Forum » Loža » Nagrada ob podpisu pogodbe o zaposlitvi
Nagrada ob podpisu pogodbe o zaposlitvi
bit_sensei ::
Ali ima že kdo izkušnje s tem? Se izplača takoj ob podpisu pogodbe ali se izplača komaj, ko preidem iz poskusne dobe na pogodbo za nedoločen čas?
tony1 ::
Pri nas tega še nisem videl v praksi. Sem predlagal že vse sorte, samo ni bilo nič iz tega.
Če gre za tujo firmo: congrats; če gre za Slo firmo moraš biti pa že čarovnik...
Če gre za tujo firmo: congrats; če gre za Slo firmo moraš biti pa že čarovnik...
Bekii ::
CrniPanter ::
Jaz sem se zmenil za tako nagrado oz. bonus. Ni bilo napisano ampak zgolj "dogovorjeno". Dobil sem pa... penis. In zapustil firmo po 6 mesecih.
fur80 ::
CrniPanter je izjavil:
Jaz sem se zmenil za tako nagrado oz. bonus. Ni bilo napisano ampak zgolj "dogovorjeno". Dobil sem pa... penis. In zapustil firmo po 6 mesecih.
Lahko poveš kaj več, kaj ti je bilo obljubljeno, pod kakšnimi pogoji, kater branža, pozicija in ali je to Slo firma?
GupeM ::
Jaz nisem dobil ravno nagrade, sem pa prvi regres dobil nakazan pred prvo plačo :D Se je ravno tako izšlo, da so ravno takrat izplačevali regres. Je rekel direktor, da takšnega primera še ni imel :)
fikus_ ::
O kakšni nagradi je govora?
Nagradi, ker se človek zna podpisati na pogodbo?
Ker se zna zmeniti za službo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Jure14 ::
Furbo ::
bit_sensei je izjavil:
Ali ima že kdo izkušnje s tem? Se izplača takoj ob podpisu pogodbe ali se izplača komaj, ko preidem iz poskusne dobe na pogodbo za nedoločen čas?
Piše v pogodbi, preberi jo. Jao.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Magic1 ::
Marsikje ponujajo kakšnega jurčka, da pripelješ novega. Kdaj je izplačano pa ne vem. Zna bit, da šele po določem času dela.
Magic
CrniPanter je izjavil:
Lahko poveš kaj več, kaj ti je bilo obljubljeno, pod kakšnimi pogoji, kater branža, pozicija in ali je to Slo firma?
Seveda. Gre za slovensko IT podjetje ki posluje s tujino. Želeli so da pridem k njim ampak so imeli oz. verjetno še imajo dokaj rigiden interni plačni sistem in ker sem imel boljso ponudbo drugje sem jih zavrnil.
Nato mi je bilo obljubljeno 2x mesecna placa kot “signing bonus” ki naj bi bila izplacana meni na s.p. (drugace bi bil redno zaposlen). Ko sem sprejel njihovo ponudbo in zacel s sluzbo je nato ta bonus pricel predstsvljati tezave in so rekli ok, bomo dali kot bruto ob prvi naslednji placi. Pa potem ob naslednji pa res itd.
Po štirih mesecih so mi ponudili malenkostno izboljsanje osnovne place.
Na koncu sem ostal brez vsega in odšel iz firme.
Zavedam se svojih napak, naivnosti in upam, da sem se kaj naucil iz tega. To je to.
Ah, kje. Ne sekiraj se, ce je bila to sola, je bila poceni. Ce si lahko tako hitro sel drugam si super zrihtal. In lepo si jim pokazal, da se tako z ljudmi ne dela.
Ne slo za firmo N.?
Ne slo za firmo N.?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
bit_sensei ::
CrniPanter je izjavil:
CrniPanter je izjavil:
Seveda. Gre za slovensko IT podjetje ki posluje s tujino. Želeli so da pridem k njim ampak so imeli oz. verjetno še imajo dokaj rigiden interni plačni sistem in ker sem imel boljso ponudbo drugje sem jih zavrnil.
Nato mi je bilo obljubljeno 2x mesecna placa kot “signing bonus” ki naj bi bila izplacana meni na s.p. (drugace bi bil redno zaposlen). Ko sem sprejel njihovo ponudbo in zacel s sluzbo je nato ta bonus pricel predstsvljati tezave in so rekli ok, bomo dali kot bruto ob prvi naslednji placi. Pa potem ob naslednji pa res itd.
