» »

A je ta hladilnik dober?

A je ta hladilnik dober?

1
2
»

Ales78 ::

@OP, pametno je pred nakupom izračunati, koliko je dražji hladilnik od višje kategorije porabe in koliko časa boš lahko ta hladilnik uporabljal za razliko v ceni.

Ravno pri hladilnikih, boš udotovil, da boš, za razliko v ceni, poganjal mnogo cenejši hladilnik dlje, kot je pričakovana življenska doba.

Varčne naprave (recimo z invertersko tehnologijo), so v večini primerov dražji, kot z njimi prihraniš elektrike.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

IL_DIAVOLO ::

Saj danes ze ima vsaka naprava inverter, pa ni nujno da je draga.

Kar naredi napravo drago, so bomboncki kot so no frost, vrata kjer se skozi vidi kaj imaš v hladilniku in te fore :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Slopek ::

Ganon je izjavil:

Slopek je izjavil:

Gorenje hladilniki so slabi...po treh letih začel

Tvoja logika je povsem nesmiselna. Ker.

Jaz imam težave = Vsi hladilniki Gorenje so slabi.
Jaz nimam težav = Vrhunska znamka, priporočam!

Ne boš verjel, na Boschevem sušilnem stroju serije 8, izdelanem v Nemčiji, je po dobrih petih letih med delovanjem odpovedala elektronika inverterja. So vsi zanič, naj zaprejo podjetje?

Bosch sušilec verjetno enak kot tvoj, mi je crknil po treh letih. Je skos piskalo, da je posoda z vodo polna. Smo dvakrat vzeli boben vem, pa čistili, ampak bistveno še ni izboljšalo. Boscheva napaka v dizajnu, o kateri so mnogi poročali. Torej, ta stroj je zanič. Podal sem model hladilnika, ki je slab, če te to kaj tolaži. Imam pa zdaj tudi gorenjevo indukcijsko ploščo, ki je katastrofa. Pomivalec, katastrofa. Edino sušilec, pa dela solidno. Ne suši pa tako dobro, kot je tisti omenjeni Bosch. Seveda, takrat, ko je sploh delal. Takih aparatov se ne kupuje na dve, tri leta in če ne zdržijo vsaj pet let, je to zame zelo slabo.

Slopek je izjavil:

Ganon je izjavil:

Slopek je izjavil:

Gorenje hladilniki so slabi...po treh letih začel

Tvoja logika je povsem nesmiselna. Ker.

Jaz imam težave = Vsi hladilniki Gorenje so slabi.
Jaz nimam težav = Vrhunska znamka, priporočam!

Ne boš verjel, na Boschevem sušilnem stroju serije 8, izdelanem v Nemčiji, je po dobrih petih letih med delovanjem odpovedala elektronika inverterja. So vsi zanič, naj zaprejo podjetje?

Bosch sušilec verjetno enak kot tvoj, mi je crknil po treh letih. Je skos piskalo, da je posoda z vodo polna. Smo dvakrat vzeli boben vem, pa čistili, ampak bistveno še ni izboljšalo. Boscheva napaka v dizajnu, o kateri so mnogi poročali. Torej, ta stroj je zanič. Podal sem model hladilnika, ki je slab, če te to kaj tolaži. Imam pa zdaj tudi gorenjevo indukcijsko ploščo, ki je katastrofa. Pomivalec, katastrofa. Edino sušilec, pa dela solidno. Ne suši pa tako dobro, kot je tisti omenjeni Bosch. Seveda, takrat, ko je sploh delal. Takih aparatov se ne kupuje na dve, tri leta in če ne zdržijo vsaj pet let, je to zame zelo slabo.

Sploh ne omenjaj, mi kar slabo rata. Boschovo indukcijo menjal že drugič, k sreči znotraj garancije.

Pa stvar, ki me vedno znova razjezi, ura na štedilniku. Težko jim je bilo dati notri kvarčev oscilator za 2 centa in se raje zanašajo, da bo frekvenca omrežja ves čas točno 50Hz. Pretepel bi jih.

Meni je boscheva indukcija delala odlično 10+let. Tašča ima enako, ampak pod njo pa pečico in vedno, ko pečica dela, je indukcija neuporabna zaradi nekega pregrevanja in vsake toliko pride serviser. Enkrat poleti sem tam pekel ribe in indukcija ni potem delala še celo popoldne. Zelo, zelo slaba indukcija v primeru, da je pečica pod njo. Spet napaka v dizajnu, ampak v primeru, da je pečica kje drugje je lahko zelo dobra izbira.

Se mi zdi da imajo vsi aparati na touch tezave z vrocino oz. paro. Tako da to je bolj krivda na strani projektanta.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Saj pravim, da je napaka v dizajnu. Vse old school kuhne, so imele pečico pod štedilnikom, zdaj, če imaš indukcijo, je boljše razmisliti o drugačni, tudi sicer bolj smiselni postavitvi pečice.

Ce bi bila napaka v designu, bi bila napaka samo pri enem modelu. Tako pa je napaka tehnike.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ce bi bila napaka v designu, bi bila napaka samo pri enem modelu. Tako pa je napaka tehnike.

Mogoče tehnika ne prenese tega dizajna?

Pa to glede hladilnika je pri meni aktualno. Sem ves hladilni del moral nabiti v ta veliko skrinjo, hladilnik je pa zdaj tudi povsem odpovedal. Ne vem kam naj prestavim robo matr. Servisni zahtevek je bil podan v ponedeljek. Me prav zanima koliko časa bomo brez, ali z drugimi besedami, kdaj pride serviser.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Slopek je izjavil:

Meni je boscheva indukcija delala odlično 10+let.

Meni tudi, zato sem jo spet nabavil, ampak zadnje serije od najmanj 2022 so fucked up. Vezja crkujejo, verjetno so spet neumno šparali pri nečem.

Problem je, da ves čas nekaj "optimizirajo" proizvodnjo (seveda v škodo uporabnika), in se ne moreš več zanesti na istega proizvajalca niti naslednje leto, kaj šele čez 10 let. Dejansko je treba na EU sprejeti zakonodajo, da se na manj kot 5+ let ne sme izplačevati managerskih nagrad, ker potem samo uničujejo kvaliteto trenutnih izdelkov. Če boš npr. naredil izdelek slabše kakovosti, se bo val nezadovoljstva razširil šele čez leta, ko bodo bastardi od managementa že pokasirali svoje letne bonuse in, optimalno, že zapustili podjetje in se šli kobilice drugje.

Za pretepst so.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

delavec44 ::

Samo Gorenje hladilniki so res krš. Servis je hiter in odziven ampak če mora 3x menjavati isto zadevo, po garanciji je pa konec.

Jaz imam zaenkrat za zmrzovanje in hlajenje še najboljše izkušnje z Beko.

Zgodovina sprememb…

Imamo gorenje kombinirani hladilnik, podpultni hladilnik gorenje in skrinjo tudi gorenje. Nobenih tezav.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri gospodinjski hladilnik? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13043399 (949) Ganon
»

Pralni stroj Beko - izkušnje (strani: 1 2 )

6229126 (7376) MIHAc27
»

Kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

5518177 (11193) starfotr
»

pomivalni stroj beko: popravilo ali novega??

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4412035 (10418) mulc007
»

So Candy dobri pralni stroji? (strani: 1 2 )

5130383 (18613) Hanzi77

Več podobnih tem