Forum » Loža » Povozil mačko :(
Povozil mačko :(
mRhcPf ::
nisem ravno ekstremno sočuten ampak vseeno, kaj narediti, če se ti to zgodi, da mačka priteče izza (ne takojšnjega) sosedove živeje meje in zavreš in že domnevaš, da je počakala na varni strani, ko začutiš preko zadnjega šoferjevega kolesa, da se ni dobro izšlo za mačko. sem jo (upam, da ni hudo trpela) poginjeno sicer dal na stran ceste. sem pozvonil pri daljnih sosedih, ni bilo nič, hodijo prej spat... sem poklical njihovega sorodnika, ki je rekel, v smislu jebiga, se zgodi... je prav, da jim povem, kaj se je zgodilo in jim prinesem drugo mlado mucico, za katero ravno vem? ali naj stvari pustim pri miru? na žalost je še ena druga muca poleg nje in jo čaka :( je ganljivo po svoje :(
- spremenilo: mRhcPf ()
m0LN4r ::
Vrni izpit, s taksnimi refleksi bos se kakega otroka zbil
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
borut_p ::
PacificBlue ::
Jaz sem včeraj zajcu rešil življenje:)
Ampak kaj se je meni z mackami dogajalo..
Imel sem 5 mack. Na koncu ostali samo dve. Eno verjetno odpeljal postar, dve kolegica, eno pa sorodnik..vse z avtom, ker so zlezle pod pokrov motorja. Bilo pozimi ..topel avto pa mlade muce..kolegica je eno povozila ko je med voznjo padla izpod avta, druga je usla v gozd.. sorodnik je eno pripeljal domov tud na enak nacin, pa mu je izpod avta usla za garažo..ni je mogel ujet, ji je nastavil hrano, naslednji dan pa jo je nasel povozeno na cesti.
Pa ves kako je imet doma toliko mladih mack. Zmerom sem gledal pod avtom, ko sem sel kam..da ja nebi slucajno povozil kaksno..pol pa to.
Ampak kaj se je meni z mackami dogajalo..
Imel sem 5 mack. Na koncu ostali samo dve. Eno verjetno odpeljal postar, dve kolegica, eno pa sorodnik..vse z avtom, ker so zlezle pod pokrov motorja. Bilo pozimi ..topel avto pa mlade muce..kolegica je eno povozila ko je med voznjo padla izpod avta, druga je usla v gozd.. sorodnik je eno pripeljal domov tud na enak nacin, pa mu je izpod avta usla za garažo..ni je mogel ujet, ji je nastavil hrano, naslednji dan pa jo je nasel povozeno na cesti.
Pa ves kako je imet doma toliko mladih mack. Zmerom sem gledal pod avtom, ko sem sel kam..da ja nebi slucajno povozil kaksno..pol pa to.
I’m out.
:3
__Devil__ ::
Živimo ob cesti na vasi in se je nam tudi že zgodilo, da so nam povozili kakšno mačko :/
Se zgodi kar pogosto (1x na mesec), da povozijo mačke tu okrog. Ne moreš nič, razen, da imaš zaprto mačko..
Se zgodi kar pogosto (1x na mesec), da povozijo mačke tu okrog. Ne moreš nič, razen, da imaš zaprto mačko..
Telbanc ::
Maš mačke, ki se vsedejo na kraj ceste in počakajo da avto odpelje in pol gre čez. Našga mačka je dvakrat povozil avto. In je preživel. Obakrat je mel zlomljeno taco. Zaj ga je srečala pamet in počaka da gre avto mim, pol pa šele on. Veterinar je pa koštal, ihaha. Pes ponavad preživi, če gre pod zadnje kolo lažjega avta , mačk pač ne.
Mačka nisi povozil nalašč in to je to. Se ne smeš sekirat, Maš pa ljudi, ki mačke zanalašč povozijo.
Mačka nisi povozil nalašč in to je to. Se ne smeš sekirat, Maš pa ljudi, ki mačke zanalašč povozijo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Pithlit ::
PacificBlue je izjavil:
Imel sem 5 mack. Na koncu ostali samo dve. Eno verjetno odpeljal postar, dve kolegica, eno pa sorodnik..vse z avtom, ker so zlezle pod pokrov motorja.
