» »

Kateri gospodinjski hladilnik?

Kateri gospodinjski hladilnik?

«
1
2 3

bajsibajsi ::

Se splaca kupiti A++? http://www.gorenje.si/primerjava?p1=419...
Ce odmislimo ekoloski vidik - razliko 65 kWh vs 100€ najbrz ne pokrije niti v 15 letih, a ne?

Lahko svetujete tudi kateri drugi kombinirani hladilnik za ceno cca. 400 evrov. Je pa Gorenje kul, ker nudi 5 let garancije.

M-XXXX ::

65kWh je cca 65x0.15€=10€ letno. Kar pomeni cca 10 let, da se investicija pokrije. Ne splača se v tem času se lahko zgodi miljon stvari.

Tribal ::

Ne kupuj gorenje hladilnikov, iz prve izkušnje ti povem da so glasni ko hudič. Ponoči tako čudno zavijajo da se ti zmeša. Tisti dBji ne pomenijo nič, ker to je samo pri delovanju kompresorja. Čudno zavijanje potrjeno tudi od kolegov kateri imajo nove gorenje hladilnike. Drugače pa A++ se ne splača dajati preveč na to. Glej da je tih in kvaliteten.

SkIDiver ::

Čudno zavija tud Bosch med delovanjem oz. bolj spominja na jamranje:D, čeprav ne morem reči, da je glasno. Se pa včasih človek nasmeji poleg;)

RejZoR ::

Sej to je pri vseh, imamo Electroluxa pa isto spušča hecne zvoke kot bi imel prebavne motnje...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bajsibajsi ::

Kolikor sem preverjal tudi drazji hladilniki niso prisli pod 40 dB. Sicer je pa to najbrz manj motece tekom dneva in pride bolj do izraza ponoci. Kar ni taksen problem, saj imam spalni del precej odmaknjen od kuhinje. Nagibanju h Gorenje botruje garancijska doba, servis imam pred nosom, krepitev "domacega" gospodarstva, zdajsnji je ista znamka, cena, itd...

Kaksen konkreten predlog, ki bi bil primerljiv s tistima na linku?

RejZoR ::

Nove serije niso slabe imo. Sploh višji modeli z npr AdaptTech, IonAir in NoFrost, ki prilagaja porabo glede na odpiranje hladilnika, not cirkulira ioniziran zrak, da ubija bakterije in skrbi, da je zrak v notranjosti suh (kar spet preprečuje nabiranja ledu v obeh delih in množenje bakterij), imajo pa ločen nadzor hladilnega in zamrzovalnega dela. Sam so pa mal dražji (mal tud zarad tega ker jih ni v beli barvi)...

http://www.gorenje.si/izdelki/veliki-go...

Če tko gledaš 550 EUR ni glih nek hud denar.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bajsibajsi ::

Najbrz imas prav - imam in bi dal tudi 550 evrov, vendar se mi zdi, da za nase potrebe ne potrebujemo taksnega hladilnika. Saj ves.. vedno je nekje meja. Te dni kupujem se TV, pa mogoce prenosnik v kratkem, pa avto na servis,itd,...

Meni je sicer vseeno, ampak boljsa polovica zeli hladilnik v beli barvi. :)

RejZoR ::

Hja, definitivno je pametno (mislim pametno, tko se reče) hladilnik, ki ima vsaj ločen nadzor med hladilnim in zamrzovalnim delom. Ne da ti ob znižanju temperature v zamrzovalniku začne delat led v hladilnem delu, ker ti temperatura pade na ničlo. Tega problema pri dual control hladilnikih ni. Imaš lahko zamrzovalnik na maksimum, pa bo hladilni del še vedno 6-8°C. Ker je krmiljeno elektronsko nimajo več dveh kompresorjev in so posledično tišji, lažji, cenejši in bolj varčni.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

SimplTech ::

Se pridružujem mnenju RejZoR-ja. Ločene kontrole za hladilni in zamrzovalni del so super stvar.

