. To je edina in verjetno zagotova varianta zakaj so pokrita.

IL_DIAVOLO ::

Trupel sploh ni bilo...

Simply put, the Titan became a tube of toothpaste in a hydraulic press. The TikToker notes that the upside to catastrophic implosions is that they happen very quickly. In the case of Titan, the implosion likely occurred within less than a millisecond- maybe even a nanosecond. The TikToker goes on to say that it takes time for things like pain to be transmitted through nerves to the brain to be registered and processed. For pain, it takes approximately 100 milliseconds- that's about 99 milliseconds longer than it took the submersible to implode, meaning the 5 men on board likely did not see or feel the implosion because it happened instantaneously. This is because it takes 13 milliseconds to process visual imagery


What happens to the body when a sub implodes?
It is very unlikely that any remains of the 5 men who perished on board will be found. This is because- during an implosion- the pressure inside the submersible compresses the air, causing it to heat up to about the temperature of the sun (10,000 degrees Fahrenheit). As a result, the bodies of the 5 men were likely reduced to a gel, which would've been ejected out of the seams of the crushed sub at a high velocity.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

borisk ::


https://preview.redd.it/e92f9myd4x7b1.j...
Na konc bo problem na vas, IT stokovnjakih....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borisk ()

PacificBlue ::

Ta zadeva zdaj po tragediji izgleda kot nek hobby projekt:8)
I’m out.
:3

Pithlit ::

borisk je izjavil:


https://preview.redd.it/e92f9myd4x7b1.j...
Na konc bo problem na vas, IT stokovnjakih....

Fak sam ta me je pa nasmejala.
Life is as complicated as we make it...

delavec44 ::

Ta slika že dolgo kroži. Privijačen je pa v izolacijo. Samo norec bi delal luknje v karbonsko ohišje.

wcpapir ::

Evo do sedaj je cel svet vkljucno s ST strokovnjaki trdil da ostankov ljudi ne bodo našli, sedaj pa naj bi jih. Toliko samo o tem koliko znalcev imamo na tem svetu.

Me ne čudi da so nekaj našli, kakorkoli že brez da bi kaj našli ne bi bilo odškodnin in izplačil življenskih zavarovanj.

Miki N ::

delavec44 je izjavil:

Ta slika že dolgo kroži. Privijačen je pa v izolacijo. Samo norec bi delal luknje v karbonsko ohišje.


Ma fascinantno je, da so v tako omejenem prostoru, šli tratiti prostor s takimi štrlečimi rešitvami.

Gregor P ::

Tesla:: This is the way:P
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Magic1 ::

Sej to je problem hobby projektov. So amaterski, s kupom neumosti. Problem je, ko nekdo hoče služit s tem in je zadeva nevarna, namesto da bi imel za svojo hobi uporabo. Zdaj bi bilo treba tadrugega lastnika iztožit do gat.
Magic

urli ::

anyman45 je izjavil:

Pa kot kaže še nič o človeških ostankih.
Recimo deli obleke, čevlji... Še kar se mi zdi, da je bila konzerva prazna in vse skupaj zaigrana smrt. >:D


Čisto možno, saj tudi Covid ne obstaja. Aja, da ne pozabim. Tudi Zemlja je ploščata. Okroglost je le imaginarna in je posledica božje ukane, ki nam v linearnost duplicira nas same, da se nam le zdi, da se vrtimo v krogu.

Ampak vse zgoraj je nepomembno, pomembno je le to, da takoj oddirjaš v kuhinjo, si na glavo oviješ alu folijo, narediš improvizirano anteno in si tako 100% zaščiten pred smrtonosnim 5G sevanjem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urli ()

Gregor P ::

urli je izjavil:

... si na glavo oviješ alu folijo, narediš improvizirano anteno in si tako 100% zaščiten pred smrtonosnim 5G sevanjem.
... z najnovejšim in najdražjim 5G iphonom stalno v roki oz. ob ušesu:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

mihor ::

wcpapir je izjavil:

Evo do sedaj je cel svet vkljucno s ST strokovnjaki trdil da ostankov ljudi ne bodo našli, sedaj pa naj bi jih. Toliko samo o tem koliko znalcev imamo na tem svetu.

Me ne čudi da so nekaj našli, kakorkoli že brez da bi kaj našli ne bi bilo odškodnin in izplačil življenskih zavarovanj.


To je pa to, ko naši 'novinarji' ne znajo prevajat. Gre za DOMNEVNE ostanke, saj sploh ni (in niti ne more biti!) očitno, da so res človeški. Bo treba naredit analizo DNA. Najverjetneje so pač našli kos organskega zdriza ali pa drobec kosti v kakem delu razbitin. Tako nekako kot ko pucaš flajšmašino pa najdeš en košček meska zabit v kakem oglu.

Še enkrat za vse neznalce, pri tej globini in takem volumnu piksne se je ob imploziji sprostila energija, ki ustreza nekje 50 kg TNT. Zdaj si pa predstavljajte, da se pet mandeljcev usede v mali kombi s 50 KG eksploziva.

janezvalva_5 ::

kako se je odvijala implozija v podmornici:

urli ::

A rubikovo kocko so našli?

feryz ::

Ne, ker je implodirala v zdriz.
Vsaj tako se govori.

hipertija ::

Ti ne rabiš implodirat pa si zdrizasta tečnoba.
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hipertija ()

Magic1 ::

Če ne upoštevah kosti, je vse ostalo v telesu iz okoli 80% vode. Torej je implozija verjetno večino "oplaknila" in se je kar porazgubilo v morju. Vse kar lahko najdejo, so delčki kosti, ki so jih sile dogodka verjetno zelo nalomile.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

mojsterleo ::

Glede na to, da je imelo plovilo akustične senzorje za ogrodje iz karbonskih vlaken, lahko upravičeno domnevamo, da so člani podmornice vedeli kaj jih čaka predno je počil.