5-1-2-1=2. Ruska matematika?
Life is as complicated as we make it...
dreta ::
Ravno zato ker lahko iza hise ali zive meje tik ob cesti lahko pritece ali clovek ali zival se vozimo mimo takih his skrajno previdno.
Zelo lepo od tebe da si obvesil lasnika.
c3p0 ::
Sorodnik jim bo slej ali prej povedal, tako da ga prehiti in ponudi tudi rešitev. Maček je očitno bil zmeden ali star, RIP.
Ravno zato ker lahko iza hise ali zive meje tik ob cesti lahko pritece ali clovek ali zival se vozimo mimo takih his skrajno previdno.
tako enostavno ni, je kar prometna cesta... po drugi strani, če bi jo majhno v mračenju videl (najprej se mi je zdelo, da je črna, potem pa videl da je 'grahasta') bi lahko ustavil pravočasno. sem nekaj že urejal za nadomestilo iz enega legla, bomo videli, kako se razplete.
živa meja je sicer slab meter visoka, vendar je pred tem višji zid bližnjega soseda! se pa poznamo med seboj in dejansko so tudi mene skoraj eni drugi povozili na tistem mestu enkrat na sprehodu, so se ustavili in opravičili, čeprav bi napihali in smo si dali 'kepice'.
njihov sorodnik je bil pa bolj tako, saj imamo res vsi radi svoje ljubljenčke, samo, kaj moreš zdaj, pelji naprej pa ne razlagaj nikomur, na kar odgovorim, da jim že zvonim na vrata in se noben ni prikazal na vratih, ker je bila že skoraj tema, avta pa doma oba, verjetno so me videli na kameri.
jah, nič, jaz verjetno nisem dovolj predvideval, glejte, da boste vi bolj, čeprav gre samo za mačko, verjetno brez posebnega porekla, mislim pa, da je bila 'mamica'.
Zgodovina sprememb…
Pithlit ::
No, ne na lastno pest zrihtat nove mačke. Prej se prepričaj če jo sploh želijo.
Life is as complicated as we make it...
janezvalva_5 ::
muce so luštne. rad jih pobožam. ko me gledajo z velikimi očmi in rečejo "mrmrnjau".
D3m ::
nisem ravno ekstremno sočuten ampak vseeno, kaj narediti, če se ti to zgodi, da mačka priteče izza (ne takojšnjega) sosedove živeje meje in zavreš in že domnevaš, da je počakala na varni strani, ko začutiš preko zadnjega šoferjevega kolesa, da se ni dobro izšlo za mačko. sem jo (upam, da ni hudo trpela) poginjeno sicer dal na stran ceste. sem pozvonil pri daljnih sosedih, ni bilo nič, hodijo prej spat... sem poklical njihovega sorodnika, ki je rekel, v smislu jebiga, se zgodi... je prav, da jim povem, kaj se je zgodilo in jim prinesem drugo mlado mucico, za katero ravno vem? ali naj stvari pustim pri miru? na žalost je še ena druga muca poleg nje in jo čaka :( je ganljivo po svoje :(
Opraviči se.
In to je to.
|HP EliteBook|R5 6650U|
otago ::
No, ne na lastno pest zrihtat nove mačke. Prej se prepričaj če jo sploh želijo.
Ne ljudem vsiljevati živali. Žival bi naj bila pri lastniku za obdobje svojega naravnega življenja. Starejši lastniki so se morda odločili, da bo Miki, Grahek itd ... njihova zadnja mačka. Zdaj pa jim neznanec poizkuša podtakniti mačjega mladiča.
ja, sem pravkar šel do dveh sosedov, najbolj verjetnih kandidatov... noben ne pogreša nobene mačke, sta se pa oba zahvalila, da sem prišel povedat... so pa jo povoženo videli (se mi ni bilo potrebno spraševati glede halucinacij :), sedaj tudi mačke ni več, menda je pa sezona parjenja in so lahko iz širše soseščine. če bi bila mačka njihova, sta oba zavrnila ponudbo nadomestila z drugo. nič, če drugega ne, toliko da veste, da pazite tudi na mačke.