Dve leti nazaj sem preprosto imel dovolj Gorenjevega hladilnika in sem vzel takrat najbolj ugodni hladilnik, ki je imel ločene kontrole. Vzel sem Beko CN232220X. Takrat sem dal mislim da 430 EUR (vzel sem na eni izmed spletnih trgovin v SLO). Za enkrat sem zelo zadovoljen.

bajsibajsi ::

Se pravi je elektronsko upravljanje "vedno" boljse kot mehansko?

bauci ::

Doma imamo dva kombinirana hladilnika in oba sta No frost (hladilni in zmrzovalni del). Hči je zase kupila navaden hladilnik (brez No frost) in je sedaj čisto razočarana, ker je hladilnik zelo vlažen (kapljice včasih celo kaplje po zadnji steni). Vem da so to dodatni €. No frost je zelo dobra zadeva. V hladilniku ni vlage in v zmrzovalniku ni ledenih oblog.
Sta pa tudi naša hladilnika Whirlpool občasno glasna in spuščate zelo čudne zvoke. Me je ponoči moja že tudi zbudila in mi rekla, da nekdo hodi po kuhinji :)!

waters ::

Stran od Gorenja. Po petih letih samo še za v smeti. Deli stanejo pol pripomočka.

LP

Buggy ::

Zanimivo, ravno lani zamenjal 14 let starega Gorenje, ki je se vedno super delal, le malo bolj glasen se je zdelo da je postal. Brez problemov pa se je trikrat selil.
Ponovno smo vzeli Gorenje cisto nov model A+++ z inverteskim kompresorjem, ionizatorjem, no frost,....
Edino kar me malce moti je za moje pojme slabsa organizacija hladilega prostora ter predali iz cudne plastike in netekocih vodil.
Pa ko ima svoje trenutke tudi poprdeva in smrci ;)

floyd1 ::

Naš 10 let stari Gorenje je piskal, da je bilo hudo. Včasih le kot "zelo glasen komar", včasih konkretno tuljenje, žvižganje, piskanje. Pri sosedu in še enem kolegu (enak model) povsem enako, zato potem niti nisem klical serviserja (ko je začel delat to "sranje", je bil še v garanciji). Sem pa rekel, da nikoli več Gorenje. Ampak če vsi tulijo...?

Se pravi je elektronsko upravljanje "vedno" boljse kot mehansko?

Bojler z "elektronskimi" kontrolami temp. (tudi gorenje), nam je crknil 3x ali 4x v dobrem letu dni. Enkrat le nekaj dni po popravilu. Potem smo odklopili "elektroniko"(ki so jo pred tem vedno znova menjavali) in vgradili običajen mehanski termostat. Najverjetneje dela še danes (prodali stanovanje).

fosil ::

A sploh še obstajajo hladilniki/zamrzovalniki z dvema ločenima kompresorjema za hladilni in zamrzovalni del?
Včasih so bili te baje dober nakup.
Tako je!

RejZoR ::

Ne, ker verjetno ne bi dosegali niti A+ razreda, ki je dandanes nekako minimum. Itaq pa je to rešeno elektronsko z ventili in elektroniko, tko da lahko deluje na enem kompresorju.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Spajky ::

Čim ima hladilnik bilo kakšno elektroniko, OBVEZNO na prenapetostno zaščito - ona za dobrih 10€ je dovolj! Velja enako za pralne stroje, klime, Multimedija naprave; še štedilnik (ne pri uporabi pečice!) ali več ogrevalnih površin) je pametno, če je kakršna elektronika prisotna ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

c0ck4m0u53 ::

Za nakup bele tehnike ne škodi pogledat malo čez mejo, recimo PSI24 sploh, če se opremlja celo stanovanje oz. hišo. Poštnina je relativno draga, bo treba narest group buy:D

Za primerjavo Gorenjev NRS9181CXB hladilnik/ zamrzovalnik za 905€. Pri nas na Gorenjevi strani 1299€ na ceneje.si pa od 1099€ naprej

Ja vem, večji trg, pa Gorenje si mora pri Švabih še ime ustvarit, pa izborit tržni delež in ostali PR crap, samo še vedno boli, ko Janeza konkretno bolj oberejo napram povprečnemu Hansu, da ne govorimo o višini dohodkov:(

RejZoR ::

No ja, glede na to da spada Gorenje v evropi med največje proizvajalce mislim da s prepoznavnostjo in uveljavljanjem znamke nima težav. Koneckoncev so prevzel kar ene par zahodnih in severnih firm (ATAG, Asko), sodelovanje s Panasonicom in Pininfarino, niso glih "kr ena firma". Je pa res da so dost bolj uveljavljeni v južni evropi zaradi zgodovine naše države...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bajsibajsi ::

Po novem je trenutni kandidat http://www.gorenje.si/izdelki/veliki-go...