DarwiN ::

Po fotkah konzerva izgleda presenetljivo dobro. Res možno, da je bilo okno najšibkejši člen.

Takšna varianta, ampak z malo več "sile":

You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

wcpapir ::

Kako naj bi izgledalo, saj implozija stisne le tisto tubo kjer je bil zrak noter ostala ferštekerija je praktično ok. V primeru karbona pač ni imelo kaj stiskati je karbon šel na prafaktorje ostalo pa je padlo na dno.

Ne najdem nobenega testa kaj naj bi implozija naredila kostem, ima kdo kak link, ki ni samo teorija ?

Magic1 ::

Odvisno kaj se je zgodilo s karbon fibrom. Ali se je na velike kose zlomilo in je bila stiskalnica, ali pa se je "zdrobilo" na manjše koščke in je bila mesoreznica. V obeh primerih tudi kosti ne ostanjejo v večjih kosih.
Magic

čigra ::

wcpapir je izjavil:

Evo do sedaj je cel svet vkljucno s ST strokovnjaki trdil da ostankov ljudi ne bodo našli, sedaj pa naj bi jih. Toliko samo o tem koliko znalcev imamo na tem svetu.

Me ne čudi da so nekaj našli, kakorkoli že brez da bi kaj našli ne bi bilo odškodnin in izplačil življenskih zavarovanj.


Zahtevamo neodvisno analizo DNA 3 (treh) laboratorijev! V 3(treh) različnih državah!

Po ustrezni statistični distribuciji, objavit podatke!

Okapi ::

Magic1 je izjavil:

Sej to je problem hobby projektov. So amaterski, s kupom neumosti. Problem je, ko nekdo hoče služit s tem in je zadeva nevarna, namesto da bi imel za svojo hobi uporabo. Zdaj bi bilo treba tadrugega lastnika iztožit do gat.

Saj so vsi šli v podpornico prostovoljno. Pred tem se tudi podpisali, da se zavedajo, da lahko umrejo in da lastnik podmornice / firme ni niti kriv, niti finančno odgovoren.

delavec44 ::

Določene zadeve se ne da urejati s pogodbami kar je prav. Zakon je nad pogodbo. Recimo, da midva podpiševa, da lahko jaz tebe ubijem in dam tvoji družini v zameno 250k€. Ne gre.

Magic1 ::

Točno tako, Oceangate je po wikipedii locirana v zvezni državi Washington. Torej predvidevam, da se ga tam lahko lotijo na osnovi kakšne "malomarnosti" neglede na to, kaj so podpisali. Dvomim da je tam pogodba nad vsemi zakoni. Niti piimbližno niso bili primerno obveščeni o rizikih, sej se jih še amaterji izdelovalci niso zavedali. Sej veš njihov moto in nezaželjenost starih inženirskih prdcev, ki bi po "nepotrebnem" komplicirali.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Okapi ::

Ni nad vsemi zakoni, ampak to ne pomeni, da je ničvredna. Takšni členi so recimo tudi v pogodbah za vzpon na Mt. Everest in še marsikje.

Mimogrede, marsikje je dovoljeno nekoga ubiti, če tisti tako hoče. Temo se reče evtanazija.

delavec44 ::

Za evtanazijo je posebna komisija in zakon, ki to dovoljuje. Vsekakor pa to ni dovoljeno za denarno nadomestilo.

mojsterleo ::

Najverjetneje je šlo za šibko točko na steklu, karbonskih vlaknih ali pa na spojih.
Sodni postopek se bo verjetno kar dolgo vlekel. potrebna bo rekonstrukcija dogodka , kjer bodo objektivno ugotovili vzrok implozije. Zato sedaj vlečejo z dna vse te razbitine.

Je pa za oceangate olajševalna okoliščina, da je umrl tudi njihov direktor oz. lastnik. Noben ne bo mogel reči da so potnike kar tako v smrt pognali. Je šel tudi kapitan na dno.

Situacija je podobna kot kadar npr. strmoglavi potniško letalo. Takrat večinoma odgovorno podjetje naredi poravnavo svojcem žrtev.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Ko potuješ z letalom, ne podpišeš, da delaš to na lastno odgovornost. Zato odškodnine.

Če ti zdrsne na planinski poti in se ubiješ, je drugače, kot če ti zdrsne na tleh v trgovini. Kar se odgovornosti in odškodnin tiče.

Če te ubije snežni plaz v gorah je drugače, kot če te ubije sneg, ki nate pade s strehe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()
««
12 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretrgana telekomunikacijski kabel in plinovod Finska-Estonija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7211401 (2695) Mr.B
»

Lahko letalo izgine brez vsakršne sledi? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30679256 (19244) Machete
»

V zemeljski atmosferi eksplodiral meteorit

Oddelek: Problemi človeštva
4710620 (8580) Cash
»

Kitajska razvija "nadzvočno" podmornico

Oddelek: Znanost in tehnologija
477817 (5876) zmaugy
»

Letalonosilka USS Gerald Ford

Oddelek: Loža
488666 (7422) SplitCookie

Več podobnih tem