GupeM ::
Miki N ::
Ma ja tem mačkom izgleda promet predstavlja nerešljivo uganko. Bi že mislil, da bodo preko takšne selekcije evolvirali v kake mačje cestne genijalce, samo ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
D3m ::
ja, sem pravkar šel do dveh sosedov, najbolj verjetnih kandidatov... noben ne pogreša nobene mačke, sta se pa oba zahvalila, da sem prišel povedat... so pa jo povoženo videli (se mi ni bilo potrebno spraševati glede halucinacij :), sedaj tudi mačke ni več, menda je pa sezona parjenja in so lahko iz širše soseščine. če bi bila mačka njihova, sta oba zavrnila ponudbo nadomestila z drugo. nič, če drugega ne, toliko da veste, da pazite tudi na mačke.
To je to.
Meni je sosed povozil mojega pred menoj pa se ni prišel opravičiti.
|HP EliteBook|R5 6650U|
hipertija ::
Ma ja tem mačkom izgleda promet predstavlja nerešljivo uganko. Bi že mislil, da bodo preko takšne selekcije evolvirali v kake mačje cestne genijalce, samo ne.
našega je, ko je bil mladič, zahaklu eden po zadnji taci... nekaj časa je šepal in se povsem "zlizal", niti na misel mu ni prišlo, da bi šel preko ceste - razen ko je bila popolna tišina in mir, torej ni bilo v bližini avta :D
Prekle za kurnk
živa meja je sicer slab meter visoka, vendar je pred tem višji zid bližnjega soseda! se pa poznamo med seboj in dejansko so tudi mene skoraj eni drugi povozili na tistem mestu enkrat na sprehodu, so se ustavili in opravičili, čeprav bi napihali in smo si dali 'kepice'.
Kaj to pomeni? Okoli kepe en drugemu? :D
Invictus ::
Ej, sam en usran maček je. Na vasi, pa tudi po mestih, jih je kot smeti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: bajsibajsi ()
https://www.facebook.com/alenka.basaneze - evo, se že buni :D je to tvoja soseda?
Prekle za kurnk
je res. verjetno tudi sam ne bi razmišljal kaj veliko nekje daleč proč. pazim pač malo in skušam biti delovati vzgojno na (svojo) mladino, četudi ga vserjem.
https://www.facebook.com/alenka.basaneze - evo, se že buni :D je to tvoja soseda?
sicer nimam in nikdar nisem imel facebook profila več kot nekaj minut enkrat, ko sem bil zvlečen gor, sem bolj preprost terenski človek z žuljastimi rokami, kombinacija priimkov nikakor ne ustreza, za samo ime pa ni nemogoče, ni pa soseda takšna, da bi bila na mojem radarju.
je res. verjetno tudi sam ne bi razmišljal kaj veliko nekje daleč proč. pazim pač malo in skušam delovati vzgojno na (svojo) mladino, četudi ga vserjem.
sicer nimam in nikdar nisem imel facebook profila več kot nekaj minut enkrat, ko sem bil zvlečen gor, sem bolj preprost terenski človek z žuljastimi rokami, kombinacija priimkov nikakor ne ustreza, za samo ime pa ni nemogoče, ni pa soseda takšna, da bi bila na mojem radarju.
Kaj to pomeni? Okoli kepe en drugemu? :D
no, z bokserji, kako pa :)
Zgodovina sprememb…
Saj nisi zbil otroka, ali bog ne daj penzionista...
Če bi otroka, bi dobil najbrž od zelenih nagrado, ker si zmanjšal CO2 odtis, če bi pa paenzionista, pa bi te linčali, ker oni so pa res bogi...
Če bi otroka, bi dobil najbrž od zelenih nagrado, ker si zmanjšal CO2 odtis, če bi pa paenzionista, pa bi te linčali, ker oni so pa res bogi...
ales85 ::
Mal sarkazma,
ampak Zeleni v Nemčioji propagirajo agendo, da so otroci velik CO2 proizvajalec...
ampak Zeleni v Nemčioji propagirajo agendo, da so otroci velik CO2 proizvajalec...
Mal sarkazma,
V Srbiji se sami reducirajo...
