» »

Kateri printer? HP ali Lexmark

Kateri printer? HP ali Lexmark

abcde7 ::

Zanima me naslednje: kateri printer, HP ali Lexmark? Kakovost- cena, cena kartuš? Vem da ima HP ceno 10000sit/kartuša! Kok ma kj lexmark?

omejc ::

Robo, ce ti ni skoda dnarja za kartuse, definitivno kupi HPja. V drugem primeru pac kupi Lexmarka.

spacejam ::

Fant poslus nasvet rabis printer za strokovno delo - vzami lexmark Z52 ce bolj za home pa lexmarka Z42
Space-jam Team & Co.

|ViPeR| ::

Sam mam Lexmark Z51. Tiskalnik izpiše tekst tako dobr, da bodo vsi misl, da si ga na lasercu sprintov!! Tiska zelo hitro, res da ne več kot 10 strani/min kot piše ampak zelo blizu. Slike pa printa kr vredu res da ne tako dobro kot pa dražji HP-ji. Cena krtuš se giblje okoli 10k SIT.

lp
Time is the best teacher; Unfortunately it kills all its students.

abcde7 ::

Mene zanima, kok stanejo kartuse pri lexmarku, ki stane okoli 20-30k?:\

kokos ::

Prijateljski nasvet:
Cena kartus NI absolutno merilo!!!

Predvsem poskusi primerjat ceno/izpisan list.
Lexmarka sicer ne poznam, a po mojih lastnih izkusnjah, se npr. Epson hvali z nizjo ceno kartus (kao ker s crnilom ne menjas tudi glave), ima pa ze po tovarniskih podatkih skoraj pol manjse stevilo izpisanih strani z eno kartuso kot npr HP, tako da je skoraj dvakrat visja cena HP-jeve kartuse kar upravicena - jo pac menjas dvakrat pocasneje. Cena je torej prakticno enaka, razlike v izpisih na navadni ali photo papir pa kar precejsnje.
Za dolocanje stevila izpisov na kartuso sicer ni kaksnega standardnega merila tako da podatki proizvajalcev niso primerljivi, sem pa ze videl teste, kjer so tudi to izmerili8-O in primerjali. Ni hudir, da na netu ne najdes kaksnega.
Cao.

bili_39 ::

Pri Lexmarkih je trenutno tako, da ko porabiš kartuše stane komplet enako kot novi printer...
(tudi okrog 10k po kartuši).
Če kupuješ printer poglej v COMINGU (Mediasvet), če še imajo Z51 po 19.999 To je printer, ki je še pred enim letom pobiral nagrade in stal preko 50k. Je robusten in hiter. Trajanje kartuš je zelo odvisno od tega, ali boš printal v normalnem ali naprednem načinu.

Heisenberg ::

kupi HPja ti sigurno ne bo zal. Red da je drazji, toda cena je upravicena.

Od kar sedim za racunalnikom se nisem kupil drugega tiskalnika kot pa HP in tudi ne namerava,....sem pa pri kolegih primerjal kvalitete izpisov in je HP zame najboljsi...

zate pa ne vem....

glede kartus je pa tko...ce kupujes orginal HPjeve te pride crna 6000 barvna pa 8000...lahko pa kupis tudi kartuse drugih proizvajalcev(so cenejse), toda ali so enako dobre kot pa HPjeve....





kaj pravite, ali se splaca kupiti kartuse za HPje od drugih proizvajalcev in prisparati nekaj 1000sit ??????? Jaz rabim dobro kvaliteto izpisa, torej ?

BigHugo ::

Prijateljski nasvet: Samo ne kupovat HP pljuvalnikov. So občitno predragi za to kaj nudijo pa še hitro se kvarijo. Problem pri HP-jih so tudi različna polnjenja kartuš, kar neukega človeka hitro zbega.
Trenutno najboljša izbira cena/kvaliteta je sedaj Lexmark Z51 (19.990 SIT). Cena je enaka dvema kartušema!
Pa še to: izpis pri lexmarkih je na navaden papir kvalitetnejši od HP-jevih. Sprobano.

LP BigHugo
LP BigHugo

Daishi ::

Lexmark Z 52 ali HP DJ 940C ?

HP !!!

Lexmark ma drazji izpis od HP-ja ( Lexmark ima cenejse kartuse z manj crnila ). Razlika v ceni ni ogromna in HP je pravi buldozercek !

Kar se tice okvar : Epson >> Lexmark>=HP

Na 8 Epsonov so sli 4 v reklamacijo, na >100 HP jev 3, Na kakih 10 Lexmarkov 1.