Se starega splaca prodajati? Je podoben temu novemu (star vec kot 10 let), le da nima novodobnih dodatkov. Deluje vse le na zgornjih vratih ne dihta, ker je "guma" izrabljena.

bajsibajsi ::

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

ne vem zakaj na tvoji Gorenje.si strani ne najdem NRK 6193TX hladilnika, ki smo ga mi vzeli letos http://www.gorenje.com/iongeneration/en... po akcijski ceni 650€ znizane iz 800€. Se splaca malo spremljat za kaksnimi popusti in akcijami. Takrat je bil ta model cisto nov...smo ga se cakali dva meseca, ceprav je bil v trgovini ze na ceniku.


Je isti kot tvoj prvi ima pa inverterski kompresor in kot sem ze povedal, ponoci oz proti jutru (AdaptCool algoritem, ki spremlja odpiranje vrat in pred tem malo pojaca hlajenje) spusca malce smesne glasove.
Mene osebno je zmotila plastika, ker na Zero Zone predalu je design tako cuden, da je odpiranje predala zatikajoce, sem pa zaradi tega ze odlomil plasticni stoper na koncu predala. Notranjost je od prejsnjega dosti manjsa in police so malo cudno postavljene in je v primerjavi s starim 14let Gorenje B+ razredom en okoren malcek :P
...tudi predali na vratih so bili na staremu bolj prilagodljivi in globoki. Zal je to cena bolje izolacije ter cirkulacije zraka in verjetno je pri vseh novejsih hladilnikih isto...BOSCH-ev model v istem cenovnem razredu ko sem kupoval, vem da je imel se slabso razporeditev in moznost prilagajanja. Nasplosno pa zaenkrat zadovoljen...ce bo zdrzal kaj vec kot 5 let garancije bomo pa videli ;)

bajsibajsi ::

Bi mogoce kdo zelel zastonj imeti stari hladilnik? Je enak, kot omenjeni v tej temi (vrata hladilnega dela ne tesnijo dobro) in deluje.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Daj na Bolho pod "Podarim". Te bo garantirano nekdo poklical v izjemno kratkem času. Sam sem pred precej časa zamenjal omare in ker realno niso bile vredne kej dost niti posebej lepega izgleda sem dal kar pod podarim. Mislim da je prišel človek iskat zadevo v pol ure. Hitreje kot kosovni odvoz pa še nekomu bo zadeva služila. Win win.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

fosil ::

Če je problem samo v tesnilu na vratih, zakaj pa ne zamenjaš tesnila?
Tako je!

bajsibajsi ::

Zato ker je ta model starejsi in ima drugacen sistem z gumo (ne gre gor in dol, kot pri novih) in bi za popolno popravilo najbrz moral zamenjati cela vrata. Pa tudi cas je ze za zamenjavo. Kupil danes hladilnik in televizor. Upam, da bo sluzilo leta. :)

Matija82 ::

Kako se pozna NoFrost pri zgolj hladilnikih (torej brez zamrzovalnega dela)? Predvidevam, da nima funkcije?

Ima morda kdo idejo kje bi se našel manjši (140-150cm) hladilnik v kakšnih barvah?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

mojsterleo ::

Matija82 je izjavil:

Kako se pozna NoFrost pri zgolj hladilnikih (torej brez zamrzovalnega dela)? Predvidevam, da nima funkcije?

nofrost ciklicno odmrzuje led v hladilniku. pri drazjih modelih ima nofrost tudi zamrzovalnik.

fosil ::

Gorenje ima hladilnike v barvah, na primer kaj takega
Tako je!

