Forum » Omrežja in internet » internet ne dela!
internet ne dela!
dre ::
zanima me kaj je narobe
mam linux box pa mi negre na net povezat se, pa recimo ko dam ping kaksen ip mi napise Destination Host Unreachable
imam cable
redhat 9.0
netconfig vse sn ze probo pa ne gre se konektat na netve kdo mogoce kaj je narobe oziroma kaj se naj probam
mam linux box pa mi negre na net povezat se, pa recimo ko dam ping kaksen ip mi napise Destination Host Unreachable
imam cable
redhat 9.0
netconfig vse sn ze probo pa ne gre se konektat na netve kdo mogoce kaj je narobe oziroma kaj se naj probam
-> http://www.exstro.org <-
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
Jakka ::
Kabelski internet deluje glede na mac addresso od mrežne kartice. Torej mora bit mac addressa mrežne kartice, ki je priključena na modem, tista, ki jo ima kabelski operatez zapisano pri sebi.
Kot predvidevam, si ti le prestavu kabel od modema do compa iz ene mrežne v drugo. In na enem compu dela, na drugem pa ne.
Rešitev je nakup routerja, ali pa da uporabiš računalnik za router ali pa še katera.
Kot predvidevam, si ti le prestavu kabel od modema do compa iz ene mrežne v drugo. In na enem compu dela, na drugem pa ne.
Rešitev je nakup routerja, ali pa da uporabiš računalnik za router ali pa še katera.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava laptopa s kabelskim internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 2657 (2276) | orangebud |
» | IP?Oddelek: Omrežja in internet | 1243 (1007) | Egii |
» | internet ne dela pa da se je*emOddelek: Omrežja in internet | 1777 (1422) | Jakka |
» | Problem s prepoznavanjem kabelskega modemaOddelek: Pomoč in nasveti | 3693 (3377) | Azrael |
» | Domače omrežjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1954 (1431) | Gandalfar |