Prekle za kurnk
Miki N ::
Mal sarkazma,
Ne vsi, recimo doktorčki ne proizvajajo CO2. Znanost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Jerry000 ::
Mogoče je pa mačka imela slabe reflekse da je pod avtom končala?
bajsibajsi ::
Pravilno si ravnal, ko si poskusal obvestiti morebitnega lastnika oz. skrbnika.
Smotrno je poklicati dezurnega veterinarja ali zavetisce, ce lahko skenirajo morebitni cip. V primeru cipirane muce, bi tako dobili kontakt skrbnika.
Dvomim, da katerikoli (skrben) lastnik, ne bi zelel vedeti, kaj se je zgodilo z "njegovo" macko.
Smotrno je poklicati dezurnega veterinarja ali zavetisce, ce lahko skenirajo morebitni cip. V primeru cipirane muce, bi tako dobili kontakt skrbnika.
Dvomim, da katerikoli (skrben) lastnik, ne bi zelel vedeti, kaj se je zgodilo z "njegovo" macko.
Unchancy ::
Se zgodi. Pokličeš cestno sanitarno službo, če poznaš lastnika, obvestiš še njega.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
BadgerSkin ::
Sem ljubitelj živali in imam doma psa, ki ga je nekoč zbil avto.
OP, se zgodi še najboljšim, glede na opisano sklepam, da je šlo za nočni čas in mačka se na žalost hitro spregleda.Lastnike mačke si poskušal obvestiti in svoje dolžnosti IIRC opravil, za res čisto vest se lahko podnevi oglasiš pri lastnikih mačke in prineseš kako kavo ali kaj podobnega in jim poveš kaj se je zgodilo.
Sedaj...lahko bi poklical policijo, ampak odvsetujem, ker bodo lastniki mačke lahko dobili kako globo na podlagi zakona o zaščiti živali.
OP, se zgodi še najboljšim, glede na opisano sklepam, da je šlo za nočni čas in mačka se na žalost hitro spregleda.Lastnike mačke si poskušal obvestiti in svoje dolžnosti IIRC opravil, za res čisto vest se lahko podnevi oglasiš pri lastnikih mačke in prineseš kako kavo ali kaj podobnega in jim poveš kaj se je zgodilo.
Sedaj...lahko bi poklical policijo, ampak odvsetujem, ker bodo lastniki mačke lahko dobili kako globo na podlagi zakona o zaščiti živali.
huzu ::
Dejansko, se zgodi, mačke so očitno malo manj inteligentni ljubljenčki, prednačijo pred vsemi v številu paštetk na vozišču.
dreta ::
Phantomeye ::
Sej dosti mačkov se nauči uspešno prehajati cesto (če so zunanji in stari - to ponavadi pomeni, da so uspešni). Mislim, da so mački eni tistih živali k so v takih situacijah precej hektični. Jih sredi ceste panika in se ne morejo odločit ali bodo šli naprej ali nazaj. Je pa tudi veliko voznikov takih, ki so bodisi psihopatski in zanalašč povozijo (bil v avtu s takšnim primerkom) ali pa nimajo nobenega občutka za dogajanje okoli sebe in ne spremljajo ceste kot bi jo morali.
Nekaj je pa takih, ki se znajdejo v situaciji, kjer se RES niso mogli izgonit - se zgodi, na žalost.
Nekaj je pa takih, ki se znajdejo v situaciji, kjer se RES niso mogli izgonit - se zgodi, na žalost.
Glugy ::
Ne moreš nič, razen, da imaš zaprto mačko..
Al pa če imaš to možnost da jo lahko daš na vrvico na travnik vsake tok časa za kakšno urco ( poleti je treba bit previden, pa tud pazit če se zafeclja vrvica ), pa ima vsaj nekaj zunanjega sveta na pokušini obenem pa je relativno varna ker ne more do ceste.
Sam ja res žalostno je tkole....jz sm srečen da še nisem povozil nobene živali. Upam da pri tem tudi ostane. ..če pa vidim žival kje v bližini ceste ..pa če je pes al pa mačka al pa bilokaj...pa vedno zmanjšam hitrost pa pričakujem najslabi( da se žival prestraši in nehote skoči na cesto ). Vedno je treba bit pripravljen čisto na breze stopit če je treba. Nevem sicer kaj bi naredil če bi bil avto za mano vedel pa bi da bi oba avtomobila imela materialno škodo, bi pa s tem recimo preprečil smrt mački. To bi blo dost težko zame.