Matija82 ::

fosil, kul! Sicer mi je malce prevelik tako da glede na situacijo bo morala najbrž pasti kar bela/inox pa da bo NoFrost in 0Cona.

Čeprav svaka čast tistemu asu pri Gorenju, ki je dobil idejo, da bi bilo pa fino naredit sliko, ki prikaže zgolj 1/3 notranjosti. Isto pri GA, kjer ne morem sortirat hladilnikov po višini. Eh.

MojsterLeo, vse kar opažam je NoFrost zamrzovalnik za hladilnik pa večinoma ni (napisano?).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matija82 ()

fosil ::

Mogoče pa lahko snameš tist pokrov na vrhu in bo ravno pravi ;)
Za notranjost najbolje da greš pogledat v živo, za gorenje kar v njihov salon, kjer imajo razstavljene vse.
Upoštevaj pa da so novi hladilniki zaradi boljše izolacije in pretoka zraka, znotraj manjši kot so bili včasih.
Tako je!

Roadkill ::

Moj zaključek je bil, da več plusov kot ima (A++ proti A+++ itd) bolj debilne zvoke spušča. :)

Imam Boscha pa včasih tako prdi, da misliš, da se norca dela.
Ü

Master_Yoda ::

Pri nas nabavljamo hladilnik in me zanima nekaj glede dostave ce narocim preko spleta (dostavljalna sluzba poste slovenija), ker zivimo v bloku: Ti ga dostavijo do vrat ali samo do vhoda v bloku ?

fosil ::

Meni so ga v stanovanje, je pa v bloku dvigalo.
Prišla sta dva, z vozičkom, ne vem pa ali je to vedno ali ne.
Tako je!

Master_Yoda ::

Mi smo v cetrtem nadstropju dvigala pa ni - zato ravno sprasujem, ker ce je samo 1 doma takrat ne mores do stanovanja spraviti stvari.

Zgodovina sprememb…

ProGo ::

Gorenje nov uber hladilnik za 700€ spušča zvoke prebavnih motenj. Ne morejo popraviti: "To so normalni tekočinski zvoki.".
Right.

Bellzmet ::

Pri vseh hladilnikih z NoFrost sistemom se pojavljajo te čudni zvoki. Jamranje, pokanje in podobno. Tudi pri Boschu za 1.300 EUR je glasno to kot hudič in zelo moteče.

Poglej še tegale:
http://www.bigbang.si/hladilniki/cn2322...

Mislim, da ima BigBang dostavo z vnosom - se pravi ti ga prinesejo direktno v kuhinjo.

ProGo ::

Brez sistema NoFrost. (ta je itak samo za zamrzovalni del)

Bellzmet ::

Aha. Sem mislil, da je pokanje in jamranje od sistema NoFrost odvisno. Skratka tudi Bosch za 1.300 EUR ni nič boljši.

fosil ::

Jaz imam tegale, najceneje pa je bil tukaj.
Sem zadovoljen.
Hotel sem imet nulto cono, pa tudi estetsko deluje zelo v redu.
Kot omenjeno pa občasno "jamra", sklepam da je to nofrost, ker se zraven pogosto sliši tudi pokanje ledu.
So me pa pred dostavo poklicali, mogoče se lahko zmeniš za določeno uro in takrat priskrbiš dodatne moči.
Tako je!

_Tom_ ::

Bellzmet je izjavil:

Pri vseh hladilnikih z NoFrost sistemom se pojavljajo te čudni zvoki. Jamranje, pokanje in podobno. Tudi pri Boschu za 1.300 EUR je glasno to kot hudič in zelo moteče.


To enostavno ni res. Liebherr prav nič ne poka.

Bellzmet ::

@tom: za kateri Liebherr hladilnik pa gre?

fosil ::

_Tom_ je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Pri vseh hladilnikih z NoFrost sistemom se pojavljajo te čudni zvoki. Jamranje, pokanje in podobno. Tudi pri Boschu za 1.300 EUR je glasno to kot hudič in zelo moteče.


To enostavno ni res. Liebherr prav nič ne poka.

