Forum » Zvok in slika » Kateri Blueray / DVD predvajalnik?
Kateri Blueray / DVD predvajalnik?

Netrunner ::
Na TV imam priklopljen PC in gledam vse preko njega. PC se nahaja v drugi sobi in imam do TV napeljan samo HDMI in USB. Doma se mi valja kar nekaj filmov na DVD in par BlueRay-ov, katerih pa nimam kam vtaknit.
Najbolj logično bi bilo, da nabavim en USB blueray predvajalnik in ga pritaknem direkt na PC vendar me zanima ali se mi splača investirat v kakšno Blueray/DVD samostojno enoto? ... Cenovni razpon je od 50 do 300€ za te predvajalnike in mi ni jasno zakaj je taki razpon. Kakšna je rtazlika med 250€ vrednim predvajalnikom napram PC enoto za 50€?
Najbolj logično bi bilo, da nabavim en USB blueray predvajalnik in ga pritaknem direkt na PC vendar me zanima ali se mi splača investirat v kakšno Blueray/DVD samostojno enoto? ... Cenovni razpon je od 50 do 300€ za te predvajalnike in mi ni jasno zakaj je taki razpon. Kakšna je rtazlika med 250€ vrednim predvajalnikom napram PC enoto za 50€?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

matobeli ::
Pri predvajalniku kupiš vse, pogon za BR/DVD, ohišje in nekaj elektronike ki poskrbi da se podatki iz medija obdelajo in zapakirajo da jih lahko preko hdmija pošlješ direktno v TV.
Pri PC enoti pa kupiš samo pogon, za vse ostalo poskrbi PC ki ga že imaš in ti ga ni treba doplačati.
Glede na to da gledaš vse preko PCja je seveda logično da kupiš BR/DVD enoto za PC. Ali pa še lažje, pridobiš si varnostno kopijo svojih filmov iz alternativnih virov, če je seveda na voljo.
edit: a to maš PC kišto ali leptop? Vidim da razmišljaš o USB zunanji enoti namesto notranji.
Pri PC enoti pa kupiš samo pogon, za vse ostalo poskrbi PC ki ga že imaš in ti ga ni treba doplačati.
Glede na to da gledaš vse preko PCja je seveda logično da kupiš BR/DVD enoto za PC. Ali pa še lažje, pridobiš si varnostno kopijo svojih filmov iz alternativnih virov, če je seveda na voljo.
edit: a to maš PC kišto ali leptop? Vidim da razmišljaš o USB zunanji enoti namesto notranji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()

Netrunner ::
Imam klasičen PC v ohišju, kateri pa se nahaja v drugi sobi. BR/DVD enota mora biti zunanja, zato da mi ni treba hodit v drugo sobo ko vtaknem DVD noter.
V kratkem bo vse skupaj še šlo v en surround receiver.
V kratkem bo vse skupaj še šlo v en surround receiver.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova anketa: je DVD/Blu ray enota (že) odveč? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostalo | 31456 (28928) | kuglvinkl |
» | Edini blu-ray predvajalnik z MKV podporo? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20540 (13120) | filipc |
» | Blu-ray FTW: Warner opustil podporo HD DVD formatu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 16665 (12633) | SmeskoSnezak |
» | Vse o High Definition + xbox 360 HD DVD review (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 9323 (6898) | trdoreh |
» | Toshiba ponovno želi združiti HD DVD in Blu-rayOddelek: Novice / Optične enote / mediji | 4914 (3600) | Stepni Volk |