Drugač pa hvala bogu da ti ni vseen za mačka, za živo bitje na splošno, to velik pove o človeku. Da imaš vest. Ker eni je nimajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()
m0LN4r ::
Mogoče je pa mačka imela slabe reflekse da je pod avtom končala?
S previdno voznjo in pravimi zavorami nima veze ali je macek ali otrok.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
tomlin ::
Mi sploh ne gre na smeh. V najstniških letih me je vedno zabolelo, ko sem videl povoženo mačko. Morda zato ker smo doma vedno imeli ljubljenega mačka. Najraje smo imel črne ali tigraste. Tudi to je žal davek na hitra vozila. Vseeno sporoči lastnikom, kaj se je zgodilo, da ne bodo dolgo upali, da se žival vrne in se ne bo več vrnila.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
hamez66 ::
Kolega iz kmetije je rekel, če bom kakega mačka, ker bodo drugače šli "v promet".
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
BRBR ::
Drugače, a veš kakšno komedijo lahko zaženejo t.i. lastniki (če so sočutne sorte kot eni tule) ?
Avoid at all costs.
Ne tumbalaj, nima oznake rudis in tudi ne non grata. Al pa ma veze in poznanstva (-:
Avoid at all costs.
Zate ze vemo da si navaden brezcutni prostak in se ne rabis kar naprej dokazovat s tem.
Ne tumbalaj, nima oznake rudis in tudi ne non grata. Al pa ma veze in poznanstva (-:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
BRBR ::
PacificBlue je izjavil:
Tožiš lastnika, ker ni imel privezane/zaprte mačke?
Ne ga bixat, kje v posestni listini pa piše kdo je lastnik tega mačka ?
Jaz petim dam občasno kaj za jest, lastništva ne priznam za nobenega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BRBR ()
PacificBlue ::
Morda imas srečo, pa je maček čipiran=)
Prej dolgo časa nisem imel, pa tudi bil ljubitelj mačk, sam odkar jih imam te vcasih znajo res presetit. Pogledat skozi stresno okno ali lezat na balkonski ograji. Sreča pa da nimam kaksne regionalne ceste mimo=)
Prej dolgo časa nisem imel, pa tudi bil ljubitelj mačk, sam odkar jih imam te vcasih znajo res presetit. Pogledat skozi stresno okno ali lezat na balkonski ograji. Sreča pa da nimam kaksne regionalne ceste mimo=)
I’m out.
Malajlo ::
Shit happens. Meni je kot petemu v koloni mačka skočila pod zadnje kolo. Pa zajec je tekel ob avtu, potem pa samo tump (ga nisem našel). Srna stala ob cesti in počakala v koloni ravno toliko, da se je v bok zaletela. Iz koruze srnjak v odbijač, se je postavil na noge, ko ga je heroj z nasprotne strani zgazil, kljub postavljenem trikotniku 100 m prej. In potem ga je še drugi vlekel pod avtom nekih 50 metrov...
Da ne omenjam, da sem s kolesom(!) povozil goloba. Ajde, s kolesom sem skoraj zgazil tudi bambija. In medveda (v temi sem mislil, da je krava; pogumen sem še razmišljal, kako naj Jagodo s ceste spravim; hitreje še nisem gonil bicikla ).
Da ne omenjam, da sem s kolesom(!) povozil goloba. Ajde, s kolesom sem skoraj zgazil tudi bambija. In medveda (v temi sem mislil, da je krava; pogumen sem še razmišljal, kako naj Jagodo s ceste spravim; hitreje še nisem gonil bicikla ).
Si pravi kolesni lovec .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pasemska mačka in spuščanje ven (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7681 (5956) | Motion |
» | Sosedova mačka (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13572 (10222) | msjr |
» | Mačke, tiste kosmate (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24318 (19824) | Kenpachi |
» | Mačje pogodbe (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12243 (10202) | MTB |
» | Kako obdržati teden stare mačke brez mame pri življenju? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18173 (16619) | gendale |