Po štirih mesecih so mi ponudili malenkostno izboljsanje osnovne place.
Na koncu sem ostal brez vsega in odšel iz firme.
Zavedam se svojih napak, naivnosti in upam, da sem se kaj naucil iz tega. To je to.
Je podjetje na I?
mRhcPf ::
Nato mi je bilo obljubljeno 2x mesecna placa kot "signing bonus"
Mene bolj zanima, v kolikšnem času bi se ti pokril tale dvojnoplačni bonus, če bi sprejel drugo zaposlitev? Barabe imaš povsod in povečini sodelujejo s tujino, firbec pa tudi mene matra ene malo, katera firma je to bila.
Ce bi bil bonus v obliki dveh plac res izplacan na s.p. kot je bila zacetna obljuba bi bila razlika precejsnja, skoraj 2 leti mislim da.
Ime firme pa ni ne N. ne I.
Sicer pa nisem programer; bolj delam z implementacijo / strankami; ce komu olajsa vest, da zelo verjetno nimate opravka z istimi ljudmi.
Ime firme pa ni ne N. ne I.
Sicer pa nisem programer; bolj delam z implementacijo / strankami; ce komu olajsa vest, da zelo verjetno nimate opravka z istimi ljudmi.
svecka ::
Ja saj to je najhuje, obljublja vse mogoče na razgovorih, ko pa pride v prakso ni pa ni nič od tega. Sem mel sodelavca, ki so ga tako 3x peljal scat različne firme.
Danes v teh časih, ko je pomanjkanje vse mogoče obljubljajo.
Danes v teh časih, ko je pomanjkanje vse mogoče obljubljajo.
Invictus ::
No, bi lahko tukaj objavili te nategunske firme?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Sam kaj je fora tega početja?!? Plačaš novozaposlenega par mesecev, ga uvajaš imaš kup stroškov z njim in nič od njega par mesecev. Potem pa ti odide zaradi bluzenja okoli parih jurjev, zmetali so pa že 10kEUR... Razumel bi, da bi ti obljublali višjo bruto plačo pa pol mal mučkali, samo bluzenje pri enkratnih izplačilih... Mogoče se OP ni izkazal in jim je bilo napol žal, ni bil vreden še dodatka?
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
LeQuack ::
Sam kaj je fora tega početja?!? Plačaš novozaposlenega par mesecev, ga uvajaš imaš kup stroškov z njim in nič od njega par mesecev. Potem pa ti odide zaradi bluzenja okoli parih jurjev, zmetali so pa že 10kEUR... Razumel bi, da bi ti obljublali višjo bruto plačo pa pol mal mučkali, samo bluzenje pri enkratnih izplačilih... Mogoče se OP ni izkazal in jim je bilo napol žal, ni bil vreden še dodatka?
Večina monejđerjev ne gleda tako dolgoročno kot ti, par mesecev je predolg čas. Če lahko nekoga nategneš danes je to denar takoj, ne pa v prihodnosti.
Quack !
Kako lahko nategnejo, če ga plačajo pa nimajo nič kaj dosti od njega?!? A ti delaš za tekočim trakom, da te lahko nategnejo v parih mesecih? V normalnih vsaj malo zahtevnih službah, je prvih par mesecev uvajalnih, kjer je od delavca relativno malo efekta, bolj minus produktivnosti.
Magic
user4683 ::
Ko bi vsaj obstajal nek splošno sprejet način formuliranja teh pravic in dolžnosti. V ta papir bi se lahko zapisala nagrada in kazni, če nekdo "prekmalu" pobegne stran. Mogoče bi lahko tej stvari rekli kar "pogodba"?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povprečna plača v podjetju iz letnega poročilaOddelek: Loža | 3793 (2556) | TheBlueOne |
» | Razlika v bruto plači (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12002 (8130) | buttcrack |
» | Pravična delitev dobička (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13154 (9833) | Tilen |
» | Marissa Mayer zapušča Yahoo s 186 milijoni dolarjevOddelek: Novice / Ostale najave | 13022 (10915) | WarpedGone |