Forum » Omrežja in internet » IP?
IP?
Egii ::
kaj je to normalno pri kabelski povezavi da maš pri mrežnem priklučku
drugačen IP kot če bi bil povezan prek USB-ja, pa to na istem modemu?
Vsaj pri meni je tak.
drugačen IP kot če bi bil povezan prek USB-ja, pa to na istem modemu?
Vsaj pri meni je tak.
darkolord ::
statični IP je določen glede na MAC naslov mrežne kartice ali USB priključka... če to zamenjaš se pač s tem zamenja tudi IP, v nekaterih primerih pa tako internet sploh ne deluje...
če bi rad recimo na USB imel svoj statični IP, moraš poklicat operaterja in jim to povedat..
če bi rad recimo na USB imel svoj statični IP, moraš poklicat operaterja in jim to povedat..
CaqKa ::
če maš statični ip bi ip moral bit v obeh primerih enak.. sej zato pa je statičen.
kerega provajderja pa sploh imaš?
kerega provajderja pa sploh imaš?
CaqKa MAC mrežne in USBja se razlikuje... če imajo v DHCP strežniku samo enega od teh, potem IP ne bo enak
egii
registriran: 08.04.2004 Poslano: 19.05.2004 20:39:41 | odgovori
aja mam pa statični IP
še vedno istega mnenja?
ja... jaz imam statični IP pa če priklopim modem na USB, sploh ne dobim IPja in torej net ne dela...
egii ima pa očitno tako, da mu DHCP dodeli dinamični IP, če pa je njegov MAC v bazi statičnih IPov, mu pač dodeli le-tega. ostajam pri tem.
egii ima pa očitno tako, da mu DHCP dodeli dinamični IP, če pa je njegov MAC v bazi statičnih IPov, mu pač dodeli le-tega. ostajam pri tem.
Zaj sem probavo in probavo.internet mi dela na dveh compih hkrati (isti modem)
en priklop preko USB-ja drugi pa preko mrežne ( to je
pa nekaj narobe)ali!!!! samo onega preko USB-ja ga meče neprestano ven,vendar drugega preko mrežne pa to nič ne moti Čudno Čudno IP-ja sta pa drugačna
en priklop preko USB-ja drugi pa preko mrežne ( to je
pa nekaj narobe)ali!!!! samo onega preko USB-ja ga meče neprestano ven,vendar drugega preko mrežne pa to nič ne moti Čudno Čudno IP-ja sta pa drugačna
kater isp????
pri trieri ko nimajo zaklepanje na mac, se ne more zgodit to kar si darkolord reko...
zaj telemach pa kolko vem zaklepa.. tak da tam pa ne moreš kr tak iz usbja na mrežno menjat ali pa iz ene mrežne na eno drugo...
ampak pri statičnem ipju imaš vedno isti ip.. ne glede na mac.
pri zaklepanju na mac (vseeno ali statični ali dinamični ip) pa ipja sploh neboš dobil dokler nebo mac pravi.
pri trieri ko nimajo zaklepanje na mac, se ne more zgodit to kar si darkolord reko...
zaj telemach pa kolko vem zaklepa.. tak da tam pa ne moreš kr tak iz usbja na mrežno menjat ali pa iz ene mrežne na eno drugo...
ampak pri statičnem ipju imaš vedno isti ip.. ne glede na mac.
pri zaklepanju na mac (vseeno ali statični ali dinamični ip) pa ipja sploh neboš dobil dokler nebo mac pravi.
Caqka: statični IP je samo eden... če pa imaš CPE več kot 1, potem rabiš že vsaj 2 IPja
saj v bistvu mi je vse eno če mam deset različnih IPjev.
Mislil sem če bi se v tem primeru dalo dva siolova paketa kurit
na račun enega modema (hi lepo bi blo)
HVALA za odgovore
Mislil sem če bi se v tem primeru dalo dva siolova paketa kurit
na račun enega modema (hi lepo bi blo)
HVALA za odgovore
ja vem da uradno 100% ne gre več kot enpaket.
samo v tem primeru dva različna statična IP sem pa bil v dvomih.
pa najbol zanimivo mi je blo to ker sem na katerikoli pc
probal sta bla IP-ja vedno enaka.Pa tudi ko sem Downloadu
mi je naenkrat vleko na obema pc-ja 130kb/s samo mi pa pri usb
priklučko vedno zapored venmeče.
kaj bi (en) človek brez pomoči (drugih) bil (revež)
samo v tem primeru dva različna statična IP sem pa bil v dvomih.
pa najbol zanimivo mi je blo to ker sem na katerikoli pc
probal sta bla IP-ja vedno enaka.Pa tudi ko sem Downloadu
mi je naenkrat vleko na obema pc-ja 130kb/s samo mi pa pri usb
priklučko vedno zapored venmeče.
kaj bi (en) človek brez pomoči (drugih) bil (revež)
tudi neuradno se ne da dveh paketov na 1 kabelskem modemu... hitrost se pač razdeli, edino na začetku prenosa je ponavadi malo višja pa se potem počasi stabilizira na tapravo
pa saj to me glih moti pri meni se pa ni razdelila pa to po celih treh min.
Pol mi je po treh minutah prekinlo povezavo na USB-ju.Je pa trenutno
dol vleko kot ti praviš tudi 2 X 170kb/s
Tak da še zaj nisem najbol ziher.
Pol mi je po treh minutah prekinlo povezavo na USB-ju.Je pa trenutno
dol vleko kot ti praviš tudi 2 X 170kb/s
Tak da še zaj nisem najbol ziher.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | t2 trdi dinamični IP 2 meseca isti IP (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 15645 (13960) | AndrejO |
» | Težava z dostopom do internetaOddelek: Omrežja in internet | 2321 (2118) | solatko |
» | Statični IP na Win7Oddelek: Omrežja in internet | 1375 (1260) | Lonsarg |
» | Router se ne poveže!! Mogoče kdo ve zakaj?Oddelek: Omrežja in internet | 2449 (2291) | BlueRunner |
» | Imam dinamicen IP,rabim pa staticnega!?Oddelek: Omrežja in internet | 1952 (1838) | Racunalnik |