Potem verjetno nofrost ne dela, ali pa ga sploh nima.
Lowfrost ni isto kot Nofrost.
Tako je!

Roadkill ::

Bleh - prdenje na modernejših hladilnikih je posledisa izsesavanja zraka iz notranjosi po tem, ko zapreš hladilnik.
Gorenje in Bosh pri hiši oba to počneta - neodvisno od cenovnega ranga.

Dvomim, da ima nofrost nekaj posebnega vpliva zraven. To enostavno počnejo zato, da je manj izgub - od tu moja teorija, da vsak + pri A+++ prinese določene zvoke in kompromise.

_Tom_: Imaš hladilnik v kakem biuvalnem prostoru? Ker če nimaš kuhinje povezane z dnevno sobo, ali bog ne daj spalnico, tega ne boš nikoli opazil.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

TehDucky ::

Tudi sam imam namen kupiti hladilnik (poleg čisto vsega ostalega) in sem prišel do istih zaključkov, da vsak + doda svoje zvoke. Tudi jaz bom imel kuhinjo in dnevno povezano, zato tudi mene zanima kakšen z manj prebavnimi motnjami.

Ravno tako + pri pralnih strojih delajo "čudeže". Poraba elektrike se z vsakim + zmanjša za 5%, poraba vode pa za 20%, cunje pa oprane slabše, ker se samo namakajo. (Nekaj v tem stilu, ne me držat za cifre/besede)

_Tom_ ::

fosil je izjavil:

_Tom_ je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Pri vseh hladilnikih z NoFrost sistemom se pojavljajo te čudni zvoki. Jamranje, pokanje in podobno. Tudi pri Boschu za 1.300 EUR je glasno to kot hudič in zelo moteče.


To enostavno ni res. Liebherr prav nič ne poka.

Potem verjetno nofrost ne dela, ali pa ga sploh nima.
Lowfrost ni isto kot Nofrost.


Sure, če ti tako praviš.

Bellzmet je izjavil:

@tom: za kateri Liebherr hladilnik pa gre?


Serija CBNes Premium plus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _Tom_ ()

gregor_m ::

fosil je izjavil:

_Tom_ je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Pri vseh hladilnikih z NoFrost sistemom se pojavljajo te čudni zvoki. Jamranje, pokanje in podobno. Tudi pri Boschu za 1.300 EUR je glasno to kot hudič in zelo moteče.


To enostavno ni res. Liebherr prav nič ne poka.

Potem verjetno nofrost ne dela, ali pa ga sploh nima.
Lowfrost ni isto kot Nofrost.



Imam 4 mesece star hladilnik z zamrzovalnikom Liebherr in ne spušča posebno hecnih zvokov. Ko hladilnik deluje enakomerno brni in ja, če si 2m odmaknjen v popolni tišini, zna biti neprijetno.

Roadkill ::

No evo, pol smo našli tih hladilnik.

Pri Bosh in Gorenje samo v opozorilo, da podatkih o decibelih ne upoštevajo prdenja in ostalih prebavnih motenj, katere so precej moteče.
Ü

TehDucky ::

Premium plus je tudi cena http://www.hladilniki-liebherr.si/hladi...

Sprva sem mislil, da 4k€ pa nima smisla za hladilnik dajat zato, da ne prdi. Sem potem opazil link od gregor_m in videl, da je 1150€, kar je še vseeno 2x dražje od povprečnežev s prdenjem, a se mi zdi da 2x akumulator za hlajenje in da je izjemno prostoren vsekakor vplivalo na končno ceno.

Trenutni Gorenje pa tudi spušča ogromno zvokov, sicer se jih ne sliši, ko si izven kuhinje in pri zaprtih vratih.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511976 (4992) starfotr
»

hladilnik BEKO - pokanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5312219 (4682) RED_line
»

Glasno brnenje novega hladilnika Bosch

Oddelek: Loža
153314 (2967) RedDrake
»

Pokvaril sem hladilnik. :)

Oddelek: Loža
3613422 (11658) francek1
»

+/- ;) BELE TEHNIKE

Oddelek: Kaj kupiti
3611024 (10001) RejZoR

Več podobnih tem