"Pa še to: izpis pri lexmarkih je na navaden papir kvalitetnejši od HP-jevih. Sprobano. " . . . vsak ima razlicne izkusnje !:D

Kvaliteta izpisa na Photo papir : Epson>HP>Lexmark ( sam Epson melje tri leta in dela dobro samo na najboljse papirje )

Kvaliteta izpisa na navaden papir : HP>Lexmark>Epson

Konstrukcija: HP>Lexmark>Epson ( Lexmark zgleda bolj ojacan, ampak podajalec papirja ni buhvekaj, odlagalnik papirja pa je skandalozen )

Nasvet :

Za fotografije : Epson Photo 890 ( ga ni boljsega )
Za textin kako slikco : HP DJ 940 ( zadosti dobe,r ali vecji HP 9xx bratci za tiste s teskimi denarnicami )

Za druzinsko rabo: HP DJ 940 ( precej trpezen )
Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

kn3z007 ::

Moje izkušnje so:
Stric imel HP-ja in je bil čisto razočaran. Slike so obupne. Cena potrošnega materiala je zelo visoka. Pa tudi sam izpis na navaden papir ni ne vem kako boljši od Epsona.
Sam imam doma že nekaj let starega SC 600. Deluje brezhibno. Potrošni material niti ni tako drag, glede na to koliko strani izpiše.

Kokos: glede števila izpisanih strani pa je tako. V reviji Monitor so naredeili test na katerem se je, glej ga no zlomka najbolje obnesel Epson. Ti predlagam, da si še emkrat prebereš dotični članek. In tudi ostalim strokovnjakom. Robo tudi ti si ga preberi, mogoče se boš lažje odločil.

Ne govorim, da je Epson najboljši, je pa najkvalitetnejši. Slike ostalih znamk Epsona ne bojo dosegle nikoli. Že navaden tiskalnik za 22k SIT, ki se ga je dalo videti tudi na infosu (model C20) je tiskal fenomenalne slike. Cena potrošnega materiala je 3.700 črna in 5.200 barvna (tuakj nekje se gibljejo cene). Tisti, ki ne verjame mu lahko pokažem pravi print out.

No sedaj pa še zaključek:
če boš tiskal vsaj 2x na mesec vzami Epsona. Ti ne bo žal. Če tiskaš bolj poredko pa si oglej HP-ja. Nikakor pa ne vzami Lexmarka. Potrošni material je pri njih mnogo veliko drag.

Dosti je, se mi ne da več pisati :D:D
Lp
kn3z007

www.geneza.com

kockish ::

Daishi je povedal vse.

Ce mislis tiskati na navedan papir, vzemi HPja, drugace pa Epsona.

Daishi ::

Osebno imam HP pljuvace ze od HP 510 naprej.

HP510 1 leto
HP850Cxi 3 leta
HP895Cxi 3 leta
HP990CXi 1 leto

Pokurim po 2 kartusi letno ( 2 barvni, 2 crni ).

Nikoli imel problemov! Vsi printerji so odsli od mene v brezhibnem stanju in kar mi je znano , se dandanes delujejo.

Clanki v revijah so nekaj, osebne izkusnje na preko 500 prodanih printerjih pa drugo ( podatek je preverjen iz nasih tabulatov, zal pa nimam podatka o razporeditvi po proizvajalcih in modelih ). V garancijo gre priblizno isto Epsonov ( modeli 480, 680 so moja mora ) kot HP-jev, ki pa jih prodamo v razmerju 1:10.

V osnovi je odlocitev posameznika.

Kot sem ze rekel Epson naredi najboljso sliko in ima najkvalitetnejso crno barvo ( ne po ostrini izpisa ampak po dejstvu da je crna crna in ne "sinje-crna" ( siva ) ). Za spljuvat ven kvalitetno sliko pa rabi celo vecnost.

Cena kartus tudi ni vse. Potrebno je preveriti kolicino crnila in porabo crnila tiskalnika. ( Epsonova boljsa crna placa svojo ceno . . . vecja poraba in manjsa hitrost ).

HP serija 9xx ima 42ml crnila v crni in 3x19ml oz. 3x39ml v barvni kartusi.

Kot zadnen bonboncek pa se novica, ki za 99,9% uporabnikov nima smisla. Na nekem usergroup-u sem zasledil thread o padcu kakovosti izpisa Epson tiskalnikov po menjavi 10-15 kartus. Ljudje so debatirali o "obrabi" sob na glavi tiskalnika. ( tezki printaci z
Epsoni naj se kaj oglasijo o tem ).

Lep dan!:D


Uros - Essedi Gorica
ICQ No.: 56362066

tedybear ::

HP 932C baje je cool!
Epson C20 serije tudi ni slab za 22k sit!
KABEL RULA!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394383 (3741) Brane2
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392682 (2065) Brane2
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433777 (3201) TheJack
»

Kateri Inkjet tiskalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
151772 (1596) kockish
»

Tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
121692 (1533) andro

Več podobnih tem