» »

Se splaca kupit multifunkcijske printerje?

Se splaca kupit multifunkcijske printerje?

dady ::

Zanima me, ce so te zadve uporabne, ali imajo se bolj slabsi izpis? Rabil bi nekaj za obcasno printanje, pa tudi opcija fotokopiranja bi prisla prav. Gledal sem Canona MPC 200 photo, ki pride okoli 40k, kartuse so pa okoli 2k crna in malo vec barvna, ampak imajo samo za okoli 150 listov barve, akr pomeni ce grem kopirat eno skripto gre cela kartusa. Potem bi prisel v postev se Lexmark X75, ki je 30k, kartuse so pa okol 9k, ampak je barve za 400-500 listov, torej malo drazje od Canona, ampak pri LExmarku se zamenja tudi glava ane?

No, kakrsenkoli komentar bi bil dobrodosel :D

BaRtMaN ::

Jat sem si pred dvema mesecema kupil Hewlett Packarda PSC-1210. Je malo manj kot 35k.

Z njim sem zelo zadovoljen, tudi priložen software za OCR je primerljiv z ABBYYjem, kar me je zelo razveselilo. Tudi sam bolj malo tiskam, ampak glede na to, da sem imel pred tem prvega barvnega epsonovega inkjeta, nato 10 let starega laserja, sem nad kvaliteto izpisa nadvse zadovoljen.

Vikking ::

jst mam v službi canon multipass, in zadeva je super, pa še printa lepo

OZZY ::

Pri lexmarku ne menjaš glav---samo kartuše.

Jaz mam hp psc-1110 pa je za domač potrebo in nezahtevne čist ok.
Go with the flow.

dady ::

ok, hvala. torej bo najbrz kar en od njih.

Ozzy : torej bom dal 10k za kartuso, ce se mi glava fenta pa se kupil novo glavo?? hm, tole mi ni vsec. kako je pa s tem pri hp-ju?

cekr ::

Če misliš veliko kopirati, pa če ti je vseeno, če je črno/belo, potem se raje odloči za kakšno zadevo v kombinaciji z laserjem. Precej ceneje boš kopiral.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: cekr ()

OZZY ::

dady: Si narobe razumel. Lexmark sploh ne uporablja glav, ki jih moreš menjat ko grejo kaupt, kot pri nekaterih tiskalnikih. On ma glavo že na kartuši in ko zamenjaš kartušo zamenjaš tudi glavo. Zato so tudi kartuše mislim, da najdražje od vseh-nekatere tudi več naprintajo ampak ne to, da bi opravičile tok veliko ceno. Je pa res, da se lahko skoraj vse lexmark kartzuše tudi ponovno polnijo. Posebej je to dobro za črno. Barvno je dobro novo kupovat če printaš slike itd.
Samo moreš pazit, da se ti pri lexmarku ne zasuši glava od kartuše, ker potem ne boš več dobil lepega printa.

Pri hpju tudi ni glav posebej za menjat ampak ko menjaš kartušo še njo. To je tko na lahko razloženo.

Če boš poslušal moj nasvet ne boš kupil lexmarka. Jaz sem mel dva pa nisem bil preveč navdušen nad njimi. Sicer so najcenej ampak je material preveč drag. Raj se ozri k hpju.
Go with the flow.

dady ::

Aha, torej Lexmarka ne (sem ga tudi ze mel, pa je sel v k***), torej ostaneta se Canon in HP, ampak bo najbrz kar Canon, ker so HPji drazji, pa kolikor sem gledal po specifikacijah je tudi Canon boljsi.

kockish ::

Ce mislis uporabljati refille za kartuse, vzemi raje HPja, kjer zgolj kupis novo kartuso ce se glava zapaca. Pri Canonu ti servis ne uide. Ce bos uporabljal samo originalno barvo vzami Canon.

dady ::

Za Canona bi uporabljal originalne kartuse, ker pridejo 2k, HP pa se mi itak zdi predrag. Plus tega ima Canon se bralnik za pomnilne kartice, ki ga HP za ta denar nima.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Multifunkcijskega printerja

Oddelek: Kaj kupiti
434223 (3294) Zheegec
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433777 (3201) TheJack
»

Kupujem nov printer

Oddelek: Kaj kupiti
6920 (814) mlakar
»

Tiskalnik kater?

Oddelek: Kaj kupiti
181685 (1426) SLOWWWeb.net
»

Kateri printer? HP ali Lexmark

Oddelek: Kaj kupiti
131997 (1812) tedybear

Več podobnih tem